Last news in Fakti

29 Декември, 2018 18:38 1 389 5

Протести блокираха магистрали във Франция

  • франция-
  • протест-
  • магистрали

Нови акции на жълтите жилетки

Протести блокираха магистрали във Франция - 1
Снимка: Shutterstock

Няколко магистрали във Франция отново осъмнаха блокирани от "жълтите жилетки". В Париж, Бордо, Тулуза, Нант, Лион са обявени протестни демонстрации. Организирани в социалните мрежи, протестиращите срещу правителството са готови на изненадващи акции, съобщи БНР.

Някои предлагат митинг пред сградите на телевизиите, за да оказват натиск върху медиите, други са се опитали да проникнат в лятната президентска резиденция на френската Ривиера.

Протестната програма на "жилетките" ще оживява Франция и по Нова година. В новогодишната вечер те планират да се съберат на бул. "Шанз Елизе". "Животът ни е празник, затова няма да ни разрушите" – гласи насловът на протеста, от който вече се интересуват 60000 души.

"Весел празник, Макрон" – зове лозунгът на протестиращите в Тулуза, които твърдят, че мерките, обявени досега от президента, не отговарят на очакванията им.

Силите на реда ще бъдат максимално мобилизирани, за да предотвратят безредиците и да бдят едновременно над протеста и празничните събития.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    8 4 Отговор
    Както върви следващата година - две ще ядат само макарони ! Астролозите предричат корена промяна във Франция !
  • 2 Булгар

    17 1 Отговор
    Хората си отстояват правата и начина на живот. Българина мучи и гледа тъпо как му вдигат парното, водата, тока...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Шошко

    6 0 Отговор
    Както казал е поета- Народ, а не мърша.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: