24 Декември, 2018 18:22 42 620 71

Колежка на брутално убитата Виктория показа потресаващо ВИДЕО

  • кристина борисова-
  • дете-
  • църква-
  • виктория маринова

Йеромонах Георги от Троянския манастир е изгонил от храма малко момиченце с аутизъм и майка му в навечерието на светите дни на Рождество. Скандалното поведение на отеца е заснето на видео и беше споделено от майката Кристина Борисова, която е журналист от русенската телевизия ТВН. В същата медия работеше Виктория Маринова, която през лятото беше жестоко изнасилена и убита, пише Dir.bg.

Eто какво сподели нейната колежка в профила си във Фейсбук:

"За изминалите 5 години никога не съм писала подобна публикация, но след случилото се, просто няма как да се въздържа от коментар. ЗАРАДИ ДЪЩЕРИЧКАТА МИ!... На 16 декември с дъщеря ми и наши приятели посетихме Троянския манастир. Както повечето от вас знаят, там се намира Чудотворната икона, пред която хората се молят за здраве и изцеление. Не е случайно, че именно там потърсихме Божията сила.

Дъщеря ми - Емма - е на 5 години и е с поставена диагноза генерализирано разстройство от аутистичния спектър. Тя не говори, има известни затруднения в комуникацията, но е спокойно дете. Умее да се справя в различна обстановка, но не и според духовните лица в Троянския манастир. С много болка изписвам тези думи. Никой не иска да се сблъсква с тази част от живота - сигурна съм.

Но аз съм майка. Майка на дете с проблем. И ако това да ме изгонят от заведение, защото аниматорката (например) не може да се справи с детето ми, е нещо нормално в моя живот, то това духовно лице да ме изгони от свещен храм, защото детето ми "вика и крещи", е нещо, което не мога да оставя в пространството.

Църквата е като опора за тези, които влагат надеждата си, че предстоят хубави неща в живота ни. Място, кътче, където да се помолиш тихо и да се надяваш тайничко на изцеление - че от утре детето ти ще проговори, например. Е, след това видео, може би ще ме разберете, че е трудно да повяврвам в нещо. Вече...

Все пак остава Доброто, което никой не може да изтръгне от сърцето ми. Знам, че някъде там, във времето, ще дойде момент, в който Емма - моята малка дъщеричка, ще усети света по начина, по който ние го усещаме. Без някой да я обвинява затова, че е различна.

Аз съм част от МАЙКИТЕ. Майките, които се борят за правото децата да не бъдат оставени настрана, а да бъдат част от нашето общество. Защото обществото сме всички ние - без значение от поставената диагноза. Надявам се, че това видео ще стигне до тези, които трябва да го видят. Съжалявам, мила Емма, че беше и ще бъдеш свидетел на още НЕсправедливости. Възмездие ще има. Независимо дали в църквата или извън нея.

МАМА ЩЕ Е ВИНАГИ ДО ТЕБ! Извинявам се на всички онези, които ще ангажирам емоционално с това видео. Но..., ако го пазя вътре в себе си, просто ще се взривя. А и едва ли ще помогна на детето си. Желая весели празници на всички. Все нещо хубаво ще се случи... някога. :)".

Днес журналистката написа, че е длъжна да публикува и официално извинение за случилото се от Величкия епископ Сионий, който е игумен на Троянската света обител. В него той заявява, че йеромонахът ще бъде наказан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KatherineGooden

    5 121 Отговор
    Плащам над $ 87 на час, работещи от дома си с 2 деца у дома. Никога не съм си мислел, че ще мога да го направя, но най-добрият ми приятел печели повече от 10 хиляди на месец, правейки това и ме убеди да опитам. Потенциалът с това е безкраен.

    Направи го............>>>> www.Trade46.Com

    Коментиран от #7, #47

  • 2 LCI

    71 13 Отговор
    Горкото детенце и горката майчица! За съжаление има много хора на тази Земя, които нямат жал нито към детенце, нито към болен и страдащ, нито към стар човек, нито към животно, нито към каквото и да било!
    Бог да ни е на помощ!
  • 3 Трънчев

    72 4 Отговор
    Редакторите,
    Няма ли най-накрая да блокирате тоя СПАМ?!
    Нямате ли свестни IT-та или да платите на външна фирма, да се филтрират тези реклами?!

    Коментиран от #10, #14

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мунчо

    38 34 Отговор
    Групата не е от поклонници, а от туристи, отишли да се пошлаят и да мине време, докато започне празничното лапане.

    Коментиран от #38, #46

  • 6 Комуниста

    23 6 Отговор
    Какъв истински свят човек, за пример!!!!

    Коментиран от #52

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мишо Бирата

    45 16 Отговор
    Много тенденциозно е поднесен клипът !!!
    Има много орязани "моменти" за да разберем Истината !!!
  • 12 Анонимен

    8 18 Отговор
    Търся хора да местим.
  • 13 ГЕОРГИ КАШКАВАЛОВ

    51 14 Отговор
    ЧОВЕКЪТ Е НАЙ-ЛУДИЯ ВИД...ПОКЛАНЯ СЕ ПРЕД НЕВИДИМИЯ БОГ И УНИЩОЖАВА ВИДИМАТА ПРИРОДА...

    БЕЗ ДА СИ ДАВА СМЕТКА,ЧЕ ПРИРОДАТА,КОЯТО УНИЩОЖАВА Е ТОЗИ БОГ,ПРЕД КОЙТО СЕ ПОКЛАНЯ ...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 алоооо

    30 23 Отговор
    гошко къв и монах да си ако само посмееш да ми повишиш тон ще те сцепа от бой на сред църквата ваща мама долна попска

    Коментиран от #64

  • 16 NikNay

    26 18 Отговор

    До коментар #8 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Да ти даде Бог и на теб такова дете а още по-добре две та да те видим какви ще ги говориш тогава ! Но съм на 100% сигурен че ще избягаш оставяйки жена и дете в неволя !

    Коментиран от #19

  • 17 ХанкоБрат

    19 17 Отговор
    Това някаква соросоидна атака против православието ли е?
  • 18 Охлюв

    48 2 Отговор
    И като припишете "брутално убитата Виктория" към статия за съвсем друго, вече писано и я прочетоха повече 'ора...Балъци. И едните, и другите. Весели празници.
  • 19 Alpha_Lone_Wolf

    8 36 Отговор

    До коментар #16 от "NikNay":

    С жената ще оставим взаимно, тя ще мисли, че асъм виновен, аьще мисля, че тя недъгави ги ражда, а децата по домовете. Да се лиша от здрав наследник заради, грешка на природата няма да стане. В природата, ако се роди недъгав индивид става храна за хищниците, ама нали сме хора - по домовете.

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 NikNay

    11 9 Отговор

    До коментар #20 от "МАК":

    Ти явно нямаш деца и за това пишеш тук врели некипели .

    Коментиран от #24

  • 23 Отец Котки

    9 15 Отговор
    ОК, като сте такива "ХРИСТИЯНИ" вземете прочетете Библията да видите аджеба Господ какво мисли по темата:

    Трета книга Моисеева
    Левит
    Глава 21
    16. Говори още Господ на Моисея, думайки:

    17. кажи на Аарона: никой от твоето семе през всичките им родове, който има телесен недостатък, не бива да пристъпва, за да принася хляб на своя Бог.

    18. Никой, който има телесен недостатък, не бива да пристъпва, нито човек сляп, нито хром, нито крънонос,

    19. нито такъв, комуто ногата е строшена, или ръката строшена,

    20. нито гърбав, нито дръглив, нито с белмо на окото, нито крастав, нито келяв, нито килав.

    21. Никой човек от свещеник-Аароново семе, който е с телесен недостатък, не бива да пристъпва да принася жертви Господу; недостатък има върху него, затова не бива да пристъпва да принася хляб на своя Бог;

    22. обаче хляба на своя Бог от великите светини и от светините той може да яде;

    Коментиран от #30, #31, #51

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Някой

    13 11 Отговор

    До коментар #24 от "МАК":

    Ти за пунктуация да си чувал, запетайки, препинателни знаци? Да ти е известно, че съществителни в множествено число в български език, завършващи на „й” няма? В училище мухите по тавана ли броеше, ако въобще си ходил? Хем си неграмотен, хем мозък ръсиш...Изисква се минимален интелект, за да овладееш правилата на майчиния си език, на което ти явно не си способен. Все пак не става дума за квантова механика или ядрена физика...

    Коментиран от #28, #32

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ГосТ

    9 9 Отговор

    До коментар #23 от "Отец Котки":

    Хаххх и я ми кажи защо тогава говорите, че тази икона е чудодейна и лекува болни бе братчед? Като само здрави арийци могат да влизат там. Даже със счупена ръка не трябва да влизам в църква значи. Поне хляб могат да ядат болните според вас, защото един друг предлага да ги хвърляме направо на хищниците. Пак по добре. И като искате само арийци, защо скимтите срещу генното инженерство бе братчед? Ето в Китай се роди бебе с нокаутиран рецептор за HIV,няма да бъде болно поне от това. А вие внимавайте с момченцата, защото не сте модифицирани ;)
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Селския Поп

    10 8 Отговор
    Една стара поговорка - Вържи попа да е мирно селото.
  • 35 Василиса

    2 3 Отговор
    Това не е Сионий!
  • 36 333

    10 10 Отговор
    Народее, до кога ще вярвате във приказката за Исус Христос, до кога, докато не си отворите очите, и не прогледнете, ей там ще се лутате, при поповете, при "божиите хора", не го ли разбирате, че Бог е един за всички, че той е в нас..... ЕНЕРГИЯТА която движи цялата Вселена, това е Бог!
    Ходете и им целувайте измислените икони, а после нека ви хокат.

    Коментиран от #53

  • 37 Бърз за Бавните

    10 10 Отговор

    До коментар #20 от "МАК":

    " Нямало работа там това болно дете" , а къде според теб "умнико" това болно дете да се докосне до чудотворната икона заради , която са отишли там от Русе ? В кръчмата ли ? Такива арогантни и надменни хора като теб заслужават да получат това което им мисля но няма да напиша защото ще ми изтрият коментара !

    Коментиран от #39

  • 38 Бърз за Бавните

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Мунчо":

    Ах ако можеш ти да го лапнеш , но преди това да ти избия зъбките да не драскаш !
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Джентълменът русофил

    2 2 Отговор
    Дядо Сионий е мъдър човек. Щях да се изненадам, ако беше защитил монаха. Поздравявам го за адекватната реакция. Бог здраве да му дава.
  • 41 Григор Колев

    15 3 Отговор
    Всеки има място в храма.
    Но на клипът не става ясно защо са изгонени.
    Едва ли е защото детето е болно.
    Ами ако майката е решила леко да открадне златните свещници?
    Или ако е извадила картонена кутия и е започнала да принуждава хората за дарение?
    Или ако се е развикала на някоя баба, че е пуснала само 5 лева в кутията за дарение?

    Дайте другата гледна точка, така правят журналистите.
  • 42 ВДД

    8 11 Отговор
    ТАКА Е...НАЙ-ГОЛЯМАТА ЗАБЛУДА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО Е РЕЛИГИЯТА,ОТ КОЯТО ПРОИЗЛИЗАТ ВСИЧКИ ЗЛИНИ НА ЗЕМЯТА...

    Коментиран от #45

  • 43 Някой

    20 1 Отговор
    Голяма работа, голям проблем! Моето дете е напълно нормално и разбира се любопитно. Нас също са ни молили да напуснем храм на Великден. Просто има места, които не са подходящи за деца.

    Коментиран от #60

  • 44 Измамно заглавие

    21 0 Отговор
    Съдейки по заглавието човек ще рече , че едва ли не колежката разполага с видео на самото извършено престъпление!!! Добър подход да накарате хората да ви четат статиите.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Аз не вярвам

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "KatherineGooden":

    Абе хора, това е монтаж, защо се връзвате? Лошото, че въпросната журналистка си прави реклама на гърба на Виктория .. това е срам и позор, дори за оператора", който незнам езика ли си е глътнал от страх или е ром и не може да говори
    Няма кой да изгони детето от там

    Коментиран от #48

  • 48 Аз не вярвам

    7 1 Отговор

    До коментар #47 от "Аз не вярвам":

    Абе хора, това е монтаж, защо се връзвате? Лошото, че въпросната журналистка си прави реклама на гърба на Виктория .. това е срам и позор, дори за оператора", който незнам езика ли си е глътнал от страх или е ром и не може да говори Няма кой да изгони детето от там
  • 49 Иван

    6 5 Отговор
    Троянския манастир и не само тои отдавна е известен със своите скандали и цялата пасмина която го обитава начело със игумена Сионий любител на млади семинаристи за съжаление това представлява по голямата част от БПЦ
  • 50 Жалко за детето не е за България

    3 10 Отговор
    Елате в Англия да видите как се грижат за такива хора а камоли деца.... жалко че не е имало мъж с теб да го пребие и изхвърли
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Абе жалък комунист

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Комуниста":

    Вий колко храма, разрушихте! Може да се конкурирате с башибозука
  • 53 Ахха

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "333":

    Тебе май движи някой бяс
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Резултатот

    8 0 Отговор
    Никой не е адекватен. Свещеникът изпада в афект от виковете , майката от своя страна е трябвало да разговаряла със свещеника за проблемите на детето преди то да влезе. Някой изважда тел. и снима въпреки ,че това в храмовете е забранено и хвърля още масло в огъня. За капак шефа като прокурор обвинява и като съдия наказва свещеника. Писано е обаче - ,, любовта покрива всичко,, ... е ако я има де. Какъвто и да съм , какво и да мога , каквото и да правя ако любов нямам (към хората) нищо не съм. Аз съм и майката и попа и шефа му и този с тел. , невинното дете съм бил, от никого не съм по-добър , защото любовта ми е непостоянна. Само това прозрях.
  • 56 Говорите глупости

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "МАК":

    Няма подобно изследване, което да покаже подобен проблем. ЗАПОМНЕТЕ ГО С УМНИТЕ СИ ГЛАВИ. Никой не е застрахован от подобно нещо.

    Коментиран от #57

  • 57 МАК

    2 2 Отговор

    До коментар #56 от "Говорите глупости":

    Я пакси помисли !!! Напротив има !! Наскоро мое момче което ми беше стажант очакваше дете и преди се роди направихаточно такова изследване за щастие всичко беше наред!! Това че ти не си в час нямам вина!!
  • 58 Григор Колев

    3 2 Отговор
    Аз няма да забравя като отидохме с децата в Рилския да спим.
    Те две момчета на 4 и 6
    Като се разбраха в двора вечерта, и ние с мама като пазари. Единия дърчаме, другия сътворил някое чудо
    Накрая един от монасите дето все ни шъткаха взе да се смее и каза:
    - Пуснете ги, манастира е техен

    Не ни изгониха, изтърпяха да към 11 и децата се умориха и заспаха.

    От тогава си ги водим в църквата редовно, и там беснеят, но са големи приятели с попа :)
  • 59 Mr.Hristov

    1 6 Отговор
    95% от духовниците в Бг. са душевно или психично болни,но си вземат заплатите + авантата!
    Нямат мърдане.С нищо не помагат,нали те са си добре ! Няма кой да ги прати в Белене !!!
  • 60 Станьо

    7 0 Отговор

    До коментар #43 от "Някой":

    Значи невъзпитано ..поради дебилни родители ,страдат децата и обществото , а родителите обясняват че видите ли детенцето било любопитно . Глупости , едно възпитано както трябва дете , като му кажеш да мълчи и то слуша .

    Коментиран от #61

  • 61 Пепа Пенева

    0 2 Отговор

    До коментар #60 от "Станьо":

    Сатана в манастира!Не наказан,линчуван!
  • 62 Стефи

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Как нете е срам пожелавам ти такова дете тогава да видиш какво е и после на дали ще кажеж тези думи отново дано бог ти прости немога да повярвам че има такиива изверства като теб но не забравай че има бог
  • 63 поп

    0 2 Отговор
    патриарха няма да му прости,той не е като б.б

    Коментиран от #68

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Хайл

    2 0 Отговор
    Какво общо има в случая убитата журналистка Виктория със случката в манастира? Защо я споменават-остави я писателю на статии да почива в мир
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Beti

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "поп":

    Kak negoe bilo sram da izgoni jenata s detetoi sto za hora i tozi bil covek nabojen sram za boji hram
  • 69 Iromonah Kiril

    0 0 Отговор
    Samo pitam baba gusi kade spi i kaka filka kade e
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Чичо коледа

    3 0 Отговор
    е нали трябва журналистите да пишат статии, да си получават хонорарите, те така си търсят сензации от всичко и бързи пари, сега като имаме проблеми с децата и целия свят ни е длъжен, ако детето е било шумно е трябвало да го изведе за малко на вън, да му обясни, ядоса се служителя на храма, а дали той е знаел, че детето е болно? и сега вече ще снимаме , ще публикуваме, ще търсим справедливост, няма такова понятие в БГ !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове