30 Декември, 2018 11:20 4 701 27

Д-р Михайлов: Властта се крепи с шантаж

  • д-р николай михайлов-
  • шантаж

В България основен играч бил застоят

Д-р Михайлов: Властта се крепи с шантаж - 1
Снимка: БГНЕС

Най-силният играч на политическата сцена тази година беше застоят. Това коментира психиатърът д-р Николай Михайлов в разговор за политическата 2018-та година. По думите му България се намира в ниската си равновесна точка на особен нетворчески покой.

„Освен този застой, в България нищо на става. Властта на г-н Борисов е рутинизирана по един порочен начин. Тя знае какво е вършила през годините, какво може да си позволи и какво трябва да побърза да извърши, докато изтече нейният мандат. Това, което обикновено правят, е да връчат на собствената си клиентела в страната ресурси, основно икономически. Кражба на икономически активи, съдебни репресии срещу неудобни хора през Специализирания съд и никаква стратегическа цел.

Никаква идея, която би могла да мобилизира обществени сили за минимум неизбежни реформи. Вместо това има процъфтяване на съсловния и на груповия егоизъм, който протестира на улицата, за да извършва натиск върху едно плашливо и себенеуверено правителство, за да получи отстъпки. Това са секторни бунтове, които не решават никакъв политически въпрос и дори не задават тема. Думата е стагнация, застой, политическо безвремие, което означава и изчерпаност и предвещава край на епохата „Борисов“, каза д-р Михайлов пред ТВ „Европа“ .

„Това, което се случва, е крепене на властта и шантаж, че ако не са те, ще бъде БСП и евентуално ДПС. Това е в реториката на заплахата. Иначе, БСП и ДПС няма да управляват заедно, защото това е катастрофална коалиционна формула, която единствено е способна да мобилизира публичен бунт. Те знаят това и затова Доган говори за програмно правителство като единствена възможност за участие във властта“, смята той.

Изказването на бившия вицепремиер Валери Симеонов за „кресливите майки с уж болни деца“ беше истински скандал. То скандализира етиката на политическия занаят.

„Каузите на Валери Симеонов са каузи на конфликта. И понеже в България има интерес, любопитство да се чуе реч, която минава отвъд дежурното политическо лицемерие, мисля, че ще има политическо продължение. Симеонов ще бъде подкрепен и от други хора, които опортюнистично очакват, че ако се наредят до него в някакъв консервативен блок, ще успеят да съберат електорат повече от 4 процента“, прогнозира д-р Михайлов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роналдо

    28 24 Отговор
    ХОРА , РАБОТЕТЕ ЗА СЕБЕ СИ , А НЕ ПРОТИВ СЕБЕ СИ ... АКО ВСЕКИ СЕ КОНЦЕНТРИРА ВЪРХУ РАБОТАТА СИ ЩЕ СПЕЧЕЛИ МНОГО ПОВЕЧЕ , ОТКОЛКОТО АКО ПЛЮЕ НЕПРЕКЪНАТО , КОГОТО И ДА Е ...

    Коментиран от #7

  • 2 Това не са власт

    61 10 Отговор
    а продажни крадци! Те се налапаха, сега остава народа да лапа мухи, защото оставихме да ни унищожат България! Ето, и аз мисля така -"„Вече е съвсем ясно защо ни приеха в ЕС, та дори ни дърпаха натам, чрез продажен елит, който подкупиха, та да излезе, че “ние се натискаме”.
    Ние сме в ЕС по една-единствена причина – да ги кръводарим с 3-4 милиона млади българи.
    Това е целият замисъл, той е грабителски, умен, и е успешен.
    Много добре знаеха европейците, че влезем ли, и техните по-високи заплати ще създадат “демографска попма”. Бяло, качествено, образовано население, което направо да се включи в обществото им.
    И знаеха също така добре, че този процес ще блокира самата възможност да ги настигнем. Като няма хора тук, като младите бягат, кой ще работи, кой ще създава бизнеси, кой ще търси пазари? Много добре го знаеха това – взимаме България, имаме 3-4 пъти по-високи заплати, младите ще дойдат. А без тях, тя няма как да ни настигне.“ Не ми се пише, затова препечатвам, но това е истината! След като им наляхме интелигентни млади, сега искат и кръвен данък да им дадем, искат български мъже за войници!? От едно робство се отърваме, на друго ЕС-ко се натрисаме! До кога?

    Коментиран от #3, #5, #9

  • 3 Змея

    33 0 Отговор

    До коментар #2 от "Това не са власт":

    Точно това мисля от години.така е
  • 4 Будалата

    58 6 Отговор
    Верно е Докторе. За целия преход по крадливи от ГРОБ няма. Бе то КАЛИНКИ, суджуци, магистрали от всичко крадът. Където ГРОБ мине трева не никне. Ама наближава им края. От сега виждам че ще носят раирани костюми.
  • 5 ГосТ

    17 15 Отговор

    До коментар #2 от "Това не са власт":

    Е що така мислите лошото на младите? Кадрите сега работят за белия свят,а не за българския чорбаджия. Не виждам нищо лошо в това умните българи да се развиват професионално, вместо да стават продавачи. Извинете господа,но "елитите" ни са сформирани много, много преди 2007г,че и много преди изобщо да се заговори за присъединяване към ЕС.
  • 6 1944

    7 31 Отговор
    кой разреши поставянето на елхата с петолъчките в софия?

    Коментиран от #10

  • 7 ГосТ

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "Роналдо":

    Някои хора могат да се съсредоточат върху работата си, само когато имат нормална среда. Иначе и аз мисля така. Дълги години работих сърцато за да ме крадат следвайки думите на един французин че "хората са всякакви,но науката е една". И да, сега виждам някаква светлина и бъдеще. Това е изход,работете усърдно без да се занимавате с излишни неща и някой ден ще получите шанс да работите в нормална среда. Жалко за България обаче.
  • 8 onq s konq

    10 32 Отговор
    След Кеворкян и Бабикян следва и "най-интелигентното" Червено политоръжие-Доктор Х.Естествено той няма да каже нищо по-различно от другите,но целта е не да се прибавят нови аргументи за ПАДАНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО защото такива НЯМА,а ДА УВИСНАТ ПОВЕЧЕ МАЙМУНИ НА КЛОНА,ТА ДАНО ТОЙ СЕ СЧУПИ ОТ ТЕЖЕСТТА ИМ.Мдаааа...до там сме я докарали-да ползваме архаични,но изпитани методи от арсенала на Петка и Чапай:)И говори въпросното ДжиПи /пардон Доктора/ за стагнация,безвремие и изчерпаност-все неща които "предвещавали" края на Епохата Борисов,но не казва КОГА ще стане това!?Впрочем абс същото правеха и БКП-функционерите по Живкоиво време-непрекъснато обясняваха че сме на крачка от Комунизма,но НЕ КАЗВАХА КОГА!...така и си останахме в ЗоциализЪма:)По-интересното е да каже Михайлов-ако при едни следващи избори/без значение предсрочни или нормални/БОРИСОВ И ГЕРБ ОТНОВО СПЕЧЕЛЯТ...кво правим?!!

    Коментиран от #25, #27

  • 9 Истината е такава

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Това не са власт":

    Всеки изразява истината с различни думи, изрази, но когато прочетеш нещо сходно с разсъжденията си, го подкрепяш. И всички се питаме, какво може да се направи, за да не изчезнем?

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Станьо

    19 6 Отговор

    До коментар #9 от "Истината е такава":

    Не се питайте а излезте на улицата , само улицата може да пречисти администрацията и да станем нормална държава . Много търпяхме и ги оставихме да затлачат държавата до дупка . За това при всяка грешка на улицата .
  • 12 Станьо ти е отговорил

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Истината е такава":

    Това е единственият демократичен начин за промяна, другият е революция, но в краен случай!
  • 13 мнение

    12 1 Отговор
    След като доктор им казва диагнозата , не е ли време да им предпише и домашно лечение..

    Коментиран от #15

  • 14 Розата

    21 2 Отговор
    ВСИЧКИ ДА ИЗЛЕЗЕМ НА УЛИЦАТА,КАТО ФРАНЦУЗИТЕ!САМО ТАКА МОЖЕ ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ.ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТАЗИ ЕДНОЛИЧНА ВЛАСТ?ДО КОГА ЕДИН ПРЕМИЕР,С ЕДНА ПРОЧЕТЕНА КНИГА В ЖИВОТА СИ,ЩЕ РЕШАВА СЪДБИТЕ НИ?ОПОМНИ СЕ НАРОДЕ!

    Коментиран от #24

  • 15 Пешо

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "мнение":

    Защо пък домашно лечение? Има си затворническа болница!
  • 16 Сюнетчия

    2 4 Отговор
    Да ми земат голия чеп
  • 17 Тръмп

    2 6 Отговор
    Застой има само в снимките!!!:):):)г-н Куха глава трябва да види себе си психологически,но явно го е страх от гледката!!!:):):)
  • 18 Отвратен

    3 18 Отговор
    Къде го изкопахте тоя мазен кариерист да търкаля умноподобните си клишета и витиевати определения за очевидни истини, които ѝ децата знаят още от по-миналата година. Поне да беше се изкъпал веднъж.
  • 19 ЗЛОБЕН

    7 1 Отговор
    С 76-80 ДЕПУТАТИ ГЕРБ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ , НО ТРЯБВАТ ОЩЕ ТРИ ПАРТИИ ЗА КОАЛИЦИЯ .КОИ ОБАЧЕ ЩЕ СА ТЕ ? КОИ? ТОЗИ ПЪТ КАШАТА ЩЕ Е ТОТАЛНА. ОСТАВА ГЕРБ ДА СЕ СЪЮЗИ С БСП И ДПС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. ИНАЧЕ НЯМА КАК. НАЛИ?
  • 20 Политолог

    4 9 Отговор
    На д-р Михайлов нещо не му вярвам... Когато говори по БТВ мислите му са раздвоени, дълги изречения и не ясни изрази, неаргументирани.
    Все някому служи, все някой му плаща
  • 21 Доктор Ох Боли

    2 10 Отговор
    Докторе пиеш ли си хапчетата .
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 от 30 години

    3 2 Отговор
    кой се докопа и кой драпа за власт все мрънка мантрата- реформи,реформи,реформи! но нито едните,нито пък другите казват как да изглеждат тези реформи,кое точно как и кога да се реформира!Нито пък - какъв резултат очакваме от тези реформи и най-вече- коИ ще пострадат и коИ ще спечелят!
    Затова няма да има никакви реформи,които не биха облагодетелствали нито власт имащите,нито към блас драпащите!
  • 24 не мой излезем

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Розата":

    ние сме стадо страхливци!Не случайно последни сме отхвърлили турското иго!
    И само при нас има поговорки от сорта-преклонена главица и сабя не я сече!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Да го туря на катъра

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Типично по герберастки пак си неподготвен! - Да беше му прочел Автобиографията на Михайлов. Но най добре да прочетеш биографията на началниците ти . От къде ли идват Борисов и Цветанов? Ще изгният в затвора и двамата. Омразата към тях расте със всеки изминал ден и хората искат линч. - Ще го получат! За кражбите, за съсипаният бизнес на много хора, рекета и продажбата на националният интерес . Никой не обича лакеите! Ако питаш мен хвърляй партийната книжка и се прави, че си нямал нищо общо с тях.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове