24 Декември, 2018 12:48 3 013 13

Ал Кайда подготвя атентати

  • ал кайда-
  • самолети-
  • бомби-
  • атентат-
  • подготовка

Терористичната организация е разработила схеми за доставка на бомби с дронове

Ал Кайда подготвя атентати - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бойците от международната терористична организация Ал Кайда разработват технологии, които позволяват да бъдат сваляни пътнически самолети. „Ал Кайда представлява нарастваща заплаха, която не позволява на британските министри да спят спокойно”, казва Бел Уолъс, министър отговарящ за сигурността.

По информация на разузнавателните служби, технологиите за сваляне на самолети могат да включват мини бомби, дронове, експлозиви.

Скици на дронове, които да доставят бомби, са били открити по време на британско разследване. „Заплахата за авиацията е реална. Ал Кайда се възражда. Те проведоха реорганизация. Разработват все повече идеи за Европа. Запознати са с новите методи и се стремят да атакуват самолети”, каза министърът.

По думите на Уолъс, британските власти са инвестирали 25 млн. паунда в съвместна изследователска програма на Министерството на вътрешните работи и това на транспорта За това „как да защитят самолетите от нови химически реактиви, предпазване от въвеждането на нови методи за подкопаване на сигурността и защита от вътрешни заплахи”.

Разузнавателните служби на Великобритания са обезпокоени от решението на президента на САЩ Доналд Тръмп от извеждането на американските войски от Сирия, тъй като това ще създаде една сигурна зона за терористите за реализирането на терористични атентати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    20 4 Отговор
    Днес Тръмп публикува много добра шега в Туитера. Ердоган го увери, вика, че ще унищожи джихадистите и ислямската държава. Този който ги е създал, нахранил, излекувал, използва ги ... ще ги унищожи! Това е както овчарят да има вълк за овчарско куче в стадото!!

    Коментиран от #11

  • 2 Пешо

    24 3 Отговор
    ФАЩ (ЦРУ) създадоха терористите - ислямисти! Сега просто Запада ще жъне това, което сам пося. И по време на тази жътва най-вероятно ще изчезне.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Вълчо

    5 13 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    Пешо ти от къде знеш бе. Майк Помпео ли ти каза или си просто поредния трол.

    Коментиран от #5

  • 4 балама

    19 2 Отговор
    "Ал-Кайда" е по-стария аватар на един отдел на ЦРУ. По-новият е "ИД". Ама, понеже и той се "износи", пък не са създали нов, явно са принудени да го ползват.
  • 5 нормален

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Вълчо":

    Тръмп го каза: "О'Бонго и Килъри създадоха ИД".
  • 6 Гост

    6 18 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    "Хората в Сирия не искаха да напускат държавата си. Те искаха мир, докато не се намеси Русия преди 5 години в района. Тогава да не забравяме, че нямаше още Ислямска държава и терористите не са причината за сегашния миграционен поток". Това заяви пред Нова ТВ сирийският журналист Нидал Хлайф. По думите му с новата руска намеса в Сирия и новите въоръжени бази кризата в страната ще се задълбочи.

    "Освен от Ислямска държава, хората бягат основно и от режима на Башар Асад, който Русия подкрепя, както подкрепяше този на Кадафи в Либия и на Саддам Хюсеин в Ирак. Голяма вина за ситуацията в Сирия днес имат САЩ и Европа, които обърнаха гръб на държавата", категоричен е журналистът.

    Коментиран от #8

  • 7 ГАЛЕВ

    14 2 Отговор
    Не алкайда а САЩ защото алкайда е тяхно създание зад тези изроди стои САЩ-краварите убииците.Германия със сигурност ще е първа след това Франсетата и макарона
  • 8 Бай хой

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Това може да го е твърдял всеки. Но ние помним че идил БЕШЕ и то с най голямата си територия и не само в Сирия. Знаем и помним че Русия се намеси след това и разби джахидистите. Каква отрепка трябва да си за да лъжеш така отвратително? И Факти защо търпят подобни лъжливи и фалшиви"новини". Сирийски уж журналисти предатели има. Има и гнусни отрепки в България които ги поьър ат и тиражират и още по гнусни които продават самоличност на джахидисти и оръжие на същите.
  • 9 Българин

    3 8 Отговор
    Взривете Лубянка и с тероризма ще е свършено!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 бл.134 в Зап. парк

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Булгаристан: нема страшно , яжте и пийте до припадък .
  • 12 Мартин

    0 0 Отговор
    Каква "Ал Кайда" ви гони? Такава организация НИКОГА не е съществувала. Това са пълни глупости, масова дезинформация.
  • 13 чалма тв

    1 0 Отговор
    Ал Кайда сега има в Европа милиони фенове, всеки Ахмед, Мехмед или Хасан е потенциална заплаха за европейци,това вече разбрали мирни жители,за жалост след като ги приеха с цветя и бисквити. Защо ли ? Защото на тези хора не им трябва време за да се радикализират,това става за миг, това е в кръвта им заедно с най мирната религия ислям, където да колиш и да бесиш в името на аллах едно приятно изживяване, а да убиеш жена с камъни върховна наслада, дори и тя е майка ти.Примери за това са милиони жертви на терора в ислямски държави .
Новини по държави: