Last news in Fakti

27 Декември, 2018 16:32, обновена 27 Декември, 2018 16:35 7 176 17

Транспортен хаос в Пловдив

  • пловдив-
  • хаос-
  • транспорт-
  • трафик

Булевард "Цар Борис Трети Обединител" е частично спрян, зле е и градският транспорт

Транспортен хаос в Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

Макар и от доста време да се знае, че на 27 декември влиза в сила нова временна схема за движение, а центърът на града под тепетата се затваря, хаосът в Пловдив днес е огромен, предаде кореспондент на БГНЕС в града.

Централният булевард "Цар Борис Трети Обединител" е засега частично спрян, коли все пак минават, макар и много по-малко, а движението е пренасочено към малки улици и успоредни булеварди в широк център. Причината за транспортния хаос е решението на община Пловдив да издигне кула с височина 30 м точно на централния булевард за откриващото събитие на Европейската столица на културата на 12 януари. Времето, в което пловдивчани ще търпят дискомфорт, по думите на директора на ОД на МВР, е до 17 януари или 20 дни - необходими за монтажа, събитието и демонтажа на съоръжението.

Обявяването на това извънредно положение очевидно не е стигнало до всички, защото доста хора чакаха днес на обичайните си спирки в центъра и недоумяваха защо се бавят автобусите. И докато централният булевард е почти пуст, в страничните улици и на спасителните резервни булеварди задръстванията са огромни. Днес е работен ден, но мнозина сляха почивните дни, така че интензивността на трафика би трябвало да е по- слаба от нормалната, но въпреки това по бул. "Шести септември", например, колите се движат със скорост 4-5 км в час и застиват в тапи през десетина метра. Малко таксита се забелязват, сезонът за таксиметровите шофьори очевидно няма да е добър и доста от тях просто не са излезли.

Още по-зле е положението с градския транспорт. Временната схема удължава маршрутите с по 7-8 и повече километра, а дотации няма. Като контрамярка и заради тапите, и трите частни превозвача, които обслужват линиите в града, просто са намалили колите или наполовина, или дори и повече. По линия 10 вместо обичайните десет коли, пътуват четири. Не по-различно е положението и с другите линии. Освен, че хората не са наясно вече кой автобус къде минава, те чакат и по половин час колите.

Предстоящото домакинство на града като културна столица на Европа би трябвало да радва пловдивчани, истината е, че животът им сериозно се затруднява от днес. Задръствания има в достъпните улици в целия широк център, едва към кварталите движението се нормализира.

На мястото, където ще бъде издигната кулата, причина за този хаос, днес се работеше по тротоарите. Все още не са пристигнали 14-те ТИР-а с монтажните елементи, набират се и работници за сглобяването. Видимо расте там единствено сградата, в която ще бъдат експонирани мозайките от Голямата базилика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нервен

    5 27 Отговор
    Трай бабо за хубост са казали хората
  • 2 Plovdiv

    61 3 Отговор
    Мен като пловдивчанин ме е СРАМ! От разкопания Централен площад, от затворения тунел под него, от блокирания център и цялата Лудница като следствие. Дано ЕСК донесе дивиденти на града, но резилът няма да се размине, след като с организацията на най-важното събитие в Пловдив през този век бяха ангажирани КРЕТЕНИ.
  • 3 Toteff /крадец. Com

    44 3 Отговор
    Извинете за причиненото неудобство, спокойно още малко пари останаха за установяване!
  • 4 Хахаха

    56 1 Отговор
    Тотев е пълен МАЛОУМНИК. Не стига, че от три месеца се ремонтира моста на булеварда, а е и затво.ен и тунела.
    ГЕРБ и Тотев са абсолютни ТЪПАНАРИ и на местните избори ще го разчерат. Миналият път Тотев за малко да загуби, но сега ще е катастрофа.

    Коментиран от #5

  • 5 Сатаната

    42 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха":

    Миналия път "спечели " с измама в последния половин час.
  • 6 Коl4о

    38 1 Отговор
    Хаосът не е само в Пловдив.Той е в цялата държава!

    Коментиран от #9

  • 7 Колев

    11 25 Отговор
    Обожавам Пловдив, но останалите живущи в града започнаха да бият и Бургас по избиване на комплекси. Няма нужда от толкова драми. 20 нови цеха край града, не го правят Истанбул.
  • 8 Гоуст

    21 0 Отговор
    Пловдичвани, бай ви Тотю ще се просълзи за вашите неволи... вЕрвайте ми!
  • 9 Plovdiv

    9 13 Отговор

    До коментар #6 от "Коl4о":

    Колкото и да ми е противен Мамин Тотю, не бих стигнал дотам да кажа, че славчо атанасов с клинично доказаната си лудост, щеше да е по-добър кмет... С ЗКПЧ-то като кмет сигурно градът щеше да бъде закрит.
  • 10 Густо Майна

    24 0 Отговор
    "Нова временна схема за движение...". А'м чи тя е в сила от 'га Мамин е кмет! Деев@ и неграмотниците Тотефф, ТютюкOFF и оня третия... Кацарски! Умни, умни, като пловдивски светофар умни!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 аbv

    22 0 Отговор
    Положението в Пловдив е плачевно. Умните светофари изобщо не са "умни", даже са направени и настроени по тъп начин. По булевардите изобщо няма" зелена вълна". Коментара е излишен. В града освен, че не се правят надлези и подлези, мислят да бутат бетонния мост, заради проекта с пробива под централна гара. Във Пловдив задръстванията ще намалеят само , когато на големите кръстовища се добави по едно ниво, като надлез или подлез. Не искам да коментирам смешното кръгово до водната палата, което е подходящо за град с много по-малък трафик. Съдбата му ще бъде подобна на тази на кръговото пред пазара в Асеновград. И там трябва има пробив. Като пример ръководството на Община Пловдив да направи една обиколка на София и да си направи изводите.
  • 13 Иван там

    7 4 Отговор
    абе туй Пловдивът за европейска столица го гласят кай
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 И идва вече деня да ви потърсим сметка

    5 0 Отговор
    Ами какво повече да искаме от долнопробен и крадлив общински съвет в който всекви партийки си делят по равно процента от рушвета . Гледайте само какво лапане и делкале ще падне като почне пробива под централна гара , парите вече са осигурени , остава да спазарят процента помежду си .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове