27 Декември, 2018 11:56 1 171 1

Челси се измъчи срещу Уотфорд

  • челси-
  • уотфорд-
  • азар-
  • дузпа-
  • перейра

"Сините" от Лондон спечелиха с 2:1

Челси победи с 2:1 при визитата си на Уотфорд в предпоследния мач от 19-ия кръг във Висшата лига и се върна на четвъртата позиция, доближавайки се на 4 точки до шампиона Манчестър Сити, загубил с 1:2 като гост на Лестър и озовал се на третото място в таблицата. В миналия кръг "лисиците" бяха победили и Челси с 1:0 в Лондон.

„Сините“ започнаха по-добре на „Викаридж Роуд“ и пропуски последователно направиха Педро и бразилецът Вилиан, който прати топката в гредата. В опита си да изчисти Кристиан Кабаселе се удари неприятно в гредата и няколко минути по-късно бе заменен от Мариапа.

Постепенно „стършелите“ започнаха да поглеждат по-често в предни позиции и при най-доброто им положение удар на Трой Дийни бе блокиран от Давид Луис. В добавеното време на първата част Еден Азар (45+1) получи подаване от Ковачич, преодоля стража Бен Фостър и вкара своя гол №100 с екипа на Челси.

Уотфорд отговори много бързо и Роберто Перейра (45+3) изравни с удар от границата на наказателното поле.

След почивката гостите отново стартираха по-агресивно и получиха 11-метров наказателен удар, а Еден Азар (58-дузпа) бе точен от бялата точка за десетия си гол този сезон във всички турнири.

До края на мача „стършелите“ опитаха всичко по силите си отново да изравнят, но нямаха късмет в завършващата фаза и не успяха да преодолеят вратаря Кепа Арисабалага.

След 12-ия си успех за сезона Челси се върна на четвъртата позиция с 40 точки и е с 4 по-малко от шампиона и вече трети в класирането Манчестър Сити. Уотфорд допусна осмо поражение и е девети с 27 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.