Last news in Fakti

28 Декември, 2018 10:01 1 005 1

Чочев блестя за Палермо във важен мач

  • чочев-
  • гол-
  • серия б-
  • контузия-
  • палермо-
  • титуляр-
  • асколи

Българският халф вкара първия си гол през този сезон

Родният национал Ивайло Чочев отбеляза първия си гол през този сезон за Палермо. Халфът се разписа с красиво попадение при успеха с 3:0 над Асколи в мач от 18-ия кръг на Серия "Б". Бившият футболист на ЦСКА беше титуляр едва за втори път през тази кампания, като удвои в 73-ата минута със силен удар, а десет по-късно беше заменен от Фиордилино. Публиката на "Ренцо Барбера" пък изпрати 25-годишния играч с аплодисменти, след като той показа с играта си, че навлиза във форма.

Както е известно, контузия извади Чочев от игра за няколко месеца, като едва през последните седмици започна да бъде използван от треньора Роберто Стелоне. Чочев има вече четири мача този сезон, а попадението беше негово шесто в Серия "Б". Той се разписа пет пъти през миналата кампания на втория ешелон на Италия, а също така има шест попадения в Серия "А" с фланелката на "розовите". Голът му пък е 13-и във всички турнири от 112 мача за сицилианците.

Преди Чочев да удвои в 73-ата минута, вратарят на гостите Перукини си отбеляза куриозен автогол в 26-ата минута. Никола Нинкович беше близо до равенството през втората част след изпълнение на фаул, но веднага след това националът на България прати топката в горния ляв ъгъл на Асоли с удар от 7-8 метра. Полякът Шемински оформи крайното 3:0 в 86-ата минута. Победата е изключително важна за тима от Сицилия, който е едноличен лидер в класирането с 34 точки. Вторият Бреша има актив 31 точки. Асколи остана на 11-то място с 21 точки.

"Чочев? Знаем, че той е титуляр и е много добър. Имам петима халфове, всеки един по-силен от другия. Тяхна е заслугата да правим ротации, тъй като винаги са готови и са на ниво. Само така можем да гоним целта си, ако всички дават най-доброто от себе си", сподели треньорът на Палермо Стелоне след срещата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.