30 Декември, 2018 12:49 3 989 22

Французи сравниха президента с Хитлер

  • еманюел макрон-
  • адолф хитлер-
  • франция

Вестник "Монд" се извини заради снимка на Макрон, в която читатели откриха сходство с фюрера

Французи сравниха президента с Хитлер - 1
Снимка: Shutterstock

Френският в. "Монд" бе принуден да поднесе на читателите извинения за корицата на седмичното си списание, след като някои съзряха в черно-бяла снимка на президента Еманюел Макрон сходство с фотографии на Адолф Хитлер, водача на нацистка Германия, предаде ТАСС.

Корицата на вчерашния брой на седмичника "предизвика критични реакции" от страна на някои читатели, призна в обръщение, публикувано от "Монд", директорът на редакцията Люк Бронер. "Поднасяме извинения на хората, шокирани от графични замисли, които естествено нямат нищо общо с упреците, адресирани към нас", написа той.

Според Бронер дизайнерите са черпили вдъхновение от творчеството на руските конструктивисти. Той припомни, че художникът Линкълн Агню вече е оформял в подобен стил няколко корици на списанието.

Критичните отзиви, появили се вчера в социалните мрежи, бяха съпроводени със сравнения между две илюстрации. Едната представлява черно-бяла снимка на Хитлер, застанал пред червено-бялото знаме на Третия райх с черен пречупен кръст, а другата - корицата на списанието. Художникът е разположил черно-бял портрет на френския президент на червено-бял фон, а точно зад гърба му се вижда изписана с черен готически шрифт буква М - това е името на седмичника.

На същия колаж - в контурите на сакото на Макрон, дизайнерът е сложил и черно-бял кадър от протест на Елисейските полета - единственият цветен елемент не са жълтите жилетки на участниците, а червената ивица на френското знаме.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    33 2 Отговор
    Франсетата се усетиха, че геронтофилът хамерикански ги папурка. Ама к... ми Симитли!
  • 2 Borislav Popov

    18 2 Отговор
    Освен по ръст - други прилики нямат !
  • 3 Хаджи хаджи Българин

    40 0 Отговор
    Можеш ли да сравняват немска овчарка с пудел?

    Коментиран от #20

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 mediator37

    31 0 Отговор
    Сравняват титан от планетарна величина с пигмей бабоеб.
  • 6 Ееее

    10 1 Отговор
    Ами те франсетата първи си дадоха ДУ..о на хитлер.
  • 7 гоост

    14 1 Отговор
    На мен ми прилича на нашия пут.о ,бившия.
  • 8 Хайл

    17 0 Отговор
    Не е уместно да се сравнява един геронтофил с един велик човек-Адолф Хитлер...правилно са се извинили
  • 9 Anti propagandna novina

    4 3 Отговор
    Откакто Емануел Макрон предложи за обща европейска армия от тогава насам почнаха да протестират и да стават размирици. За всичкото това каквото става там СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ имат пръст в тая работа и се мешат на вътрешните работи на Франция опитвайки се да свалят Макрон от власт или поне да намалят гласността и влиянието на Емануел Макрон...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хаджи хаджи Българин

    6 0 Отговор
    А наш Бойко на Симо!!!
  • 12 Galia69

    14 2 Отговор
    Франсетата да не квичат сега, щото те сами са си виновни, че избраха Макарона пред Льо Пен. Като са с промити мозъци от мулти-култи и джендър пропаганда, така им се пада.

    Коментиран от #14

  • 13 Alpha_Lone_Wolf

    13 1 Отговор
    Иска му се на Макрон да го сравняват с бащата на Европа и най-великия политик на 20век.
  • 14 ГосТ

    0 11 Отговор

    До коментар #12 от "Galia69":

    Льо Пен никога няма да бъде президент на най голямата държава в Западна Европа, която е била владетел на Европа много по дълго от нацистка Германия -Наполеонова Франция 10г, Хитлерова Германия-6г. Голяма е също така, защото първата световна за победата над Германия, основният принос е на Франция. Най голямата битка при Вердюн е изцяло от френската армия,а съкрошителният удар е френско-английски под командването на френски генерал. Та след това лирично отклонение, потомците на Шарлеман, Декарт, Монтен, Лавоазие, Юго и т.н. никога няма да изберат Льо Пен за президент.

    Коментиран от #16

  • 15 п.п.

    2 1 Отговор
    * съкрушителен удар ;)
  • 16 Alpha_Lone_Wolf

    13 0 Отговор

    До коментар #14 от "ГосТ":

    Аз не знаех, че тази натурализирана африканско-арабска колония е владяла Европа. Аз съм учел, че никой не е владял Европа, че Хитлер е завладял Франция за има няма 3 дни. И, че сме ги били французите голям бой с цар Калоян, с генерал Вазов и с Емил Костадинов в добавеното време.

    Коментиран от #19

  • 17 Ненормално нормален Язовец

    6 0 Отговор
    Не може да сравняваш един истински мъж / тук не става на въпрос за евентуалното бу психично състояние/ с един джендър женен за даскалицата си. Обида е и за двете личности. Особено за първата.
  • 18 хйий

    6 0 Отговор
    Макрон е пионка на либерал-соросоидната американска клика.
  • 19 ГосТ

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Еееее 😂 ами прочети за Френската империя ;) дал съм справка по години. Виж колко време френския ботуш е бил в днешна Германия. Виж и защо Елзас и Лотарингия са френски и колко е разпространен френския и колко немския. Остави по света (Африка, северна Америка и острови) виж Европа.
  • 20 ЗайоБайо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хаджи хаджи Българин":

    Хааааааа, мноо яко!!!!!!
  • 21 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    С КАКВО ЕММАННУЕЛЛА Е ПО-РАЗЛИЧЕН ОТ ДВАМАТА ФРЕНСКИ" ГЕНЕРАЛИ" ПРЕДАЛИ ЛИНИЯТА "МАЖИНО" И ФРАНЦИЯ НА ХИТЛЕР /ДНЕС МАРГЮЛ/ !?!?!? ДОБЪР СНАЙПЕР РЕШАВА ВСИЧКО !!!
  • 22 Хасан

    1 0 Отговор
    Ако станат протести в Турция,България,Русия ..френските лидери призовават за смяна на ръководството и оставки ..било демократично...но ако е в Франция може с бой и палки ,с забрани,с ограничаване на гражданските протести да си запазят креслото
Новини по държави: