30 Декември, 2018 16:44 8 530 40

Хеликоптер се размаза в Русия. Има жертви

  • русия-
  • хеликоптер

По предварителни данни са загинали всичките 4-ма души, намиращи се на борда

Хеликоптер се размаза в Русия. Има жертви - 1
Снимка: Shutterstock

Частен хеликоптер се разби тази сутрин край град Улан Уде - столица на руската република Бурятия в Сибир, предаде ТАСС, цитирайки източник от правоохранителните органи. По предварителни данни са загинали всичките 4-ма души, намиращи се на борда. Няма пострадали на земята.

Частният хеликоптер "Робинсън" е паднал в предградието Верхня Березовка на Улан Уде малко след излитане. Пътуващите отивали на риболов. Според същия източник машината е принадлежала на местен бизнесмен - собственик на търговско-развлекателния център "Пийпълз парк". Самият той е бил на борда. Самоличността на останалите загинали в момента се уточнява.

При падането хеликоптерът е избухнал в пламъци и дошла противопожарна техника да гаси огъня. На мястото на произшествието работи следствена група. Заведено е наказателно дело за нарушаване на безопасността на движението и експлоатацията на въздушния транспорт, довели до смърт на две и повече лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ Териер

    47 35 Отговор
    Поклон пред жертвите. Капиталистическата скраб погуби 4тирима руски граждани!

    Коментиран от #3, #6, #10, #12, #25

  • 2 onq s konq

    22 22 Отговор
    Ще съдят виновния и докато не го осъдят,НЯМА ЗАРАВЯНЕ-ако ще и с години да стои във фризера!А нещата са прости и ПРАКТИЧНИ.Ясно че виновен е собственика- баровец и всички са били кьор-кютук пияни,но проблемът е че "УМРЯЛ НЕ ПЛАЩА" за да бъде оправдан.Е да,ама има живи които са готови да платят за да се докаже вината и ТОВА СА ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ,които изобщо не горят от желание да обезщетяват близките на починалите.Това обаче трябва да мине през Съда ,за да се удостовери истината с МОКЪР ПЕЧАТ И ПОДПИС НА СЪДИЯТА.Та ...ще дадат едни пари "да върви делото в правилна посока",но пък ще икономисат десеторно повече!Така е в Русия-животът е лесен и приятен,но...трябва да се казваш "РУБЛЬОВ":)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Санкция

    33 23 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Я бегай да пасеш кравите
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Borislav Popov

    33 29 Отговор

    До коментар #1 от "КГБ Териер":

    1-во - Защо тойти руски граждани са си купили, капиталистически скраб, защо не са си взели руски скраб, след като са руснаци ???
    2-ро - Не ти ли идва на акъла, че причината за катасторофата може да не е не е техническа повреда, а човешка грешка ??
    3-то - Или за теб всичко това е без значение, важното е да оплюеш капиталистите ли ??
  • 7 Василев

    19 22 Отговор
    Селяни, само ладите не падат от небето. Просто защото не могат да летят!
    Агент Джовани Анели. ЦРУ!!!
  • 8 Механика

    21 27 Отговор
    Крава сголобявала ли е нещо не ми го хвалете! Лъскаво и скапано!

    Коментиран от #20

  • 9 Григор Саврев

    23 14 Отговор
    Хеликоптерът е произведен от Robinson Helicopter Company в Torrance, California. Моделите им са изключително леки и удобни. Използват се във всякакви условия от Аляска до пустините от всякакви държавни и частни служби както и от частни лица. Фирмата има развита учебна база и сервизни центрове по света. Такъв център в Русия няма и никога не е имало. Принципа, че когато нещо работи, то не се пипа дойде на времето от съветските "другари" - военни съветници в нашата армия. Много бързо разбрахме, че много от нещата, които ни учеха са пълна скръб и плод на агресивна тъпота, алкохолизъм, умствен и физически мързел. Това, че хора са загинали е тъжно. Всеки носи отговорност за действията и бездействията си. Като чета, разбирам, че за много изявяващи се с категоричен тон тук, хеликоптерът е нещо рядко. В Америка леките модели на тази и други фирми, са като леките коли - достъпни финансово и лесни за поддръжка. Малко повече са формалностите и ограниченията в правилника. Има си дори въздушна полиция. И на края: Помпаното всеки ден ракетно самочувствие и вездесъщия алкохол не прощават.

    Коментиран от #11, #29

  • 10 Бояришник #1

    19 4 Отговор

    До коментар #1 от "КГБ Териер":

    А дал' па не са били таралянкани ? 🎅
  • 11 Гост

    12 17 Отговор

    До коментар #9 от "Григор Саврев":

    Сигорен ли си че са били пияни
    По скоро супер качествената бракма се е скачествинила

    Коментиран от #14

  • 12 за западния скрап

    19 9 Отговор

    До коментар #1 от "КГБ Териер":

    Защо в най-голямата руска авиокомпания Аерофлот ползват основно "капиталистическата скраБ" Ербъс и Боинг?
    Авиокомпания Аерофлот – лидер, най-голям национален авиопревозвач в Русия.
    Състав на авиопарк към 1 декември 2018 г:
    Ербъс А320 – 79 броя, Боинг 737 – 46 бр., Ербъс А321 – 38 бр., Ербъс А330 – 22 бр, Боинг 777 – 17 бр. Руски са само 50 бр. Сухой SSJ-100 за регионални полети НО!! - разработката на този Сухой се извършва с чуждестранен капитал и техническата помощ на Boeing. Авиониката е разработена от френската компания Thales, системата за управление е Liebherr, двигателят – PowerJet. Та разбираш ли че си просто един трол с който реалността не се съобразява?

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Димитьр

    1 12 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    А бьлг. Самолёт ,кьде сайте,философе дьрвен.....най доброте бойни самолётик и вертушки сайте руски

    Коментиран от #21

  • 15 Русия е кочина

    17 8 Отговор
    Заведено е наказателно дело за нарушаване на безопасността на движението и експлоатацията на въздушния транспорт, довели до смърт на две и повече лица.

    Това за техническа неизправност ли говори ?


    Май по скоро за друго
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Срам

    11 1 Отговор
    Да почиват в мир хората.
    Има неуместни коментари.
  • 18 Запознат

    9 5 Отговор
    Лека им пръст ! Алкохолните изпарения са дошли в повечеко на хеликоптера !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 русофилска подлога

    8 8 Отговор

    До коментар #8 от "Механика":

    САЩ са ненадминати в авиацията.Никоя друга държава неможе дори и малко да се доближи до възможностите на САЩ ,когато става дума за правене на самолети.На Путкин също му се иска да лети с американски самолет ,но ще даде грешен пример ..Целия свят купува американски самолети.Познайте дали някой се интерсува от руските ? НИКОЙ !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Shturmgewehr stg 44

    5 3 Отговор
    Кога ще ги стигнат чебурашките?Голямото състезание

    Така състезанието между компаниите за най-дълъг полети постави нов рекорд в неделя. Става въпрос за полета QR920 на Qatar Airways от Доха до Окланд, в Нова Зеландия. Самолетът беше Boeing 777-200LR (LR означава именно дълго пътуване). Това е най-дългият осъществяван полет до момента, що се отнася до изминато разстояние.

    Машината излетя в 5.25 сутринта от Катар и пристигна в Окланд в понеделник сутринта в 7.15. Общо 15 часа и 50 минути пътуване, малко по-малко от предвиденото благодарение на благоприятните ветрове.

    Коментиран от #23, #28

  • 23 Shturmgewehr stg 44

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Shturmgewehr stg 44":

    Голямото състезание

    Така състезанието между компаниите за най-дълъг полети постави нов рекорд в неделя. Става въпрос за полета QR920 на Qatar Airways от Доха до Окланд, в Нова Зеландия. Самолетът беше Boeing 777-200LR (LR означава именно дълго пътуване). Това е най-дългият осъществяван полет до момента, що се отнася до изминато разстояние.

    Машината излетя в 5.25 сутринта от Катар и пристигна в Окланд в понеделник сутринта в 7.15. Общо 15 часа и 50 минути пътуване, малко по-малко от предвиденото благодарение на благоприятните ветрове.
  • 24 Sturmgewehr stg 44

    3 2 Отговор
    Тръгва се призори и се пристига отново при първите светлини на деня. Цялото пътуване е 14 500 километра, 181 270 литра керозин, общо 16 часа полет. Лети се над Индийския океан, без да видиш късче земя от Шри Ланка до Западна Австралия. Затова пък може да изгледаш и трите части на Властелина на пръстените, даже с малка пауза между единия и другия филм.
  • 25 1944

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "КГБ Териер":

    пинчер, бегай на пост на елхата с петолъчките. ще дават кифтета.

    Коментиран от #26

  • 26 КГБ Териер

    4 6 Отговор

    До коментар #25 от "1944":

    Кифличка, кифличка обаче без мармалад от НПОто за добра работа те чака!

    Коментиран от #27

  • 27 Sturmgewehr stg 44

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "КГБ Териер":

    Пале сукалче, свиквай още от малко с намордника!
  • 28 Spore

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Shturmgewehr stg 44":

    Този полет на Катар не е вече рекорд. Най-дълъг полете от м. ноември е на Singapore airlines до New York (Newark airport) - почти 19 часа.
  • 29 Голям прос

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "Григор Саврев":

    Това което чувам за Русия, се различава коренно от твоето. Като започнеш от подготовката им в училищата, физическа и умствена, качеството на храната, медицинско обслужване и тн. За това, че нямат много средства са виновни тия които поддържате. Може би защото не навлизат неканени в чужди страни да им крадат ресурсите. Иди поживей там

    Коментиран от #30, #37

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Голям Слон

    6 1 Отговор
    Отново липса на какъвто и да е журналистически такт. Може да размажеш муха в стената. Хеликоптерите претърпяват инциденти, попадат в катастрофи, падат... Вразумете се и бъдете поне малко етични.
  • 32 МДААА.... ТИЯ ФИЛМИ

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Sturmgewehr stg 44":

    ДеТ СИ ГИ ГЛЕДАЛ МАЙ СА СНИМАНИ ТУК В БЪЛХАРИЯ. ПУСНИ СИ И НЯКОЛКО ЗА ЦИГОНСКИ ИЗСТЪПЛЕНИЯ НАД БЕГЕ АБОРИГЕНИ...
  • 33 ira

    3 1 Отговор
    Размаза, не е подходящо. Оставете хашлашкия език.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Григор Саврев

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Голям прос":

    Явно информацията, която получавате е "обработена". Да, в РФ функционират с пълна сила всички служби контролиращи информацията, която СМИ произвеждат за международен обмен. От това, което сте написали само едно е вярно. Образователната система все още работи по инерция. Това е старата добре смазана система. Но тя е социалистическа и нестопанска. Да, образова добре децата и какво? Голяма част от проститутките в Европа, Америка, дори Африка са красиви и добре образовани рускини, а изтрезвителите, които са с размери на наш жилищен блок, са пълни с образовани алкохолици. Колкото до финансовата дупка в която са руснаците от ВОР до сега са си виновни те. Страна с такава огромна територия, с ресурси природни и човешки, разчита на продажбата на суровини за да скърпи бюджета си. Така съществуват развиващите се страни. Живял съм и съм учил във Воронеж 3 години. Преди 9 месеца бях пак там. Достатъчно съм видял от тая измъчена и генетично увредена нация. Естествено, че имам приятели там. Готови са да отидат да живеят дори в Борунди само и само да не са в РФ. България за тях е като някакъв далечен рай. Така, че вместо да ме пращате да живея при тези, на които целия свят им е крив за дереджето им, продължавайки да хвърлят милиарди за оръжие, разходете се вие. Отидете на екскурзия и кривнете леко в страни / ако ви разрешат /.

    Коментиран от #38

  • 38 русофилска подлога

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Григор Саврев":

    Русия е един рай за комундетата и русофилските подлоги.Разликата е там,че на никой от тях обаче не му стиска да отиде да поживее в Русия ,ами всички тайно си мечтаят за западен свят и по-специално за САЩ ! Дори и руснаците не искат да стоят в Русия и масово бягат на Запад и най-вече в САЩ !
  • 39 Окото

    0 0 Отговор
    Бръкнал е където не трябва и са му бръкнали в хеликоптера.Там решават проблемите завинаги.
  • 40 Дико

    1 0 Отговор
    Поклон
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания