Last news in Fakti

22 Декември, 2018 15:30, обновена 22 Декември, 2018 15:32 2 296 30

Цветанов: Ако дете е терорист, какъв е проблемът да НЕ уведомим близките му?

  • цветан цветанов-
  • арести-
  • прокуратура-
  • вето-
  • таен арест

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че депутатите няма да се съобразят с ветото на държавния глава

Цветанов: Ако дете е терорист, какъв е проблемът да НЕ уведомим близките му? - 1

"Ако дете на 15 години е преносител на взривни вещества, защото има случаи и за тероризъм, или негов близък го е включил в схема за разпространение на наркотици, какъв е проблемът тези близки хора да не бъдат уведомени за задържането на лицето? Ако прокуратурата прецени, че има достатъчно доказателства да се възпрепятства събирането на доказателства."

Така председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов защити върнатите от президента Румен Радев за ново обсъждане в парламента промени в Наказателно-процесуалния кодекс, които се прокарват през преходни разпоредби от законопроект за изменение на Наказателния кодекс и които позволяват на прокуратурата да отлага уведомяването за арест с 48 или 24 часа.

Цветанов заяви пред bTV, че поправките са необходими заради европейски разпоредби, които България все още не е приложила и дори заради това има започната наказателна процедура срещу страната.

"2014 г. след терористичния акт в Париж всичките европейски държави приеха тази директива. От 2018 г. тече наказателна процедура към страната ни. Никъде не се говори за "таен арест". От самото начало на задържането непълнолетният има възможност да се възползва от правна защита", коментира Цветанов.

Той не коментира защо след като се транспонира евродиректива, в която се говори, че отлагането на уведомяването на арест в е случаи на престъпления като тероризъм и престъпни групи, а в българския закон няма уточнение за кои престъпления ще се прилага разпоредбата. Каза само, че това било "ясно".

Цветанов обяви, че депутатите няма да се съобразят с ветото на държавния глава.

Според него бил предприет най­-либералния подход при прилагането на европейската разпоредба в българското законодателство. Всичко се правело за защита на националната сигурност и живота и здравето на гражданите, а на задържаните лица не се отнемат граждански права, тъй като от самото начало имат право на адвокатска защита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Терорист?!

    43 1 Отговор
    Ние в България ли сме или?! Децата нямат с какво да се хранят, а за терористи говорите? Попитах децата до едно основно у-ще защо пушат цигари, а отговорът им беше потресаващ.. За цигари имат, а за храна НЕ. Това е България!
  • 2 123

    63 0 Отговор
    Е тоя даже и във Вършец не е трябвало да го прибират нема такова тъпо същество
  • 3 Берия

    56 0 Отговор
    Браво, драги ми Цецо! Ти си истински болшевик! Така трябва! Прибираш който не ти е по вкуса и после в Сибир без никакви обяснения! Няма да се церемоним , я! Прочие, поздрави и от Вишински! Изобщо най-добри болшевики стават от тези, които са били прислуга! Ти си от най-добрите, Цецо!
  • 4 Иво

    49 0 Отговор
    Е това е човек който разбира от всичко сутринта го слушах ма той и от самолети разбира нали е завършил висшия военно авиационнен институт във Вършец направо няма по компетентен от него
  • 5 ретро

    49 0 Отговор
    тоя съвсем се самозабрави..дори цацаров се засрами от този закон и препоръча да се пренапише..
  • 6 ретро

    52 0 Отговор
    ами ако детето не е терорист..ако просто е дете на някой,който ти се противопоставя на гестаповските методи..
  • 7 Batushka

    47 0 Отговор
    Докато не се отнеме правото на глас на тоя милион идиоти гласуващи за тия подчовеци няма да отлепим дъното...

    Коментиран от #9

  • 8 Д'мин

    41 0 Отговор
    Има презумция за невинност до доказване на противното. Няма как да кажеш-ако е терорист! А и, когато задържиш такова лице, освен заподозрените за съпричастност от социалният му кръг, най-малко трябва да привикаш и членовете от семейството му за "разпит", такова де-свидетелски показания.
  • 9 Берия

    33 1 Отговор

    До коментар #7 от "Batushka":

    Кои подчовеци визираш? Онези, които храним само за да се плодят и са вече три милиона или за другите, които мятат от терасите си всичките пари, които имат, само защото някой им го е наредил по телефона?! Боя се, че населението е дебилизирано до крайна степен и Тиквата го чакат още много мандати!:((((
  • 10 420 д'ге

    37 0 Отговор
    Цветанов ми ако е твоето дете
  • 11 Живите мъртви на България

    38 0 Отговор
    Т.е. един нискочел полицай може да реши кой е терорирст или невинен и не се арестуват невинни хора? Предлагам след като падне правителството им да го арестуват като виден терорист, 47 часа як бой и да го пуснат. Все едно нищо не е било.
  • 12 Шерлок Холмс

    46 0 Отговор
    А ако е доказан крадец с 10 апартамента трябва ли да се уведомят близките?

    Коментиран от #18

  • 13 абе идиот

    18 0 Отговор
    ако не беше толкова прозд да ти обясня разликата, ама ти си такова едноклетъчно, че няма да ме разбереш.
  • 14 huha

    26 0 Отговор
    Цв.Цв.... пожелавам ти твоето дете да го изглекат за косите от МБВР и да хвърляш боб 3-4 дни къде е.. И после някой по-тъпоумен от теб (ако е възможно) да обяви, че погрешно са го взели за терорист...

    Коментиран от #23

  • 15 бял

    20 0 Отговор
    Тъпак,няма дете терорист,има дете изпратено от терористи и най вероятно преди кухата ти лейка да разбере ще гръмне
  • 16 Бако

    17 0 Отговор
    Ако Цветанов е глупак какъв е проблема да спре да ни уведомява за това
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Доктор Уотсън

    16 0 Отговор

    До коментар #12 от "Шерлок Холмс":

    Не знам дали трябва да се уведомяват близките му, Холмс, но в Румъния такива нагли крадци гният по затворите!
  • 19 Пешо

    15 0 Отговор
    Само едно е “ясно” - пълни боклуци ни управляват!!!
  • 20 Стамат

    16 0 Отговор
    Ами Цецо. Като се има предвид че ти и подчинените ти имате морал по малко дори от венеририческа болест, а чувството ви за справедливост тежи колкото безкрайната ви алчност и тотално безхаберие ,как ще определяте кое дете е терорист и кое дете е средство за сплашване и контрол на родителите му.
  • 21 Ops

    15 0 Отговор
    Майко мила какви тараци ни управляват .После Тодор Живков бил диктатор.За такива имаше лагери и Белене.
  • 22 Усмивката

    11 0 Отговор
    По глупаво изкасване от „долу по очи.Вие сте абсолютен престъпник”...до сега не бях чува....Как какъв бил проблема.Ако тия родители не предполагат с какво се занимава синът им,каква ще е родителската им реакция ако детето им не се прибере.Това може да доведе до тежки последици за здравето им и по лошо.....нима това е не пробле.Ето как разсъждават и ква е грижата им за обикновенния човек в тая страна.Това е супер загриженост
  • 23 Усмивката

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "huha":

    Ами при положение че редовно бъркат адреси при провеждане на спец. акции,нищо чудно някой дядка или дете да се озове пос лампата и да изтръгват от нещастника два дена информация„кажи кой те прати” .....докато не разберат че са направили спец.грешка......аферим
  • 24 аааааа

    10 0 Отговор
    Цвъчко, прости Цвъчко - точно с тоя закон - скоро и вас така ще приберат!
    Нищо не е забравено!
  • 25 Меркел

    7 0 Отговор
    А ако е твойто дете, и кво праим ся.
  • 26 бсфн

    8 0 Отговор
    цв. цв. ти си топан ако някоя от щерките ти се целува или прави непозволени неща трябва де не знаеш къде е ли бе тъпан
  • 27 777

    4 0 Отговор
    Цветанов,ти не вярваш в бог,но трябва да знаеш ,че той съществува и връща всичко на мръсниците,но чрез децата им.Обричаш децата си да изтърпят гадостите които правиш днес.Това ще сполети и другите от власта които се ебават с българския народ.
  • 28 LEGIONARIVS

    3 0 Отговор
    ушата марионетка
  • 29 рапо

    0 0 Отговор
    Към 123 какво общо има Вършец ?
  • 30 ормв

    1 0 Отговор
    ако някоя от щерките ти се забърка с някой такъв защо да те уведомяват гадино
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове