Last news in Fakti

29 Декември, 2018 21:45 3 237 28

БСП подкрепя протестите срещу винетките в София

  • софия-
  • протест-
  • винетки

Северната скоростна тангента няма да е безплатна за шофьорите

БСП подкрепя протестите срещу винетките в София - 1
Снимка: БГНЕС

БСП - София подкрепя гражданите от район Нови Искър и съседните квартали и села в столицата в протеста им срещу плановете на АПИ да бъде въведена винетка за ползване на Северната скоростна тангента, информират от пресцентъра на БСП.

Според тях в рамките на града движението по всички пътища трябва да бъде безплатно.

Те са категорични, че управляващите в Столична община са длъжни да защитят интереса на гражданите.

От БСП - София обясняват, че Северната скоростна тангента и Южната дъга, която съвпада с Околовръстния път на София, са изградени с цел да въведат ред и да облекчат градското движение.

Затова според тях принуждаването на гражданите от северните райони да си плащат допълнително е прокарване на законен рекет.

По думите им Столична община не предлага никаква друга алтернатива за свободно и удобно придвижване на гражданите от северните райони до останалата част на града.

Те отбелязват, че ако се въведат винетки за Северната тангента хората ще бъдат принудени да търсят алтернативни маршрути за придвижване, които са през центъра на града.

От БСП смятат, че това ще доведе до нови задръствания и замърсявания на въздуха.

Те изтъкват още, че отговорност ще я носят кметът Йорданка Фандъкова и управляващите в Столична община.

Припомняме, че вчера стана ясно, че разговорите между АПИ и Столична община за винетни такси за Северната скоростна тангента ще продължат през първите дни на новата 2019 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ganio

    31 5 Отговор
    БСП хич не ме интересува, но според мен не е редно за едно и също нещо да се плаща три пъти. Веднъж се плаща данък за мпс, след това винетка, а скоро ще има и тол такси. Ето за това трябва да се протестира.
  • 2 ЧИЧКО

    24 9 Отговор
    БСП повечето вече имат по две коли , една за лозе друга за при крайна необходимост. Защо като не могат да се карат двете едновременно и за двете и ГО и винетки. Ей за това отговорете, не мълчете. Застраховката и винетката да са на водача. Останалото е грабеж.

    Коментиран от #6, #23

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гуча

    15 25 Отговор
    Както се придвижваха преди изграждането на Северната скоростна тангента така и ще продължат, нищо сложно. Важното за БСП е да има протести и клатене на реда, но на изборите ще разберат че са се самоизклатили.

    Коментиран от #15

  • 5 с140по околомръсното

    9 1 Отговор
    Браво.С парите от тия минетки , АПИ може и да оправи някой..................пътища.
  • 6 NikNay

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "ЧИЧКО":

    Оплачи се на ГЕРБ те са управляващите и властоимеещите.

    Коментиран от #28

  • 7 Еее

    9 10 Отговор
    То се е видяло че пак руските братя ще ни спасяват.
  • 8 onq s konq

    15 13 Отговор
    БСП не подкрепя само протестите срещу винетките,БСП подкрепа ВСЯКАКВИ ПРОТИСТИ!

    Коментиран от #10

  • 9 112

    10 9 Отговор
    То се разбра че такса няма да има ама комунистите явно са изостанали с информацията.
  • 10 Тук

    12 11 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Тук си прав, важно е БСП да подкрепят, белким някой се излъже да гласува за тях
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 1926

    13 8 Отговор
    Тангентата не съвпада с околовръстен път!
    Статията подвежда.
    Това си е отделен скоростен път за транзитния трафик.
    Той трябва да е платен като всички други от този габарит.
    В Банкок съм виждал такава платена градска магистрала..
  • 13 999

    18 5 Отговор
    Редно е да плащат! Въпросните шосета бяха изградени с пари от Републиканският Бюджет само и само да не бъдат за сметка на софийска община, което беше редно. - Хайде стига толкова! Масрафа трябва се плати от тези , които го ползват!
  • 14 Кон

    2 0 Отговор
    Искам манеж и за конете / кобилите/ с поздрав Нинков ps. без винетка
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гост2

    6 2 Отговор
    БСП подкрепя всички протести,но не излиза от парламента.от 10 години комунягите са най кротката и доволна опозиция.докато не излязат хиляди жълти жилетки и не поискат цялата власт, статуквото няма само да си иде.
  • 17 Селянинът с велосипеду

    6 3 Отговор
    Одите си на село, там винетки нанай си , яхате си магаренцата , както го правихте , кът малки и не ви требе винета ! Ко ми са прайте на столичани ?
  • 18 Uflaf

    12 2 Отговор
    Направихте околовръстен път и колите да не цапат въздуха на Софиянци. Направено е от бюджета на цялата държава . Пътуващите от изток ,юг в посока Сърбия или Гърция плащат гориво за обикаляне около 50-70 км . да излязат към Перник примерно. Платете си магистралния обходен път щом ще го ползвате редовно. Ние го платихме в пъти и наравно с тези които го ползват всекидневно . А има хора които не са го и виждали ,но бюджета е опапкан и тези пари не са за здраве ,учение или каквото и да е касаещо общо ползване. Пак делите хората на такива и онакива. В другите градове до гробища не можеш да отидеш без винетка или до бензиностанция. До лозето или за гъби. Табелите за минетки са до последните къщи и алтернатива никаква освен по черно през поле ,гора и камънаци . Пътя е нещо останало от асфалт тук -там ,без никакви линии , с гора влязла вътре в него ,завои и баири ,но на всяко село с разстояние 3-7 км има в края знаци за винетка . Ако в София не плащат за тези големи разстояния ,то и ние няма да плащаме за 10.20 км разбити пътища. В закона трябва да отпадне понятието винетка за третокласен път . Ние имаме малко магистрала ,първокласни няколко и всичко останало е НИКАКЪВ път защото няма категоризация на коята да отговаря. Метри ,брой ленти в една посока ,ширина на лентата ,отстояние от опасни препятствия ,равност ,покритие и ред други неща които правят пътя път. Единна и реална карта на магистрала и първокласен път и там само да се плаща винетка. Като направи
  • 19 Uflaf

    6 1 Отговор
    направите пътя да е път ,тогава го включете в тази карта и никой няма да е недоволен ,че плаща. Правите ,показвате какво имаме , плащаме за да ползваме. Тук обаче всичко е на опаки. С години плащаш и едни с магистрали и пътища които ползват ,но не искат да заплащат всекидневно и други които постоянно плащат и нищо не ползват. Да ама нямат алтернатива ,докато тези около София от къде минаваха до сега. Примерно Нови Искър да не е град от 10 години. По времето на Шишман България е била разделена както сега делите хората и виждате ,че историята се повтаря с прираста на някой продажни етноси.
  • 20 Сис

    1 2 Отговор
    Не ми интересува кой кого подкрепа
    Искам да знам какво споразумение е сключено между Столична община и община Банкя. Пак разделиха хората. Може би тези богаташи и мутри нямат пари за винетка. Госпожо Фандъкова, защо се оставяне да Ви манипулират. Може би е дошло време да си отивате. Дишат ВИ във врата. Няма незаменими хора. Докажете, че мислите и за хората от община Нови Искър и околните села. И знайте,че все пак идват избори. Да не Ви прецакат Вашите съпартийци като Кристали на Георгиева.
  • 21 що само у София

    3 0 Отговор
    Хайде и за Аспаруховия мост, правен и ремонтиран с държавни пари!
  • 22 месара

    5 3 Отговор
    бсп не подкрепя, бсп ги организира!
  • 23 Народа ПРОСТ

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "ЧИЧКО":

    Ако и сега си замълчим АПИ ,ЗАСТРАХОВАТЕЛИ И СТОЛИЧНА ОБЩ. ще продължат да ни ограбват все по НАГЛО стачки и блокада на северната дъга !
  • 24 селския

    2 3 Отговор
    ще загубят доста избиратели и покраи областните градове има села на около5км. но като излезеш от селото и виждаш табелата за винетка въпреки,че пътя не е магистрала като северната тангента
  • 25 Хаха

    4 3 Отговор
    Какво ревете все едно винетката е само за тангентата, плащаш си 97 лв и караш из цяла България, това, че си тарикат и гледаш да минеш метър е отделен въпрос. Голям проблем са 97 лв на годината за Софиянци, Ами представете си на бедните хора от провинцията, смешници
  • 26 Сис

    4 2 Отговор
    Това не и магистрала, а скоростна отсечка. Вместо да се буташ в центъра и да чакаш по светофари по лесно стигаш до целта. Колко платна има мотиснралана и има ли аварийно платно. Що ни баламосвате. Не вярвам на тези окупатори.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 НITSI

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "NikNay":

    На никого няма да се оплача, и едните са като другите и двете заедно играят и си мълчат. Устройва ги статуквото. От оплаквания няма полза бог високо цар далеко. Идват избори там ще се оплача. Ако пък народа му писне от данъци, винетки, ГО , нови цени на ток, вода, и пр. се разбунтува има моята подкрепа. Стига скубане. Стига крадене.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове