Last news in Fakti

29 Декември, 2018 12:10 3 535 48

Русия: САЩ ни водят към въоръжена надпревара

  • русия-
  • надпревара-
  • сащ

Критики от руския посланик в САЩ

Русия: САЩ ни водят към въоръжена надпревара - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ са поели курс, който може да доведе до безконтролна въоръжена надпревара. Това заяви посланикът на Русия в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от РИА Новости.

Той заяви, че САЩ все още не са взели окончателно решение за излизането си от договора за премахване на ракетите със среден обсег.

„Русия прави всичко възможно за поддържане на диалога със САЩ. Ние искаме да уредим взаимните искания в съответствие със споразумението.

Действията на САЩ разбиват споразуменията за разоръжаване и отслабват международната сигурност. Така можем да стигнем до неконтролируема въоръжена надпревара“, заяви Антонов.

САЩ заявиха, че ще напуснат споразумението, ако Русия не спре с нарушенията по договора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 грешник

    5 7 Отговор
    Молете се да няма ВОЙНА ! Че тогава жална ни майка ! САЩ и Русия няма да воюват помежду си. Те са в различни лагери, но основните противници са Китай и мюсюлманите.

    Коментиран от #4, #5, #42

  • 2 евродебил

    23 8 Отговор
    Бе, добре, че са сащ, с хилядата си бази по света и у нас, с трилионния си военен бюджет, със стотиците военни конфликти, в които са участвали по света с милиони жертви след ВСВ... Така сащ защитават мира, свободата, демокрацията, правата на човека... от агресивната Русия с няколкото й бази извън страната и 60млрд. военен бюджет. А! И от Ким с двете ракети. Е! И от Иран разбира се.
    ДА ЖИВЕЙ САЩ! ДА ЖИВЕЙ ДЕМОКРАЦИЯТАААА!!! УРА, ДРУГАРИ, ДЕМОКРАТИ!!! УРАААААААААААААААААААААААААА!!!

    Коментиран от #45

  • 3 НКВД

    13 4 Отговор
    САЩ трябва всяка година да оправдават бюджет от почти 1 милияр $ за туй създават не сугурност относно Русия!

    Коментиран от #6, #13

  • 4 Пища Хуфангел

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "грешник":

    Не му се плаши, по стар обичай България ще вземе отново грашната страна.
  • 5 неа се пуашиш

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "грешник":

    Всичко е под контрол - ТСВ е планирана отдавна. Някъде към 500млн. жертви са пресметнати, а зап. Европа ще се превърне на ядрено пепелище.

    "Косите на децата ще побелеят от ужас" - казва един ясновиждащ в бъдещето.
  • 6 отегчен

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "НКВД":

    Ноу елементарно с тоя "бюджет" бе, Уотсън. Бедната ти е фантазията за какво иде реч.
  • 7 Wittmann

    6 11 Отговор
    Изкупувам рубли за скрап

    Коментиран от #10

  • 8 Кукуригу

    2 0 Отговор
    Тез що не одят си ги мерят там на техната си граница диомедите дето няма и мн хора
  • 9 Димов

    5 1 Отговор
    Двете големи сили не смеят да се бият директно помежду си. За това, едните продават оръжие на една държава от третият свят, другите на друга, и ги насъскват да воюват една срещу друга. А големите само гледат демонстрациите на военната им техника, но надалеч от родна земя, да няма опасност за тяхното население.

    Коментиран от #11

  • 10 отегчен

    6 6 Отговор

    До коментар #7 от "Wittmann":

    Само по това да познаеш кооооолко много си прост - "изкупуваш" хартиени банкноти за "скраб"!?!?!? Бедна ми е фантазията. Но пък си упорит - публикуваш тая простотия ни в клин ни в ръкав.

    Коментиран от #19

  • 11 Димов

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Димов":

    И светът гледа чия военна техника, какви постижения трупа, и всяка държава си избира, с чии оръжия да се въоръжава, от тази "реклама". А пропагандаторите трупат ли трупат, милиард след милиард.... И зад всеки натрупан долар и рубла, стои по един отнет човешки живот на човек от третият свят.
  • 12 onq s konq

    10 3 Отговор
    С изненада научавам,че ВЕЛИКА РУСИЯ се оставя "да я водят" ...нанякъде!?А логичният въпрос е: ЩО ЗА БЕЗХАБЕРНО ПРАВИТЕЛСТВО УПРАВЛЯВА РУСИЯ,НЯМАЩО СОБСТВЕНА ВОЛЯ И САМОСТОЯТЕЛНОСТ В ПОЛИТИКАТА СИ?!!Куриозът е,ЧЕ ТОЧНО ТИЯ "ХОРА" В КРЕМЪЛ 45Г НИ ОПРЕДЕЛЯХА ВСЯКА СЕКУНДА ОТ ЖИВОТА,а ние "под пътеводната звезда на БКП" се осланяхме тях ТЕ ДА НИ ВОДЯТ към светло бъдеще...до което определено и стигнахме накрая.
  • 13 Джони

    7 10 Отговор

    До коментар #3 от "НКВД":

    Военният бюджет на САЩ е 750 милиарда долара,а руснаците непрекъснато лъжат и крият истината за техния военен бюджет. Хем се хвалят с нови военни оръжия, хем лъжат запада, че не нарушават сключените договори. САЩ не трябва да вярват на. Кремъл, защото те са патологични лъжци, а Китай кой и как ще ги контролира нали и те се въоръжават.

    Коментиран от #15

  • 14 Джони

    5 6 Отговор
    Военният бюджет на САЩ е 750 милиарда долара,а руснаците непрекъснато лъжат и крият истината за техния военен бюджет. Хем се хвалят с нови военни оръжия, хем лъжат запада, че не нарушават сключените договори. САЩ не трябва да вярват на. Кремъл, защото те са патологични лъжци, а Китай кой и как ще ги контролира нали и те се въоръжават.

    Коментиран от #21

  • 15 нормален

    9 6 Отговор

    До коментар #13 от "Джони":

    То само с пари не става "джони". Трябва и акъл. Пък и по-малко крадене. Американската техника, "струва" около десет пъти повече от руските аналози.

    Коментиран от #17

  • 16 някакъв рев се дочува май

    8 3 Отговор
    Абе те за носовете ви водят,към въоръжена надпревара ги водили биле.Мишки.Като сте толкова могъщи,влиятелни и отворени защо вие не ги поведете към демилитаризираща надпревара!
  • 17 onq s konq

    8 7 Отговор

    До коментар #15 от "нормален":

    Ако беше "нормален" нямаше да твърдиш,че 10 пъти по-скъпите амер. оръжия са АНАЛОГИЧНИ НА РУСКИТЕ,защото нормално щеше да снаеш,че С ПРЪДНЯ БОЯ НЕ СТАВА.А ако наистина смяташ че за разлика от Америка В РУСИЯ НЕ СЕ КРАДЕ,как ще обясниш "ЗАЧЕВАНЕТО" на 111 -те РУСКИ ОЛИГАРСИ-МИЛИАРДЕРИ?Непорочно - тип "Дева Мария" ли?

    Коментиран от #20

  • 18 ПОЗНАВАЧ

    6 2 Отговор
    А както добре се знае, тъй погина Сесесере.
  • 19 Wittmann

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "отегчен":

    Като си умен не чети всичко дословно

    Коментиран от #24

  • 20 нормален

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Не казвам, че "не се краде" казва, че се краде по-малко. А, ти сравни данните и цените на оръжията, които са признати за аналогични от сащ.
  • 21 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "Джони":

    Бюджета "за отбрана" на Раша е 69 млд , а тоя на САЩ 718 млд , обаче за САЩ това са ПО-МАЛКО от 4% от БВП , а за Русия ПОВЕЧЕ от 5% от същия !!! А за да влязат в ново съревнование ще им трябват над 10-12% от БВП , което значи да се върнат в годините на "голодомора" !!! И то при почти сигурен срив на петрола в следващите 2-3 години , което значи почти 60% от износа да е на загуба и да трябва да се избива със "вътрешни икономии" , чети вълчи глад !!!
  • 22 Borislav Popov

    4 5 Отговор
    Астролози за 2019 година :-„През 2020 година Америка я чака най-голямата криза в нейната история. Тя ще обхваща всичко – идеология, икономика, човешкия фактор и, разбира се, управлението. На астрологичната карта се вижда ясно, че тази страна ще бъде „наказана“ за нейното неуважение към историческите процеси, общочовешките, и особено, семейните ценности................Но през 2019-та година, колкото агресивна става вътрешната среда в тази страна, толкова по-агресивна ще е Америка и във външната си политика. Докато през 2019-та Тръмп ще действа смело в налагането на своята идеология, в началото на 2020 година астрологичната карта го показва останал сам, без никакви съюзници – цялата му команда ще го изостави един след друг....................За Китай това ще е много сложен период от историята му. Ясно се вижда, че цялата стратегия на Америка през 2019-та ще бъде насочена против Китай.

    Коментиран от #23, #28

  • 23 ПОЗНАВАЧ

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Borislav Popov":

    Па като не стане, догодина ще четем от Папов: "Астролози за 2020 година :-„През 2021 година..." И т.н.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 СТАРОТО

    9 2 Отговор
    ами като сте толкова силни-хахах надпреварвайте се ,бре! Май нямате "гащи" за такова надпреварване! И скакво ще се надпреварвате -с оръжия или с надпиване със боярещник???
  • 26 гост

    9 4 Отговор
    Тея пак само за войни и оръжия говорят.Хората на запад и в развитите страни си гледат живота и развитието ,а тея пияници само им дай да плашат с оръжия ,защото откъм развитие са още в 19 век.И за каква оръжейна надпревара става въпрос въобще ,като знаем как приключи тя с СССР ,а с днешна Русия ,ще е няколко пъти по-лесно.Просто на тази тема ,никой неможе да се състезава със САЩ !!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 русофилска подлога

    9 5 Отговор

    До коментар #27 от "Бесен Язовец":

    САЩ са толкова напред ,че Расия ,срещу американците да тича ,неможе да ги стигне.Русоидите са толкова назад ,че трябва да се притесняват вече да не изпаднат и от топ 3 ! В момента има две сили.Това са САЩ и Китай ,другото е просто пълнеж.

    Коментиран от #38

  • 30 Руските свине

    8 5 Отговор
    Обичат да се представят за невинна жертва и да приписват на другите собствените си мерки дела. Истината е, че руската кочина от 2014 година насам дрънка оръжие, държи се агресивно и заплашва да превърне западните столици в ядрена пепел. А малоумните ушанки им пригласят и величаят.
  • 31 One man in New york

    7 2 Отговор
    САЩ ви водят към фалит, и това неизбежно ще се случи. СССР =Русия.
  • 32 гост

    10 3 Отговор
    За който не знае Раша и другаря Путин още 2007 година са водили съвсем сериозни преговори да влязат в НАТО , на което им е отговорено , че може , но като редови член , без никакви специални права , което естествено не се е харесало на джуджето с мания за величие и "окрилен" от растящите тогава цени и търсене на петрола , решило да се прави на "велик" , което логично скоро ще докара Раша до втора 90-та година , само лошото е , че сметката ще я платят пак обикновените руснаци , а шайката ще потъне със откраднатите милиарди в "загнилия" запад , дето боло толкова зле , според тях , ама за другите , не за тях , хахах !!!

    Коментиран от #34

  • 33 Вили

    3 3 Отговор
    Крадецът вика дръжте крадеца.
  • 34 русофилска подлога

    7 4 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Руснаците на няколко пъти искат да станат част от НАТО ,но получават само подигравки.Нито една държава не иска Русия в НАТО и е съвсем нормално ,предвид факта ,че Русия е държава с примитивно и окупаторско мислене.През 1954г. Русия изявяват желание да влязат в НАТО ,но ги отхвърлят.През 1991г. Йелтцин иска да вкара Русия в НАТО ,но пак ги отхвърлят.През 2000г. Путин изявява желание да вкара Русия в НАТО ,но пак ги отхвърлят,даже и с подигравка ! През 2003г. Путин иска да направи военен съюз от Великобритания до Владивосток с идеята Русия да е главната държава ,а не второстепенна странна ,но тази идея си остава така.През 2008г. Медведев също изявява желание да вкара Русия в НАТО ,но руснаците пак са отхвърлени.Докато Русия продължава да се държи като агресор и против целия свят ,положението ,ще е такова.
  • 35 Shturmgewehr stg 44

    4 2 Отговор
    САЩ с надпревара във въоръжението и локални конфликти, катурнаха сив, варшавския договор и ссср! Калпавата планова икономика не издържа и се ботурляса, на руснаците им остана само да си варят ремъците на пушките! И сега ще стане така- Русия е една изгнила дървена барака с украшения отпред, колкото да мине кортежа на Путин жужето! Има един клип в тубата, в който работници асфалтират един жп прелез, през който трябваше да мине кортежа на жужо. Кортежа мина, ама забравили да махнат дебелия слой асфалт и 🚆 дерайлирал! Ето това е Русия днвс- един дерайлирал 🚆 заради кортежа на олигархията!

    Коментиран от #36, #48

  • 36 русия в изолация

    5 3 Отговор

    До коментар #35 от "Shturmgewehr stg 44":

    Русия е нещо като Северна Корея ,но с една идея по отворена към света.

    Коментиран от #37

  • 37 Shturmgewehr stg 44

    0 2 Отговор

    До коментар #36 от "русия в изолация":

    Ама тоя клип беше много смешен! Опънаха върху няколко полу- съборени сгради пана с красиви платна и асфалтираха жп прелеза! И после локомотива на товарния 🚆 дерайлира.....
  • 38 КГБ Териер

    4 5 Отговор

    До коментар #29 от "русофилска подлога":

    Блян блян русофобски НПО блян! Затова треперят и САЩ и Китай!! Защото Русия е 3та хахахаха сънуваш нещо.

    Коментиран от #39

  • 39 русофилска подлога

    7 5 Отговор

    До коментар #38 от "КГБ Териер":

    Не съм видял никъде САЩ или Китай да треперят ? Трепери руската кочина и затова само говори за воини и за дрънкане на оръжия ,а това е признак на страх ! Ясно е на всеки ! Русия е някакъв фактор все още ,единствено защото има ядрено оръжие останало от времето на СССР ,иначе руснаците не само ,че ще бъдат победени ами направо прегазени !

    Коментиран от #40, #41

  • 40 Shturmgewehr stg 44

    6 6 Отговор

    До коментар #39 от "русофилска подлога":

    Русия е едно шимпанзе с граната!

    Коментиран от #44

  • 41 КГБ Териер

    1 5 Отговор

    До коментар #39 от "русофилска подлога":

    дори не треперят а вече плачат и хълцът хахахах също като сорос памперсчетата хахаха хлъц - хлъц хлип - хлип

    Коментиран от #43

  • 42 Нели

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "грешник":

    Българската Армия ще овладее положението тя е способна да заплаши Русия и САЩ
  • 43 Гост1

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "КГБ Териер":

    Дори не си интересен.Просто намали препаратите за вани.
  • 44 ТАА ПУШКА РЪЖДЯСА И ИЗГНИ

    0 2 Отговор

    До коментар #40 от "Shturmgewehr stg 44":

    КО Я НИКВАШ.

    Коментиран от #47

  • 45 plam

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "евродебил":

    А бе Ти СИ Голям Майтапчия с тоя коментар!!!
  • 46 нагли и лицемерни

    4 1 Отговор
    Ама хич да не се интересуваш пак ще ти се набие в очите, кой през последните години непрекъснато се перчи с нови оръжия и кой парадира с въвеждането им на въоръжение. Последната истерия беше за "Авангард". Та това и през Студената война го нямаше в такива мащаби. Кой заплашваше с това за колко часа превзема Прибалтика, за колко дни Варшава, кой гради Арктически флот и ядрени ледоразбивачи да го обслужват, кой анексира територии и създава замразени конфликти, за да пречи на държави да си избират път на развитие, кой заплашва с ядрен удар дори и да е нападнат конвенционално и т.н. ..
  • 47 Shturmgewehr stg 44

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "ТАА ПУШКА РЪЖДЯСА И ИЗГНИ":

    Таа пушка е най- доброто оръжие от ВСВ! Хуго Шмайсер работи в бюрото на колхозника Калашников и на негова основа създава АК 47!
  • 48 Сирил

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Shturmgewehr stg 44":

    Тоя филм сме го гледали Руската империя не разбра ,че сме в 21 век.С военен бюджет ,който е почти 9% от БВП и в реални числа около 80 млр$ ще фалират максимум за две години ако се впуснат в надпреварата.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания