23 Декември, 2018 15:14 2 289 14

Плащат по милион рубли на семействата на загиналите руски миньори

  • милион-
  • обезщетение-
  • миньори-
  • мина-
  • русия-
  • владимир путин-
  • соликамск

Образувано е наказателно дело по случая

Плащат по милион рубли на семействата на загиналите руски миньори - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин поиска нов доклад за ситуацията в мината в град Соликамск (около 1500 километра североизточно от Москва), където снощи стана авария. Държавният глава разпореди да се отпусне максимална помощ на роднините на загиналите и да бъдат всестранно проучени причините за трагедията. Това съобщи днес пред журналисти губернаторът на Пермския край Максим Решетников, предаде ТАСС.

След пожар и задимяване спасители са открили в мината за добив на поташ - собственост на компания "Уралкалий", телата на осем души, съобщиха по-рано местните власти. Правителството на Пермския край ще изплати на семействата на жертвите, сред които има много малолетни деца, по един милион рубли, заяви губернаторът Решетников.

По-рано бе съобщено, че организацията подизпълнител "УС-30", чиито работници са загинали в мината, ще изплати на семействата им по 2 милиона рубли. Отделни суми са предвидени за лицата на пълна тяхна издръжка. Освен това ще бъдат изплатени и застраховки - по около 1 милион рубли за всеки загинал.

Осем души от общо 17-те, работили в мината по време на инцидента, не пострадаха и успяха да излязат на повърхността, напомня ТАСС. Спасители издирват в момента последния от деветимата миньори, блокирани под земята по време на пожара. Подготвя се изваждането на откритите тела. На местопроизшествието действа оперативен щаб. Представители на "Уралкалий" съобщиха, че пожарът е избухнал на дълбочина 340 метра при строителни работи в нова минна шахта, дълбока 500 метра. Местният клон на руското федерално следствие е образувал по случая наказателно дело за нарушение на нормите за сигурност, причинило смъртта на трима и повече души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даммммм

    8 4 Отговор
    З мил.рубли-около 46 хил.долара...Как ли е по света-за у нас не питам-няма смисъл...

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Borislav Popov

    12 13 Отговор
    Пути можеше да отпусне малко по вече ! Като за най богатата в света държава, нещо много евтино го оцениха живота на миньорите.

    Коментиран от #8

  • 3 Даммммм

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Даммммм":

    Не З-а 4 мил.рубли-около 60 хил.долара.
  • 4 Иванов

    10 7 Отговор
    За обикновения славянин в Русия, това е единственият възможен начин да стане милионер, посмъртно! Милионите и милиардите са в ръцете на хазарите.

    Коментиран от #6

  • 5 СеСеСере

    4 3 Отговор
    Жълти стотинки срещу човешки живот!
  • 6 Да си знаеш

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    Що бе-у САЩ и такава възможност нямат-кредити до гроб-даже близките му купуват кофчег пак на кредит...

    Коментиран от #11

  • 7 Пешо

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Даммммм":

    У нас - 325 лева. Това е.
  • 8 Иван Гешев

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Тук дават една универсална помощ от около триста лева и то ако я отпуснат може местния кмет да ти я отмъкне.
  • 9 7777

    2 1 Отговор
    Я чакай малко дават по един милион рубли ?? Това не е демократично в капиталистическа държава това е комунистически подход да се подпомагат народа..
  • 10 димон

    0 0 Отговор
    1 000 000 рубли =14 492 $
  • 11 Джони

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Да си знаеш":

    Колко е платила държавата Русия на убитите невинни граждани в един от театрите в Москва лично по заповед на Путин във връзка с едни чеченски терористи завзели театъра.ами колко заплатиха на почернелите семейства,когато потъна подводницата Курск. човешкият живот в Русия не струва нищо. Управляващите ги харчат на килограм по целият свят. А в Сирия щатските военни колко вагнеров ци убиха над триста руснаци.
  • 12 NikNay

    4 0 Отговор
    Сами не се усещате на какви дребнави безчувствени сметкаджии и жалки търгаши сте се превърнали.! Интересувате се само от материалното и нито дума на съчувствие и съболезнование !
  • 13 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    20 бона български пари????!!!!много малко за богат отрадъл като руската добивна промишленост.можеше поне по 100 и нямаше да им се отрази на тия дето държат бизнеса като абрамович и компанията.
  • 14 хитеp

    2 0 Отговор
    На всички който завиждат и коментират им пожелавам да станат милионери .дори милиардери в рубли по този начин и повод!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания