27 Декември, 2018 16:15 1 051 1

Забраниха на екс президент да напуска Пакистан

  • пакистан-
  • президент-
  • пране-
  • пари-
  • обвинение

Зардари е заподозрян в пране на пари

Забраниха на екс президент да напуска Пакистан - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Пакистанските власти поискаха на бившият президент Асиф Али Зардари да му бъде забранено да напуска страната. Причината е, че е заподозрян в пране на пари, съобщи министърът на информацията Фавад Чоудхури. По думите му Зардари е заподозрян в притежаването на десетки фалшиви банкови сметки. По случая се разпитват 172 души, на които също им е забранено да напускат държавата докато трае разследването.

От своя страна, бившият президент отрича обвиненията. Очаква се в скоро време на Зардари да му бъдат официално предявени обвиненията.

Зардари заема президентския пост в периода 2008-2013 гг. Той е съпруг на Беназир Бхуто, която два пъти беше премиер на Пакистан и загина при атентат през 2007 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФатмакЪ

    1 0 Отговор
    Ба... не може! С български паспорт може даже при Орбан да стигне!