28 Декември, 2018 16:41 2 146 8

Започна строежът на сцената за откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019

  • пловдив-
  • сцена-
  • строеж-
  • култура-
  • столица

Сцената ще е висока 30 метра

Започна строежът на сцената за откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 - 1

Започва строежът на 30-метровата сцена, която ще бъде издигната на бул. „Цар Борис III Обединител“. Първите 6 от общо 30 тира с частите за кулата, на която на 12 януари ще се състои спектакълът „Ние сме всички цветове“, пристигнаха днес в града. До събота ще бъдат положени основите, които разпределят тежестта, така че да не навреди на пътната настилка. След това ще бъдат издигнати поетапно шестте нива на сцената.

Лично артистичният директор на германската компания Свен Сьорен Байер наблюдава работата на екипите, заедно с техническия ръководител Щефън Фукс. В началото на януари ще пристигнат останалите части и съоръжения, от които ще бъдат изградени два подиума с дължина 100 метра, височина 3 метра и широчина 4 метра.

Високата 30 метра кула, осигуряваща видимост от 360 градуса, тежи 200 тона заедно с участниците. Параметрите й са съобразени с всички изисквания за безопасност и съгласувани със съответните органи. 360 градусови екрани ще бъдат разположени на сцената и допълнени от мултимедийни елементи по подиумите. Кулата има капацитет да побере едновременно 1500 участника и да предостави на зрителите добра видимост към зрелищния спектакъл. Тази сложна конструкция е единствена по рода си и е подготвена специално за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Техническото обезпечаване е поверено на българската компания Joker Media Rental. С помощта на 350 осветителни тела, кулата ще бъде превърната в своеобразен светлинен символ. За строежа й са ангажирани 200 човека.

Започна строежът на сцената за откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019

Започна строежът на сцената за откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАНАФА

    13 0 Отговор
    НА ГОЛ ТУМБАК ЧИФТЕ ПИЩОВИ.
  • 2 Пръцко

    16 1 Отговор
    Пълни глупости - малки невзрачни човечета-герберчета, изживяващи се като културтрегери, превърнаха града в клоака, разграбвайки едни пари...

    Коментиран от #5

  • 3 Трънчев

    5 0 Отговор
    Ако транспортният хаос и липсата на адекватна информация, съпътстващ тази инициатива, е лицето на Културната столица, тежко ни. Олицетворение на управлението в държавата - голяма показност, малко резултати.
    Не може точно по празниците да блокираш индустриален град за 3 (три) седмици! Това е повече от безумие!
  • 4 Ботев Пловдив

    4 0 Отговор
    Защо го вдигат това нещо по средата на централен булевард? Да го бяха мръднали двеста метра на площада пред Тримонциум! От къв зор затварят булевард?
  • 5 Сиромаха

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пръцко":

    Пръце , тук не позна ! Няма гербери , червени , зелени и др,
    Всички КРАДЪТ като за Последно БАТКА !!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дедо1

    0 1 Отговор
    Така е в БГ мажеме и лапаме,а народа да го ........аа
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.