24 Декември, 2018 11:47 6 136 40

В Швеция започна строителството на „Северен поток-2”

  • северен поток-2-
  • русия-
  • швеция-
  • строителство

Тръбите трябва да бъдат положени до лятото на 2019 г.

Строителството на газопровода „Северен поток-2”, който трябва да премине от Русия през Германия по дъното на Балтийско море, е достигнало до икономическата зона на Швеция, съобщи шведското радио SR.

Плавателният съд Solitaire е достигнало шведската икономическа зона и е започнало полагането на тръби. В пристанището на град Карлсхамн са доставени тръби, които трябва да бъдат монтирани до лятото на 2019 г. Наети са 110 души, като се очаква да бъдат разкрити още 30 работни места.

„Северен поток-2” се състои от две тръби с обща мощност 55 милиарда кубически метра газ на година. Газопроводът тръгва от крайбрежието на Русия през Балтийско море и стига до Германия. Новият газопровод се строи успоредно със „Северен поток”.

Морският газопровод ще премине през териториите и икономическите зони на няколко държави, сред които Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    73 5 Отговор
    сороснята е в траур!!!
  • 2 антрашпиц

    56 0 Отговор
    Е ,амчи то и при нас американците напредват....
  • 3 КГБ Териер

    58 4 Отговор
    Коледата на сороснята на парчетаааа!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 no name no face no number

    47 0 Отговор
    Браво само така
  • 6 насран соросоид

    42 0 Отговор
    Ся жа са оплача на чичко Шори!
  • 7 България мрази НАТО и обича Русия

    60 1 Отговор
    никой не си бяга от интереса, освен кухият соросоид готов за дребна сума да продаде и майчиното си мляко!

    Коментиран от #18

  • 8 стоян

    6 61 Отговор
    Интересно =Вие по горе ако сте българи какво ви пука за тези тръби .Ама вие сте путинофили влюбени в кгбиста Путин и неговата диктатура на олигарсите

    Коментиран от #11, #12, #13, #14, #15

  • 9 Borislav Popov

    52 5 Отговор
    То не стига един Северен поток - че и втори сега ! А какво стана с нашия Южен ? Дойдоха двама сенатори и проектът го спряха ! ....Също като сега със ф16! Историята се повтаря. Дойде един зам секретар и хоп - ф16 без конкурс ! Мин Каракачанов да обясни - как става тоя номер ? Какво стана с конкурса ?

    Коментиран от #17

  • 10 Borislav Popov

    38 1 Отговор
    Я сега соросоидите да обяснят как Русия ще я изолират ?!! И как нямало какво да го правят петрола и газа! .... Основният износител на руски тръбопроводен газ започна да засилва енергийното си сътрудничество с Индия . Русия си открива нов перспективен пазар за газовите доставки индийският, където расте търсенето. Първата партида втечнен газ на индийския пазар бе доставена през март 2018 г. от търговската дъщерна компания „Новатек“ и това бе газ, произведен на „Ямал СПГ“.

    Коментиран от #25, #39

  • 11 любопитен

    37 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян":

    А теб,кво ти пука за тези тръби,че коментираш?
  • 12 Пешо

    44 2 Отговор

    До коментар #8 от "стоян":

    Точно защото са българи им пука, че соросоидите и Запада за пореден път предадоха националните интереси на България.
  • 13 Боклуците,

    30 4 Отговор

    До коментар #8 от "стоян":

    винаги сте против интереса на Родината!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Шляхтиц

    44 2 Отговор

    До коментар #8 от "стоян":

    На мен специално много ми пука. Вместо турски поток трябваше да има БЪЛГАРСКИ ПОТОК. Заради продажни български политици винаги сме на губещата страна.
  • 16 Шляхтиц

    37 1 Отговор
    Браво на Шведи и Германци. Определено не разчитат прекалено много на глобалното затопляне и се осигуряват с РУСКИ ПРИРОДЕН ГАЗ.
  • 17 Помнещ

    38 1 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    То нашия 1 ви Южен поток , стана 2 - Северен! А ние ще се топлиме на ,,кюмюро" , след това на ,,соросоидчетата" к----о !

    Коментиран от #29

  • 18 Джони

    3 45 Отговор

    До коментар #7 от "България мрази НАТО и обича Русия":

    България мрази Русия и Кремъл, a oбича ЕС, НАТО и САЩ. Свободни и истински европейци, а не жалки евразийци от държавата на каскетите, алкохолиците, убийците и най корумпираните мужици от. Русия.

