Last news in Fakti

22 Декември, 2018 16:30 11 823 83

"Локхийд Мартин": Ще имате едни от най-усъвършенстваните изтребители

  • f-16-
  • ф-16-
  • изтребител-
  • локхийд мартин

Авиостроителят е "готов да подкрепя българските си партньори по време на преговорите за сключване на договор"

"Локхийд Мартин": Ще имате едни от най-усъвършенстваните изтребители - 1

"Локхийд Мартин" приветства внасянето за разглеждане от Министерски съвет от министъра на отбраната Красимир Каракачанов и министъра на икономиката Емил Караниколов на доклад за избор на нов боен самолет за българската армия, който предлага България да започне преговори за закупуване на изтребители F-16 Блок 70 от САЩ. Това се казва в изявление на компанията, изпратено до медиите.

Ето и пълният текст на изявлението:

"Това е голяма новина за националната отбрана, индустрията и икономиката на България. Българските военновъздушни сили ще разполагат с един от най-усъвършенстваните бойни изтребители на въоръжение в НАТО. За икономиката и индустрията на България това ново дългосрочно партньорство със световен технологичен лидер като "Локхийд Мартин" ще донесе много ползи. Ние сме готови да продължим да подкрепяме американското правителство и нашите български партньори по време на преговорите за сключване на договор.

"Локхийд Мартин" се ангажира пред България да работи съвместно с американското правителство по проучването на възможностите за намаляване на разходите в следващия етап от процеса по придобиване на изтребители. Съгласно принципите на програмата за чуждестранни военни продажби (FMS), цената, посочена в писмото за предложение и приемане (LOA), се определя от американското правителство след консултация с компаниите и правителството, което придобива техниката", се посочва в изявлението на "Локхийд Мартин".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рики Мартин

    58 10 Отговор
    Патриот е, душа дава. Каракачанов.
  • 2 патил

    118 14 Отговор
    "По-лошо от война с англосаксонците е само "приятелството" с тях" - Бисмарк

    Ние, българите, знаем това най-добре - от бомбардировките им през ВСВ се възстановихме бързо, но днес, след 30г. "партньорство" сме на път да изчезнем като народ и държава.
  • 3 397

    32 61 Отговор
    От Руските Миговете по добри самолети няма ,това и децата в детската градина го знаят. За България в момента по добър избор от Американските самолети няма . Дано са мъдри политиците ни .

    Коментиран от #11

  • 4 Лузър

    25 34 Отговор
    Яс москвича не го давам за мерцедес
  • 5 999

    70 18 Отговор
    Българският народ от глад умира те изтребители ще купуват..

    Коментиран от #39

  • 6 Злия

    69 10 Отговор
    Имах си аз да кажат че не струват. Защо армията на US не си купува от така предобрения Ф16? Или имаме 10 свободни в бокса и искаме да ги пробутаме на въшкарите?

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 За по малко пари можем

    69 14 Отговор
    да си купим много по добри самолети -"В момента модерните самолети от ново поколение са Ф-22 и Ф-35, както и руските СУ-35. Американските са доста по-скъпи, но руските реално са по-евтини от Ф-16." Изпускаме питомното, а гоним дивото!? Няма по загубени управляващи от нашите в момента!

    Коментиран от #29, #34

  • 9 Ивайло

    75 11 Отговор
    Как ни се подиграват с тези ф16.Хората ги свалят от употреба,а ние ги купуваме за нови :(

    Коментиран от #70, #76

  • 10 Имаш предвид завода им в Турция

    63 9 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    В Турция си местят завода, там ще произвеждат еднодневките Ф16, такива ще пробутат и за България -" А най-куриозното е, че Ф-16 е толкова архаичен, че САЩ дори са изнесли част от производството му в… Турция. Голям брой подобни самолети излизат именно от там, а не от щатските фабрики.

    В крайна сметка може да излезе, че ще ни доставят дори не американски, а турски самолети." Българино???

    Коментиран от #33

  • 11 CrossFire

    26 44 Отговор

    До коментар #3 от "397":

    1. Никога Кремъл няма да позволи РСК МиГ да продава машини на НАТО-вска държава.
    2. По абсолютно никакъв начин сегашните ни МиГ-ове не могат да се мерят с F-16V Block 70/72. Никакъв. За нови, въобще не можем да купим.
    3. Gripen не ни предлагат най-новия си модел NG, а C/D. F-16V е най-доброто, което Lockheed имат и го представиха през 2012 като в него са заложени компоненти, които ги има в F-22 и F-35.
    4. Gripen ползва двигатели от САЩ, така че те са изцяло зависими от тях. Да не говорим, че Сааб е малка фирма и утре може да я няма. Как тогава ще се поддържат тези машини? Lockheed може да надживее и нас.
    5. Чисто технически двете машини са достатъчно близки като показатели за да няма никакъв проблем да се избере едината машина пред другата.
    6. Шведите не включват в седлката осигуряване на муниции и ракети. Американците го включват.

    Коментиран от #28, #57, #83

  • 12 CrossFire

    10 20 Отговор

    До коментар #6 от "Злия":

    The USAF operates 1,245 F-16s with 701 with active forces, 490 with Air National Guard and 54 with Reserve. These are broken down to 1 F-16A Block 15, 197 F-16C/D Block 25, 350 F-16C/D Block 30, 51 F-16C/D Block 32, 222 F-16C/D Block 40, 174 F-16C/D Block 42, 198 F-16C/D Block 50, 52 F-16C/D Block 52.

    Коментиран от #13

  • 13 НКВД

    18 6 Отговор

    До коментар #12 от "CrossFire":

    И 50% за ремонт!

    Коментиран от #14

  • 14 CrossFire

    16 33 Отговор

    До коментар #13 от "НКВД":

    Никъде не съм чул да имат проблеми с поддръжката на F-16. Като се има в предвид че това е най-разпространения боен самолет на планетата с над 4000 бройки в 25 държави, мисля че ако имаше ядове щеше да се чуе веднага. Преди няколко месеца Бахрейн си поръчаха и те F-16V.

    Коментиран от #18, #58

  • 15 fermera

    25 5 Отговор
    Фабриката за крилата на F-16 ще бъде в Индия,в завод на Тата.За 2018 чуждестранните инвестиции и са наполовина на предходната,а ние ще дадем 2 милиарда наведнъж.Така със заем ще влезнат 400 милиона ДДС и ще преизпълнени приходите.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Batushka

    26 3 Отговор
    Супер...изцедете аборигените....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 язък за мънгизите

    24 5 Отговор
    Да го купят!Той пък след 2год ще падне и ще мерясат!
  • 20 Доктор Охболи

    34 5 Отговор
    Не разбрах само какво икономиката и индустрията на България ще спечелят от тая сделка. Все си мисля, че точно икономиката и индустрията на САЩ ще са печелившите. Ако държат ние да спечелим, да ни ги подарят.
  • 21 IYI

    42 5 Отговор
    И ние имаме новина! - След нова година ще имаме избори! Борисов, Цветанов , Каракачанов и още няколко души, ще емигрират в САЩ понеже средата става неблагоприятна
  • 22 CrossFire

    13 36 Отговор

    До коментар #18 от "НА БАХРЕЙН БЮДЖЕТА И СТО ПЪТИ":

    Таа нежна птичка никога не е била сваляна във въздушен бой. Има една бройка дето сърбите свалиха 1999 с ПВО и миналата година над Сирия израелците изгубиха една пак заради ПВО. За руските машини статистиката е доста по-лоша. Ти си прецени, кое е по-добро - скъпа машина, която си върши работата или евтин за подръжка ковчег.

    Коментиран от #25, #36, #79

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 сори сорос

    39 5 Отговор
    Ако са американски изтребители, за нас те трябва да са безплатни. Както българските ни военни бази за тях са безплатни. В противен случай не сме им съюзници, а колония.
  • 25 МИ ТЯ Е БИЛА В БОЙ

    28 4 Отговор

    До коментар #22 от "CrossFire":

    С АБОРИГЕНИ АРАБИ ВООРЪЖЕНИ САМО С АК И НИЩО ДРУГО И В АФГАНИСТАН С ЧАЛМИ ДЕТ РОБОТЯТ САМО С ПРЕСОВКИ И ДЕТОНАТОРИ.МНОООГО ПО ИНТЕРЕСНА Е СТАТИСТИКАТА НА САМОПАДНАЛИ Ф В РОДИНАТА ИМ ГОВЕДАРИЯ А ТЕ СА НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ ЗАБИТИ В ЗЕМЯТА ПРИ ТРЕНИРОВЪЧНИ ПОЛЕТИ.

    Коментиран от #26

  • 26 CrossFire

    9 17 Отговор

    До коментар #25 от "МИ ТЯ Е БИЛА В БОЙ":

    Да разбирам, че Сърбия, Сирия и Ирак са аборигени? До колкото си спомням имаха стотици бойни самолети...

    Коментиран от #27

  • 27 Доктор Охболи

    22 5 Отговор

    До коментар #26 от "CrossFire":

    Срещу Сърбия, Сирия и Ирак воюваше коалиция от държави. Цялото НАТО се изреди да бомбардира Сърбия. Теб ако те нападнат 20 бабаита, кого от тях ще пребиеш и ще спееш ли да удариш даже един?
  • 28 IYI

    39 11 Отговор

    До коментар #11 от "CrossFire":

    Личи си, че нямаш военна подготовка. 1.- Да прехвърлиш страната от тежка зависимост от руснаците към тежка зависимост към американците, май не е най- умното решение! 2.- Ф16 не е нищо особено и това, че са му сменили радара и леко подобрена авиониката не го прави кой знае какво! 3.- Бюджетът за отбрана на България е толкова окъсан, че тези бракми ще стоят на летището като паметници по подобие на миговете ни. Скъпа поддръжка, скъпа цена на летателен час. Да не говорим, че ще трябва да правим в цялата страна нови писти! 4.- Естествено е Сааб да не предлага цялото оборудване като боеприпаси. Така е и с Юрофайтъра, Торнадото и Рафала. Най- модерните ракети метеор се произвеждат от европейски консорциум. Това дава избор на доставките и избягване на зависимостта от един доставчик. 5. - Ако си чел протокола, то сигурно си видял, че говорят за останалите самолети, но не и за Ф16...- Що ли? Къде имаше сравнителни характеристики, положителни и отрицателни страни, както и оценка? Говорят, че Ф16 го давали с боеприпасите! - А колко са тези боеприпаси? - Ако оборудват 8- те самолета с по 2 ракети на обща цена 50 млн. това голяма далавера ли е и по- добре ли е от 10 самолета вместо 8? Въобще това бе най- тъпият избор на тези продажници. А ти въобще не мислиш. - Върви изкарай едно военно обучение и ако има все още варианти и една офицерска школа, че да ти се изяснят някои работи.

    Коментиран от #31, #48

  • 29 Рашка с чашка

    15 28 Отговор

    До коментар #8 от "За по малко пари можем":

    Точно Су-35 е модернизиран Су-27. По същия начин е и МИГ - 35 модернизиран Миг-29. Когато става въпрос за съветски, тогава са нови. Когато F-16V е най - новата модификация на F-16 веднага скачат че бил стар. Що така бе другари? Нещо двойни стандарти?

    Коментиран от #30, #50, #81

  • 30 КГБ Териер

    19 12 Отговор

    До коментар #29 от "Рашка с чашка":

    По добрие модернизиран Су 27 от колкото модерниезиран Ф!! Разбря ли брие?

    Коментиран от #62

  • 31 CrossFire

    12 13 Отговор

    До коментар #28 от "IYI":

    1. Че ще има зависимост е повече от ясно, но и в двата случаи машини няма да има ако американците не кажат ок, най-малкото защото в Gripen има американски компоненти, така че тази точка е безсмислена.
    2. F-16V не е най-доброто, но е най-доброто, което можем да си позволим и ни предлагат. Ако имаш пари за F-22 - иди и купи няколко бройки.
    3. Окъсания бюджет по никакъв начин не прави някоя от двете машини по-подходяща. И в двата случая ще падне голям ремонт и проблеми.
    4. Липсата на боеприпаси означава допълнителни разходи извън бюджета. А и при положение, че Локхийд е производител на боеприпаси, може би по-добрия вариант е да си ги купуваме заедно, а не на парче.
    5. Личните нападки настрана, протокола си е достатъчно ясен. Нали не очакваш наистина вътре да ти е детайлно описано защо комуникационната система на Gripen за споделяне на сензорни данни между единиците е по-добра или че AN/APG-80 радара на F-16 с по-добра резолюция от шведския? Самия факт, че можем да получим +2 машини но да се откажем от абсолютно всички благинки е показателно, че от финансова гледна точка почти няма място за избор.

    Коментиран от #45

  • 32 БъХъ

    8 19 Отговор
    Победи/Загуби във въздушен бой:
    F-16 - 76/5
    MiG-29 - 6/18

    Това са фактите товарищи.

    Коментиран от #35, #55, #77

  • 33 Рашка с чашка

    10 16 Отговор

    До коментар #10 от "Имаш предвид завода им в Турция":

    Кой ще излъже бе, в Турция се произвежда F-16A по лиценз много отдавна. Да сравняваш F-16V с F-16A е все едно да сравняваш лаптоп с тостер. Новия завод на Л. Мартин е в Южна Каролина и вече работи.
  • 34 Disela

    15 1 Отговор

    До коментар #8 от "За по малко пари можем":

    Абе по добре да купят тези хвърчила или там някакви отколкото да откраднат и тези пари.Те ако не крадяха досега щяхме да имаме най доброто от най доброто
  • 35 НКВД

    11 4 Отговор

    До коментар #32 от "БъХъ":

    Кой ги броил? От Локхийт ли? Разбира се че така ще кажат за реклама!

    Коментиран от #53

  • 36 Ивайло

    22 3 Отговор

    До коментар #22 от "CrossFire":

    Предвид ,че си грамотен човек съм доста изненадан от мнението ти за миг-29.Обективно погледнато (доколкото може) двата самолета са доста сходни ,с лек превес на единия или другия в определен сегмент.А до това,че ф16 не е свалян в бой.... Ами ,може би е от значение факта,че из Африка се биеше с миг-21 ,който ако не се лъжа беше от 55-та или 60-та година.А в Сърбия бяха свалили 2 миг-а 29 ,като ги гонеха цяла ескадрила .Ако помниш тогава ги даваха и по новините как тези два миг-а ги бяха направили за смях докато ги свалят .А за ф16 и "невидимия" стелт, ами те бяха свалени с ПВО от втората световна война ;)
  • 37 Левски

    14 7 Отговор
    Русия да отблокира от своя резерв на ввс няколко изтребителя Миг-29 даги подари на нас щото като гледам нашите глупаци ще дават купища пари за стари боклуци от аризона на цената на нови гати смотаните празноглавци това е клевета повярвайте ми
  • 38 Джудже

    20 5 Отговор
    Избора беше ясен, както беше ясно, че и избор нямаше. F- 16 може да е по-лош от Грипен, но за сметка на тива е по-скъп.
  • 39 883

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "999":

    И тоя започна да говори от името на българския народ. Кой харчеше милиони всеки ден за боклуци по моловете в цялата страна. Пешеходец не можеше да пресече от коли. Ресторантите никнат като гъби и пак няма места в тях. Влоговете рестат при нулева лихва и то като никога. Е, кой е народът а ?
  • 40 Гост

    11 2 Отговор
    Аман от лобисти радев лобист нинова лобист каракачанов лобист все реват за кожена тояга
  • 41 Наглите

    11 4 Отговор
    Да бе голяма новина ни е защото ще ви даваме пари!!! Горди, сме че пак се наложихте и пак ни взехте парите! Моля ви сега ни обяснете как ни продавате най-доброто дето никой го няма! Тая катафалка ще се счупи още докато е в гаранция! Жалко, че винаги ако управниците трябва да вземат решение, братята Хамериканци идват да ги посъветват! Съвета е следния: купувате нашето и честито!!!
  • 42 Иванов

    18 5 Отговор
    На гол тумбак- чифте пищови! А и бизнесът с щатите ни е ясен- най- скъпият ток и ограбване на златото на страната ни срещу жълти стотинки, пет хамерикански бази за обучение на терористи и нито лев наем. Най- кадърните ни специалисти също са в щатите. Москалерите поне даваха нещо хамерският бизнес само взема.
  • 43 Ееее

    14 7 Отговор
    Това ще е най-голямата икономическа загуба на България.Това правителство само малоумни хора ли има?
  • 44 Левски

    5 17 Отговор
    Обичам Борисов и Герб това е правилен избор след тоя момент Русия даси мисли какво я чака!

    Коментиран от #52

  • 45 IYI

    17 5 Отговор

    До коментар #31 от "CrossFire":

    Струва ми се, че не четеш, но пък държиш да обясниш колко много си прочел. Не случайно ти дадох съвет да вземеш да изкараш един курс по военна подготовка. Има неща, които няма как да научиш само от информация по сайтовете. Не ми се обяснява повече защото виждам, че не разбираш въобще за какво говоря. А иначе нека да ти споделя, че така както СААБ използва американски системи, така и американските производители вкл. и локхийт използват възли, датайли и електроника на Сааб. Всичко останало са пълни тъпотии! За всеки един от нас, които имаме някакъв опит във военното дело е пределно ясно какво предстои. Ще дойде време, в което ще преоцениш позицията си, но ще е твърде късно. Аз лично се надявам, тези идиоти от правителството да ги свалим след нова година и след това всичките да бъдат опънати на ешафода за националното им предателство и кражбите им. - Крайно време е да има тежки наказания и мисля, че ще си го получат! Предателството трябва да се наказва тежко! Моли се да няма война, защото онези които имаме военна подготовка и можем да водим войници вече остаряваме и скоро ще бъдем извадени от строя. След нас няма никой и тези мухльовци от правителството са едни от виновниците да бъде съсипана армията ни.

    Коментиран от #56

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Димов

    15 4 Отговор

    До коментар #28 от "IYI":

    Отлично обосновани твърдения. Браво!
  • 49 Калинка от ГЕРП

    19 3 Отговор

    До коментар #16 от "Наблюдател":

    Явно пригласяш на шефа си гуменката ЦЦ Тази сутрин му задават въпроса защо избрахме Ф 16 и както винаги елементарно обяснение защото съседите ни имали такива но че повечето държави ги продават като втора употреба нито дума. И ни в клин ни в ръкав намеси президента който не му излиза от устата който му е мантра небесна в лобирането от негова страна за Ф16. Или е комплексар който завижда че хората одобряват повече президента то колкото ЦЦ. Както винаги на тях им е нужна изкупителна жертва за да си оправдаят клекналата поза пред началниците си
  • 50 Д'мин

    15 3 Отговор

    До коментар #29 от "Рашка с чашка":

    Точно, ама не е точно! Защото модернизирания вариант на Су 27 е точно Су 30! Су 35 е друга бира!
  • 51 ЖОРО ПАВЕТО

    24 5 Отговор
    Изборът на фекал-16 е поредното доказателство, че правителството на Бойко Методиев — Тиквата са продажници и национални предатели! Оставка, съд и затвор за Боко Тиквата, Цецо Ухото и Красьо Свинята!

    Коментиран от #61

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Насран Соросоид,

    7 2 Отговор

    До коментар #53 от "СссереМ":

    така ли ти каза чичко Сорос? А сега лапай, гълтай и се потапяй!
  • 55 Доктор Охболи

    10 2 Отговор

    До коментар #32 от "БъХъ":

    Една малка подробност, не е само до машините , а до летците в тях. Нека се срещнат руснаци с американци, пък тогава да броим победи/загуби.

    Коментиран от #63, #66

  • 56 CrossFire

    5 11 Отговор

    До коментар #45 от "IYI":

    А пък на мен ми се струва, че освен опити за обиди нямаш никакви аргументи за Сааб и против Локхийд освен това, че едните са злите американци, а другите са тихите съседи на Путин. Като имаш нещо конструктивно да кажеш - тук съм.

    Коментиран от #67

  • 57 123

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "CrossFire":

    Цветанов ти ли си бе
  • 58 Вдигнете Знамената Високо

    1 8 Отговор

    До коментар #14 от "CrossFire":

    Остави го,броя е психично болен чекист!

    Коментиран от #59

  • 59 Вдигнете Знамената Високо

    1 5 Отговор

    До коментар #58 от "Вдигнете Знамената Високо":

    Броя, да се чете тоя!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Независим

    11 1 Отговор

    До коментар #51 от "ЖОРО ПАВЕТО":

    Съгласен съм с теб но както винаги ще ги оправдаят с колективна отговорност от колкото с лична за взетите решения. Това е най мръсното в нашата държава че няма начин да си отговорен за дадени решения когато си в колективен орган като министерски съвет. Ако това не се промени всеки ще си измива ръцете дори да е взел грешни решения с колективната отговорност. Или трябва да се приеме закон ; за грешно решение отговарят всички не само ресорния за да няма скриване от колективна отговорност. Е тогава ще се замисли всеки как да гласува.
  • 62 Преброяване на бесните язовци

    4 8 Отговор

    До коментар #30 от "КГБ Териер":

    По-добре според кой? Платените руски смешници ли? Не мислА!
  • 63 ейййййййй

    3 5 Отговор

    До коментар #55 от "Доктор Охболи":

    Е каква е разликата между тези които са свалили хамериканците и руснаците, че едните пият боряшик ли?

    Коментиран от #68

  • 64 българина

    7 2 Отговор
    и защо беше това събиране на оферти?!?! в момента вкойто на бб му се обадиха всичко приключи, а беше ясно че ще се обадят. а цц заради работата на дъщеря си продаде националния интерес. са им пукнат и на двамата всичките роднини
  • 65 далавери под масата

    8 1 Отговор
    Каракачанов е само пионка. Цв. е главният лобист и Борисов го подкрепя.
  • 66 БъХъ

    2 2 Отговор

    До коментар #55 от "Доктор Охболи":

    По-голямата част от победите на F-16 са от израелските ВВС.
  • 67 IYI

    11 2 Отговор

    До коментар #56 от "CrossFire":

    Момче, Опитах се да ти обясня, че нямаш представа за какво говориш. Да четеш по сайтовете е едно да имаш военна подготовка и опит съвсем друго! Каквото и да ти обясня на база на натрупаният опит ти няма как да го разбереш! - Изглеждаш нелепо! Който ти е казал, че може да си компетентен по теми без подготовка и опит може би не трябва да го слушаш. Има много неща, които не са ти ясни и най- добре е да следиш внимателно какво казват онези, които имат известна представа. Ние просто говорим на различни езици! - Аз от позицията на опита, ти ... - на базата на имагинерни представи и реклама по сайтовете. Пак ще ти дам съвет! - Не знам да ли още има доброволни курсове поне в школите за запасни офицери във Плевен и Варна. Там учат подробно предмети като тактико-специална подготовка и въоръжение. Ако имаш познати офицери говори и с тях. Приеми факта, че колкото и са се мяташ за интелигентен не разбираш от тази материя абсолютно. Звучиш като онзи тъпанар премиера, който някак странно е решил, че с пожарникарското си образование разбира от всичко. Той е пословично тъп но пък по цял ден коментира "вещо" теми и статистически данни, за които дори няма идея какво представляват. Не изпадай в подобна глупава ситуация. Вероятно е добре да забележиш, че коментарите ти са събрали доста минуси. - Да ли пък не бъркаш някъде? Не коментирай теми които просто не разбираш!

    Коментиран от #69, #73

  • 68 Доктор Охболи

    3 1 Отговор

    До коментар #63 от "ейййййййй":

    Виж сега, като в опорките ви още стои точката за "лосиона за вани", поне научи как се пише. Не е БОРЯШИК. Но вероятно не си много умен, че да можеш да напишеш "боярышник". Между ругото, настойката от плодовете му е лековита.
  • 69 пфууу

    4 5 Отговор

    До коментар #67 от "IYI":

    Съвет от фуражка? Ха ха ха, само друга фуражка може да ти даде такъв съвет! Служил съм, ей няма по тъпи и ограничени хора от тия!
  • 70 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ивайло":

    Гърците модернизират 84 F-16 в нивото на Viper ...
  • 71 Юрофайтъра

    8 2 Отговор
    С Кугарите и f 16 ставаме световна сила едните не летят в мъгла и падат като круши другите модел от шосето до Омуртаг
  • 72 Факт

    4 8 Отговор
    Българският F-16 ще бъде най-новият и най-модерен самолет в региона (Гърция, Турция, Сърбия, Румъния).

    Коментиран от #74

  • 73 Димов

    6 0 Отговор

    До коментар #67 от "IYI":

    Не знам дали си забелязал, но в днешно време е най-модерно, и супер престижно, хора без опит да дават акъл, на хората с опит. Недоклатен студент почва да учи дългогодишен инженер, как се правело това и онова. Маникюрист раздава "ценни", професионални съвети за електропреностна мрежа, на електротехник. Телефонистка от кол-център вещо опонира на изпечен икономист, по въпрос за БВП. Доставчик на пици ръси мозък и се присмива над невежеството, на педагозите. Стара мома злобно коментира възпитателните качества, на днешните родители. Въобще, хората, дето не са се докосвали до нещо, солидно подкрепени не с аргументи, а с голяма доза "слънчеви" епитети, учат хората, които са вряли и кипяли в тяхната си област, как трябвало да си вършат работата. "Да чуем лаладжията. Специалистите да мълчат!" И най-интересното е, че точно невежото им мнение се приема за правилно. Това само доказва, колко струва акъла на нацията ни.

    Коментиран от #75

  • 74 Димов

    2 2 Отговор

    До коментар #72 от "Факт":

    Соколът се ползвал в 26 страни (http://www.f-16.net/f-16_users.html), като поне 10 от тях са мюсюлмански. Тоя самолет е добре познат на всички, включително и на арабските страни. С нищо не може да ги изненада. Познават устройството му, снаряжението му, тактиките му на летене... Въобще всичките му предимства и недостатъци. Знаят му и долните гащи. Докато Грипен е на въоръжение само в няколко страни. Аз лично, не бих искал оръжие, познато на повечето ми потенциални врагове. Предпочитам да закупим руски Су-27 или Су-35БМ, дето са на въоръжение предимно в Азия, ама мен ме питат точно толкова, колкото и вас.
  • 75 IYI

    2 3 Отговор

    До коментар #73 от "Димов":

    За нещастие си прав. - Тотално изтървахме правилният ход на събитията.
  • 76 Е тва

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ивайло":

    Те не се произвеждат.За да почне им ,трябва бройка.Ис си я набират от балъците в Европа.Та до 10г. Едно 4милиярда не ни мърдатНема да са 8.Ще има още нема как😎😎😎😎
  • 77 Франко

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "БъХъ":

    Какъв Ф-16 бе ееейй???
    Ти знаеш ли, че Лада Нива минава навсякъде?
    По-модерна и проходима кола никой не може да измисли. Че даже и руснаците. :)
  • 78 Гената

    0 0 Отговор
    Пичове, трябва с прискърбие да отчетете, че ние изгубихме Студената война ! Не ние обаче подписахме капитулацията, а оня цървул , Горбачов ! Ние последни напуснахме Варшавския договор.
    Моето уважения към цялата руска отбранителна промишленост, но няма такава формула при която противостоящата ти армия да те снабдьва с оръжия и резервни части за тях, нали ! Тогава, да си налягаме парцалите и да купуваме това, което новият голям Бял брат ни продаде. Все пак, това е най-накичения с модерна алактроника продаван истребител. Да, нашите МиГ 29 са по-мощни и по-маневрене, имат по-добри летателни качества, но това са неща , които имаха решаващо значение през ВСВ и 20 години след нея. Сега каква полза , че си маневрен и бърз, когато врагът те засече и обстреля още преди да си разбрал за него ?!
  • 79 Голям праз

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "CrossFire":

    Не си много точен, в Ирак основните загуби на коалицията са точно тези птички. САЩ използва ф-16 повече като бомбардировач, по време на Първата война в залива няма нито една въздушна победа. И легендата, че ф-16 не е губил въздушен бой, е абсолютна лъжа.
  • 80 Голям праз

    0 0 Отговор
    Да, и точно за това не вярвам на тази статистика, евреите обичат доста да подлъгват, особено за загубите си.
  • 81 Желю Желев от Ада

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Рашка с чашка":

    Другарю, ти правиш ли разлика между модернизиран и "ще бъде" модернизиран. мисля, че по добре щеше да бъде, когато го модернизират американците да започнем да водим преговори. Хабим клавиатурата без да разбираме от самолети, още по малко от бойни. Цялото квакане има един отговор. Трябва за пореден път да бием БСП. Това може да стане, ако сме на власт, за да сме на власт, трябва задължително да си платим. На г- Цветанов във Вашингтон му казаха ясно. Не купите ли Ф16, Бойко, Цацата, Ти и послушния Гешев отивате за дълго на топло. Каква Русия, какви ценности, какви 5 лева? Ако нещо не ви е ясно, питайте.
  • 82 бугарин

    0 0 Отговор
    Все специалисти тука и реших да попитам. Какво ще стане ако Шведите решат да ни съдят, за неспазване на процедурата. Политическо решение, но трябваше да се вземе преди обявяване на"процедурата". Процедурката на Бойко е нарушение на принципите на СТО. България се е подписала да ги спазва, а в случая ги нарушава. Сигурен съм, че когато съда обяви сумата, която дължим на Грипен, отново ще си изберем Бойко, защото който е против Бойко е мръсен комунист.
  • 83 Путин

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "CrossFire":

    Незнам дали, ти знаеш, че F 16 BLOKC 70 съществува предимно на хартия. Все си мисла, че, РАДЕВ разбира повече от всички ни взети заедно, а защо ли.......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове