Last news in Fakti

26 Декември, 2018 09:29 26 542 101

Офанзива! Сирийската ПВО свали осем ракети

  • сирия-
  • израел-
  • ракети-
  • пво-
  • атака-
  • хизбула-
  • дамаск-
  • офанзива

Ударите са нанесени от израелските ВВС

Офанзива! Сирийската ПВО свали осем ракети - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Средствата на противовъздушната отбрана на Сирия са свалили осем израелски ракети по време на няколко последователни атаки през изминалата нощ срещу предградия на сирийската столица, съобщава сайтът "Ан Нашра", цитиран от ТАСС. Според него по време на ударите, нанесени от въздушното пространство на съседен Ливан, били използвани и дронове.

ТВ каналът "Ал Хадас" съобщи, че ударите са нанесени от израелските ВВС по военни обекти и складове на шиитската милиция Хизбула и иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция, които воюват на страната на сирийската армия. Поне три обекта са били унищожени в предградията на Дамаск Ал Кисуа и Димас.

Според израелски медии ударът по цели западно от Дамаск е бил нанесен няколко часа, след като в международното летище на Дамаск кацнал самолет Боинг 747 на иранската гражданска авиокомпания Fars Air Qeshm, за който се предполага, че вероятно е доставил в Сирия военно оборудване или въоръжения. Има предположения също, че мишена на атаката може да е била делегация на Хизбула, пристигнала от Бейрут около 16,00 ч. местно време, за да се качи на иранския самолет, за да замине за Техеран за погребението на иранския високопоставен чиновник Хашеми Шахруди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мерт

    28 124 Отговор
    Турция да влиза в Сирия по - скоро, че кюрдите почнаха да бягат от Манбидж от страх от Турската армия! Между другото Доналд Тръмп ще посети Турция през през 2019 год.

    Коментиран от #4, #9

  • 2 Бесен пес

    113 16 Отговор
    От къде извадихте бройката на ракетите ... бе "Факти" никъде не е спомената и щетите са ЛЕКО ПОВРЕДЕН Склад за оръжие и трима ранени сирийски войници .. Точността на информацията в статията ви е потресаваща , ЧЕСТНО !

    Коментиран от #6, #8

  • 3 ГосТ

    160 32 Отговор
    Ще се научат как да стрелят, особено с малко по новички ракетки. Ама крайно време е да почнат самолетите да свалят,не само ракетите. Аз не знам,Сирия и Иран защо не им свият сармите на чифутите ?

    Коментиран от #11, #55, #63, #75

  • 4 999

    21 42 Отговор

    До коментар #1 от "Мерт":

    Тръмп на посещение в Турция през 2019 година.
    Американският президент Доналд Тръмп ще посети Турция през следващата година. Той е приел поканата на турския си колега Реджеп Ердоган.

    Това е съобщил Ибрахим Калън, говорител на турския президент.

    Предстои американска делегация да посети Турция тази седмица по този въпрос.

    От Белия дом са потвърдили, че поканата е приета, но са подчертали, че на този етап нищо не е уточнено. В Анкара идва делегация от САЩ.щ тази седмица.

    Ердоган посети САЩ през май миналата година.

    Коментиран от #7

  • 5 моше

    30 99 Отговор
    общо изстреляни сто и осем от които осем свалени и те са били за фалшива цел
  • 6 аршинолог

    149 8 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен пес":

    Обаче, ако Сирия изстреля ракети, на собствена територия, срещу американци, примерно. Бедна ми е фантазията за реакциите на международната "демократична" общност. Пък, ако е срещу Израел...

    Коментиран от #74

  • 7 ГосТ

    29 23 Отговор

    До коментар #4 от "999":

    К'во ме боли фара за тая информация бе ?!?
  • 8 среднощен

    46 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен пес":

    Всяка гозба с подправки и сол се овкусява..!? При "поднасянето" на новините е същото..! "Информационен пазар" се казва, само че ние сме го обърнали на "бит-базар"..!!