    Коментиран от #19, #20, #21, #40

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ппппп

    33 2 Отговор

    До коментар #18 от "Джони":

    Да ама ЕС ък обичат Русия и си пуснаха още един газопровод .А ти мразиш Русия и ще духаш супата за да я стоплиш !!!
  • 21 Венет

    29 0 Отговор

    До коментар #18 от "Джони":

    Ей Джони много си прост и задръстен излез от мухлясалата си панелка и виж накъде духа вятъра
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гост

    0 24 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Ами за начало да припомним на теб и "почитателите" ти , че акциите и на двата "патока" са запорирани и всички приходи от транзита от 1 отиват право във съдия изпълнители във Швейцария , а когато тръгне 2 ( ако въобще тръгне) , от него също !!! Което не знам как ще се отрази на "партньорите" и банките осигурили финансирането , ама със сигурност ще са много далече от щастливи !! Второ кой ти каза , че даже ушанките да си закопаят тръбите на инат , някой някога ще купува газ , минал по тия тръби ???? Щото тия тръби ако не знаете са за ЦЕНТРАЛНА Европа , Германия тоя газ не и трябва , ама въобще !!! А страните от централна Европа сто пъти казаха , че си искат газа по стария път през Украйна !! Трето , колкото и да не ви се ще , за тоя газ Русия транзит до ДРУГИ страни НЕ МОЖЕ да прави , може да го докара до Германия и там да го продаде , ако има мераклии обаче !! А оттам нататък кой и как ще го транспортира си е тяхна работа !!! И на правителствата , регулиращи местните пазари !! Та полека със фанфарите , че да не станат сирени за опасност !!

    Коментиран от #26, #30

  • 26 Хихихихи

    17 0 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Аха, точно така ще стане, жъ знайш!

    Коментиран от #27

  • 27 гост

    2 12 Отговор

    До коментар #26 от "Хихихихи":

    Ами само стой и гледай и си приготви салфетки за сълзите и сополите !!
  • 28 Димитър Кънев

    14 0 Отговор
    Комунистът Бойко Борисов да вземе пример от шведският премиер а не постоянно да се бие в гърдите какво е направил,какви благини ни е направил.Той е просто един фуклю без покритие.
  • 29 Димитър Кънев

    12 1 Отговор

    До коментар #17 от "Помнещ":

    Стана още и Турски поток и сега ще зависим и от Турция.Ха да вие хак.
  • 30 Бай хой

    10 0 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Верно ли си толкова "умен". Не мога да повярвам че могат да се напишат толкова глупости. Загубил си връзка с реалноста. Откъде та изплющя тоя "съдия изпълнител" ра? Не, не, не. Няма такава простотия. Чуло горкото думата запор и се размечтало.

    Коментиран от #31, #32, #33, #35

  • 31 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #30 от "Бай хой":

    Съдът в Амстердам е наложил запор на акциите на оператора на морския участък на газопровода „Син поток“ - Blue Stream Pipeline Company, принадлежащи на „Газпром“, а също така и дълга на компанията пред „Газпром“ в рамките на вземанията от 2,56 млрд. долара от „Нафтогаз“ според арбитражното решение на Стокхолмския съд. Това става ясно от отчета на „Газпром“ по международните стандарти за първото полугодие на 2018 г.

    „На 30 май 2018 г. върху акциите на дружеството Blue Stream Pipeline Company B.V. , принадлежащи на „Газпром“, а също така погасяването на задълженията на Blue Stream Pipeline Company B.V. Пред „Газпром“ бе наложен запор в съответствие с постановеното от Окръжния съд на град Амстердам от 30 май 2018 г.“, се казва в отчета. Blue Stream Pipeline Company B. V. е съвместно предприятие между „Газпром“ и италианската Eni, създадено на паритетни начала за осъществяване на проекта за строителство на газопровода „Син поток“ от Русия за Турция. Blue Stream Pipeline Company притежава морския участък на газопровода и компресорната станция „Береговая“. Собственик и оператор на сухопътния участък от газопровода е „Газпром“.
    В Нидерландия има и пет контролирани от „Газпром“ компании, в това число и дъщерната South Stream Transport B.V. , която реализира проекта „Турски поток“, и компанията Gazprom Holding Cooperatie U.A., чрез която „Газпром“ притежава компаниите Gazprom Finance B.V., Gazprom EP International B.V., Gazprom Sakhalin Holdings B.V. и Gazpro
  • 32 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #30 от "Бай хой":

    „Нафтогаз Украйна“ е пристъпил към изискване на 2,56 млрд. долара от руската компания „Газпром“ чрез ценните книжа на Nord Stream AG и Nord Stream 2 AG в Швейцария. Това, според руските агенции е съобщил във Facebook главният търговски директор на „Нафтогаз“ Юрий Витренко. От своя страна операторът на строящият се газопровод „Северен поток 2“ Nord Stream 2 AG е получил на 29 май постановление за запор на активите на компаниите в рамките на събирането на средства от руския „Газпром“ по искане на украинската „Нафтогаз“. За това е съобщил в сряда на 30 май представител на Nord Stream 2 AG. В съобщението се отбелязва, че постановлението за запор на активите на Nord Stream 2 AG не оказва влияние на „Северен поток 2“, пише Прайм. „На 29 май Nord Stream 2 получи постановление за обезпечителни мерки в рамките на събиране на средства от „Газпром“ е съобщил източникът . На официалната страница си страница „Нафтогаз Украйна“ потвърждава предприетите мерки. „Компанията потвърждава факта, че в швейцарските съдилища е подадена молба за изпълнение, а швейцарските власти вече са предприели мерки по отношение на активите на „Газпром“ в страната“. По-рано Nord Stream 2, който е оператор на вече действащият газопровод „Северен поток“ съобщи, че офисът на компанията в Швейцария е бил посетен от съдия-изпълнители.

    Коментиран от #34

  • 33 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #30 от "Бай хой":

    Руската компания "Газпром" направи решителна крачка за осигуряване на проектно финансиране на "Северен поток-2".

    Компанията заложи акциите на своето дружество Nord Stream 2 AG в британската финансово-кредитна агенция Glas Trust, съобщи "Комерсант".

    Това е било осъществено през август 2017 година и срещу залога "Газпром" е получил 90 милиарда рубли, като срока на залога е до 2038 година. Средствата, необходими за изграждането на газопровода са 89.7 милиарда рубли, което почти напълно съвпада с осигурените през британската кредитна агенция. Срещу това, британците ще получават вероятно доста висок процент от печалбите на Nord Stream 2 AG. !!!
  • 34 България мрази НАТО и обича Русия

    9 0 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Сигурно си имал мокри сънища! уверявам те че Путин ще ти разбиe запора xaxaaaaa! без руски газ най-голямата автомобилна индустрия в целия свят германската ще бъде под запор! освен всичко друго Германия се кани да заеме мястото на Австрия и Словакия да стане разпределителен център на руски газ нещо което ще донесе огромни приходи на и без това Изключително мощната германска икономика намираща се в Топ 5 в света! а украинските гъзолизци ще си гризат ноктите и ще чакат някоe еднократно милионче от Сорос да си купят бонбонки!
  • 35 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #30 от "Бай хой":

    Кво стана бе , "неумния" , хахахах !!! Май не само северните , ами и южните , сини , турски потоци и те са под ножа , а ???

    Коментиран от #36

  • 36 Бай хой

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Много ти е объркано Мозъчето. Понимаеш ли докъде се разпростира юристьикцията на хамстердамския съд ра хайнщайн? Седнал си да разпространяваш пропагандата на гладните усраинци. И по гладни ще стават тъпите хохли. Нека да правят опити под хамерикански натиск. Хамериланската идея е украйна да се разруши напълно и това да изтощи Русия при последващото възстаноеяване. Но това няма как да го обясниш на малоумните украинци.
  • 37 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    АБЕ... МА ШВЕЦИЯ МАЙ НЕ Е ЧЛЕН НА "ТОВА И ОНОВА" !?!? ТОВА ОЗНАЧАВА ЛИ , НИЕ СМА "ВАГ..." НА " ТОВА И ОНОВА" ИЛИ ПО СКОРО " АНУ. " И ПИЛИГРИМИТЕ СЕ УПРАЖНЯВАТ В.У НАС !!+??
  • 38 винету

    1 0 Отговор
    така им се полага на индиана джонс гадове
  • 39 бай Стоян

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Газът за Индия е от Ямал защото от Сахалин захранва Япония и не стига. Иначе Китай до два месеца ще получи газ от Силата на Сибир. Тръбите вече са поставени.
  • 40 педро

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Джони":

    ОДИ СЕ ПЕРИ
Новини по държави: