25 Декември, 2018 11:10 9 440 14

Какво крият тайните китайски пирамиди?

  • пирамиди-
  • тайнство-
  • китай-
  • загадка-
  • криене

16-те обекта са на над 5000 години

През 1994 г. един австриец по време на своето пътешествие из района в близост до град Сиан, провинция Шанси, видял шест пирамиди. Той снимал с видеокамерата си, а вече вкъщи, с по-внимателен преглед, видял други гигантски пирамиди в задната част на снимките. Всъщност се оказало, че общия брой на древните съоръжения е 16.

Още в началото на 20-ти век двама търговци от Австралия стигнали до китайската провинция Съчуан. И те открили тези невероятни пирамиди. Потресени от величествения им вид, те започнали да разпитват местните хора за тях.

Те обяснили на търговците, че пирамидите в Китай са там от времето на древен император и са строени преди повече от 5 000 години. Тези владетели, според древните ръкописи, наричали себе си потомци на извънземни същества, които се спуснали от небесата. Именно пришълците от космоса построили гигантските пирамиди в централната част на Китай, смятат местните.

Самите пирамиди се различават по размер. Най-голямата от тях, която е два пъти по-висока от пирамидата на Хеопс в Египет, се извисява на 300 метра. Тя се нарича Великата бяла пирамида. Всяка страна на пирамидата е строго ориентирана към световните посоки и всяка от страните й навремето е имала определен цвят: от север е черна, от южната страна - червена, от западната страна - бяла и от изток - синьо-зелена.

Другите съоръжения имат височина от 25 до 100 метра. Като структура и външен си вид те си приличат с мезоамериканските пирамиди, които се намират в Мексико, Гватемала и други държави от Централна Америка.

Китайските пирамиди, точно както и мексиканските, са гъсто обрасли с растителност: на тях растат храсти и дори дървета. Навярно благодарение на този естествен камуфлаж, те са успели да бъдат толкова време незабелязани.

И до днес китайските власти все още забраняват посещенията и снимките на древните структури. До този момент не са много европейците, които са успявали да видят тези забележителности, а още по-малко са ги запечатвали на кадър.

Формално, китайските власти твърдят, че тези пирамиди, разположени в централната част на страната, са гробници на древни императори. Но това тълкуване не дава отговор на много въпроси, които възникват, при изучаването на тези паметници.

Изследване на местоположението на китайските пирамиди и тяхната връзка с другите пирамиди на Земята водят учениците до заключението, че пирамидите от различните части от света имат преди всички геометрическо съответствие. И били построени от строители, които много са си приличали като умения и квалифицираност. И функциите им най-вероятно са били сходни.

Струва си да се замислим, например, че от 16-те пирамиди, трите най-големи са построени една до друга, както и египетските. Има и други съвпадения и различни видове изчисления, които карат изследователите да се удивляват и да издигат различни теории.

Мнозина са склонни да вярват, че благодарение на пирамидата древните хора можели да общуват не само помежду си, намирайки се при това на огромно разстояние един от друг. От пирамидата било възможно да са осъществявали връзка с извънземна цивилизация.

Интересно е да се знае, че около тези загадъчни древни забележителности има немалко аномални зони, в които хора са изчезвали, или са се разбивали самолети. Нищо чудно по този начин някой да възпрепятства тяхното изучаване.

Китайското правителство дори засади пирамидите с бързорастящи хвойнови храсти - очевидно за да бъдат трудно различими от спътниците. Маже би така се съхранява някаква древна тайна не само за устройството на нашата планета, но и за други космически обекти.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    2 3 Отговор
    Въъъъ майкоооо
  • 3 Batushka

    5 12 Отговор
    Ей такива хора вярват и в богове родени от девици....

    Коментиран от #8

  • 4 Въх

    8 3 Отговор
    Сходството в техниката и дизайна на пирамидите в различни места по света говори че пирамидите са създадени от една глобална цивилизация, живяла в миналото преди няколко хиляди години. Проблема на глобалната цивилизация е глобалния транспорт. Тогава тези пирамиди може би са част от глобална транспортно - енергийна система, която е черпела енергия от слънцето - от колектори разположени в орбита и предаващи дистанционно енергията на транспортната система. А самата транспортна система е могла да поддържа глобален, орбитален или дори между планетен транспорт. Интересно е по какви причини е замряла тази цивилизация? А пирамидите със сигурност крият тайни.

    Коментиран от #9

  • 5 нервен

    4 1 Отговор
    А с босненските пирамиди какво става ??? там развитие има ли
  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 0 Отговор
    Горната част на връх Голям Купен, поразително прилича на разрушена скална пирамида, с доста стръмни стени. Намира се над хижа "Физкултурник", в района на резервата Бистришко бранище. Пирамидата се наблюдава добре от към Резньовете. От източните квартали на София, също има възможност да се наблюдава, особено при изгрев слънце в ясен зимен ден.
    Това което съм описъл е грамада/пирамида/на височина около 50метрова, изцяло изградена от неоформени скални късове,доста неустойчиви. Една малка част от тях са паднали в подножието.Формата е пирамидална, четиристенна, без очертани ръбове. Самата връхна част, предполагам е разрушена и сега е със седловинна форма от посока изток-запад.
    От петрографска гледна точка, такова необичайно изветряване на интрузивни скални породи е малко вероятно. За да разберете за какво става въпрос, е достатъчно от София да погледнете нагоре, примерно като застанете пред магазин "Practiker" в Дружба-2.
    По-интересното е на самото място. Имайте в предвид, че върхът попада в границите на резерват и придвижването е разрешено само по маркирани пътеки, а такива до "Голям купен" няма.
    Какво по интересно може да се види?
    От юг, в подножието на върха се намира обширна, абсолютно равна площ с размери прибл. на футболно игрище. Близо до върха, надолу през резервата, се открива трасе на коларски път, вкопан с близо метър в земята.
    От върха очевидно е извличан скален материал за градежи в близките села.
    Целият връх е от скални парчета, много
  • 7 ФАКТ

    4 0 Отговор
    БАЙ Ганьо НЕ се смей,ИМА много неща,които НЕ ЗНАЕМ !!! Днес е НАЙ-големият празник Рождество Христово !!!!
  • 8 Ей Фес

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Batushka":

    защо не си ебеш майката, вместо да пишеш глупости?
  • 9 Кефиш ме

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Въх":

    Ставаш за писател фантаст.

    Коментиран от #11

  • 10 Спиро

    1 0 Отговор
    Че какви тайните ще са, ако и ние знаем за какво става въпрос??:)
  • 11 Въх

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Кефиш ме":

    Това, за което говоря е технологично достижимо и за нас, в рамките на 20 тина години... Ако до тогава не се самоунищожим... Не е фантастика! А може да се смята за прогноза. На нас не ни се налага да строим пирамиди... Те вече са построени.
  • 12 Бат Сали

    4 0 Отговор
    Макетата ще изнамерат тяхна по висока пирамида ,а ако не намерят ще построят ,гаранция.
  • 13 Дедо ви

    1 0 Отговор
    "Може би", "кой знае"... , ама надали. Айде стига си чесахте езиците.
  • 14 Комшия

    1 0 Отговор
    Причината поради която се укриват въпросните пирамиди от китайските власти и не разрешават независими изследвания се крие в това че, нямат нищо общо с Китай и китайската история. Това останки от старата уйгурска цивилизация, която е прото туранска. Намерените в тях мумии не са монголоиди, но неса и европеиди. И не са 5000 години а са на поне 10-15 хиляди години.