    Коментиран от #45

  • 9 Серт

    30 5 Отговор

    До коментар #1 от "Мерт":

    Ти искаш да ги избият кюрдите така ли ?

    Коментиран от #15

  • 10 Borislav Popov

    94 24 Отговор
    Нещо вече не летят на територията на Сирия ? Сега пробват с ракети от далече . Ама ще им напукат купола някой ден. След края на войната сирийската армия ще е най боеспособната в района. Трябва само да я въоръжат както трябва .

    Коментиран от #48

  • 11 Ха-ха-ха

    19 10 Отговор

    До коментар #3 от "ГосТ":

    Защото не умеят да свиват сарми:)
  • 12 Kcaniba

    90 24 Отговор
    Дороснята е в траур!!
    1. Сирия сваля суперумни и прехвалени исраелски/фащ ракети!
    2. Ихтамнет - исраел нещо изобщо не лети никъде освен Ливан и някой друг разграден двор, а уж, руските ПВО системи само за плашене на гарги!
    3. фащ се изнасят като пр.дня от Сирия - тихо и победоносно, защото Русия ги смаза, и стоенето им в оградени от Русия анклавчета, предвид съюзника на Русия, Турция, е да го кажем, най малко унизително!!!

    Коментиран от #79, #101

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ивчо

    73 12 Отговор
    до моше
    хубаво нека са били 108 , 8 свалени. една ударила кюшето на склада с дърва и 99 паднали в полето...хаха евала
  • 15 Мерт

    22 68 Отговор

    До коментар #9 от "Серт":

    Да искам както "всички" турци. Кюрдите колко щети нанесоха на Турция, колко хора, жени и деца убиха, колко се самовзривяваха и убиваха невинни хора.. Значе, когато кюрдите правят атентати и убиват невинни хора няма проблем, но когато на Турция и писва най - накрая и започне да си отмъщава на кюрдите и като ги изтребва, това е голям проблем. Нали УЖ сте в Европа нали УЖ сте " демократична страна" как едни могат да убиват, а други не?!

    Коментиран от #17, #25, #60

  • 16 12345

    18 3 Отговор
    Ердоган обяви среща с Путин във връзка с изтеглянето на САЩ от Сирия. Турция - Русия - Сащ!

    Турският президент Реджеп Ердоган обяви, че най-вероятно ще се срещне с руския президент Владимир Путин, за да обсъди изтеглянето на САЩ от Сирия.
    Той не разкрива кога ще се проведе срещата, но турският външен министър Мевлют Чавушоглу ще посети Русия през следващите дни, за да обсъди същия въпрос.

    Говорителят на Ердоган заяви, че Турция ще засили координацията с Русия в Сирия след решението на САЩ. В неделя, Турция изпрати подкрепления на границата си със Сирия, около 100 превозни средства, 35 танка, включително въоръжени пикапи и друго въоръжение, са изпратени към района.

    Миналата седмица, Ердоган обясни, че всеки момент Турция може да започне нова военна операция в Сирия.

    Няколко дни по-късно турският президент обяви, че Турция ще отложи военната операция срещу сирийските кюрди в Североизточна Сирия, след като "предпазливо" приветства решението на Вашингтон да изтегли войските си от областта. Американският президент Доналд Тръмп ще посети Турция през следващата година. Той е приел поканата на турския си колега Реджеп Ердоган.

    Това е съобщил Ибрахим Калън, говорител на турския президент.

    Предстои американска делегация да посети Турция тази седмица по този въпрос.

    От Белия дом са потвърдили, че поканата е приета, но са подчертали, че на този етап нищо не е уточнено.

    Ердоган посети САЩ през май миналата година.
  • 17 Пираня

    63 11 Отговор

    До коментар #15 от "Мерт":

    Ей много я искате тази война, жаждата ви за кръв е по силна от всичко друго. Само внимавай танковете да не тръгнат на обратно щото народ, който няма какво да губи е способен на чудеса. И тогава ще ви питам точно вие дето я искате тази война дали всички да минат под ножа? Народ който след 2 геноцида е на прага на 3 показва че вие никога няма да си научите урока и е по добре да бъдете изолирани.

    Коментиран от #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 А в Константинопол

    37 11 Отговор
    отново камбани ще бият.

    Коментиран от #21

  • 20 редактор факти

    53 17 Отговор
    Аз пък не искам тази война, защото кюрдите ще сцепат турците и те бягайки през глава ще дотърчат тук като бежанци, а съгласете се, че цшгани си имаме предостатъчно! Мир хора!

    Коментиран от #66

  • 21 Велика Турция

    14 46 Отговор

    До коментар #19 от "А в Константинопол":

    Такова наименование " Костантинопол" няма! Има ИСТАНБУЛ! Незнам какви камбани ще бият в Истанбул, но само Истанбул е 15 + милиона мегаполис, а цяла България е вече под 7 милиона. В Турция градовете им са по 6-7 милиона души, без да броим Истанбул, Анкара, Измир, Бурса и др големи градове.

    Коментиран от #22, #24, #43, #72, #73, #80

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 редактор факти

    27 5 Отговор

    До коментар #24 от "Мангал като заек":

    И после тръгват да превзеват социалната система на ЕС, на тумби и талази!

    Коментиран от #69

  • 27 Пираня

    40 9 Отговор

    До коментар #23 от "Велика Турция":

    В Африн нямаше битка, кюрдите отидоха при Американците. Сега те няма къде да отидат и това е началото на война. Да Англосаксите винаги са ви спасявали щото за тях най важното е Босфора който не е нищо повече от спиране на свободен достъп на Русия до ср. море. Ако не беше страхът от Русия досега турция щеше да е на бунището а не да мисли за 3ти подред геноцид само за 150 години.

    Коментиран от #32

  • 28 Велика Турция

    26 26 Отговор

    До коментар #24 от "Мангал като заек":

    Да се множиш разбира се, че е гордост. А вие българите, това, че се топките и изчезвате като нация ли е гордост?! България под 7 милиона души, Турция над 82 милионна души, усещаш ли разликата? Незнам колко са неграмотни турците, но щом заляха Европа, Азия, Африка, Русия със Турски стоки най-различни, щом си произвеждат 65% от оръжията, който използват, щом си правят изтребител от пето поколение, масово производство на вертолети, Танкове, кораби, безпилотни самолети, и много много други не ми се изброяват, а пък България няма един домат на кой да продаде, сам си прави изводите...

    Коментиран от #31

  • 29 Наблюдател

    14 36 Отговор
    Сирийската ПВО може да сваля единствено руски самолети.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мангал като заек

    32 10 Отговор

    До коментар #28 от "Велика Турция":

    Това Ердоган ли ти го каза??? Ама верно сте нация с промити мозъци, ако Ердоган ви каже че изпражненията ви са вкусни като мед и вие ще започнете да си ги ядете, съжелява ви и разбирам защо най-големите ви мечти е да изтреби те цели народи от земята. С Българите не успяхте, с Арменците не успяхте и с Кюрдите няма да успеете.

    Коментиран от #34

  • 32 Велика Турция

    14 13 Отговор

    До коментар #27 от "Пираня":

    " В Африн нямаше битка" Така е, турските танкове, изтребители, камандоси, спецялни части, бронирани машини си правеха разходки из Африн да видят малко как е там и се прибрах. Колкото Русия й трябва на Турция, толкова и Турция и трябва на Русия, така е и със Сащ.. Нито Сащ могат да си позволят да изгубят втората армия на НАТО Турция, нито Турция може без Сащ.

    Коментиран от #58

  • 33 ГосТ

    9 20 Отговор
    Никъв достъп на циганета и турчета до образование ! За какво? После само да ни лазят по нервите.
  • 34 Велика Турция

    13 21 Отговор

    До коментар #31 от "Мангал като заек":

    " С България не успяхте" хаха кое точно не успяхме? 500 год. ТУРСКО РОБСТВО, Турция постоянно се меси във вътрешните работи на България, а България няма топки за да и се противопостави, ДПС е трета партия в българският парламент, Ахмет Доган раздава баниците в държавата зад кулисно, Не ви стига ДПС, че и Дост има вече.. Бойко през два месеца е при своя шеф в Турция Ердоган!

    Коментиран от #40, #92

  • 35 ГосТ

    21 5 Отговор
    Пак ги въоръжават анадолците и пак ще направят беля. Ето, почнаха да се зъбят на Гърция. Хубаво че и на Франция се правят на отворени,а Германия ги знае що за стока са вече. Така че,Европа през крив макарон

    Коментиран от #38

  • 36 Смешна Турция

    25 11 Отговор
    Турция била велика държава. Затова българите ходят да пазаруват евтино в Турция и е пълно с турци по строежите в България. Аз за българин отишъл да работи на строеж в Турция не съм чул. Силата им е че са много паплач, и се събират големи бюджети. Иначе са бедни мишки, затова и бачкат по европа.

    Коментиран от #41, #42, #97

  • 37 Я помислете

    21 9 Отговор
    Америка си постигна целта в Сирия. Войната е скъпа. Русия вдига възрастта за пенсия с 8 год., Турция свали заплатите под българските. Лирата се срина и в Одрин учат български за да обслужват...... Строежите в Истанбул ги замразиха, заплатите 30% надолу.... Сащ 10% нагоре.... Факти!

    Коментиран от #61

  • 38 Велика Турция

    9 14 Отговор

    До коментар #35 от "ГосТ":

    Европа е нужна на гладна България за да има магистрали, Евро фондове, ЕС да ви отпуска пари, че един път да си направите.. Турция гледа да е близо до Сащ и Русия, световните сили, ако си със Сащ и Русия, Европа става незначителна просто. Гърция само на думи се зъби на Турция, и то защото разчита на други да я пазят от Турция, Германия " всеки ден" повтаря, че иска Силлна Турция, Франция до сега не се е ръбила на Турция, щом Турция има топките да предопреждава ФРАНЦИЯ за какво си говорим

    Коментиран от #46

  • 39 некойси

    12 4 Отговор
    Изсраел брани суверенитета си като напрада съседни държави.
    Добре че и съседните държави не бранят така суверенитета си, иначе малкия ротшилдов проект нямаше да просъществува.
    Ама всяко нещо с времето си.
  • 40 Мангал като заек

    15 7 Отговор

    До коментар #34 от "Велика Турция":

    Това е разликата между демокрацията и псевдо демокрацията. Ердоган обаче ви казва гот е да избием Кюрдите до крак те са терористи, това казваше и Хитлер като избиваше евреите. Колелото обаче се върти, който нож вади от нож умира. Вие искате война ще си я получите, този път нито САЩ нито Англия ще ви помогне.

    Коментиран от #44

  • 41 Ферхан

    10 7 Отговор

    До коментар #36 от "Смешна Турция":

    По строежите в БГ работят БГ турци! А българите всякасъбота са на пазарите в Турция за да носят нови дрешки менте, иначе дрип шопа ги зове в България!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Велика Турция

    15 8 Отговор

    До коментар #40 от "Мангал като заек":

    Турция няма нужда от помощ. Доказа го в Африн, Русия само се оттегли и Турция сама се сражяваше и много ясно, че победи! Докато целият свят само на приказки казваше на Турция да се одръпне от Африн, Турция имаше смелостта до последно да се сражава. ОЩЕ МАЛКО, Турция във военен план е много напред, собственото производство на военна техника върви, въоръжава се и от Русия и от САЩ. Така, че Турция не я мисли. Мисля за България която вече казарми няма!!!

    Коментиран от #50

  • 45 факт

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "среднощен":

    ПО НА КЕНЕФ МЯЗА

    Коментиран от #53

  • 46 ГосТ

    17 7 Отговор

    До коментар #38 от "Велика Турция":

    Ти май си забравил като бяхте васали на франсетата и ви разиграваха с англичаните като топка в тяхното мачле. Май си забравил също първата световна какво ви се случи. Хахаха. Толкова сте задръстени, че дори и не сте разбрали. В момента Русия и САЩ ви разиграват по същия начин ;) . Айде, повече изобщо не искам да се занимавам. И пак питам,кой ви научи на български да пишете !?
  • 47 Мислете

    16 2 Отговор
    Турци за 2год.лирата се срина наполовина и от 480евро минимална сега сте на 240....и вместо да излезете на протест, вие го възхвалявате Ердоган, който ви върна 10год.назад...... Французите на 1900евро запалиха Париж и им вдигнаха минималната с 100 евро.
  • 48 Барчо

    18 4 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    От всички коментари дето четох, твоя е най-точен според мен, разбира се. Истинската армия е тази, която е воювала не на тренировка и тренажори. След Втората световна в Корейската война се праща едно подразделение руски изтребители ветерани от РСФР в помощ на северна и за времето там просто свалят всичко дето лети, без значение дали е американско или австралийско или друго. Верно като са излитали са го правели с памперси. Сталин прави тогава невероятна грешка, че изтегля ветераните до един, а на тяхно място отиват младоци. Не се знае замисъла му, но това довежда до обрат и след кратък срок изтегля оцелелите. Какво правят тогава краварите, го има в статискиката. 80% от северно корейците са изгорени живи и всички населени места са унищожени до основи. Били са бамбукови. Та след приключването на войната действително че сирийската армия ще е най-дееспособна. Това включва най-вече психическата бариера - да убиеш човек. От С 400 лесно ще минат на С 500, а и други по-нови неща. Базата пък там ще са руски още доста дълго време според договорите със сирийското правителство, сключени по време на тази война. Между другото, градовете, които са под руски контрол са възтановени в голяма степен и живота там вече клони към мир.

    Коментиран от #82

  • 49 Русофил но некомунист

    8 11 Отговор
    Гледам тук как се плюете две групировки /РУСОФОБИ И КОМУНИСТИ ПРЕДСТАВЯЩИ СЕ ЗА РУСОФИЛИ И МИСЛЕЩИ ЧЕ РУСИЯ Е ТЯХНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА РОДИНА АМА НЕ - ОТДАВНА Е КАПИТАЛИСТИЧЕСКА/ и ако се появи човек с мнение различно от вашето го мачкате. Но е крайно време някой да ви смачка вас /сега за много глупавите допълнително разяснение/ - понеже забелязвам че тук комунягите и атеистите парадирате с Русия, ВСЕ ЕДНО ВИ Е БАЩИНИЯ, соросоидите със САЩ, но като срещнете железния отпор на Руската православна църква /НАЙ-МОЩНАТА НА ПЛАНЕТАТА/ и сте дотам - объркват ви се мислите и започвате отначало, пак от нулата и така до безкрайност.... много ми е забавно да ви чета...:)Комунягите и атеистите са много объркани защото ненавиждат християнството и не са кръстени, а соросоидите и русофобите защото ненавиждат Руският патриарх и църква. Това е железният стопер, който ви обърква и ви прави хахави денонощно в мислите ви - Иисус Христос:):) Не сте най-големите тарикати в интернет пространството, тези две шайки...:):)

    Коментиран от #70

  • 50 Пираня

    11 1 Отговор

    До коментар #44 от "Велика Турция":

    В Африн нямаше битка не лъжи, Русия и Асад бяха притиснат от Израел, САЩ, Англия, Франция и терористите на юг. Кюрдите се изнесоха при Американците. Сега ситуацията е друга САЩ се занимават с Мексико, Англия с брексит, Израел внимава а и на юг всичко е спокойно няколко бомби не променят нищо. Иран с Русуя вземат Дел зор на юг и Турция остава сама срещу Кюрдите и Асад на север. Всичко е до тактика и командване Турция са по силни но ще се бият на чужд терен.

    Коментиран от #54

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Alpha_Lone_Wolf

    4 11 Отговор
    8 от колко, 80?
    Да не стане като томахоук, 29 свалени и 6 не избухнали от 58, а другите не попаднали в целта. Пък после гледаме клипове на разрушени военни бази и Асад плачка, че половината му авиация заминала.
  • 53 среднощен

    5 0 Отговор

    До коментар #45 от "факт":

    То и от това, което казвате също има "нужда"..!? НУЖНИК е българското му име..!? Така че, такива "нужди" имаме от журналистиката, на такова я обръщаме и такива услуги тя ни предоставя..!? Жалко, но нивото ѝ е огледало на културните нужди и интелектуалното ниво на хората в България..!? Това е факт! Ако не търсим "продукцията" ѝ, медията фалира и на нейно място застава, такава която е на "ниво"..!!
  • 54 Велика Турция

    7 11 Отговор

    До коментар #50 от "Пираня":

    Турците са свикнали да се бият на всякакъв терен. Турската армия, след тази на САЩ е най - натренирата армия в НАТО, постоянно са бият с пкк в Турция и извън Турция, постоянно мащабни военни операции особено в Ирак и Сирия. Турската войска не стой по казармите или да рабоятят, те са постоянно във война с кюрдите и имат голям боен опит.

    Коментиран от #56, #59

  • 55 учуден

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "ГосТ":

    https://www.168chasa.bg/article/7215931

    Коментиран от #78

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Кан Крум

    6 12 Отговор
    Един диктатор подкрепя друг да избие собственият си народ това прави русия в сирия но това няма да продължи много сега ракетите падат тук там ама като дойде истински удар кво ли ще остане от диктаторската армия и нейните съюзници
  • 58 Хрис

    13 8 Отговор

    До коментар #32 от "Велика Турция":

    Аркадаш, в Африн закъсахте като магаре на бързей.Загубихте 10 (десет) танка Леопард А2/А4,от тях 2 пленени, и няколко танка М-60А/2. От резила ви спасиха въздушните удари на руснаците. Що се отнася до кюрдите в Сирия, еди съвет -"Не казвай хоп, преди да си прескочил трапа". Кюрдите в Турция вече са около 20 милиона въпреки, че близо век турската държдва се стреми да ги унищожи. И още нещо, не мисли, че операциите на турските въоръжени сили срещу кюрдите в Сирия и Северен Ирак ще е една победоносна разходка. Това може да донесе на Турция големи икономически проблеми. През последните тридесет години на ХX век Турция е провела над 10 по крупни операции срещу кюрдите в Югоизточна Турция и северен Ирак и въпреки тях въпроса не беше разрешен.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Чист българин

    3 4 Отговор

    До коментар #15 от "Мерт":

    Много вярно!!!
  • 61 Реалист

    5 2 Отговор

    До коментар #37 от "Я помислете":

    Минималната се дигна с 26% от 1.01.2019г.и става около 2020 лири

    Коментиран от #64

  • 62 ганчо зубидренката

    8 5 Отговор
    Само да напомня.че кюрдите се сдобиха с доста противотанкови.
    От просто РПГ,до модерни системи.
    Голямо зрелище е,да видиш,как кумулативния пържи вътрешността на танка.
  • 63 Роко

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГосТ":

    Защото освен, че чифутите имат по - силна армия (както нееднократно са доказвали) имат и атомна бомба и небиха се поколебали да я пуснат в Техеран или Дамаск. Трамбуките може и да са побъркани фанатици, но дори и на тях не им се ходи в рая.
  • 64 Роко

    2 4 Отговор

    До коментар #61 от "Реалист":

    То и в Московията се вдига заплата с 117 рубли ама това какво ги грее москалите. Освен заплатата се вдига и ДДС и горивата (те само с 30%), а както знаем вдигнат ли горивата цените на ВСИЧКО скачат.
  • 65 Eire

    11 3 Отговор
    Не съм чул някой да говори добре за турците, особено в Европа

    Коментиран от #68

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 гост

    4 3 Отговор
    "Сирийската ПВО свали осем ракети" Останалите 12 ракети са намерили целите?
  • 68 @#&

    2 9 Отговор

    До коментар #65 от "Eire":

    И аз за булгарашите.
  • 69 Тигър

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "редактор факти":

    Всичко е договорено предварително. А обрата ще е - изиграна Турция. За сега тя е нужна на играчите!!!
  • 70 Джони

    7 9 Отговор

    До коментар #49 от "Русофил но некомунист":

    Айдеее руска православна църква , тая която бъка със кгбейци ли . Дето бащицата и е мафиот и трафикант ли. Тия дето взривяваха църкви и манастири днес за Исус говорят . Долни измекяри сте и хората го знаят това .
  • 71 Алоу

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Според него по време на ударите, нанесени от въздушното пространство на съседен Ливан, били използвани и дронове. Израелски военен кораб изстреля 20 ракети. Полетите над Ливан бяха разсейване.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Страно

    10 0 Отговор

    До коментар #21 от "Велика Турция":

    Не искаш да използват гръцкото име на града, Константинопол, но "мегаполис", което също е гръцко, го използваш без колебание.
  • 74 Хайм

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "аршинолог":

    Нека да опитат и ще се чуе
  • 75 СТАРОТО

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "ГосТ":

    защото не могат,бре гостенино -не вижда,ли че толкова им е силицата? По добре да си кротуват та да не стане както стана в Сирия с руската "елитна "-хаха гвардия Вагнер през месец февруари тази година. Тогава едно от русначетата разказваше РАЗВЪЛНУВАНО как американците са отстрелвали руснаците "като зайци" от въздуха . И това беше причината Путйо да изпадне в ступор за една седмица .
  • 76 Туркия ке падне

    8 1 Отговор
    А някой май си мислят ,че американците се уплашиха от Ердоган и се изтеглиха((- а какво ще стане ,ако те се изтеглят ,но си забравят гаубиците и ракетите?? На кюрдите им трябва само по модерно оръжие и никой не може да ги бие.
  • 77 СТАРОТО

    1 3 Отговор
    да не са били руски,бре- те така падат бързо,бързо хахаха
  • 78 нищо чудно

    1 3 Отговор

    До коментар #55 от "учуден":

    https://edition.cnn.com/2018/12/25/middleeast/israel-syria-missile-intercepts/index.html
  • 79 Shturmgewehr stg 44

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "Kcaniba":

    И дааааа, като база Шайрат- всичко напълно унищожено, Панцир навирил петалите, пък в ъгъла на екрана лъжеца Шойгу, обяснява колко били "неефективни" ударите! Даже Бадюк, показа точните попадения, пък вие вярвайте на сми!
  • 80 Велика Малакия

    12 1 Отговор

    До коментар #21 от "Велика Турция":

    Публикувано във факти.бг: Истанбул, Анкара, Измир, Бурса / а докато на турски, имената не означават абсолютно нищо, Константинуполи, Ангира, Смирни, Пруса, на гръцки означават град на Константин, корабна котва, ароматно дърво, Прусиос-име на древен цар. Вие нямате своя собствена история, нито пък сте дали собствените си имена на градовете, които сте откраднали и убили тяхното население. Само престъпления и геноциди можете да направите, нищо друго. Вие сте били не-културни и оставате.
  • 81 Турчин

    7 1 Отговор
    На турците много народи им имат мерака, много мръсотия са оставили, и мисля че скоро ще се разпадне, особено след сегашния диктатор . Свястните не са малко, но...
  • 82 Голем смях

    7 15 Отговор

    До коментар #48 от "Барчо":

    Боже,Боже,прости че споменавам името ти,но защо има такива прости руски лизачи по света.Израел воюва от 60 години ,въоръжен с най-доброто оръжие на света ,а сега някакви мюсулмански примати станали най-добрите ,щото подложили собствения си народ на геноцит,управлява ги потомствен диктатор,подпомогнати от друг диктатор и вече свалили...3 ракети.А и никой освен тях не е видял нещо свалено,но вече са най-добрите в региона.Нищо ,че са първобитна държава в руини и че нямат авиация .Важното е българските безродници да изпитат духовна чикия.
  • 83 ПЕНКО

    6 3 Отговор
    ТА КОЛКО РАКЕТИ СВАЛИ " ЖЕЛЕЗНИЯТ КУПОЛ" ??? ТЪЙ КАТО СЕ СПОМЕНАВА ЗА ВЗРИВОВЕ В ДВЕ ИРАЕЛСКИ ПРОВИНЦИИ !!!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Офанзива

    10 3 Отговор
    Сирийската ПВО свали деветнадесет 19 от двадесети две 22 ракети... факти да четат повечко и да приказват по-малко ;)

    Коментиран от #86

  • 86 Само питам

    2 5 Отговор

    До коментар #85 от "Офанзива":

    От агенция САНА или от ТАСС почерпи инфото, та толкова се възторваш?
  • 87 Израел

    4 0 Отговор
    са терористична и фашистка държава, тава го знаят всички по света, освен заблудените юди
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Д-р Дулитъл

    4 5 Отговор
    САНА го дават по скромно -твърдят ,че са свалили 3 ракети . ТАСС са по ларж -цели 8 .
    ЦАХАЛ обаче пусна видео как сирийското ПВО сваля грънци . Всички цели са поразени . Според списание Нюзуик има ранени от командващите на Хизбула ,2 щаба са ударени също както и складове с току що пристигнали пратки с оръжие. В отговор Сирия е изстреляла 1 ракета към Израел ,но тя е била неутрализирана.

    Коментиран от #94

  • 91 Десант

    6 1 Отговор

    До коментар #84 от "Bot":

    Галиполи е десант на стръмен бряг. Ходи ти да правиш десант в Нормандия да те видя. Турците многократно са побеждава и от току що освободила се България какво остава за силна държава. Победа не означава тотална война което ясно е много трудно без да се избият цивилните хора. Турция сега е изправена пред това победа на цената на хиляди невинни кюрди и раздразване на дори един голям което ще ви струва скъпо.

    Коментиран от #93

  • 92 Shturmgewehr stg 44

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "Велика Турция":

    Да, ама отскоро влезе и една друга партия, която ще направи всичко за да ви ИЗСТЪРЖЕ от властта!
  • 93 Shturmgewehr stg 44

    5 1 Отговор

    До коментар #91 от "Десант":

    Да му припомним на турчето Чаталджа и Люлебургаз!
  • 94 Хи их хи

    8 3 Отговор

    До коментар #90 от "Д-р Дулитъл":

    Според портала An Nashra обаче ракети са паднали на израелска територия. Позовавайки се на очевидци посочва, че експлозии са били чути в района на Кесария и Хадера.
    Явно ти знаеш по-добре!
  • 95 Сюнетчия

    4 3 Отговор
    Ердо захапа яко стръвта!Не вижда как го клатят и американци и руснаци! Американците се оттеглят защото си свършиха работата!Кюрдите са въоръжени и ще почнат да работят!Касапницата тепърва предстои а Турция ще гризне дървото
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Иво

    1 4 Отговор

    До коментар #36 от "Смешна Турция":

    Селски ако турците са бедни мишки то ние насраните Ганьовци кво да кажем😂

    Коментиран от #98

  • 98 Вдигнете Знамената Високо

    2 1 Отговор

    До коментар #97 от "Иво":

    Ивкооооооо, Ивко- както Русия не е само мацква и питер, тъй и турчолята не са само Истанбул и Анкара! Я слез надолу към Анадола, да видиш как живеят! Иди в Искендерун и Торос гьобре.....
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Гошо от почивка

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Kcaniba":

    Много си далече от истината, братчед. Викай за Русия, само че Тръмпи пак ги изигра. Дава кюрдите в Сирия в замяна няма Турски поток, просто и ефективно, Русия пак стои и гледа. Тръмпи лично ше доди в Турция да потвърди. Големия губещ пак е Путин. Икономическата война погубва Русия и е много по страшна от другата.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания