Last news in Fakti

27 Декември, 2018 21:05 2 366 6

Не е имало инцидент със самолета на Меркел

  • меркел-
  • самолет-
  • инцидент

Обновена система е дала отказ

Не е имало инцидент със самолета на Меркел - 1
Снимка: Shutterstock

Германският национален превозвач опроверга информация, в която се посочва, че той косвено е довел до инцидент със самолет Airbus А340 Konrad Adenauer, в който е бил германският канцлер Ангела Меркел по време на полет до Аржентина през ноември, когато е пътувала за участие в среща на G20. Тогава командирът на самолета реши да се върне на летището заради проблем в комуникационната система.

„Lufthansa Technik винаги е спазвала всички предписания, свързани с авиационното право. Това се отнася и до частта с документацията”, каза Йенс Крюгер, представител на компанията пред агенция DPA.

По информация на списание Spiegel, Lufthansa Technik е въвеждала модификации в самолета през 2009 г. и оттогава редовно е извършвала технически прегледи. През 2010 г. е модернизирана цифровата система. Пилотите обаче не са били информирани за промяната и не са преминали съответните инструкции за работа с обновената система. Именно и поради това не са успели да я рестартират и са решили с цел сигурност да се върнат обратно.

На 20 ноември поради технически причини Меркел трябваше да прекъсне полета си до Аржентина. След един част във въздуха правителственият самолет се върна обратно в Германия.

Airbus А340 Konrad Adenauer успешно кацна в Кьолн. Самолетът беше изгубил връзка с наземните служби. В същия ден германският канцлер не успя да излети за Аржентина, тъй като всички екипажи бяха заети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фъррр

    6 5 Отговор
    Луфтвафе е само далечен спомен, сега вече карат новите "инженери" на Меркелица
  • 2 Киро

    7 8 Отговор
    Ееее как исках тас да умре.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Антисоциалист

    5 1 Отговор
    Господа, "Луфтханза" опровергава собствените си твърдения, че е невиинна. Тя обвинява пилотите си, че не били информирани - от нея, нали! за технически промени, извършени пак и единствено възможно само от нея. Едва ли пилотите са виновни - германските пилоти са от най-професионално достойните в света.
    Ето факт от мен. В началото на тази година полетът ми от Цюрих до София бе задържан за натоварване на очевидно твърде тежки контейнери. Чиновническо недомислие! Претоварването на колесника при излитане доведе до отказ и неспускане при заход за приземяване. За да приземи машината, германският пилот при повторен заход приложи похвата "стресната кокошка" - спускане и рязко възлизане за да освободи и спусне с инерционните сили на колесника. Всички на борда бяха обречени от търгашите на Луфтханза, но спасени от пилота. На излизане го погледнах в очите и рязко склоних глава за да му отдам чест. Лицето му - както и трябва да е! остана сдържано и само задържането за част от секундата на погледа му бе белег за приемане на знака ми. Та господа, с кого се оправдават търгашите в Луфтханза?! Тях никой няма защо да помни - по същността си те са предназначени да са без име и род, но са нелепо над пилотите и се оправдават с тях. Луфтханза...?! Ще се постарая да я забравя. Помня и близките ми знаят Пилота Фишер.
  • 5 Румяна Костова

    5 1 Отговор
    Има и една друга версия,в която руснаците са предупредили Мерки за планирано похищение срещу нея,защото се е запънала и не е спряла Северен поток 2.За това и се е наложило да направи промяна в плана си и да излети от Кьолн за Аржентина. Доколко това е вярно или не ,ние едва ли ще разберем със сигурност.
  • 6 ОСАМА БИН ЛАДЕН

    1 0 Отговор
    Не,не е имало.
Новини по държави: