27 Декември, 2018 08:12 4 769 19

Днес решават за кои пътища ще се събира винетна такса

  • пътища-
  • винетна такса-
  • винетки

Кабинетът ще одобри и проект на Закон за защита на търговската тайна

На днешното редовно заседание на правителството се очаква то да приеме Списък на републиканските пътища, за които се събира такса за ползване на пътната инфраструктура - винетна такса, и да определи съоръжение, за което се събира такса по Закона за пътищата за ползване на отделно съоръжение по републиканските пътища, съобщи пресслужбата на кабинета.

Министрите ще приемат актуализирани списъци със защитените от държавата специалности и професии, по които е налице очакван недостиг от специалисти на пазара на труда за учебната 2019/2020 г.

Очаква се кабинетът да приеме Национален план от инициативи за отбелязване на 15-ата годишнина от членството на България в НАТО и 70-ата годишнина от създаването на организацията на Северноатлантическия договор. В дневния ред на заседанието на правителството са и промени в Постановление 85 на Министерския съвет от 2007 г. за координация по въпросите на Европейския съюз.

Кабинетът ще одобри проект на Закон за защита на търговската тайна, както и промени в Правилника за прилагане на Закона за насърчаване на заетостта.

Министрите ще одобрят проект на Споразумение между правителствата на България и Гърция за регламентиране на железопътния трансграничен трафик и ще приемат Национална програма за развитие на физическото възпитание и спорта 2018-2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дам

    61 6 Отговор
    Има 10тина пътища, които са въобще годни за използване от МПС, другото всичко е спомен от миналото само :)
  • 2 Петър

    52 2 Отговор
    Е как за кои пътища,за всички пътища ще се събират такси- даже и за черните пътища и там ще сложат такса.
  • 3 Вива Боко

    34 2 Отговор
    Доходите са нараснали, живеем по добре затова Винетки за всички пътища, велоалеи и туристически пътеки.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тупан

    34 2 Отговор
    Предлагам Смиреният да въведе такси за стълби, надлезчета, горски пътечки, радио вълни, въздух - на вдишване и издишване... Че администрацийката Му вече из@ака Коледните бонуси и трябват още
  • 6 Extreem

    40 1 Отговор
    Във всяка държава имаща платени пътища (в случая винетка), това са магистрали, където се кара само извън населени места, с висока скорост, като паралелно на тях има алтернативни магистрали, които са за по-ниска скорост и минават през населени месета, което забавя предвижването от т.А до т. Б. Всеки си преценява колко бърза и за бързането преценява дали да плаща. Това в България е абсплютно незаконно с тези такси за всички пътища. Свободното предвижване и пътуване са гарантирани от Закон №1 на Републиката (КРБ):Чл. 35.
    (1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани.
    (2) Всеки български гражданин има право да се завръща в страната.

    Коментиран от #7, #14

  • 7 гост шофер

    29 0 Отговор

    До коментар #6 от "Extreem":

    Точно казано.!!!!Погазват се човешки права.Институциите ежедневно ги газят!!!

    Коментиран от #8

  • 8 бай Коста

    25 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост шофер":

    чочвешките права в България са между задните крака на мъжко Магаре
  • 9 Гого

    23 0 Отговор
    Че то нашите селски пътеки пътища ли се наричат осеяни с дупки!
  • 10 NikNay

    28 1 Отговор
    Защо не вземат пример от другите страни в Европа? Там вигнета е необходима само за магистрали и няколко скоростни пътя всичко останало е платено под формата на пътен данък.
  • 11 Простак

    28 0 Отговор
    за какви винетки става въпрос , то в България няма 100 метра равен път , без да се тресе колата , господата Демократи дори немогат да подържат направените пътища от Живково бреме , знаят само да крадат пари
  • 12 Булшитс

    17 0 Отговор
    Че и нова таксичка за преминаване през мост, надлез и тунел щели да ни боцнат ама повечете от тия съоръжения нямат алтернативен или обходен маршрут ако решим да не плащаме а да заобиколим ще ни невъзможно, което си е чист грабеж и то отново на "благопомазаните" тия с колите
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гоуст

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Extreem":

    Тези пътища, за които говориш, не са Държавни, а частни. За това и качеството е такова. В чужбина ако концесионера не поддържа пътя, а събира такси, Държавата ще го сцепи от глоби
  • 15 ДОКО

    6 1 Отговор
    ВИНЕТНА ТАКСА ЩЕ СЕ СЪБИРА ЗА ВСИЧКИ ПЪТИЩА..ВКЛЮЧИТЕЛНО И КОЗИТЕ ПЪТЕКИ..ЛАБАВО НЕМА..МУУ
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Матракчи

    6 0 Отговор
    Тръскат кесиите на народа така както турчин не ги е тръскал.
  • 18 бензино наполони

    4 0 Отговор
    Винетни такси и за улиците в махалата.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове