Last news in Fakti

23 Декември, 2018 20:31 2 489 10

Превозвачи плашат с блокада на границата

  • превозвачи-
  • блокада-
  • граница

Различни браншови организации готвят затваряне на гранични пунктове по време на празниците заради липсата на СЕМТ-ове . Това каза зам.-председателят на Национално сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов, цитиран от "Фокус". Той коментира това във връзка със ситуацията, че все още не е излязло разпределението на многократните разрешителни (СЕМТ-ове) за международни превози в Европа.

"Доколкото успях да разбера, някои колеги са решили да затварят ГКПП "Кулата", някои - ГКПП "Калотина", други - ГКПП "Капитан Андреево", и това са хора от различни браншови организации, които са обединени от това, че СЕМТ-овете за тази година още ги няма и не е ясно при какви условия за разпределени тези валидности и кой е допуснал монопол на пазара. Много от тези неща трябва да се изяснят и затова тези процеси ще бъдат неконтролируеми. И в момента точно това се опитваме да направим - все пак да успеем да разберем къде какво ще се случи, защото по тия светли християнски празници това не е най-доброто. Но за жалост, протестите са спонтанни и се очакват през следващите дни", обясни Лалов.

Той посочи, че това заедно с пакета "Мобилност 1" е сред нещата, които разделят Европа на две скорости. "Нашите хотели нямат персонал, нашите транспортни фирми също закъсват за персонал, всякакви други фирми от икономиката - също. Двете скорости на Европа са реално нещо и ако някой не го вижда, просто съжалявам. Ние икономически закъсваме точно заради липса на персонал и ще продължаваме да закъсваме още повече, защото нас ни изпомпват. Всеки, който е бил в чужбина и се е срещал с българските общности там, знае, че те се увеличават нон стоп и то поради две много ясни причини - медицинско обслужване в държавата и обучение. Те казват, че не е толкова заради парите, които получават, а защото са сигурни в тези държави заради социалните придобивки - безплатно здравеопазване и много добро обучение. Това е факт неоспорим и ние просто оставаме без хора, топим се като нация, заяви Лалов и посочи, че точно върху този въпрос трябва да работи много здраво българското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо

    5 16 Отговор
    Уважаеми превозвачи, напомняме Ви, че вие преминавате границите за да заработвате прехрана за Вас и Вашите семейства, а ние шофьорите на автомобили основно за удоволствие. Това означава, че ако Ние не можем да пътуваме за празниците в чужбина заради Вас, има голяма вероятност Вие да не можете да заработвате пари заради Нас през цялата година. Блокади се правят и с леки автомобили. Нап продават трошки за по 1000 лева и въобще няма да е проблем да ги паркираме на магистралата за неопределен срок. МИСЛЕТЕ МУ.

    Коментиран от #9

  • 2 Да плашат

    5 2 Отговор
    Балъци вече да се подписват с/у 510 лв месечно няма, а под масата да се дават едни други пари. Протестирайте си колкото искате
  • 3 Atilla

    7 3 Отговор
    Уважаеми Хохо напомням ти,че тези камиони са пълни със стока от производство в България.Когато влизат обратно в страната също е със стока или суровини за икономиката, в загадката се пита как ще ти плати твоят шеф заплатата от 700-800лв. след като няма кой да извози продукцията на на предприятието в, което работиш или да докара суровини за производство,или да ти зареди магазините.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Крали Марко

    4 0 Отговор
    Туризъм и транспорт - осигуряване на минимална заплата за категорията професия! Останалата част от заплатата в плик./яко те ощетяват/ ПУБЛИЧНА ТАЙНА Е! Затова заминаваме в НОРМАЛНИ ДЪРЖАВИ -затова НЯМАТ кадри! ПРЕКАРВАЧИ-ИЗЕДНИЦИ ПЛАЩАЙТЕ НОРМАЛНИ ЗАПЛАТИ И НЯМА ДА СЕ ПРЕХВЪРЛЯМЕ В ЗАП. ФИРМИ ИЛИ ХОТЕЛИ ДА РАБОТИМ!
  • 5 Джони

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Atilla":

    Един от шефовете на превозвачите е г.петърнеичев беше зам. Министър на транспорта по времето на БСП. Абсолютен социалист комунист. Шефовете са почти всички милионери за разлика от шофьорите. В тези протести има много червена политика.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Atilla

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хохо":

    Защо да нямат работа по границите, след като може мен да блокират и 2 дена да не мога да мина 300км,че им бил скъп бензина и малки заплатите,защо за едните да може,а за други не?
  • 8 Atilla

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Джони":

    Като цяло блокадата е затова,че се толерират едни фирми за сметка на другите при строго определени бройки разрешителни,а това,че са милионери какво значение има след като плащат нормално на работниците си
  • 9 СтарТИРаджия

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хохо":

    Уважаеми Дядо Коледа, винаги съм бил наясно със себе си като водач и на лек, и на тежкотоварен автомобил, че Вие ама въобще не сте важни относно трафик и икономика, но просто "демократично" - диктатната евро система така е сглобена и обслужваема, че тежкотоварните машини, осигуряващи Ви консуматорския характер на обществото да са Ви перманентно длъжни! А и характера на дейността е крайно (анти)законно "зависима" от всякакви (не)компетентни органи, генерираща (не)законни солени глоби!!! Всичко е за пари мой човек и така го извъртяха в последните години, че да се чувствате по-по от омразните Ви тираджии. Системата винаги е била разделяй и владей. Та от къде накъде ти си по важен да си превозиш г.зЪ до следващото плюскане? Май аз съм по-важен, 'щото без мен няма плюскане. Нали се присещаш! Колко бързо някоя хубава седмица ще разбереш к'во е без манджа, без тоалетна хартия за, след манджата. Без гориво за колата, че и градския транспрт. Защото животът е йединье, пиинье, музика и еб@нье. Без тези задоволени физиологии, няма и присещане за култура, почивка и спорт! Всичко друго е френетично бля-бля за политика, полицаи, съдебна с/ма, военни и др. Ама и те на разбора ядат и сер.т!!! Превозвал съм стоки и материли по за над милион евро(!!!) на курс!!! Та къде ти е важнотията в случая и че и да ти "цепя басмата"?! Когато съм... На работа.

    Коментиран от #10

  • 10 Вие сте....

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "СтарТИРаджия":

    ...9 дупка на кавала. Качват са товарите по влакове и се решават проблемите. Незаменими хора няма, особено пък шАфьори на камиони
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове