Last news in Fakti

30 Декември, 2018 13:01 96 192 379

България е към края си

  • българия-
  • ес-
  • демографска помпа

Приеха ни в ЕС, за да ни изсмучат младото население, общо взето успяха, България е към края си...

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вече е съвсем ясно защо ни приеха в ЕС, та дори ни дърпаха натам, чрез продажен елит, който подкупиха, та да излезе, че "ние се натискаме".

Ние сме в ЕС по една единствена причина - да ги кръводарим с 3-4 милиона млади българи.

Това е целият замисъл, той е грабителски, умен, и е успешен.

Много добре знаеха европейците, че влезем ли, и техните по-високи заплати ще създадат "демографска попма". Бяло, качествено, образовано население, което направо да се включи в обществото им.

И знаеха също така добре, че този процес ще блокира самата възможност да ги настигнем. Като няма хора тук, като младите бягат, кой ще работи, кой ще създава бизнеси, кой ще търси пазари? Много добре го знаеха това - взимаме България, имаме 3-4 пъти по-високи заплати, младите ще дойдат. А без тях, тя няма как да ни настигне.

Ето това е заговорът срещу България.

Едно дете, за да се отгледа до 20 години, струва около 100 хиляди долара. Става на 20 и ти го взимат. Отива да работи на Запад.

Разходите - образование, здравеопазване, възпитание, отглеждане - тук. За тях - готовия работник...

2 милиона души са засмукани, това са 200 милиарда долара.

ЕС ни отпуска 1 милиард евро на година помощи, и половината си ги удържа със санкции, глоби и всевъзможни трикове.

Печалбата на ЕС от нашето влизане е гигантска. Никога не може да ни компенсира с "фондове".

И паралелно с това вървят едни пропагандни НПО-та, които непрекъснато внушават какви боклуци сме, колко е зле тук, как никога няма да се оправим, и как единственото спасение е в "нормалните страни".

Ето това е цялата история на най-жалкия период за България. Този, след който тя вече няма да се съживи.

Процесът е общо взето приключен. Има още млади хора тук, но са под критичния минимум. Само след 10-15 години държавата ще колабира, под напора на 80% старци, очакващи пенсии и здравеопазване. Което няма кой да даде, защото младите са в Германия. И техните деца са там.

Изиграха ни. Ограбиха ни, дори внушиха на емиграцията да ни мрази. Българските емигранти са нещо като македонците. Не мразят нищо друго, повече от България.

Да се маха тая скапана държава, аз се измъкнах, няма да ИМ се върна там да им робувам. Загивайте, робове, аз съм германец, покорил съм света...

Това е обективното мислене, поне на повечето. Не ги виня. Пропагандната машина не е слаба, а те са обикновени хора. Тя машината за такива като тях е създадена.

Единственият проблясък на Истината е ако погледнем назад - в историята.

Помислите, не е ли могъл Хан Аспарух да мине на византийска служба? И да бъде посипан със злато, да стане висш аристократ, да живее в "цивилизования свят"?

Сигурно е могъл, но е имал дълг и към следващите поколения. Към нас. Нас нямаше да ни има, ако беше постъпил така!

Имаме ли ние дълг към следващите поколения? Дължим ли нещо на българите през 2200-та година?

Или дължим само на себе си. На настоящето.

В Германия дават по-големи заплати, значи отиваме там. Ние сме хора, искаме да живеем като "европейци". Какво ще стоим в тази "проклета" България. Престъпници, комунисти, мутри. Моята работа е в Германия. Тук съм човек, взимам 5000 евро, колегите ме ценят, изградих живота си...

И какво?

През 2200 година моите наследници няма да са българи. Ще са германци. България няма да има.

Ама мен защо ме има? Защото оня глупак Аспарух не е направил така. Направил е да има България. Вместо да мине на служба и да си уреди живота, той е воювал с Византия. За България! За да я има.

Той е имал дълг към нас, и го е изпълнил.

А аз - отивам в Германия - тук съм човек, тук пазарувам. И имам Евра, с които да пазарувам...

Господи, защо така стана с нашата страна...

Коментарът е от блога на автора


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил Василев

    855 118 Отговор
    Ах колко си прав😞

    Коментиран от #18, #57, #101, #119, #147, #219, #266, #300, #343

  • 2 Фернандо Алонсо

    409 898 Отговор
    Абсолютни глупости! Празни приказки, без алтернатива.... Какво щеше да е ако не бяхме влезли в ЕС?!? Слаба икономика, трудна международна търговия, а в 21 век е много лесно да разбереш, колко "взема" германеца и пак щяха да бягат хората. Дори не ми се продължава да излагам мнения по такака малоумна статия... Весело посрещане на Нова година!

    Коментиран от #42, #75, #104, #129, #154, #202, #212, #261, #277, #332

  • 3 гост2

    605 123 Отговор
    Истина е !
  • 4 Илия

    742 37 Отговор
    Статията е коректна до някъде. Не трябва да се забравя, че не само парите дърпат народа а продажното и корумпирано битие, в което живеем. Не са ни виновния от ЕС за това, ние сме си виновни. Държавни институции, здравеопазване, пазар на труда, очертаващото се бъдеще не е добро. Ако не усппем да се съхраним като народ няма кого да виним. Има други, които биха завзели земите ни. Така е било и винаги така ще бъде. България не е една столица и няколко големи областни града!

    Коментиран от #49, #142, #255

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 фйэюлэйлгйлгйлэйлгймгюмй

    257 58 Отговор
    ПРИЯТЕЛЮ БЛОГЕР. ....НЕ Е ВИНОВНА ГЕРМАНИЯ. .....ЧЕТИ ПОВЕЧЕ ЗА ПЛАН ....МОЙСЕЙ ...НА ИЗРАЕЛ СПРЯМО БЪЛГАРИЯ. ...И ПЛАН БАЯЗИД. ...НА ТУРЦИЯ. ...ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕШ КОЙ ГОНИ БЪЛГАРИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ, .......АНАДЪНМУ. ...

    Коментиран от #39, #72, #105, #182, #285

  • 7 Punto

    255 39 Отговор
    Автора и идея си няма какъв е демографския профил на българина отишъл в Германия. 75% са хора черноработници - берачи на ягоди, общи работници в транжорни, строители, бачкатори откъдето и да ги погледнеш. От двайсетината познати, съседи, роднини зябягнали на Запад трима-четирима са вишисти. Всичко друго работари със средно или основно. Единия вишист е тираджия, другия електротехник по строежи, третия е в Silicon Valey, четвъртия емигрира в Австрия през 2001!

    Коментиран от #136

  • 8 XXXLLL

    409 99 Отговор
    Много точна статия V Да чрез продажният ни елит ЕС ни засмука със стотици поставени условия за закриване на печеливчи предприятия за да се купува от тях , за да сме послушни, по бедни и да идем да им работим както и на практика стана. Сега при ЕС какво работи и какво произвежда България - нищо, всичкото е внос пак от тоз ЕС, защото от другаде си сложиха митата, от там са и големите търговски вериги. Браво на автора.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 аз съм бг

    260 92 Отговор
    на 30 съм, образован, имам си фирма в бг, не съм засмукан от ес.. сори пич

    Коментиран от #36, #166, #327, #339, #340

  • 11 ПОЗНАВАЧ

    225 166 Отговор
    Аз мога ли да попитам автора, родителите му от кое село са дошли в града, и дали счита това за предателство към изчезващото село? Рано-късно, самият той ще си вземе шапката, тихомълком.
  • 12 русенец

    215 175 Отговор
    Четейки по диагонал горните размисли разбирам, че човекът нито някога е бил на работа в българско производствено предприятие, нито е бил и в Германия. Най-вероятно е софиянец, който си живурка с пари, дадени му неясно какво и има достатъчно време за да пише нека не са глупости, но откровено неверни неща.
    Първо, разликата между заплатата на български работник и немски такъв е поне 8 пъти. Издръжката за живот там е не по-висока от в България, да не кажа, че е и по-ниска. Относителната цена на живота, спрямо получаваните заплати е в пъти по-ниска от в България. За разликата в отношението на германските работодатели и на Германия към трудовия човек и тази, в България просто няма какво да се коментира.
    Препоръчвам на въпросният кабинетен мислител да поживее 6 месеца в който и да е град или село извън София и да се опита да се самоиздържа с това, което ще получава като заплата. За да види разликата.
    Колкото до мен, аз не знам как ще е през 2200 година, но определено се надявам внуците ми да не са българи.
    ...
    Много е лесно да захапеш палеца си и да ръсиш патриотични мисли след като не ни наясно какво е всъщност битието извън офиса ти и от там няма как да направиш правилните изводи. Бе да му е честита Новата година!

    Коментиран от #17, #262, #309

  • 13 Ееее

    187 44 Отговор
    Автора да ми каже какво бъдеще има младия българин в БГ-то?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Българин

    167 196 Отговор
    Докога ще се публикуват пасквил ите на това объркано русофилско, неокомунистическо същество Божилов. Като се чувства зле в България, да емигрира в Русия, а не да се опитва да докара Русия в България. Няма да стане!

    Коментиран от #27

  • 16 Голем смях

    142 87 Отговор
    Добре че са българите да оправят 550 млн. народ от ЕС.До преди да дойдат българите в ЕС така го бяха закъсали ,че щяха да се избият заради българите.А се оказа че българите са 99 процента мангусти и ислямски българи.Останалите искали да оправят САЩ.Халал да са им .В България ще си останем само истинските цигани,истинските турци и истинските рубладжии.И Бойко Винетуто.Даже Станишев избягя.
  • 17 Българин

    146 46 Отговор

    До коментар #12 от "русенец":

    В резултат на мисленето ти, през 2200 година внуците ти наистина няма да са българи. Но няма да са германци или англичани, най- вероятно е да са турци или афганистанци.

    Коментиран от #34, #372

  • 18 бл.134 в Зап. парк

    35 76 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Василев":

    Не е вярно ;ще останат апартаментите ви българи- те ще са вашите деца и младо поколение, вашия завет и надгробен паметник.България , ке падне .
  • 19 Данъчен от НАП

    229 22 Отговор
    Ние от НАП ще се постараем да изгоним и последният българин.........

    Коментиран от #204

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Borislav Popov

    142 29 Отговор
    В България след 50 години българите ще са малцинство . Тогава други ще решават къде и с кого ще бъде в съюз държавата ни ! А познайте от 3 пъти !

    Коментиран от #26

  • 22 Българин

    177 15 Отговор
    И защо предците ни са вдигали въстания?Защо се гордеем с Левски с Ботев?Защо дедите ни са оставили костите си на бойните полета през войните?Сигурно са го правили за пари?
  • 23 ЪЪЪ

    141 14 Отговор
    Едно време циониста Теодор Херцел на първия им конгрес ей тук в Базел беше казал "Ще превземем света с хитрост". Нали така и стана драги ми прости селянчета.
  • 24 Аааа

    87 12 Отговор
    Значи всичко върви по план ...
  • 25 Просто е

    138 51 Отговор
    Българите, които са напуснали България и са получили чужди паспорти, не са българи. Те са знаели, че търсят благополучие, намерили са го, остават при благополучието си. Трябва да нямат право да гласуват на избори. Това е единственото спасение. Тези, които са останали, следва да имат право да градят живота си както смятат за правилно. И да, колкото повече българи търсещи по-луксозен живот напуснат, толкова по-добре!

    Коментиран от #28, #308, #347

  • 26 Астролог от 2018 за 2019-та..

    20 33 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Папов, и тук ще ръсиш глупости както и в останалите теми. Познах ли от раз ;-?
  • 27 Стига глупости

    108 25 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Не тя Русия няма да дойде в България.След 20-30г. е по-вероятно Турция да ни анексира.
  • 28 Просто за прости

    66 6 Отговор

    До коментар #25 от "Просто е":

    И ще гласуват тия от малата накрая......

    Коментиран от #41

  • 29 Centurion

    191 15 Отговор
    Ще ги изсмучат разбира се,тук няма заплати,тук се подиграват с хората и ги карат да оцеляват!!!Децата искат да живеят сега и веднага,а не след години!Те не вярват на някакви имагинерни обещания и лъжи за растеж,защото виждат реалността.Шайка крадци овлядяли политико икономическата власт да ги експлоатират за жълти стотинки и да ги правят на шматки!!!
    Среден пръст за бизнеса в България!!!
    Колкото е заплащането на труда в Германия толкова трябва да е тук и нито стотинка по малко,и нещо повече,дори и да стане това ,тук няма необходимото отношение и уважение към работника и за това няма да имат хора никога!!!Има държави в EU в които ако не можеш да даваш заплати в определен размер нямаш право да имаш фирма и да наемаш работници.
    Отделно е факта ,че държавната стои много зле в международен план!Държава без минимален суверенитет, без всякакви защитни функции,без всякакъв повод за гордост и достойнство,без нормална съдебна система.Дори е с едно че наричам този гнилоч Държава!!!
    И така,някой сме на години които са такива ,че не ни позволяват да емигрираме,но радостното е че дацата ни се спасиха и най важното ,че намериха своята реализация,уважение и достойно заплащане!!!
    Тук за да останат някакви хора воопще трябва на тези цени МРЗ да е не по малко от 2000лв.

    Коментиран от #38, #143

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Кеворк Яшхуян

    107 13 Отговор
    Македония не я приеха в европейския съюз , ама и там всички млади избягаха...
  • 33 Само Ердоган ше ви оправи

    36 25 Отговор
    Глупости
  • 34 Голем смях

    101 29 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    И на кого му пука 2200 кой какъв ще е ,след като на нашите управници в момента не им пука за България.Децата и парите им са на Запад и в омразния САЩ.Всички ние отдавна ще сме изгнили и ще ни е през дядовеца.Дали на траките им пука ,че в момента тази земя я изнасилват някакви примати наречени българи ,цигани и турци.Не им пука,а българите с тези управници които си избират по-добре да се затрият и да освободят място за по-добри и работливи хора.Земя има-народ няма.Вижте Израел какво направи в пустинята и започвайте да ги плюете.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Джуджо

    89 10 Отговор

    До коментар #10 от "аз съм бг":

    Браво,че имаш фирма и,че си образован,НО България не се състои от един Човек.В България за един може а за други не това е отвратителното на цялата история.За това Хората търсят спасение другаде.В Германия ако си осигурен колкото и да са скъпи лекарствата пращаш само 5 евро,докато в България напълно безплатни лекарства заплащаше.Кажи ми за какво говорим и как да не заминават Хората???? Не е само това.Спирам до тук защото,може да се пише много.Весело посрещане на празниците,и да си жив и здрав.

    Коментиран от #369

  • 37 Гост

    108 12 Отговор
    И като млад човек,който без жилище, да попитам как да си купя жилище със заплата на инженер? Как? Много ми е интересно. От 1200 вноска да ми е 800- 1000 . А семейство, деца, усмивка елементарна? Как хора? Без крайности, а нормално да си планира живота един млад човек как може??? И няма да се лутаме по целия свят като сираци...

    Коментиран от #43, #245

  • 38 Обективен

    109 19 Отговор

    До коментар #29 от "Centurion":

    В много по-тежки времена хората не са бягали от държавата а напротив.Има два варианта,или бягаш,или оставаш и се бориш.Вдигаш въстания правиш протести или пък излизаш в нелегалност.Само че тогава генетичният материал маи е бил с друго съотношение.

    Коментиран от #46

  • 39 гост

    64 14 Отговор

    До коментар #6 от "фйэюлэйлгйлгйлэйлгймгюмй":

    И за плана РАНЪР според който в България трябва да останат 3 милиона !!!!
  • 40 ФАКТ

    124 6 Отговор
    С тази статия,Г-н Божилов,се обърни към властимащите!!!! Защо направиха така,че УНИЩОЖИХА собствената си НАЦИЯ???? ТОВА Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!!!! И отгоре на това продължава да плюят българите,които са в чужбина!!! Българи срещу българи!!!! Това е НАЙ-големият срам за България!!!!
  • 41 Спокойно

    54 9 Отговор

    До коментар #28 от "Просто за прости":

    От 89 досега виждаме гласовете на българите от чужбина какъв принос имат, и каква графика на безнадеждността може да се очертае, в резултат от лошо управление. Това налага промяна, спешна! Да не разчитаме на тези, които не разчитат на нас!
  • 42 Жоро

    92 20 Отговор

    До коментар #2 от "Фернандо Алонсо":

    Ас работя в щип и заплатата ми е 800евро в българия ми дават за същата работа 650лв македония не в европейския съюз но много по добре са от българия също цените са по ниски една кутия цигари е лев и 50стотинки една обикновена пломба е 20лв затова там народа не искат в европа но заев и тиквата ще ги оправят като българия
  • 43 Byg

    65 33 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Кредит 50000 , вноска 300,00лв. , жената и тя помага с 1200-1300 и проблема е решен. Никъде не е лесно , тука поне си у дома

    Коментиран от #50, #77, #282

  • 44 Азазззззз

    112 9 Отговор
    Статията е доста измамна, половината е вярно и половината лъжа. Не е вярно че емигрантите мразят България, българите там са за пари и не са избягали от омраза. Има някои там които са безразлични към страната си, но омраза никога. Аз прекарах 25г в чужбина, от 8г съм в БГ. Ако бях тук щях да влача жалко съществуване, работар съм но не съм инициативен, не мога да газя други хора, нямам и връзки.

    Коментиран от #55

  • 45 Франц Кафка

    36 20 Отговор
    България има избор , или с ЕС , или с Турция , или с Русия ..
    Но се боя , че с Русия , България няма да издържи на такова голямо Величие и в края на нещата Ердоган ще ни оправя !
  • 46 Centurion

    135 10 Отговор

    До коментар #38 от "Обективен":

    Аз съм бунтар по дух,но и натрупах доста опит!!!Няколко пъти в живота съм вдигал мои мини въстания, против различни неправди,дори съм бил подтикван и провокиран да го направя.И когато тръгна и погледна на зад ,виждам ,че съм сам,всичко се снишило и изпокрито!!!За този тип хора не си струва да се мре!!!Тук всичко е маскарад и фалш!!!Ограбиха кръвта и потта на поколения Българи,и вместо достойни старини им завещаха кофите с боклук!Оставиха ги в глад,и студ,в мизерия и нищета, да умират!!!Това стана сигурно и пред твоите очи???Бавно стъпка по стъпка,отнеха всичко на хората,разбиха и провалиха хиляди семейства,направиха децата им наркомани,хора без морал,без ценности,без нищо позитивно!!!И всичко това под и зоркият поглед на МВР-(координационния център на Организираната престъпност)

    Коментиран от #134

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ПОЗНАВАЧ

    44 25 Отговор
    Люде, мама подготвя синчето Божилов за дупетат от БСП, сигурно му пише и пасквилите. Новият Зарков така да се каже.

    Коментиран от #89

  • 49 Коментатор

    110 11 Отговор

    До коментар #4 от "Илия":

    Така е. Фактите наистина са такива, каквито са изложени в статията. Но истината е, че България не можа да се справи. Не ни изигра ЕС - ние сами се изиграхме. Изиграхме се с това, че за 30 години не успяхме да уредим държавата си. Други страни след война са се възстановявали по-бързо. Комунистическото наследство е тежко. Не успяхме, като общество, да прозрем, че старата управа трябва да се измете. Примери - Полша и Чехия. Създаде се една престъпна и полупрестъпна прослойка, която дърпа обществото назад. Причитите за провала на страната са сложни и дълбоки. Липсата на правосъдие бе заложена като капан още след 1990 година, за да може да се краде. Създаде се бизнес класа, наследник на старата номенклатура, която е развива бизнеса полупрестъпно и е безнаказана за това с манталигет на експлоататори, по-големи от чорбаджиите от стара България. Глупостта на народа да не разбере последствията от толерантността си към комунистите му изигра лоша шега. И последствията са трагични. Целта на върхушката, произлязла от БКП, е да запази властта и забогатее светкавично. Никой не мисли с перспектива. Нима сега не е ясно, че ниските доходи са бич. Но вместо да се прилагат мерки за увеличаване на доходите на работещиге се предлага внос на работна сила, резултат от което ще е задържане на възнагражденията. И това не политика на ЕС, а на нашия бизнес и политици. Късогледа мярка, но угодна на алчния бизнес. Кой протистира срещу това сериозно. Никой. Така че ние българите сами се

    Коментиран от #70, #73

  • 50 Решен?

    41 3 Отговор

    До коментар #43 от "Byg":

    Смисъл на живота - изллащане на апартамент (при празни 50% скоро)...
  • 51 Коментатор

    42 6 Отговор
    ...не успяхме да намерим правилния път за страната си.
  • 52 реалист

    43 23 Отговор
    Преди тази така наречена демокрация нямахме възможнност да емигрираме на вън Слагаха печат на тези които избягаха невращенци и се гонеха до 9вето коляно роднини те им Сега има свобода света е глобален всичко ще си доиде на место след турско робство сме билиЗ . 5 милиона и пак сме оцелели като има качественни хора На вън излезнаха 80процента хора не качествен ни
  • 53 Aнонимен

    29 21 Отговор
    Скоро официални езици в бг ще бъдат цигански и арабски.
  • 54 Непознат

    35 16 Отговор
    ТОЧНО,ПРАВО ВЪВ ЦЕЛТА,БРАВО,самата истина,точно така трябва след като на нашите политици не им трябваме.
  • 55 Centurion

    93 12 Отговор

    До коментар #44 от "Азазззззз":

    Никой не си мрази родината,но Държавата със сигурност!!! Аз приветствам и насърчавам всеки млад който тръгва да учи,или да работи на Запад!!!Една стара комунистическа приказка , че колкото по зле,толкова по добре!!!
    Нека остане без хора тук, нека тези които се броят и пишат за бизнесмени се задъхват от липса на кадри,нека се удавят в собствената си алчност,и некадърност!!!Демографската криза( катастрофа) я видях още преди 20 г и говорех за нея.И защо да останат тук децата,за да ги пенсионират на 70 г с 45 г трудов стаж ли???И пенсия 300-500 лв!!!!
    Давам пример,.
    Учителка с 29 г трудов стаж в БГ получава 129 лв пенсия
    За три г трудов стаж е Италия с 9 лв повече от Българската пенсия!
    Как да останеш тук и как да работиш???
    Лъвинообразно нараства некачественото население,то ли ще плаща нашите пенсии след 10/15 г???
    Държавата е пред абсолютен финансов колабс!
  • 56 Всички казват нещо вярно

    63 11 Отговор
    Но липсва обединение, желание за съвместно добро сред българите. Т.е. не само аз да имам, но и другия до получи своя шанс за развитие. Комунизмът беше голяма лъжа, която излъга хората, даде им материално, но ги ограби духовно. Вие познавате ли беден комунистически функционер? Всеки има бизнес, деца зад граница, връзки и положение. Познавате ли комунистически функционер, който е осъзнал лъжите, които е правил и се е извинил, разкаял. Някои дори се смятат за последователи на Исус Христос. А демократите, повечето са пребоядисани комунисти. Аз дори не смятам, че демократ значи нещо. То също е поредната илюзия, интелектуална игра и манипулация. В България липсва покаяние. Да си осъзнал лошото, което си правил и да не искаш да го правиш повече. Всеки е грешник, но тук не се дава шанс на тези които не искат повече да грешат, да имат живот. На тази територия очевидно великите сили искат да има само грешящи хора. А лекарствата в развитите страни са безплатни, защото в тези страни имат политики на окупация на бизнеса в други страни. И аналогията е следната, там има безплатни лекарства, защото ние купуваме техните боклуци, залежали стоки, дрехи, стоки и коли втора употреба и им предоставяме безплатно обучени, здрави и талантливи роби. Хубаво е да се осъзнае, че в момента се води битка между материалните блага и духът на човека. Държат ни бедни за да ни пречупят, унищожат и ограбят, а тези които ни държат са отдавна пречупени. Всяко нещо си има обяснение и след време,
  • 57 stukar

    33 45 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Василев":

    Ах, колко добре си беше преди! Само до Коми с руските гопници, или бял роб в Либия! На всички останали два избора: 1. Тук и оня "рефрен" от паспорта "няма право да посещава други страни, освен на които му е разрешено"! 2. Олово в главата на границата и после до девето коляно в "Трудови войски" и/ или на минималка да миеш клозети!
    П.П. Ясно е, че тоя форум е на 80 %- товите, но пак да ви подрязня- типично както в поведението на господаря ви- на вас все някой друг ви е виновен- обикновено това е гнусен фашист, империалист, гнил капиалист! А вие сте все много убави и успешни! Дерзайте!
  • 58 Иванов

    7 10 Отговор
    Проба, 1, 2, 3, проба!
  • 59 Жив е Той

    21 14 Отговор
    80 процента от тези които живеят или са живеели в една от Европейските даржави ще подкрепят тази статия ,както я подкрепям и аз ,този който не е живял в ЕУ той има погрешна представа за нея.Посоката беше грешна .Правилнта пососка беше, временна самостоятелност, имам предвид от 1995 до 2003 тогава щеше да е по-ясна преспективата ни като нация .Имахме добри малко на брой политици и продажни много на брой и тази причината за грешната посока.И ние от части сме винивни ,защото дадохме вазможност да бъдем заблудени.Моето виждане за нашата даржава че тя няма никаква възможност да устои на своета собственна индетичност.Да се надяваме на нови промени които да се сварзват със самостоятелност на отделните държави.Правилно е бяхме просмукани.
  • 60 Петко Войвода

    41 10 Отговор
    Някой чувал ли е за "черен гологан"?! Истината е че за унищожението на Българите има много планове от стотици години и всички те действат съвсем успешно. Бог да ни пази!
  • 61 външен

    38 27 Отговор
    НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО ДЪЛГ. ДЪЛГ КЪМ КОГО? КЪМ ДЪРЖАВАТА, КЪМ НАРОДА.. КЪМ ОТЕЧЕСТВОТО?!?! ГОСПОД ТИ Е ДАЛ ЖИВОТ И САМО ТИ И НИКОЙ ДРУГ, ИЗБИРАШ КАДЕ, КАК, С КОГО ДА ГО ЖИВЕЕШ.. НИКОЙ НА НИКОГО НЕ ДЪЛЖИ НИЩО, АМА НИЩИЧКО! НЕ ПОДВЕЖДАЙ РЕПОРТЕРЧЕ , А БЪДИ ОБЕКТИВЕН КАТО ЕДИН ИСТИНСКИ ЖУРНАЛИСТ

    Коментиран от #92

  • 62 А 5

    38 18 Отговор
    А, стига сте хленчили, бе ! Вместо да се радваме, че сме равностойни европейци и търсят наши деца по Европа.... Тия дето ни управляват и опозицията са за махане - Нови, нови и Дай Боже...... да не влачат толкова, аман от тоя крадлив рефлекс !
  • 63 Мех Мед

    25 10 Отговор
    Доган или бат Сали какво предпочитате. А Помияри демократични!
  • 64 Apple

    22 13 Отговор
    Свят голям и спасение дебне отвсякъде. Кой къде иска и може, там. Каквото, такова.

    Коментиран от #127

  • 65 Абул Азис

    63 8 Отговор
    Братя българи, има кой да отмъсти за вас. След 25 години гук ще има 20 милиона роми, които ще размажат Европа и ще принудят европейците да мигрират към Марс или да скачат в Ламанша.
  • 66 ТОЧКАТА

    30 6 Отговор
    О,боже...този ми взе думите от устата...даже и цифрите!!...Забележително вярно.Това бе загатнато ,намекнато и направо казано още в доклада,,РАН, ЪТ,,...После и няколко анализатори повтаряха!!!!!това и го подкрепяха с цифри и анализи.....После практиката просто го потвърди....за който има очи....
  • 67 Батко

    28 15 Отговор
    Поклон пред автора на тая статия !
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 xxx

    11 43 Отговор
    Само болен ум може да напишете така простотия. Отиди да пишеш прочети и научи История и при.
  • 70 Пешо Peteroff

    43 8 Отговор

    До коментар #49 от "Коментатор":

    Бойко Борисов в крайна сметка е прав - Мат'риалът е лош.
    Никой не ни е виновен на нас българите, че 30 години сме на опашката в Европа и си отгледахме, и търпяхме такива управляващи.
    Статията за жалост е вярна. Никога няма да се изравним със Запада, нито по заплати, нито по инвестиции, нито по брой предприятия. За тях сме само една територия с неприемлива азбука и манталитет.
    Обществото е силно разделено в много посоки - русофили и русофоби, гонещи келепира по чужбина или стискащи зъби тук при някой експлоататор, плюене по тези които ни управляват и носталгии или мечти по нещо, което я стане, я не стане.
    За жалост нямаме изявени политици, които да вземат от света най-доброто за нас българите, затова ЕС и други подобни ще изпомпват от България винаги каквото могат и ще ни указват посоки за псевдо развитие.

    Коментиран от #79, #223

  • 71 Иво

    56 2 Отговор
    На пук на всички и всичко, аз избрах да живея извън столицата, в провинцията. Трябваха ми 10-на години труд и упорство, с малко помощ от моите родители. Сега вече на 40 с две деца и собствена къща се чувствам , спокоен и щастлив. Европата ми е до КОЛЕНЕ!
  • 72 Сандокан

    32 1 Отговор

    До коментар #6 от "фйэюлэйлгйлгйлэйлгймгюмй":

    Приятелю за планът „Баязид” съм наясно и АЗ ,но месец след като прочетох публикацията тя изчезна от интернет .Някои се погрижи . Колкото до България, сами си го направихме. Гледаи „Поколението Х ” по Дискавъри ,това което става в БГ се е случвало и в други култури нашите режисьори на прехода просто взаимстваха идеята.
  • 73 ТОЧКАТА

    31 7 Отговор

    До коментар #49 от "Коментатор":

    Въобще НЕ съм съгласен с теб , ЧЕ САМИ!!!сме си виновни!!!Адски много пари и усилия хвърлиха ,,заинтерисованите,, ДА СТАНЕ ТАКА...При това ЛОВКО...Та да останем С УБЕЖДЕНИЕТО ---,,САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ,,!!!!СУН ДЗЪ,,,Изкуството на войната е изкуство на мозъка...За върховен успех се счита ...да накараш противника да направи това,което ИСКАШ ТИ....При това с УБЕЖДЕНИЕТО , ЧЕ САМ е стигнал до това решение,,.....Така после ,смята ,че САМ СИ Е ВИНОВЕН!!!!
  • 74 Сандокан

    22 3 Отговор
    Пък и какво я интересува баба Пена нали и вдигнаха пенсията с 2,40лв. и получи коледна надбавка 0,98ст. това и оправя играта....
  • 75 Мари

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "Фернандо Алонсо":

    Не са глупости , самата истина !!!
  • 76 Оцола

    26 6 Отговор
    Прочетете статия,,Коледно писмо на баща до дъщеря му ,която е на 9г,,писмото е от 1966г.Никой не ти дължи нищо ....и тнт,а към някои задавам ?са,вие какво бихте направили ако ваш любим човек се нуждае например от чернодробна трансплантация. ?иии...въвВМА ви карат да си купувате дори реванола? Ееее..познайте от първия път,защо заминахме извън БГ,защото в нашата държава Никой не оценя Никого като ЧОВЕК!!!НО ТЕЗИ КОИТО ПОСТЪПВАТ ТАКА С ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ,НЕКА НЕ ЗАБРАВЯТ ,УТРЕ МОЖЕ И ТЕ ДА СА НА ТЗГЯХА!!! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ,НЯМА НИЩО ПО ВАЖНО!НИКОЙ НЕ ВИ ДЪЛЖИ НИЩО...
  • 77 Бай Кой

    29 7 Отговор

    До коментар #43 от "Byg":

    Евала ти за жената. То и аз си търся нещо такова ... до 1200-300 ... да помага. Кат турим и мойте 460/с купоните/... Нема да ходя никъде-тука ще си стоя и ще увеличавам популацията. Тъй че, ако решиш нещо ... да я сменяш, де, звъни едно телефонче. Първо на мене.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Коментатор

    27 0 Отговор

    До коментар #70 от "Пешо Peteroff":

    Вярно е, че няма политици с гръбнак и милеещи за България. И да има са толкова непопопурярни, че шансът да управляват е минимален. Сегашната управа заблуждава народа вече 15 години. И това започва да се разбира, ама като нищо ще залитнем към БСП по изборите. Не мога да проумея как беше избран един варненски политик или как атакуващите пияндета продължават да управляват. Сегашните големи партии така са устроени, че от тях свестен политик няма да израсте по простата причина, че се толерира нагаждачество, а не истински качества на честен политик. Искрено казано съм песимист за това, че обществото успява да отсее и избере правилно своите управници. А и кого да избира? Има потенциал в малко политици, които наистина мислят и постъпват принципно и честно, но за съжаление нямат подкрепа. Общо взето безизходно положение...закега...
  • 80 Софиянка

    25 34 Отговор
    В Европа ни прецакала според автора. Ами ако бяхме станали 16 република на СССР то тогава дали щеше да критикува, или и на ум нямаше да посмее да помисли. Щеше да получи билет за Сибир от държавата. Хора още има луди , които да мислят по този начин. Е заслужаваме си съдбата.

    Коментиран от #83

  • 81 гост

    16 2 Отговор
    Да ами ако стане обратното. Нали знаете, че малките общества стават по сплотени и търсят повече родословието и гледат да запазят традициите си, та ако в един момент нашите газтербайтери се окажат по-многобройни от месното население или бъдат толкова много, че да влияят на местната политика ко правим тогава как се изразяваме печеливши или губещи сме? Пример Алжирци, Мароканци и др. в Франция или Турците в Германия Холандия. Как да си отговорим на тази страна от монетата?

    Коментиран от #82

  • 82 Коментатор

    5 1 Отговор

    До коментар #81 от "гост":

    Дано да си прав. Виждаш ли някакви признаци това да се случи?
  • 83 СТИГА С ТАА 16 РЕПУБЛИКА

    20 5 Отговор

    До коментар #80 от "Софиянка":

    АКО СИ МЛАДА ЩЕ ВИДИШ КРАЙНИЯ ЕФЕКТ ОТ ДЕМОПРЕИБАЦИЯТА НИ. А ЗА МИНАЛОТО СЛЕД ТОЛКОВА ПОСТРОЕНИ ОБЕКТИ И УСПЕХИ......
  • 84 Deathless91

    34 10 Отговор
    Супер голяма простотия! Повечето млади хора, които отиват в чужбина не си работят по специалността, а мият чинии, берат ягоди и т. н. Аз съм на 27 години и съм със завършено висше образование, което завърших с много учене и сега си работя по специалността в България. Доволен съм и няма начин да зарежа всичко и всички тук и да отида далеч от дома си!
  • 85 Гадно копеле

    21 3 Отговор
    Глупости,ако къщата на хазяина гори,трябва ли да изгорят и наемателите от криворазбрана солидарност.защото за държавата сме точно това-наематели.докато влачим ярема е ок,но пенсионираме ли се,спрем ли да плащаме и ни изхвърлят от живота като лош биологичен материал.затова предпочитам сам да решавам съдбата си.
  • 86 Демократ

    25 21 Отговор
    А защо при тоталитаризма с толкова много кадри, които и не виждаха запада, заплатите бяха малки, продукцията ни неконкурентна и се изнасяше само в СИВ?
  • 87 Конспирация

    42 1 Отговор
    Естествено, всички други са виновни само не и мафията, която обезкърви България по всички възможни начини. То не бяха бежанци, минаващи транзитно (ако имаха крила, направо щяха да прелитат през тази територия), третия пол, извънземни, по-уредените и по-малко корумпирани държави. Всички други само не и мафията.
    Мигрантската вълна от България започна още през 90-те години, много преди да ни приемат в ЕС и причините са, че тука няма нормален живот.

    Няма как една държава да е богата и уредена, ако е затънала в корупция, в нея няма върховенство на закона, системно се нарушават човешките права и действа правото на силата, а не силата на правото. Това е най-големия проблем на България, но някои хора упорито отказват да погледнат истината в очите и търсят проблемите другаде. В Африка има повече млади хора от където и да било другаде и не са цъфнали и вързали магически от това защото и техните държави са същите кочини.

    Коментиран от #130

  • 88 ГОСТ

    15 30 Отговор
    Тоя ли беше платения автор, пишеш против F15 и хвалеше Грипните? Мерси от Рашън тралове.
  • 89 stukar

    12 2 Отговор

    До коментар #48 от "ПОЗНАВАЧ":

    По скоро за "новия проект" Възраждане.
  • 90 Будала

    13 2 Отговор
    Младите Българи станаха яничари на Европа 378
  • 91 Гошо

    24 11 Отговор
    Няма такова нещо,както навън така и у нас ако искаш да имаш пари трябва да се трудиш като вол и това е положението.Българина е мързелив и все гледа в чуждата паница докато живота му минава,вместо това да се хване да мисли и работи.

    Коментиран от #109

  • 92 ВЪНШЕН ЧЕРВЕЙ

    26 4 Отговор

    До коментар #61 от "външен":

    МДААААА..... ЕТО ЗАТОВА ПРИ ТВОЙТЕ ИДОЛИ - ГОВЕДАРИТЕ ЗА ДА ЗАВЪРШИШ ПРАВО ТИ ТРЯАТ ИЛИ ДА СИ ЕВРЕИН ИЛИ МИЛИОНЕР А НАЙ ДОБРЕ И ДВЕТЕ. ТАМ ДЪРЖАВАТА НЕ ИНВЕСТИРА В ОБРАЗОВАНИЕ СЕКИ САМ СИ Е ИНВЕСТИТОР/ АКО РАЗПОЛАГА ЕСТЕСТВЕНО СЪС СРЕДСТВА/ АВТОРА ВИ ОБЯСНЯВА ЧЕ ТУК Е ОБРАТНИЯ ПРОЦЕС И ТЯ Е ИНВЕСТИТОРА КОЙТО ПОСЛЕ Е ОГРАБЕН. ТАКА ЧЕ АЗ НАЛАГАМ ЧЕ СЕКИ БЯГАЩ ОТ ТУК ТРЯА ДА ВЪЗСТАНОВИ ИНВЕСТИРАНОТО В НЕГО ИЛИ ТОВА ДА НАПРАВИ ПРИЕМАЩАТА ДЪРЖАВА . СИЧКО ДРУГО Е ИЗМАМА.

    Коментиран от #145

  • 93 Шофьор

    20 13 Отговор
    Много тъпи разсъждения. Както и цялата статия. Айде да не си гледаме децата,щом един ден ще заминат в чужбина!? И как точно я сметнахте тази сума?
    България я е имало, има я,и ще вя има-след вас /нас!
  • 94 Един Българин

    19 22 Отговор
    Жал ми е колко ограничена и невярна е тази статия...
  • 95 гост

    24 3 Отговор
    Бил съм тук там и ми е правило впечатление, че всички празници всички до един се знаят от хората живеещи в Европа организират се партита и салоните и не могат да поберат хората които са дошли. Докато тук в България като чели сме се фокусирали фикс идея пари та пари и сме забравили и моралното и духовното всички сме в един маратон и не можем да излезнем от него и да видим, че и с варени картофи и лук си пийнеш ракията не е нужно да има пържола и да кажеш Честита Коледа комшу а не комшията тая година пусна две бомбички а аз ще пусна двайсет идве и кво от това. Не Европа е виновна а в нашата генетика е заложен вируса "Алчност" проблема е там.

    Коментиран от #361

  • 96 Аспарух

    16 3 Отговор
    Да колега,прав си на 1000%,,продадена съвест ,предприятия,земя /без пари/ /започва от СДС/ и тн,а страдат хора и пенсионери с 200 лв пенсия ,,единствена "екстра" пътуване в чужбина,без виза/за да трием задники на германски пенсионери!/ако разпиташ хора-20-30 % пътуват,а останалите чудят- как да свържат двата края!
  • 97 госттт

    25 2 Отговор
    Позволяваме да бъдем тъпчени по всички параграфи. Не е късно България да се възроди, но трябват многоооо промени и от наша страна основно. Много от младите бягат, не защото искат, а защото условията се нетърпими, а защо условията са нетърпими!? Индустрията никаква я няма, ако произведем едно зъбно колело, викаме ура и то даже не собствено. Други са дигнали ръце от България, защото нямало никакъв смисъл да се живее тук и тем подобни глупости, там понеже с цветя и рози посрещат. Хората станаха лицемерни, коварни и мислят само за собствения си гъз, не са единни. Веднъж колата спря без причина, имаше задръстване (не беше в града), т.е. всяка кола минава и вижда, че имаш проблем, от 20-30 автомобила, един човек предложи помощ, всеки друг някъде си. Едно време не беше така, хората си помагаха, сега се гледа сметката. В момента сред младите цари една арогантност, злоба, завист абе цялата гняс, да има и хубави хора определено, но не е, както беше. Германците в последните години са също като нас, какво им се случва, те си търпят. Плюс това стандарта им пада, средната класа започва да намалява, но с такава индустрия зад гърба си е по-скоро нещо моментно. Но да чуеш приказки от младоци, че тук няма оправия и хайде да се изнасяме... без коментар.

    Това, което на мен ми харесва в чужбина и подредеността и чистота. Една градинка да има, направена е, никой не си хвърля боклуците, където му скимне. Всички пътища са с почистени банкети, до полето, с едни маркировки, тук

    Коментиран от #189

  • 98 сори сорос

    31 1 Отговор
    Големите "лидери" на Европа,еврочиновниците и така наречените държавни лидери изрично следват глобалистичните аксиоми на Вашингтон,еврейския „Практически Идеализъм“, и "Планът Калерги"- народите на Европа да бъдат подменени с продуктите от смесването на расите на добре организираната Ислямска вълна.
    Европа се самоубива с извратената и крайна политкоректност и криворазбрана „толерантност“.
    Християнските църкви са изолирани оплюти и смазани.Католическата църква е вкарана в безкраен педофилски скандал.Протестантските църкви,някога двигател на Ренесанса в западна и северна Европа,са доведени до обслужване политическата клика. Опитът за сближаване на Руската Православна Църква с Ватикана бе тълкувано като провокация на Путин.
    Целия континент е вкаран в демографска криза с изключение на мюсюлманските анклави,а нормалното семейство и естествената сексуалност са почти извън закона в Европа.
    Втълпява се на младежите,че да си с хетеросексуални интереси е задръстено и срамно.

    Коментиран от #312

  • 99 цар Крум

    23 9 Отговор
    отдавна не бях чел нещо смислено ,браво на човека че е написал една истина да я прати в парламента белким е прочете някой депутат
  • 100 МИХАЙЛОВ

    37 4 Отговор
    ...СКЛЮЧИХ ТРУДОВ ДОГОВОР С БЪЛГАРСКИ РАБОТОДАТЕЛ
    / БЪЛГАРСКА ФИРМА / ЗА ШОФЬОР В ГЕРМАНИЯ
    ЗАПЛАТА - МИНИМАЛНАТА - 510 ЛЕВА БРУТО,
    ОСИГУРЯВАНЕ - БЪЛГАРСКО - НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА
    И КОМАНДИРОВЪЧНИ САМО ДНЕВНИ ПО 70ЛВ ДНЕВНО...
    И СРОК ЗА ПЛАЩАНЕ НА ЗАПЛАТА И КОМАНДИРОВЪЧНИ
    ДО 25ЧИСЛО НА СЛЕДВАЩИЯ МЕСЕЦ СЛЕД ОТРАБОТЕНИЯ...
    ...РАБОТИХ ЕДИН МЕСЕЦ / ТРИДЕСЕТ ДНИ / В ГЕРМАНИЯ...
    С ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК В ПОЛЗА НА РАБОТОДАТЕЛЯ,
    СЪГЛАСНО КОЙТО РАБОТОДАТЕЛЯТ ИМА ПРАВО
    ПО НЕГОВА ПРЕЦЕНКА
    И БЕЗ КАКВИТО И ДА Е ПРИЧИНИ И МОТИВИ
    ДА ПРЕКРАТИ ТРУДОВИЯ МИ ДОГОВОР
    КОГАТО СИ ПОЖЕЛАЕ...
    ...СЛЕД КАТО РАБОТИХ В ГЕРМАНИЯ ЕДИН МЕСЕЦ
    БЕЗ КАКВИТО И ДА Е ЗАБЕЛЕЖКИ,
    РАБОТОДАТЕЛЯ ВНЕЗАПНО ПРЕКРАТИ ДОГОВОРА МИ...
    ...И МИ ПЛАТИ САМО 445 ЛЕВА....
    С ДВЕ СЕДМИЦИ ЗАКЪСНЕНИЕ
    И ОТКАЗА ДА МИ ПЛАТИ КОМАНДИРОВЪЧНИТЕ...
    ...ЕТО ЗА ТОВА НИКОЙ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН
    НЯМА И ДА СИ ПОМИСЛИ ДА ЗАПОЧНЕ РАБОТА
    В БЪЛГАРСКА ФИРМА ПРИ БЪЛГАРСКИ ЧОРБАДЖИЯ...,
    ЗАТОВА ВСЕКИ БЪЛГАРИН ЩЕ НАПУСНЕ БЪЛГАРИЯ
    И ЩЕ РАБОТИ ВЪВ ФИРМАТА НА ГОСПОДИН ХАНС,
    КОЙТО ЩЕ МУ ПЛАЩА НАЙ-МАЛКО ПО ДЕСЕТ ЕВРА НА ЧАС
    / НЕ ПО-МАЛКО ОТ 1500ЕВРА НЕТО /
    ЩЕ ГО ОСИГУРЯВА ЗДРАВНО, СОЦИАЛНО И ПЕНСИОННО
    ВЪРХУ ЦЯЛАТА ЗАПЛАТА ПО НЕМСКИТЕ ЗАКОНИ,
    ЩЕ МУ ПЛАЩА 13-ТА ЗАПЛАТА ЗА КОЛЕДА
    И 14-ТА ЗА ВЕЛИКДЕН...
    ЩЕ СИ ПОЛЗВА 25ДНИ ПЛАТЕН ГОДИШЕН ОТПУСК
    И ЗАПЛАТАТА ЩЕ СИ Я ПОЛУЧАВА ВИНАГИ НАВРЕМЕ...

    Коментиран от #112

  • 101 Българин 100%

    9 21 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Василев":

    Най накрая България намери своя път. Бавно и последователно,но го следва. След събуждане трудно се заспива .Поздравления за ГЕРБ.

    Коментиран от #106, #141

  • 102 име

    14 6 Отговор
    какъв читав капитализъм у нас да има ,като го направиха не читави комунисти. те и преди 10-ти крадяха , а след това нямаха спиране. как да станат нещата . и се продължава. божилов, какво бе името на твоя специален сайт , че го забравих?
  • 103 Търси се

    20 1 Отговор
    Представете си управляващ, отива на среща с чужденци, които искат да направят далавера с България, да извлекат много повече полза за себе си от колкото от всяко друго място в света, и съответно да ощетят значително страната. И този управляващ(министър, директор и т.н) е достатъчно подготвен и знае това, и откаже сделката, или я направи равностойна. Смятате ли че е възможно да има такъв и да оцелее физически? Особено ако е единствен, не са повече и не могат да се пазят. Или ще бъде покушен от предатели българи, или от чуждите служби. Затова и ни управляват хора, които милеят за живота си, те не искат да умрат за България. Те искат да живеят от неравенството и грабежите в България. Боже как спят тези хора?
  • 104 Анонимен

    20 5 Отговор

    До коментар #2 от "Фернандо Алонсо":

    А защо ЕС да ни казва как да си изградим икономиката. Защо да се създадат ликвидационни съвети които да унищожат едно блестящо стопанство. Защо да си дадем посинените от турски камшик задници на Европа да ги нашиба и да им издере кожите. Кои са тези от ЕС че да казват на България кой е правилния начин да изградим пазарна икономика. Ама една страна само с пазари не става. Ето на само 9% държавен сектор и компаниите нека грабят и грабят. Хвърлят се милиарди за пътища които служат за търговия на Европа. Заради "равноправните" европейски закони България се превърна в сметище за бежанци. Честита Нова година и нека се осъзнаем малко през 2019!
  • 105 Димитър Кънев

    16 7 Отговор

    До коментар #6 от "фйэюлэйлгйлгйлэйлгймгюмй":

    Да не е виновна Германия да ама баш е виновна.България е била велика държава когато и немци,французи,англичани още са били по дърветата.Но техните управници независимо от тяхната лакомия са пускали и на слугите си за да живеят.Разликата между тях и нашите управници е че те не са като нашите дупелузци и дупедавецът.Наишите нямат насита и все се хвалят.Другарят Бойко Борисов не се удави в своите хвалби и лъжи.
  • 106 Димитър Кънев

    20 5 Отговор

    До коментар #101 от "Българин 100%":

    Хайде стига намерила България верния път благодарение на ГЕРБ. Да намери пътя към умирачката.Това ни при управството на другарят Бойко Борисов.
  • 107 ВЕСИ

    20 2 Отговор
    ТАКАВА Е ИСТИНАТА КОЛКО И ДА НЕ НИ СЕ ИСКА 45 год КОМУНИЗЪМ НАТИСКАН И МАЧКАН ОБИКНОВЕННИЯТ БЕЛГАРИН .30 год ДЕМОКРАЦИЯ ПРЕСТЪПНОС МУТРИ ПОСТОЯНЕН РЕКЕТ НА НАРОДА НЯМА ЧЕСТНИ И ДОСТОИНИ ХОРА като ХАН АСРУХ ДА ЗАСТАНЕ НА ЧЕЛО НА ТАЯ ДЪРЖАВА .НО И БЪЛГАРИТЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ ЗАЩОТО НЕ СМЕ ЗАДРУЖНИ И ЗАТОВА СМЕ МАНИПУЛИРАНИ .,КРАДЕ СА ЧЕХИЯ. УНГАРИЯ РОМЪНИЯ БИВШИТЕ СОЦ ДЪРЖАВИ НИЕ НИКОГА НЕ МОЖЕМ ДА ГИ СТИГНЕМ. МОЖЕ БИ СЛЕД ГОДИНИ ЩЕ СЕ ЗАТРИЕМ КАТО НАЦИЯ..МОЖЕ БИ ТОВА Е ЦЕЛТА НА НЯКОЙ МАЛЪК ТРУДОЛЮБИВ НАРОД СКЛОНЕН НА ПРЕДАТЕЛСТВО.,.ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ Е ОБЕДИНЕНИЕТО....ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И ЗДРАВО ОБЕДИНЕНИЕ

    Коментиран от #117

  • 108 Дядо ви господ

    10 16 Отговор
    Аланкоулу защо емигрантите турци в Германия не мразят Турция, а емигрантите българи мразят България.
    Щото има хора като пишещия статията.
  • 109 Коментатор

    20 10 Отговор

    До коментар #91 от "Гошо":

    Има нещо вярно. Преди българинът е бил много трудолюбив. Но комунизма изроди народа по правилото 'те малко плащат, ама аз по-малко мога да работя' и нишката е скъсана. Ива изследване за Източна Европа да индекс на предпршемчивост и познайте кой е на последно място...на първо място са поляците. Ама те никога не са били тъпкати от социализъм като българския, почти като този в братския Съветски съюз и никога не са славословели социализЪма.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Отец Прецакии

    6 10 Отговор

    До коментар #100 от "МИХАЙЛОВ":

    Аз ли те карах да се подписваш под договор за 510лв.? Докато има такива,никога няма да се предлагат 520 примерно

    Коментиран от #203

  • 113 Герберигян

    13 7 Отговор
    """""за това пак ще гласуваме за герб""""те ще ни оправят """и всичко ще е по мед и масло""КАЗАЛ МЕЧО ПУХ ПАДНАЛ И УМРЯЛ

    Коментиран от #218

  • 114 Generalissimo FRANCO

    14 4 Отговор
    Пред фактите Боговете мълчат ! Къде е Стефан Стамболов,....Захари Стоянов, Константин Стоилов, Александър Стамболийски, Андрей Ляпчев....
  • 115 Мазнюю

    33 10 Отговор
    Ей овчи глави стига сте писали глупости.Европейския съюз не ни граби той се опитва да ни направи хора.Грабят ни тези 240 толупа дето ги търпим.Защо в съседните държави като Чихия,Словакия ,Словения юПолша и др.няма изтичане на бели роби а при нос има.
  • 116 Българин

    17 13 Отговор
    Авторът е прав на 100%.Това което казва е абсолютно вярно.Нащите млади сънародници се полъгаха по сладкия живот на Запад и заминаха да работят за чужди икономики, да търкат задниците на западняците, да бъдат бели роби които да работят само за хляба и наема на квартирата и когато остареят да нямат нищо.
  • 117 Жалко

    23 7 Отговор

    До коментар #107 от "ВЕСИ":

    Аман от прости селяни и предатели....Дървото без корен, какво е??? Подпалки....
    Онзи от Русе, дето ми обяснява как в София си лежим и парите падат от небето.... Нека дойде да поработи 6-7пъти в седмицата, по 10-14 часа, после да види разходите тук в София и ги сравни с тези на село, където нямат разходи.... ДА не обяснявам какво правят, те си знаят, но важна е темата по горе... Не всичко е пари, човек без семейство, приятели, родина, не е човек.... Но всички сме жертва на глобализъма... Аз съм Българин и тук ще живея живота си, моите деца също на това ги уча.... Каквото и да става!!! Българския флаг и химн, пълнят душата ми.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Да живее България!!!

    39 0 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Василев":

    Единствените,които могат да оправят България са самите българи.

    Коментиран от #351

  • 120 незнайко

    20 8 Отговор
    По истинска от тази статия не бях чел. Всички знаем, че е вярно това, но продължаваме пъкления план на ЕС. Единствено изравняване на заплатите ( което няма да разрешат от ЕС ) би ни спасило !!!
  • 121 волен сидеров

    14 2 Отговор
    Няма да се плашиш ...европа сама ще си вкара вълка в кошарата-вече почнаха -емигрантите не от що годе цивилизован народ а от африка,авганистан,пакистан-хак да им е ...ще имат бол джамии и фереджета....И тогава нашите ще си дойдат --е ако има къде де ....
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Мария

    29 1 Отговор
    СТИГА БРАТЯ И СЕСТРИ БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЗАГУБЕНА,НИТО ПЛЕМЕТО НИ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ.КОЛЕЛОТО СЕ ВЪРТИ,НЕЩАТА СЕ ПРОМЕНЯТ.ИМА СИЛИ ПО ВИСШИ ОТ НАС КОИТО ПРЕДОПРЕДЕЛЯТИ СЪДБАТА НА СВЕТА.КОЛИЧЕСТВОТО НЕ Е КРИТЕРИИ ЗА КАЧЕСТВО,А И ОТПЪТУВАЛИТЕ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ.ТОВА,КОЕТО ЗАВИСИ ОТ НАС Е ДА СЕ ПРОМЕНИМ ,ДА ЗАДГЪРБИМ ЗАВИСТТА И ЗЛОБАТА И ДА ИЗПОЛЗУВАТ Е МАКСИМАЛНО ПОТЕНЦИАЛА СИ,А ТОЙ Е ОГРОМЕН.БОГ Е С НАС.

    Коментиран от #297

  • 124 ТТтт

    6 6 Отговор
    Белите роби отиват доброволно под турско..грешка..еu робство
  • 125 Гост

    11 3 Отговор
    Вечната тема за емиграцията ще дойде време повечето от тях ще се върнат колкото и да не ви се вярва
  • 126 Някой

    15 2 Отговор
    Забравили сме кои сме! Това ни е проблемът! Знаем някакви имена на някакви хора, но не знаем че са били ТИТАНИ на чиито рамене можем да стъпим и да се изправим по-силни от всякога! Не 30, а 1300 години се мъчат да ни затрият и все не успяват...
  • 127 Николай

    4 3 Отговор

    До коментар #64 от "Apple":

    Хахахаха!
    Прочетох статията. прочетох и комнетарите. Може би коментар № 63 да е най-близо до истината. Но знае ли се. Съмнения, обвинения лъхат от статията. Да пак някой се опитва да манипулира.И ако аз съм Господ, бих отговорил на въпроса накрая така:
    "Защото ме забравихте, чада мои! Защото ме, забравихте!
    Това беше логичния завършек на едно общество, което постави материалистичните ценности над духовните. Една измислена идеология (философия, учение пуснато ни на кукичката на кукловодите), която може би през 2200 г. ще е водеща и проспеерираща, но тогава съзнанието на хуманоидите ще е извисено, отговорно и в синхрон с божието. Тогава и България ще е друга и земята също. Какво очаквахме след завършека на една война в която бяхме победени. Та ние бяхме победените. И сега сме. И си носим последствията. Може да попитате, та нали и Германия беше. Защо търсим все благоприятните неща за нас, защо искаме все да ни е хубаво. Така е заложено в съзнанието ни, може би. Или знам къде ли. Но ние искаме да се наслаждаваме. Искаме да ни е добре. Да имаме всичко, ако може без да работим, без да влагаме усилия. Или да мислим. Когато се появява "комунизмът" в Европа казват: "Призрак се носи из Европа". Да последствията са пагубни за нашата страна. По страшното е това, което направи нашият елит, да заличи духовното начало, да изкорени вярата в Бога, да ни обезличи, да ни подчини, да станем още по-големи овце! Пише го в "2004" И после по ирония на съдбата да ни пуска да с
  • 128 тотален писимист

    16 6 Отговор
    Бог да я прости България. Нея вече я няма и за това сме си виновни само ние, че ги търпяхме тези боклуци 30 години. Вече е късно за каквото ида било.

    Коментиран от #135

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Ми тя мафият

    12 6 Отговор

    До коментар #87 от "Конспирация":

    Ами тя мафията бе златен умнико, мамин , макар и българска е резултат от действията на компрадорските правителства , които осъществяват плана по колонизация , а в определени случаи по унищожаването на съответна нация и държава, който им е спуснат отвън...обикновено от Фашингтон.
  • 131 463

    17 0 Отговор
    ПОвечето бягат от простотията и селяндурщината на мода тъдява, от мафията, от липсата на правосъдие, от бездушното псевдоздравеопазване, от мързеливата, подкупна и некадърна пилюция, от продажния съд, от терора на институциите, и много други работи.

    За съжаление вината на нас българите е не по-малка. От това държава не става, защото няма народ, или нация.

    Жалко, но факт!
  • 132 Иво

    8 9 Отговор
    прост,по-прост,най-прост гн Божилов
  • 133 Uflaf

    17 2 Отговор
    Виждам какво получиха с тези техни планове. Около мен заминаха 2 ма български младежи с образование , половината махала от цигани наричащи себе си турци и турчеещи се от началото на демокрацията ,като основно са жените и сестрите им , а те ги "Пазят " Така ги пазят ,че току из махалата се появи още едно бебе да го гледа бабата ,която е на около 40 години. Парите на "Германците " от техните социални системи никак не са чужди на нашите "Работници ". Техните социални системи също се задъхват ,но те вземат мерки за разлика от нашата раздаваща на общо основание и за интеграция. Та основно взеха турци ,цигани и копанари с тук- там средно образование ,при това работещи за Турски предприемачи работещи отдавна на запад или на съмнителни строителни фирми вкл. и на Сърби и Руснаци. Завод на БМВ - един Българин висшист. Толкова. Всеки втори строеж в бившата настояща източна Германия и Чехия - по половин село цигани. Та със здраве да си оправят нациите . Меркелица такъв им го вкара ,че много джамии ще строят още. Те винаги от там започват .Точене на социална система и джамии. После цялата власт и другите да бачкат. Лошото е ,че когато гори сухото ,заминава и мокрото. Глобална цивилизационна религиозна война е това . Не е само и специално срещу нас.
  • 134 Обективен

    6 1 Отговор

    До коментар #46 от "Centurion":

    Напълно си прав.Няма какво да добавя.
  • 135 онзи

    22 1 Отговор

    До коментар #128 от "тотален писимист":

    Не само политиците не оправиха България последните 30 години, но и самия българин я дърпа назад.Аз съм от Пловдив .Тук доста немски фирми направиха заводи.И какво се случи.Идва немския работодател и казва: давам на работниците 2000лв заплата ,но назначения от него директор да управлява отсича - не, за България това са много пари, нека да им дадем 1000лв, тъй като те и за тези пари ще работят.Хора за работа няма, а малкото останали тук ,работим без пари и на никой не му пука все още.

    Коментиран от #139

  • 136 От немско

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Punto":

    Абе къде в Германия берат ягоди ? Берачите на ягоди са в Испания. И между другото черноработниците са много по малко от професионалистите в своята област. В Германия ниско кфалификациран работник трудно вирее. Във всякапрофесия искат да си профи а не драскач от сороско НПО.
  • 137 Jack Western

    16 2 Отговор
    Донякъде авторът е прав, но не съвсем. ЕС ни осигурява един богат и голям пазар - първото условие за успешна икономика. Да, взема младите хора, но успява единствено поради несъстоятелността на местния назначен "бизнес".През колко години от прехода имаше тук наистина свободна пазарна икономика ? 2-3 или дори 4 ? И край, пак се върнаха безкрайни лицензи, разрешения, купчини документи и рушвети /при късмет!/ Погледнете законодателството от последните 15 години - пълен брак, достоен за Африка ! Правата на хората са последен приоритет на управляващите мафии. Всичко произтича от върховете на управлението, които са трайно попаднали в лапите на международна конспирация. Не са виновни ЕС и българите в чужбина, даже местните пишман бизнесмени не са основното. Мафията е, не знам дали е имало случай другаде да управлява толкова голяма държава за толкова дълго.
  • 138 Избягъл

    4 8 Отговор
    Живота продължава,а че България ще изчезне. Жалко е но няма да свърши света с това.Малка държава сме и всеки ни команди как намери за добре.
  • 139 тотален писимист

    10 0 Отговор

    До коментар #135 от "онзи":

    Така ще когато този ваш директор не се спъне в някое стъпало или бурдюр и не си удари чутурата веднъж, а ако не помогне два и три пъти.
  • 140 Хасанчо

    16 0 Отговор
    НС е вредно за Вашето здраве. Да се премахне изключително скъпото поддържане на 240 изедници доказали 30 години ,че освен да намалят числеността на Народа на 3,5 милиона , друго не ги интересува. Те ни скапаха със закони и обират постоянно ,а само техния брой заедно с антуража,роднините и администрация е константа. Добре ,че не могат да си го увеличават като заплатите си ,но затова пък що да ни си измислят още служби с контролни и санкциониращи функции. Да има за родата дето гласува правилно. Нищо ново като производство ,но много нови такси ,данъци и вечните две магистрали ,щото други пътища няма. Та за това ли са ни криви Германци,Французи и т.н.
  • 141 Иза

    3 0 Отговор

    До коментар #101 от "Българин 100%":

    Боже,Боже,
    колко мъка има по този свят,Боже!!!
    Ти човече ,не си добре.
    Ходи на доктор.
  • 142 Народа ПРОСТ

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Илия":

    По добре работа в Германия от .колкото ТУК БЕЗПРАВЕН РОБ на Прасето и Черепа тук институциите са създадени за да Те РЕКЕТИРАТ а не да са Ти в полза Родината Ни е заграбена от Мутри -каратисти ,физкултурници Хидроинжинери и не само За да останем трябва да стане преврат -много държави тръгнаха напред именно ТАКА !
  • 143 дедо ви

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "Centurion":

    "воопще"- и ти ще ми даваш акъл....
  • 144 Щайнер

    20 3 Отговор
    Аз имам и друга гледна точка , когато комунистите бяха турили циганите на мястото им всичко си беше наред нямаше неморални български изцепки , после дойде ,,демокрацията,, отпуснахме възела на турчомангалята и се започна заразяването , чалга , турски сериали и още много цигански ценности незнайно как промиха мозъка на много българи и те съответно се заразиха с манталитета на циганската култура и ценности , бъдат ли натъпкани обратно в дупките им всичко ще си дойде на мястото , и като казвам ,,натъпкани обратно,, имам предвид заличаването на всички цигански мероприятия , чалга купони , поклонения пред тюркян чешми , заличаването на политически партии на етническа основа и т.н.

    Коментиран от #157

  • 145 Една

    2 0 Отговор

    До коментар #92 от "ВЪНШЕН ЧЕРВЕЙ":

    Само да знаеш за вбъдеще, че съществуват препинателни знаци. Иначе ако човек няма въображение трудно ще ти изгадае мислите.
  • 146 Краси

    10 7 Отговор
    По-голяма глупост скоро не бях чел. На нас българите все някой ни е виновен. ЕС подари работещи предприятия на примати като Баневи, които ги нарязаха на скрап.
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Чипа

    11 10 Отговор
    Тая статийка е платена с рубли на Позитано 20. Бегай в Масква пуми

    Коментиран от #149

  • 149 ЧИ КОЕ НЕ Е ВЯРНО В НЕЯ

    6 4 Отговор

    До коментар #148 от "Чипа":

    ИЛИ СИ КОМЕНТАТОР ОТ УСА.????
  • 150 Реалист

    12 11 Отговор
    То пък "младите българи", работещи в ЕС са едни качествени, мани, мани... Неуки, необразовани, тъпи и послушни черноработници, бели роби, които се скапват от послушание, лизане и 16 часово гръбене за 15-20% от заплатите на истинските европейци. Мият чини, кормят риба, фазани и яребици, чистят нааканите задници на немските пенсионери, берат квото има да се бере, сипват бензин на местните и чистят улиците. Т. нар. "български вишисти" правят същото, защото никой не ги допуска в средата си. Ако това е работа, сега вече разбирам защо вече 25 години не работя за никого, само за себе си.........Говорели ни какви боклуци сме, колко е зле тук, как никога няма да се оправим...... еми вярно е, да не е лъжа случайно ?! Но на мене ми е добре тук, печеля добре, и се смея на белите роби, които се скапват от работа в ЕС ! Аре са на работа, че чиниите се натрупаха...
  • 151 ИСТОРИК

    5 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Хан Аспарух да мине на византийска служба? И да бъде посипан със злато, да стане висш аристократ
    де да знам хан кубрат е учил във византия както и повечето наши владетели (симеон, крум и други ) но са намирали смисъл да се върнат сега няма
  • 152 Анонимен.

    13 7 Отговор
    Стига глупост. Цялата работа е на соровците и мафията от церу и израелските тайни служби. Създадоха искуствено. И СДС и ДПС и сега ужГЕРБ да отдалечат народа от майката и непобедима и с нищо нежожеща да е победена Русия. Един Алчен Белязян от бога мухлю се продаде и разтуря цялия свят. Няма никакво ЕВРЛо. Кои е президент на. ЕВРЕЙСКА Евреин. Гос. Макрон. На Германия Меркел. С еврейско потекло. Кои е соломон Паси Евреин. А Кристиян Вигенин. Евреи и за какво Евро говорим. Много добре е написана статията. Браво. На автора. Да се вземем в ръце и на есен да ги измитаме. Тия уж парламосници. Смукачи. Само Ген. РУМЕН РАДЕВ и Президентска Република. КАКВИ ЗАВОДИ ДОКАРАХА В ЦЕНТРАЛНА БЪЛГАРИЯ. СИПЯТ УТРОВИ И ТРОВЯТ НАСЕЛЕНИЕТО. ВИДИМА Идиал уж Стандарт. Дойдоха да монтират вече преди 20 год. МЕКСИКАНЦИ И ТЕ ПИТАТ НА КОЛКО СИ ОСЪДЕН ДА ИМ РАБОТИШ. ПРИ НАС РАБОТЕХА САМО ЗАТВОРНИЦИ. СЕГА ЗАПОЧНАХА ДА СЪХНАТ ДЪРВЕТАТА ОТ ВЪРХОВЕТЕ ЦЕЛИЯ ГабровскаОбласт загива заедно с населението. Оня глупчо Томислав взел да при казва глупост. След Глупост. Земеделската реколта на стопаните картоф. Пипер. Домат и зеле като го посееш като завали и после на пече. И най важното сега. В тия американски фирми се работи без прозорци прозорци. Всяка вечер след 24 часа се пускат отровите в вид на мъгла. Което е осеяло цялото севлиевско поле с смърт и миризма. Хората започнаха да мрът и по улиците. Както си вървят. Има едни конски пияни доктори. Трябва незабавно спиране на всякаква сеч в в
  • 153 К.К.

    22 3 Отговор
    Тези хора вкарват в България над 3млрд. евро годишно, тук половината щяха да са безработни, другата половина обикновенни специалисти без развитие.
    Рано или късно ще се върнат като пенсионери с много добри пенсии без да тежат на българската пенсионна система и много повече ще допринесат за вътрешното потребление отколкото работещите.
    Много от тях ще са високо квалифицирани, защото там никой не им е пречил на развитието, а им е предоставяна много по-добра база и условия работа.
  • 154 Кольо

    14 12 Отговор

    До коментар #2 от "Фернандо Алонсо":

    Икономиката на България до 1989г. е била една от най развитите при КОМУНИСТИТЕ!
  • 155 DSV

    15 10 Отговор
    По-плиткоумен коментар не съм чел ....ама никога.
    Достатъчно е да се спомене,че преди влизането на България в ЕС страната ни беше тотално мъртва.И никой не може да отрече това.Разбира се има хора,които са с къса памет...,или просто не искат да си спомнят ....
  • 156 Иво

    6 4 Отговор
    Ама като искате хората да стоят в тази оглозгана българия,задръжте ги,давайте заплати 3-4 хил евро.

    Коментиран от #161

  • 157 ВИЖ КВО . ПОЗНАВАМ МНОООГО

    9 3 Отговор

    До коментар #144 от "Щайнер":

    ЦИГАНИ ДЕТ НИЩО НЕ БАРАТ ЦЯЛ ЖИВОТ/ ЗА РАБОТА СТАА ДУМА/ И ИМЕТО СИ НЕ МОГАТ ДА НАПИШАТ. ПОЗНАВАМ СЪЩО МНОООГО ЦИГАНИ ДЕТ ПИШАТ СМЯТАТ И ЧЕТЪТ А ПОЧЕРКА ИМ Е КРАСИВ КЪТ НА УЧИТЕЛЯ СИ.СЕГА ИДВА ТРУДНОТО. ВЕЧЕ ВИЖДАМ БЪЛГАРИ КОИТО НЕ МОГАТ ДА СИ ВЪРЗВАТ ОБУВКИТЕ.НЕ МОГАТ ДА СИ НАПИШАТ ИМЕТО И СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО АГРЕСИВНИ. ТАЗИ КАША СЕ НАЛАГА ОТГОРЕ И ОТВЪН.
  • 158 Tuzno

    13 9 Отговор
    Браво на автора ! Тъжна статия но напълно вярна .
  • 159 Plovdiv

    16 5 Отговор
    C хленчене, вайкане и тръшкане няма да се промени нищо. Ако искаме да се сбъднат не 99-те процента от статията, а единият процент шанс България да оцелее, трябва да се действа. И първо - Антибългарите от ГРОБ трябва да бъдат свалени, а шаманите им пратени за ДЪЛЪГ период в затвора!
  • 160 Живите мъртви на България

    13 2 Отговор
    Много наивно. Повечето българи (млади или стари) вече бяха там или в САЩ и на някои други места по света. Ако имахме нормални политици, нещата щяха да бъдат далече по-добри, но когато те управля мафията в лицето на ГЕРБ, БСП, ДПС и едни мижитурки няма как да дръпнеш. Така че ние сме си виновни, а не ЕС. Ние ги търпяхме преди 2007, както и след това. Там са виновните. Но е по-лесно да прехвърлиш вината на някой друг.
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Centurion

    12 1 Отговор

    До коментар #161 от "Реалист":

    3/4000 евро е прекалено много за среден персонал,но под 2000 лв е кощунство.Как ще плаща квартира,или заем за жилище,как и с какво ще пътува до работа,а жена му,а децата??? С какво да ги храни , облича, възпитава,как най общо казано да осигури някакво бъдеще???С мизерни 1000 лв ли?, или 1200/1300 което е същото.Който не може да организира работата си във Фирмата така ,че осигури поне 2000 лв на работник,да хваща лопатата,или да ходи да гледа прасета!!!
    В сегашното състояние е просто трагично.Имало растеж,увеличили заплатата с 50 лв ,смешки някви разбираш ли!!!Тука трябва увеличение в пъти,а с малко по малко от колкото е инфлацията.Това не е увеличение,това е частична и не пълна компенсация, но покупателната способност спада.
    Та така,без лоши чувства към теб.
  • 164 From the UK

    17 4 Отговор
    Какво осигури тази държава за нас по-младите, където вече и не сме толкова млади? Една съсипия и един смешен пазар на труда, където трябва да се молиш да намериш НЕЩО, за по специалността да не говорим и разни мутри, имащи се за шефове да ти викат нЕмаш опит!
    Кое е изобщо наред? Здравеопазването, образованието, бездомните кучета, "малцинствата" които са с безусловно предимство навсякъде, възможностите за гледане на дете ли?

    Довиждане и не ми трябват повече обяснения, които слушам 30 години. То и манталитетът е такъв, че оправия скоро няма да има.
    И гледайте да не целите дърветата като се заприбирате след Нова година, че те поне дават кислород!!!
  • 165 Напред

    10 0 Отговор
    Още не е късно да се върнат.зависи от България.

    Коментиран от #168

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Кръстю

    7 2 Отговор
    Докато има балъци ще има и тарикати ! Гордейте се честе Българи !

    Коментиран от #169

  • 168 гмо

    10 1 Отговор

    До коментар #165 от "Напред":

    Как я ми кажи приятелю.Как работодателите не искат 560лв.мин.заплата.кажи КАК.КАК.отиде отиде си държавицата.
  • 169 Без име

    4 4 Отговор

    До коментар #167 от "Кръстю":

    Аааа много се гордея че съм българин Даже много се гордея.НА ГЛАДЕН КОРЕМ ЧИФТЕ ПИЩОВИ.ПОП КРЪСТЪО -Г-АК
  • 170 гостенин

    18 1 Отговор
    Жалко,че сега се сещаме!Хубаво е,че все пак се сетихме! Крайно време е да осъзнаем,че продажни лакеи ни предадоха и продължават да ни продават по пълна програма! Жизнено важно е да осъзнаем,че на ПЪРВО място трябва да защитаваме нашите БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ и да живеем и почитаме нашите,традиционни семейни ценности,за да ни има,за да пребъдем! А извратените евроатлантически ценности нека си ги запазят за себе си гнусните неолиберални соросоидни фашизоиди!!! А България и нас БЪЛГАРИТЕ ще ни има! Да бъде! За много години на всички БЪЛГАРИ и нашата Мила Родина БЪЛГАРИЯ!
  • 171 gose

    9 9 Отговор
    червените феодали не плащат, народа бега. капиш синковец милиционерски
  • 172 ггг

    4 3 Отговор
    пълна глупост . нашите ръководители са диваци и неумеят да се съревновават с управляващите на другите народи .Дават ни равни права с тези на техните граждани защо да не се възползваме от привилегията д ани управляват кадърни политици.
  • 173 Вержи

    9 6 Отговор
    Точно така президенска република само тогава щесе оправим.Но първо спрете източването на младежта ни пуснете циганите и турците през граница но не с български паспорти.Наложете да има оборотни жилища зада може младите да създават семейства и да живеят отделно дайте им минимална заплата от 1000лв за да се издържат върнете майчинството с три години и цялата заплата въведете ергенския данък като едно време даите им места по провинцията дая работят а не да пустеят селата и градоветени и възрастните хора даги бият циганите направете копераций така че дае приятно да живееш.И господа щесе оправим както беше казал Кубрат на синовете си.А тези който отиват в чужбина само 1 процент са от нужда другите са слаби и отречени от това общество гледат на баницата мекото и на работата лекото никой неги знае какво правят там могат даси говорят квото искат.Но трябва характер за да издържиш тук но става само ако си истински Българин а не джендър съжалявам жалко за всичките ни предци
  • 174 Бай Хой

    11 5 Отговор
    Тиквата еврогеец на годината 😁😫😁😫
  • 175 Жорко

    10 10 Отговор
    Комуняги смотани вървете в Русия
  • 176 Български от Своге

    7 3 Отговор
    Авторът на "бестселъра" "Клопките на Линукс и отворения код" продължава да ни зарежда с бисери.
  • 177 Бягат защото

    9 2 Отговор
    Мъни мъни мъни мъни живота е пари а тук ги няма вече.и аз вече мисля да изчезвам, защото ние се оправяме по единично.защото като започнат протест и всеки вика, мен кво ме интересува аз сега не мога да отида.все некои друг да ни върши работа,аз ще протестирам от леглото във къщи.е за това сме така.докато не излезе всичко куцо КИОРАВО и сакато на улицата нема управия.ние си избрахме да се оправяме по единично.само на едно се възхищавам на циганите че кафе един там са и всички,е затова ще станат повече от нас във маи близко бъдеще.пожелавам успех във спасението по единично на всички братя българи успех и много успех през новата година.благодаря ви.с уважение професор Вучков
  • 178 Драго

    1 0 Отговор
    Точен отговор за всички знаещи

    Коментиран от #280

  • 179 Митко

    2 5 Отговор
    Византия,Гърция ли ще рече,защото ако бяхме станали гърци сега щяхме да сме добре и никаде нямаше да емигрира е.

    Коментиран от #318

  • 180 радослав попов

    6 1 Отговор
    истина е ,това е съвременен колониализъм ,подържене на периферията като територия пазеща граници и обираща негативи , а колониалистите богатеят като използват дори за нискоквалифицираната работа хора с образование от югоизточна европа. следва македония и сърбия -и там ще останат само възрастни хора , а младите ще работят и обогатяват генома на германия.
  • 181 Чичо

    7 7 Отговор
    За тая деградентска мисъл и виждане е виновна тая прогнила демокрация. А по времето на другаря Живков колко по-добре се живееше и тия проблеми ги нямаше, спомнете си!!!
  • 182 Бдйсйдй

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "фйэюлэйлгйлгйлэйлгймгюмй":

    Я ли кове?
  • 183 444

    16 4 Отговор
    преди Русия да ни окупира 1945 година българите са пътували свободно из Европата и Америка. И България не се е свършила.
    И сега няма да се свърши.

    Коментиран от #184, #186

  • 184 ТОЧКАТА

    4 2 Отговор

    До коментар #183 от "444":

    Сигурен ли си....онези миграции бяха ,,естествени,, ,НЕ ,,план РАН/ЪТ,,.....

    Коментиран от #185

  • 185 444

    7 1 Отговор

    До коментар #184 от "ТОЧКАТА":

    разбира се че съм сигурен. Виж колко българи в момента живеят в Украйна- те са отишли там слид като германецът Дибич забалкански превзема Одрин и после Русия разменя нашата свобода срещу гръцката. Преселили са се огромни маси. И България не е свършила
  • 186 Centurion

    5 5 Отговор

    До коментар #183 от "444":

    Принципно е добре да се чете цялата история.Не бива да правиш аналогия с онези времена,тогава Българите са имали по 6,7,че и 9деца.Сега така ли е???И да знаеш ,че ако на беше "окупацията" на чичо ти Джугашвили, добрият чичко Чърчил е имал мераци за цяла южна част на страната,защото сме по една страна във ВСВ!!Но това са малко известни факти,които са добре премълчавани от псевдо демократите.
  • 187 Misho

    6 2 Отговор
    Ако разгледаме ЕС като държава, а страните като градове, тогава какъв е проблемът младите да работят в който си град искат. Нима Щатите не са същото. Няма драма. Фактът, че младите отиват на запад е защото икономиката ни не е конкуретна и не генерира добавена стойност като западните. Дайте да затворим границите както беше по комунизма и тогава никой няма да бяга.
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Ичиргу боила

    1 1 Отговор

    До коментар #97 от "госттт":

    Харесва ти в чужбина. Ами така си научен ако си търкал нови цървулчета по булеварда. Мързеливи сте. Там си като бълха на чисто.
  • 190 Ески Джумая - Търговище

    11 2 Отговор
    Защо да стоя тука?
    За 500лв на месец да работа в Бг...
    Е не Мерси!
    Предпочитам да вземам 1500€ =3000лв.
    И да си живея спокойно, да има ред и дисциплина и качесвен живот.

    Коментиран от #200

  • 191 Твоето котило

    5 2 Отговор
    Е виновно, Божилов! Вие сте собствениците на българските активи! Вие сте на възловите место, в четирите и в местната власт! Грях имате, огромен!
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 безпартиен

    7 5 Отговор
    Всичко започна с унищожаването на тайните служби,румънците запазиха секуритате и то не позволи мутризацията ,която нас ни съсипа в началото на тн демокрация,затова са по-добре от нас,оставете Германия,турците ще я довършат,ако Чърчил не успя
  • 194 патриотъ

    8 3 Отговор
    По-вярно от написаното няма!Надявам се президентът Радев като военен да вземе нещата в свои ръце и да въведе ред на тази територия!В противен случай наистина ще се затрием като държава и нация!
  • 195 Не е истина, че

    7 1 Отговор
    Нашата икономика не е рентабилна и не създава достатъчна принадена стойност, продукт за потребление, както му се казваше през соца! Пример: нашите шивачки са най-добрите шивачки в света, а нашите тираджии, в Европа!
  • 196 hmhmhm

    4 2 Отговор
    за напускането на младите хора сме си виновни ние. Т.е каквото посееш такова ще пожънеш. Как може аз като работещ в България заплатата да ми е по малко отколкото на един пенсионер в началото на стажа ми. Е аз може би съм един от малкото останали тук но адмирирам всеки напуснал Абсурдистан.
  • 197 ТОЧКАТА

    9 0 Отговор
    Охооо...БЪЛГАРИЯ Е ЖИВА.....И няма изтрити коментари...добър знак за разумност от двете страни...Браво на ,,ФАКТИ,,,...Нещо лично.Песимист съм ..и в един спор с МЛАД колега му натякнах ,че ТЕ са предателите--избягаха на по -лесното/запада/ и после ни обвиняват , че НИЕ НЕ СТАВАМЕ...,,КОЙ да излезе и да се бори,бе???ВАС ВИ НЯМА!!!,,, А той мълча ,мълча и ми казва /хнъсано/,,, ЩЕ СЕ НАМЕРИ КОЙ!!!винаги досега се е намирало!!,,, ....гледам го изумено и си спомням-Аспарух,Калоян,Борис,Шишман,Иван -Асен ,крали марко,индже,караджата,филип тотьо,БОТЕВ,ЛЕВСКИ,БЕНКОВСКИ,ПИСАТЕЛИ,УЧИТЕЛИ,ИНЖЕНЕРИ,АДМИНИСТРАТОРИ,ЛЕКАРИ....БЪЛГАРИ,останали ТУК,борили се тук,пили тук,яли кебапчета тук,весели ли се тук...и накрая..НИКОЛАЙЧО ми го припомня......А сега,,,ФАКТИ,,, ми го припомня,ДОБРИ Божилов ми го припомня и още ...180 БЪЛГАРИ......ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ....България ще я има...благодарение НА ВСИЧКИ НАС....Наздраве.
  • 198 Тъпи

    6 2 Отговор
    До влизането ни в ЕС в България почти всеки българин е бил бизнесмен дали е от селска градина ,сергии,павилиони,малки магазинчета и др. и може би щяха да се издигнат ако не бяха влезнали чужди бизнесмени в БГ които заграбиха абсолютно всичко и отказват повишения на заплатите .Тези които имаха малкък бизнес от градината,сергиите,малкият бизнес и други изчезнаха от България или робуват за феодалите и монополите
  • 199 Някой знае ли

    4 4 Отговор
    Какъв бизнес има Добри Божилов и семейството му, и какви заплати плаща на редовите работници!
  • 200 Стефан

    8 3 Отговор

    До коментар #190 от "Ески Джумая - Търговище":

    Аз стоя тук и си изхранвам семейството макар и трудно, но не съм напуснал родината си защото не търся лесния начин, а правилния!
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Бай Ганю

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "Фернандо Алонсо":

    Фернандо подкрепям коментара ти. Ама братле виж колко минуси са ти "праснали" тия тъпунгери дето живеят в тая кочина бе. Статията е доста спорна в много отношения само че няма смисъл на селски цървули да им се обяснява квото и да е. Да си "цъкат минусите и да си живеят в блатото.Като толкова им харесва
  • 203 hmhmhm

    1 1 Отговор

    До коментар #112 от "Отец Прецакии":

    Въпроса е принципен. Ти като търсиш работа и си на зор какво? Като отидеш в банката и теглиш заем можеш ли да измениш договора. Аде марш
  • 204 чси

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Данъчен от НАП":

    И ние,и ние!!!
  • 205 Бат Мишо

    6 8 Отговор
    До фром дъ ЮК
    НЕ ПИТАЙ КАКВО Е НАПРАВИЛА България за тебе А КАЖИ ТИ КАКВО НАПРАВИ ЗА МАЙКА БЪЛГАПРИЯ.......на онес дигнали Априлското възстание за да те има сега тебе отрепко какво им беше дала българия НО УМРЯХА ЗА НЕЯ И СВОБОДАТА И - ОСТАНИ И СЕ БИЙ СРЕЩУ ТИРАНИТЕ

    Коментиран от #214

  • 206 Читател

    3 2 Отговор
    ,,Бяло, качествено, образовано население,, ha,ha
  • 207 krasen

    4 1 Отговор
    vdigaite cenite na imotite mladite 6te bigat li bigat bokoooo
  • 208 Бат Мишо

    9 4 Отговор
    Ако Левски Ботев Караджата Кочо Панайот и хилядите знайни и не знайни хайдути не бяха умрели за да се родиш свободен БЯХА КАЗАЛИ ко мъ чака ко мий дала Бг -ай дъ бягаме ....А ТЕ СА СЕ ВЪРНАЛИ ОТ ЧУЖБИНА да се родиш свободен изучен здрав и БЕЗ ФЕС НА ГЛАВАТА СИ ......И ДАЖЕ НЕ Е ИМАЛО ДЪРЖАВА България .....ТВА Е ИМЕ - БЪЛГАРИЯ ТВА НЕ СА КИРЛИВИТЕ ЧОРБАДЖИИ ЧЕРВЕЙ -ТВА Е НАРОДА БЪЛГАРСКИ И ДУХА МУ ЗА СВОБОДА
  • 209 Servan

    6 7 Отговор
    По добре българин в германия отколкото гладен и жаден в бг. Как се създава семейство и отглежда дете/деца/ ток, вода, прехрана, отопление и др.нужди с минимална заплата.
  • 210 Оказва се ,

    2 4 Отговор
    Че Добри Божилов, lT, специялист, разпространител на неверна информация , търсейки голям психологически ефект, за пари от рекламна дейност, заедно с някакво арменче!
  • 211 Ставрю

    12 5 Отговор
    Живея в северна Германия мисля си че икономиката им се държи на работницкте от източна европа. Всички касапници и колбасарски фабрики са с основен персонал ромънци българи малко поляци и кахстанци. Жена ми работи в малка фабрика с около 200 човека персонал там от тези двеста само шефовете са фашисти всичко друго ромънци и българи. Идеята на капитализма е да унищожава по слабия да му изпие кръвчицатс. За какво им е България в европеиския съюз освен за да изсмуче работна ръка. Пурвата стъпка бе да унищожат базата фабрики и заводи а после безработицата и ниските заплати да принуди младите да отидст да бачкат за стабилната икономика на капиталистическия свят. Тук живея и ги мразя как успяха да подкупят тези наши продажни управници да съсипят България. Дълга тема е това в която България е губеща и подложена на унищожение.

    Коментиран от #260

  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Ай стига, бе!

    10 1 Отговор
    Да, България е към края си!
    Този край се формира вече 30 години. И не защото българинът е мързелив или не е предприемчив. Напротив!
    Този "край" вече 30 години убеждава българина в следното:
    1. Каквото и правителство да управлява, на нито едно от тях няма да му пука за отделния, обикновения човек, а ще е заинтересовано само и единствено от собственото си добруване и от запазване на статуквото.
    2. Нито едно правителство до сега не предприе НИЩО, за да задържи в страната младите хора, създавайки им възможност за достойна реализация.
    3. Нито едно правителство до сега не се погрижи да осигури справедливи, спокойни старини на създателите на благата в тази държава.
    4. Нито едно правителство до сега не стимулира и не реши демографския проблем на българите, но охотно дотира и подпомага по всякакъв начин "малцинствените" групи, осигурявайки така дисбаланс на етносите спрямо българите в собствената им страна.
    5. Нито едно правителство до тук не реши проблема с криминалния контингент, но за сметка на това всяко едно удобно го използва за свои цели. Затова по селата се граби, изнасилва и убива - безнаказано.
    6. Нито едно правителство до сега не се разграничи напълно и стриктно от ширещата се корупция и шуро-баджанащина.
    7. Нито едно правителство до тук не създаде ясни програми и правила за образование, култура, здравеопазване.
    Е, българинът ли е виновен, че му писна да гледа едно и също шоу през тези 30 години? То не бяха демократи, не бяха социалисти, не бя
  • 214 Имаме сключен договор

    5 3 Отговор

    До коментар #205 от "Бат Мишо":

    С Държавата! Да й даваме данъци, акцизи, такси, винетки, Мишо , а тя да работи за нас! Ама тя работи за себе си и малцинството! Много й даваме и ти също, клишето ти : помисли какво си дал, е жестоко невярно и обидно, наборе!
  • 215 Българофил

    13 4 Отговор
    Ако по време на комунизма бяха отворени границите, щеше да е същото. Милиони българи навън!
  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Ники

    7 16 Отговор
    България е в най-цветущото си състояние от 40 години насам. Към края си е нещастния руски напън срещу запада и скоро пак ще си ядат пушките. Към края е и руското влияние в България + простотии като kosovo je srbia. Колкото и да кажете, че България била към края си все тая кервана си върви и България модерна и богата западна държава. Пийте си антифриз а и мълчете. А относно лекето писало статията не му се сърдете и той трябва да яде така са го накарали да си заработи огризката хляб.

    Коментиран от #224, #227

  • 218 С.В.

    11 2 Отговор

    До коментар #113 от "Герберигян":

    Много истини и много глупости прочетох. Камъкът си тежи на мястото,но...когато стои на това място. Всеки решава сам къде да живее и работи и всеки има основание. Истината е че тук в момента е много зле във всичко. Хората станаха зли,агресивни,завистливи,само плюят по всичко. ЕС няма нищо общо с оскотяването ни и щом има възможност за по добър живот да ходи където реши. Бели роби сме били в чужбина,може би,но я да ми каже коментатора като съм работила 40 години и вече съм пенсионерка,какво имам? 200 лв.пенсия, всеки който твърди че трябва да си седим в България ще му дам пенсията су да поживее с нея 1 месец,да плаща сметки,лекарства,храна?, за друго изобщо не говоря. И не съм голословна. Сестра ми работи в Италия 10 г.по 3-4 мес.годишно. там си взе и пенсия за 5 г.тъй като не работеше целогодишно. По същото време се пенсионира и в България
    Българска пенсия за 15-18 год.- 180 лв. Италиянска пенсия за 5 год. - 500 лв. И пак говорете чеЕС е виновен че сме с повредени гени и че тук е хубаво. Хубаво е,прекрасна страна с тъп народ. Такива са и управниците ни. Всеки народ си заслужава управляващите го.
  • 219 Ичиргу боила

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Василев":

    Не съзирайте чак такава конспирация. За друго си прав това е най жалкият период от новата история на България. Политиците са хора от нас. Научиха българите да не работят. Това е процес на урбанизация. От селото в града. Изчезне ли селото ще изчезне и града. Селото е територията. Земята е актив. Без земята не сме държава. Дедите на всички ни са се били за майката земя. Не за продажни гейове политици. Няма по хубава земя от Майка България. Още в османската империя са знаели че на територията на България има около 5000 минерални извори. Селянин е нарицателно име сега. Но когато България е печелила битки около 70 процента са били селяни. Хора които с две ръце могат да направят всичко. И сега когато селото вече не е това което е било нещата стоят по различно. В града се учиш на далавери. Искаш да имаш онова което предлага цивилизацията. За съжаление попадаме в собствения си капан. Ако искаме да ни е хубаво като в Австрия трябва сами да си го направим. Да си построим пътища и Инфраструктура. Но гражданина чака фирмата на господин еди кой си и само квичи че не е качествен ремонта. Научете се да държите и обикновени инструменти с ръцете си и да се потите от работа в жегата и нещата ще се променят. Хан Аспарух да не би да е чакал фирмата на еди кой си да му строи. Знам че нищо няма да разберете. От работар става мързеливец но не и обратното. Засега нещата отиват на по зле. Тези които остават тук ще видим. Няма по хубава земя от нашата. Имайте вяра. По лесно е да из

    Коментиран от #225, #244, #250

  • 220 Българин 1

    12 1 Отговор
    Безплатна храна на всички Български семейства с 3 и повече деца до навършване на 18г. Богатите Българи може да допринесат с нещо да подпомагат бедните многодетни БГ семейства. Може и безплатен ток и вода. А на циганките да им се връзват тръбите преди да им се дава помощ. Всеки Българин трябва да благодари на Бога за всичко, което ни е дал.
    Бог да благослови България!
  • 221 ПростоНякой

    1 3 Отговор
    Пропаганда! Колко ви плащат?
  • 222 Ники

    5 4 Отговор
    Добавям само колко ли прости трябва да сте руски цър вули след като при над 90% русофили 89-та в момента тотално сте изгубили контрол тук? 25 човека технически университет София млад преподавател пуска майтап за Русия и цял курс си прави 10 минути гавра с рашата. Само споменавам.
  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Само за инфраструктурата

    3 0 Отговор

    До коментар #219 от "Ичиргу боила":

    Не си прав, защото ние даваме парите, а държавата трябва да я строи и поддържа!
  • 226 Ямбол

    6 2 Отговор
    Заради комунисти като теб, баща ти и дядо и нагаждачи като вас избягаха
  • 227 Нито

    4 3 Отговор

    До коментар #217 от "Ники":

    Бойко Борисов ще стигне Стефан Стамболов, по съграденото за сравнимо време, нито Фандъкова кмета инж. Иван Иванов!
  • 228 Гражданин на Абсурдистан

    11 1 Отговор
    Всичко негативно за БГ е ВЯРНО!Няма нито една работеща,незадъхваща се от БУМАЩИНА Държавна служба.Аз до преди 3 м.бях на държавна служба и напуснах с кеф.Съжалявам само за едно,че учих 5 години висше образование, и работих 18с цел че ще под помогна благополучието на Държавата,като дадох най - хубавите си години....ЗАБЛУДА!!!!Назначават на ръководни длъжности Най-големите лентяи и некадърници ,и Лизачи!!!Правосъдието е един замазан с бюрократична хартия Пасвил(вижте абсудните присъди в БГ съдилищата и ще разберете ценностната система на т нар. сЪДИИ!!!)Бягайте от ТУК,или Вземете Автоматите и избийте всичката пасмина от 90 г.,лежала по банките в Парламента
  • 229 Стефан

    6 1 Отговор
    То всеки може да плюе но такова раз единение е нямало като сега, Българина си изгуби ценностите
  • 230 Луд

    10 1 Отговор
    Боко е щастлив, милярдите се пращат редовно от всички работещи извън гранница
  • 231 Българин 1

    4 3 Отговор
    Къде е самохвалкото русофоба Б. Борисов да опровергае фактите и им каже, че от Брюксел пак са го похвалили (за поредното му предателство към България разбира се)?
  • 232 Razocharovan

    7 4 Отговор
    Какво щеше да е,ако не бяхме в ЕС ли-Експлоатацията щеше да е 10 пъти по жестока.
  • 233 Стефан

    0 0 Отговор
    Подготвя се за празненство, и така докато остарее
  • 234 еха

    9 8 Отговор
    Аз живея в чужбина. Ако в България не ни управлява кръвнишката съвеЦка мафия ще се върна. Но това няма да се случи, докато московията не бъде унищожена!
  • 235 777

    2 5 Отговор
    Самият факт, че български гражданин говори за европейците в "трето лице" е показателен за щетите нанесени на поколения и поколения от "залпа на Аврора". ...Вечният мрънкач, мачото, който се разтреперва от Кончита, съвършеният роб.

    Коментиран от #242

  • 236 СЪДИЯТА

    2 0 Отговор
    ТУК ПЪК СИ РОБ В СОБСТВЕНАТА ТИ СТРАНА НА АЛЧНИ ПРАВИТЕЛСТВА И КРЪВОЖАДНИ ЗА ПАРИ ОЛИГАРСИ.
  • 237 AUT

    4 1 Отговор
    БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!

    АМИН !!!
  • 238 СТАРОТО

    1 2 Отговор
    ти май си радетел за нова "желязна завеса" ???
  • 239 Един друг

    5 1 Отговор
    Какви са тези приказки кой къде бил избягал? Вече няма къде да се бяга - който постоянно бяга, най-накрая стига до пропастта и вече няма накъде. Нове световна междунационална война не е възможно по обективни (термоядрени) причини, но световна гражданска война - стой, та гледай. Ще доживеем падането на новата Римска империя и прицнаците за това са налице. Тези мултикултурни глупости сега, както и тогава са възможни само докато има растеж и просперитет и всеки се занимава с далавери и няма време да се загледа в съседа и да си намери повод да се хванат за гушите. В сегашния динамичен свят, много бързо ще се обърне палачинката и всякакви араб, пакистанци, индийци, негри, турци и прочее ще се захапят с местното население, както и помежду им. Който не го вижда това, не вижда по-далече от носа си и си гледа само краткосрочно заплатата. Идват сериозни катаклизми и никой няма да се измъкне сух. То, така и в най-кървавата касапница - ПСВ колко народ и особено младеж е изпукала... Нищо, и нищо и изведнъж - леш. Така че няма място за паника - ще има голямо раздрусване на системата и доста няма да го надживеят, независимо къде са "избягали". Примери в тази насока има колкото щете - като се започне от Арежнтина, в която през 30-те поголовно са бягали европейците като в тсабилна и богата страна, а днес е разсипана без изгледи към оправяне, та да ливан и Сирия, които преди 30-40 години бяха перли, а днес... Зарежете ги тия Франции и Германии, все едно са хилядолетният рай

    Коментиран от #240

  • 240 Един друг

    6 2 Отговор

    До коментар #239 от "Един друг":

    Хилядолетният райх изкара десетина години, та и сега както днес ги има, утре ги няма и не върви да се правим на жертви, вместо да подходим самокритично и да поемем отговорност за собствената си кочина. Виновни са ни евреите, Сорос, Ран, Ът, Кол, Мейджъри незнам си още кой, пък ние - целите в бяло. Не се виждаме какви сме безхарактерни конформисти, подлизурковци, нагаждачи и използвачи и съвсем закономерно и политическата ни класа, както и цялата държавна администрация е същата и затова сме на този хал...
  • 241 сив вълк

    0 15 Отговор
    cамо че хан Аспарух е турчин, няма българи, това е мит, а земите са турски.

    Коментиран от #299

  • 242 Българче

    9 4 Отговор

    До коментар #235 от "777":

    Ай, стига вече ни плашете с Аврора! Окрадоха ни до кости ЕС! Прогледни, Българино! Не величай европейците! Те не ни искат при тях! За тях ние сме само донори- на мозъци или работна ръка.
  • 243 Я стига

    7 1 Отговор
    Виж ти- след като доведоха с невежеството си и комунизма България до фалит; след като обраха чрез мутри, пирамиди, източване на банки и инфлация всичките пари на хората; след като си раздадоха държавните активи на безценица по другарски, таман станаха капиталисти и ...няма кой да им работи на червените умници на безценица и пак почнаха да мечтаят за затваряне на границите и управление от войската и заприказваха за патриотизъм.А когато ни предлагахте за 16- та република на СССР пак по патротични подбуди ли беше?
  • 244 СТАРОТО

    4 3 Отговор

    До коментар #219 от "Ичиргу боила":

    боиле ,прав си ама да ти поясня( не че не знаеш ) българското село го ЗАТРИ комунистическата власт-взеха насилствено земята на селянина чрез ТКЗСи той избяга в града.
  • 245 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 246 424242

    3 3 Отговор
    Като бягате и вие останали българи, сам ли ще оставите вашият БОКО ???ха ха ха
  • 247 България

    5 0 Отговор
    Жалка много жалка картина.
  • 248 Климент

    7 3 Отговор
    И сега като не желаят да създадат работещ и справедлив пазар на труда решиха да ни задържат в България с вменяване на вина ли? Жалки опити от жалки хорица!!!
  • 249 иван

    4 3 Отговор
    Пак някой друг ни виновен. Наши хора разсипаха България по времето на комунизмът. Други страни се спрявят по-добре след тоя строй, при нас пълен батак. Намаляването на населението е от преди демокрацията дори. След ЕС намаля миграцията с малко и някои хора се върнаха.
  • 250 СТАРОТО

    5 3 Отговор

    До коментар #219 от "Ичиргу боила":

    попитай комунистите защо затриха селото чрез ТКЗС-тата. Докато България преди 9-ти изнасяше земеделска продукция сега внася ??
  • 251 Лили Иванова

    6 1 Отговор
    Проблемът на България е манталитетът на хората. Как един читав политик не се появи след така желаното падане на комунизма. Всички обещават докато ги изберат и после мислят само за себе си и да осигурят живота на децата,внуците и правнуците си. И така вече 30 години. Имаме робска психика,издържаме на всичко и никога няма да ни затрият. Можем и още 50 години да изкараме с 500 лв заплата. Всички се възмущават във фейсбук и като има протест отиват 80 човека- 30 протестират, а останалите 50 гледат сеир отстрани. Трябва да взимаме пример от Гърците. Протести до дупка, извиват ръцете на ЕС,правят санкции на България и други държави и дават на Гърците. Евала за манталите им!
  • 252 Референдум

    7 5 Отговор
    за излизане на Бг от ЕС.Да започнем от някъде..

    Коментиран от #263

  • 253 Минаващ от тук

    5 3 Отговор
    Е да де, ама Аспарух не е останал във Велика България, а е създал нещо ново на нова територия. Има поне 10 Българии. Май си е част от бита на нашенеца. Като се провалят работите просто се мести.
  • 254 Опала

    3 1 Отговор
    Като прочетох всичко това, разбрах с облекчение: всички към Джермани, защото там всичко било лесно - джър ..., мъни ..., джър ..., мъни ... .
    А, за останалото - мани, мани!
  • 255 Dimitrov

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Илия":

    Другите са виновни за яловата ни политика. Това казва тази статия. Ако, в България имаше шанс за честният гражданин да живее нормално ( що годе) щеше да живее в собствените си имоти а, не да плаща безбожни наеми по чужбината. Че, младите ги няма такае, но
    има и друго Българинът дава най мн. Пари за храна а, тя от къде идва...... Кауфланд, Лидал, Пени и някой други който, не са наши. Някой замислял ли се е какво прави един Българин когато отиде в чужбинаб, мъчи се с зъби и нокти да остане там и.... не се връща, а един Ром каквото и да направи докъдето и да достигне той се връща в България.
  • 256 Питащ

    4 9 Отговор
    Имам един въпрос. Днес тук сте изписали тонове и тонове коментари. А децата ви Бойко Борисов ли трябва да ги ражда уважаеми българи и българки? А?
  • 257 Mouzes

    7 0 Отговор
    Нима Чехи, Поляци. Унгарци и всички бивши соц републики са наивни като българите.... И те са в ЕС. 15 години живях извън България... върнах се. По хубаво място от нашата родина няма!
  • 258 123

    6 0 Отговор
    За разликата в отношението на германските работодатели и на Германия към трудовия човек и тази, в България просто няма какво да се коментира...

    Ами, явно и ти не си работил в Германия.
    Аз за пет години, по - добро отношение не видях.
    Напротив, много по - зле е.
  • 259 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 260 СТАРОТО

    3 7 Отговор

    До коментар #211 от "Ставрю":

    ставрю, за какви фашисти бълнуваш в Германия,бре? Фашистите сега са в Русия-не виждаш,ли тия путювци какви зулуми правят в момента в съседни сържави?
  • 261 Крали Марко

    1 7 Отговор

    До коментар #2 от "Фернандо Алонсо":

    Абе ти по далече от носа си не виждаш. Авторът на статията е МНОГОООО ПРАВ! Калпав матрял се оказа бугаристанеца. Виж нещата след 30г
  • 262 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 263 СТАРОТО

    5 6 Отговор

    До коментар #252 от "Референдум":

    "референдум " да излезем от ЕС и да влезем в бедна и гладна Русия,ли? Че те Путьовите поданици отдавна гледат да се спасят от "благодатната " Русия
  • 264 Един друг

    6 2 Отговор

    До коментар #259 от "Вие затрихте България мафиоти":

    За 5 години работа в Англия и човек си купува къща в Лондон - вие чувате ли се изобщо какви ги говорите и отваряли ли сте да видите цените на имотите там какви са? Този племенник нещо член на борда на банка ли е? Българинът колкото различава доход от печалба, толкова и бърка покупка с теглене на заем. Само преди десетина години кредити даваха на всеки, който може да се подпише на договора за заем - затова гръмнаха CDO-тата и се продъни цялата световна икономика, щото куцо, кьораво и сакато си "купи" къщи - ха, ха. После foreclosure, eviction и mobile home, т.е. новото жилище вече е колата - чиста работа.
  • 265 СТАРОТО

    4 2 Отговор
    ц.б. ти сама знаеш,че размера на пенсията е функция от стажа и размера на заплатата. Не може да си клатиш краката цял живот за ниска заплата -естествено и да искаш голяма пенсия.

    Коментиран от #271

  • 266 Милена

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Василев":

    Не бих си направила труда, даже да прочета кой е автора на написаното. Аз виждам само един страх , подплатен с много писимизъм!
  • 267 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 268 стоян георгиев

    5 3 Отговор
    българия другарю е в началото си.реално до преди 10 години българия бе в изолация близо 90 години .сега за първи път от 1915 година сме част от европа без граници и без негативни натрупвания.към края сте комунягите,въпреки че се държите с последни усилия за клона повичаики до колкото можете всичко околко себе си.рано или късно българия ще стане нормална европеиска страна където и е мястото ,независимо от рева на соцносталгици и маргинали.пътя е труден ,но няма алтернатива.

    Коментиран от #290

  • 269 Diana

    6 1 Отговор
    В България е в такова положение вече 30год.понеже е била винаги управлявана от некадърно и корумпирано правителството
  • 270 666

    7 6 Отговор
    Аз давам заплати между 1500 и 4000 лв. И няма кой да работи, на ниският стандарт на живот в БГ. Най мързеливият народ!!!!

    Коментиран от #307

  • 271 Я стига

    8 2 Отговор

    До коментар #265 от "СТАРОТО":

    И като е така, защо най- високи пенсии у нас вземат чингисари, войскари, прокурори, съдии, политици - все такива дето цял живот нищо не са свършили?
  • 272 NINJA SHINOBI

    12 3 Отговор
    Борете се за МАЙКА БЪЛГАРИЯ !
  • 273 Бай Мангау

    2 9 Отговор
    Нашти каручки са пълни с деца а панелките са празни.Един ден кат са преброим ша видим кой кум кой сват.Мнозинството ша командва това е демокрацията.Може да сме бедни и мизерни ама жените са ни плодовити и мъжете расови!
  • 274 операция Наглите

    6 7 Отговор
    Изнесли са се безродниците, родоотстъпниците и мигрантите, фалшиви хора, истинските българи са си тук.. Но да попитам начетените селяци защо след втората световна война немците си останаха в родината им, а не се изнесоха като плъхове от титаник, и да се има в предвид, че Германия това е била 200 пъти по зле от нас, сравнени с земята и наполовина окупирани от руснаците, само показва колко са жалки "българите" зад граница...
  • 275 Варненец

    5 5 Отговор
    Браво на центурон, българин, русенец, стукар и други които не споделят мнението на болните русофили
    Не всичко е изгубено, бавно ще станат добрите неща. Мислите като съвременни модерни хора. Не в някакво не обозримо бъдеще, а и сега. Това е разликата между русофилите и примерно американците. Там хората питат_моето щастие къде е
    Аз работя сега, а не ще, ще, ще някога да стана добре. Само да ми отговорят русофилите, не бяха ли комунистите тези, които измислиха любовта да работиш без пари. Ударници, герои на труда, жителство и т.н.

    Коментиран от #279

  • 276 К. К.

    5 5 Отговор
    Пълни, 100%-ови глупости! Но така е в СВОБОДНИТЕ ДЪРЖАВИ! Всеки глупак може да плещи каквото му скимне... Да пази Бог България такава, каквато е сега - свободна! Свободата е основата на просперитета. Който за тези, които знаят и могат, се случва - сега и тук - в нова, съвременна България!
  • 277 на магарето

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Фернандо Алонсо":

    ти явно си роден след 89-та година, България беше цветуща страна с 8 мил. и 800 хил. души витално население , с развито селско стопанство, земетделие, лека и тежка промишленост ,туризъм, ако щеш и високи технологии, произвеждахме компютри Правец ( говорим за преди 89-та година знам ,че сега има страшни компютри), изнасяхме ел. енергия , имахме 180 хил. души армия и още толкова запас, за наркотици никой не беше чувал, всички имаха завършена военна служба 2 години , мъжете бяха истиндкски мъже , имахме балистични ракети СС23 ( нарязахме ги за да ни натикат в НАТО) с обсег 500-700 км. и танкоев колкото Сърбия, Гърция, Турция и Румъния взети заедно, храната беше истинска , местото беше месо , сиренето сирене, млякото мляко.

    В момента чужди фирми копаят златото на България в Челопеч и в Родопите, Енерго-разпределителните дружества са в ръцете на чужди фирми и държави, армия на практика нямаме (20 хил. професеионални войници), суверинитет нямаме, наложени са ни стандарти за качество , несъвместими с нашите производства, мафията приватизира и наряза абсолютно всички заводи и тежка промишленост за скрап и изнесе и продаде, земеделската земя е в ръцете на арендатори и чужди фирми, 2/3 от територията е обезлюдена, Българите нямат вече никакви морални задръжки , ценности и култура. На практика българия няма производство ( освен копчета за асансьори и закачалки за дрехи) . Правителството използва полицията и специализираните полицейски структури като репресивен а

    Коментиран от #283

  • 278 на магарето

    11 4 Отговор
    парат. Институции има но те не функционират. Правосъдието се прилага с двойни стандарти. В момента България реално е не повече от 6 милиона души , в това число влизат пенсионерите , циганите , турците, и всички други малцинства - евреи, арменци , руснаци и тн. ЕС - не е нищо повече от Брюкселска мафия създадена от Световния елит. , която дава заповеди на крадливата банда , койято в момента управлява страната . В момента не е просто комунизъм , в момента формата на управление е силова диктатура с елементи на геноцид. Инфлацията е в пъти над себестойноста на доходите на средно статистическия данъкоплатец.
    За какъв ЕС мим говорите , за какъв просперитет , за какви 5 лв.
    Или не знаете къде се намирате, или сте просто главата ви е заклещена в газъ много дълбоко. Вие в кой свят живеете ?
  • 279 на магарето

    7 6 Отговор

    До коментар #275 от "Варненец":

    това което ще стане е следното : северозападна България , ще премине административно , в последствие и териториялно към румъния, южна България към Турция или нещо такова, ще остане някаква зона с горди псевдо ''европейци'' , които празнуват хелуин и ходят в сектантски църкви - София. В провинцията българите ще се смесят с циганите и следващото поколение ще е само цигани. След 2 поколения децата на българите в чужбина за България дори няма да са чували , понеже много от сегашните не могат да четат и пишат на български и употребяват думичката cool (супер ) . нещо такова ще стане , но иначе ще има просперитет в във всички направления , особенно в ислямската религия, хомо-сексуализмът, престъпноста и други подобни явления мой мил Варненецо.
  • 280 на магарето

    8 4 Отговор

    До коментар #178 от "Драго":

    Бате на протести който и да излиза, после идват ГДБОП у вас, обръщат ти къщата на опаки, взимат ти личните документи, унижават те пред жена ти и децата ти , заплашват те по телефона дори коментари във фейсбук , ако пишеш пак може да получиш призовка да се явиш в районното ''милиционерско'' управление за да ти връчат акт и да те смъмрят, недай си боже някъде си се изказал против премиера бб. по епитетно , може да получиш и синини по лицето. Ей за това не протестират хората, понеже не искат да си загубят и работата. Сега разбра ли защо умньо ?
  • 281 Гост

    9 3 Отговор
    Ако ги питаш тия които харесват тази статия - помия, ние сме били или сме много велики, ами защо тогава ние не изсмукваме от запада младите им хора, абе може ли да се върви срещу природата, все едно животните да отидат на паша където има само драки и тръни а да не отидат на поляната с тревата която е до тях .
  • 282 Лайка

    8 1 Отговор

    До коментар #43 от "Byg":

    300 лева е началната вноска по ж.кредит.След това променят лихвата на своя глава.и става непоносимо.Банките са безконтролни и алчни.
  • 283 Я стига

    8 7 Отговор

    До коментар #277 от "на магарето":

    Стига сте лъгали. Аз помня опашки за тоалетна хартия, за цитруси, за кайма, за хубава книга, за обувки, за билети за кино и театър. Помня как половин живот се чакаше за жилище, което да изплащаш после без всякакво право на избор, пътуване извън соцлагера НИКОГА, открит лист от милицията за да идеш до Петрич, а за да живееш в град по твой избор трябва да се ожениш за човек от него. Помня изходни визи и граници, по които се убива. Помня грозните мебели, дрехи, коли. Помня бригадите, на които се работи ангария и тарикатите - комсомолски активисти. Помня безумно тъпите задължителни събрания в извънработно време, също така задължителните манифестации пред мавзолея, от който угоени тупани ни махат снизходително, а ние викаме:"Ка пе ес ес - бе Ка пе!" И хич не ни грееше колко голяма била армията и колко бойни глави сме имали. Явно си бил от онези със специалното снабдяване, или си спал и са те наливали с пропаганда, за да ти допада соцът
  • 284 НЕКОЙ

    10 2 Отговор
    Всичко това е следствие на нежеланието от страна на бизнеса да дава заплати. Нали помните великите бизнес лафчета: За твоето място чакат още 30 човека?! И хората тръгнаха. И с право са обидени. Сега бизнеса реве и нека още да реве. Вече и да плаща, късно е.
  • 285 Ааа

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "фйэюлэйлгйлгйлэйлгймгюмй":

    Не е план Моисей.Самите ние сме много завистливи и алчни едни спрямо други се тъпчем.Гърция се парализира от стачки,а тук ако някой излезе да стачкуват два пъти повече го плюят и му пречат.Тук ако един роден работодател например има месечна печалба от 500000 лева и 50 работници,той ако им дава 2000 лева на месец,това прави една пета от неговата печалба,и за него би останало предостатъчно,но той им дава 700 лева а си купува нови лимузини и си живурка и после ми хленчи и се вайка че няма квалифицирани кадри.И примерите за това са хиляди.Неможе да си висшист учил много години и накрая да не ти достигат пари за елементарни работи.По принцип не може но в БГ всичко може,всичко освен да се живее нормално.
  • 286 ГосТ

    3 0 Отговор
    Неква нова звезда ръси ЪкЪл 😂 откъде изпълзя пък и тоя хубавец....
  • 287 Земеделеца

    3 1 Отговор
    Бай ганя изка като утиде по европата да забогатее за година две.Е казвам ви го няма как да стане
  • 288 Другар

    6 3 Отговор
    Абе другарю божилов,това комунистите,така и не разбрахте Европейските идеи за свободно движение на хора и стоки.Тази дисциплина полит агитацията явно ви се предава по наследство.Престанете да облъчвате хората с вашия пошъл популизъм.Ние Българите никога не сме били със самосъзнанието за чисти арийци,още по-малко генетично сме такива,а в природата няма вакум!Какво предлагате от Позитано да излезем от ЕС,да затворим границите и отново да въведем купонната система ли?Я се вземете в ръце и мислете с главите си,а не с...
  • 289 Екс емигрант

    5 3 Отговор
    Любимата тема на българския псевдо журналист-за германската заплата и приходи!Съветвам всеки,който се подвежда по тази теза,да си направи труда да разбере нещо за разходите в Германия!Ще дам само пример,че там данъците достигат до 48% от брутната заплата.Стандарта на живот се определя не само от брутните цифри!Не се подлъгвайте хора,това е чист популизъм.Поинтересувайте се и колко струва квадратния метър жилищна площ.
  • 290 Надежда всяка тука оставете

    6 3 Отговор

    До коментар #268 от "стоян георгиев":

    Пътя свърши Стоене , за около 30 години такива като тебе ни убиха. Без пазари , без суровини , без кадри , без здравеопазване , без национална сигурност , без образование , без национално съзнание , и гръбнак , без армия , корумпирана полиция , съд , и държавни служби. Кражбата далаверата корупцията -държавна политика и издигнати в култ. Пример - мастит бизнесмен национално известен бивш политик и министър от СДС има огромни лозови масиви. На всеки 3-4 години ги изкоренява и ги засява отново , за всяко ново засяване му се заплаща от фондовете 1.5 милиона - грешни пари които биха били полезни за нещо друго, той не създава продукт , изкоренява засажда , изкоренява засажда , мошенгии до безобразие , кой му го позволява - да го засее един път и да го работи разбирам , но това са кражби , няма такава такава система и народ да оцелее при такава корупция. Ида беше само той? , с мед да го намажеш .Как с 1500 -2000 лева доход да отгледаш 2-3 деца да им осигуриш балансирано хранене , обучение , и да ги направиш хора , като платиш всичките си сметки разходи , и погледнеш какво ти остава до края на месеца. Не може да се позоваваме на единични примери , важно е как преживява 80 % от народа. И не ми се връщай 30 години назад , щото вече не фаща дикиш.

    Коментиран от #316

  • 291 туби

    4 0 Отговор
    за съжаление това щеше да се случи и без ЕС. аз не бих упреквал един млад човек, който търси своето и на децата си щастие другаде. бих упрекнал тези, които допуснаха това да се случи. ако те бяха работили за България, а не за себе си, никой нямаше да напусне това райско кътче. и ,може би, тук е мястото да се запитаме - аз какво направих това да не се случва. защо трябва винаги друг да ни е крив, като че ли ние сме перфектни. не съм бил на ръководни длъжности нито в партийни структури, нито в държавни, но не смятам, че тук не останаха честни хора. сега ни трябва точно това - честни ръководители. сигурно ги има и в парламента, сигурно ги има и на високо ниво в държавната администрация. ще се обърна към тях, ще спите ли спокойно в скъпото си имение на брега на някое езеро, ако сте станали част от този апокалиптичен сценарий, така подробно описан по-горе. ако е така, значи не сте Вие хората, които са наследници на Аспарух, Калоян, Самуил, Симеон, Асен и Петър, Раковски, Левски, Ботев и много други, за които в момента паметта ми изневерява. щом не сте, върнете си българските паспорти, защото в основата на нашата държава, още от Кубрат стои обединението, а не разединението. все ще се намери кой да Ви замести от останалите тук.
  • 292 Николай

    6 0 Отговор
    Добри Божилов преди 3 дена разбираше от авиация. Сега от миграционната политика на ЕС
  • 293 гощо

    6 0 Отговор
    Корпоративен империализъм! Модерното робство! Масово хора работят като роби но се чустват важни и успели! Карат хубави коли на изплащане,живеят на изплащане и се чустват добре! Стъпиш ли на криво,разболееш ли се всичко рухва и системата те изхвърля! За това който е умен финтира системата,не зависи от нея! Не е роб който мисли,че е успял човек!
  • 294 Тцтцтц

    4 1 Отговор

    До коментар #245 от "Slushaite TAKA kogato zapochvat da ni pr":

    Руснаците с една Украйна и с Сирия се узориха пък кво остана и бомби да пускат, има кой да пуска бомби ама няма да са руснаците те си имат С400 да се пазят от другите
  • 295 дикси

    7 1 Отговор
    България е към е все към края в тъпите ви глави, ама е на 1300 години. МРЪНКАЧИ. Айде на работа.
  • 296 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 297 свободно мислещ

    2 2 Отговор

    До коментар #123 от "Мария":

    Марийке?права си.но бълг.забрави бога.за него само парите са важни.примери колкото искаш
  • 298 ............

    4 2 Отговор
    Или казано така
    Глобализацията е'а м'м'та на Цивилизацията!!!!!
  • 299 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 300 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 301 Безразличен

    2 3 Отговор
    За жалост това е истината в най новата ни история ,еее най- голямата национална катострофа която почти ще заличи тази прекрасна страна
  • 302 Случайно минаващ

    1 0 Отговор
    Абе от цялата дандания не разбрах що спряха автобус 112
  • 303 Лопе де Вега

    2 1 Отговор
    Всичко това става и с наше участие! Сега наред е Македония, после Босна и Албания, после Украйна... Алтернативата е Русия. Който е ходил там знае. Но руснаците бягат от там с 300, особено позабогателите. Който е ходил на Запад, знае... А нямало световна конспирация?! Всичките ще станем роби, пожелание!!!
  • 304 Бат Благо Жизъса

    1 2 Отговор
    Ко сте са завайкали ва?!? На секаде има за е б а н е... Кой му пука фе шси гу вре бря...
  • 305 На Добри

    3 1 Отговор
    Божилов, писането не е силната страна! Или е многословен, иликратките тези абсурдни! Сам си пише и сам си отговаря! Заради “ многото” коментари, не спи, Я и Т специялиста!
  • 306 Банго Васил

    4 1 Отговор
    Тука сий добре!
    Балдъзъта утиди и германско да протестуира пу магистралата...
    Братчеда и той там - бачка кат строителен химик - бърка вар ...
    Сичко са уплакват!
    Пък ний тука - 17 чиляка, с помощи 10500 лв. на месеца сме добре!
    Кът са майната Сичко българи ще сме още по-добре! А ЧНГ, значи!
  • 307 Мислител

    1 4 Отговор

    До коментар #270 от "666":

    Ти ли даваш бе смешник.вчера събу налъмите и голям бизнесмен стана.що не каже някой от работниците ти колко му даваш.53 с такива като теб хранехме прасетата
  • 308 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 309 Пацо пойзана

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "русенец":

    Евала,много точно му го каза на тоя кабинетен плъх
  • 310 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 311 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 312 И аз да кажа

    1 1 Отговор

    До коментар #98 от "сори сорос":

    Повечето твърдения са груби лъжи, напр. че протестантството е двигател на Ренесанса, или че нормалното семейство и религия са неглижирани,както и другите твърдения и цялата тази конспиративно- антизападна клеветна мешавица е получила сума ти плюсове, народе ...?
  • 313 Стоян Димитров

    2 1 Отговор
    Когато липсва държава и държавност, а у нас това е било не веднъж и за кратко, то тогава и ценностната ни система е такава както при циганите. Ето това е голямата ни трагедия. И където и да отидем и живеем, за нормалните хора сме цигани, така ни възприемат навсякъде и такава е истината. Можем само да се сърдим на себеси. Това че не се променяме в положителна посока е въпрос на националната ни особеност да се мислим че сме нещо повече от другите. Попросту, както се казва, Акълът ни е нещо в повече, затуй и всичко ни е така. Няма на кой да се сърдим за нищо, че сме подивели до не узнаваемост.
  • 314 Авторчето е много млад и не знае

    7 0 Отговор
    Взеха ни в ЕС по една единствена политическа причина. Да лишат Русия от най верният си лакей.
  • 315 ултра

    2 1 Отговор
    През новият 21-ви век има само две хубави неща, които се случиха на България - приемането ни в ЕС и НАТО! ДГД на всички русофилски хейтъри!
  • 316 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #290 от "Надежда всяка тука оставете":

    трябва да изчезнете мрънялниците другарю.селектираха ви през комунизма точно в тоя десен.мрън,мрън...мрън мрън....и нищо неправене!!!!сдс министъра е проблема нали?бсп министъра тия работи с лозята не ги е и помислял а?и в българия само такива ли има бе убавец?само такива дето си изкореняват лозята всяка година???смях!!!!та плачи,плачи!!!!то от вас само тва става скръб и тъга!!!и да идва путин да ви оправи!!!!да ви пуска сутрин тока ,вечер да ви го спира.да ви направи деца и да ви ги гледа ,а другарю!!!!смях.иначе не се коси за балансираното хранене.нямаше ме няколко дни щото клах теле и прасе.правих суджуци,слагах сланина,пълних буркани.ще има за балансирано хранене цяла година.и тва може да го прави всеки ама не го правите ,а само плачкате!!!
  • 317 van dam

    6 0 Отговор
    До centurion човек твоят коментар е най правилният и точен от всички коментари.Вече 30 години частния бизнес в България дава заплати между 400 и 1200 лв.Непроменени през тези 30 години.И във момента средната заплата за страната, реалната е 650 лв.Почти всички мои познати и приятели емигрираха пръснаха се като пилци из света във Канада, Кипър, Германия, Гърция,Малта, Финландия, Белгия, Франция, Шотландия, Англия,Америка.
  • 318 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #179 от "Митко":

    Византия е источник римская империя не гърция Върви там щом ти харесва тук е БГ .И прочети история славянобългарска.
  • 319 Георги

    5 1 Отговор
    Написаното е вярно, но само донякъде. Тези работещи в чужбина Българи много често харчат спечеленото, лекуват се, изпращат пари на роднини и т.н. в България. Тези хора след пенсионна възраст много често се връщат отново тук и не натоварват българския пенсионен фонд, защото разчитат на този от чужбина. И не напоследно място, колкото и да си говорим за пропаганда, докато българските работодатели не разберат, че за нашите заплати квалифицирани кадри тук няма да стоят, нещата ще са така. В никакъв случай не може да се обвинява българския работник, че другаде му предлагат по-добри условия и той е заминал. Това се случва по цял свят. Иначе си оставаме просто едни идеологисти.
  • 320 Бойко Петров Петров

    4 0 Отговор
    Всички трябва да прочетем какво пише на Народното събрание и да се замислим дали го изпълняваме.Това е истината,а иначе коментари ,дал господ.
  • 321 гост

    5 0 Отговор
    Така е защото от 90 г.насам ни оправляват само тъпи комунисти -номенклатурчици който окрадоха парите на народа и ни заробиха със мизерно заплащане тия който останахме в тая държава-ако може да се нарече държава-не колония на ЕС-със гъзомийници оправляващи който лижат задниците на ЕС-а не да мислят как да оправят нещо в тая БЪЛГАРИЯ-"БЪЛХАРИЯ".

    Коментиран от #323

  • 322 До автора

    4 0 Отговор
    И какъв е извода бързо влизане евроазиатска зона ,такали.Кадето стандарта е по-ниска от нашия е тогава ще избягат хората.вървиси при работодателите а остави дебилния да загиват ти определено не мислиш за тях а само за твоя карман.
  • 323 Радослав

    2 0 Отговор

    До коментар #321 от "гост":

    Не убиждаите държавата бълхари сте вие защото ако беше по времето на Хитлел и ако си позволиъе такова нещо ще ви отрежат езика а сега си спите до обят мранкачи и изнежени лизачи стегнетесе малко
  • 324 На витрините

    2 2 Отговор
    Гледам избирам плащам свършам .А защо още в бгто го няма .Да живее запад юуроп.
  • 325 Batushka

    3 3 Отговор
    Уникална простотия писана от контактьор на три морета....на това създание чужденците му са виновни за българската простотия дето прогони умните и кадърните....
  • 326 АВТОРА Е ПРАВ а ние го хулим

    1 6 Отговор
    ТОЙ МИСЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ а МАСАТА за себе си ! ТОЙ Разбира причините и вижда последствията а МАСАТА виждайки ги, причините, търси логичен изход , НО НЕ ДАВА ПЕТ ПАРИ ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА ЗА ДЪРЖАВА и народ ! НАРОДА Е ПАПЛАЧ И НЕ СИ СТРУВА ДА ГО ЖАЛИШ !
  • 327 124

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "аз съм бг":

    А плащаш ли си данъците без помощта на трикове,даваш ли 1500 лева заплата,а замислил ли си се,че някой е платил за твоето образование,както и на всички над,а това,че някой е изградил тази държава?Изключенията само потвърждават обстановката,която е трагична."Бизнеса" е общество от комунисти-хрантутници,които и до ден днешен ни крадат и ползват за разменна монета.Свободата с кръв се взема и с кръв се дава,тази максима не съм я измислил аз.Така че,на всички папагали и лакеи,които слугуват на пропагандата и на всички антибългарски,искам да кажа,че и вашия ред ще дойде рано или късно,защото тези които ви управляват сега ще ви вземат всичко след време,че и дупе ще давате.
  • 328 Като се замисля.

    6 1 Отговор
    Като се замисля ! Този екстракт от "качества", като алчност,завист, мързел, простотия, неграмотност и т.н . Няма да е зле да бъдат разредени.
  • 329 777

    7 2 Отговор
    Бъдещето винаги е по хубаво от миналото!
  • 330 АВТОРА Е ПРАВ а ние го хулим

    4 3 Отговор
    Има ли бъдеще такава ПАПЛАЧ ?
  • 331 АВТОРА Е ПРАВ а ние го хулим

    3 3 Отговор
    НАРОДА е озверен , унижен, не просветен, пренебрегнат, отритнат от ДЪРЖАВАТА ! В такава ситуация - Народа търси път за спасение и оцеляване. Борбата е за ЖИВОТ ! НАРОДА Е САМ - ДЪРЖАВАТА Я НЯМА ! Автора иска държавата да е отново МАЙКА за НАРОДА. ПРАВ е автора но лавина с лопата не си спира. СТРАШНОТО ПРЕДСТОИ !
  • 332 Кирчо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Фернандо Алонсо":

    Сулушай внимателно ти очите ли си затваряш или се правиш на луд че България точно за това есасипана че който излезе забравя българското
  • 333 Народа е СГАН и ПАПЛАЧ

    4 3 Отговор
    Продукт на демокрацията и свободата ! Щастливи ли сме с факта че има учредена нова ПОЛИТ. Партия МИР ? А ? Кой го е еня за нея ? Кой вярва в нейната програмна платформа ? Никой в нищо не вярва ! Българският " Т И Т А Н И К " потъна.
  • 334 АВТОРА Е ПРАВ а ние го хулим !

    4 2 Отговор
    Да предположим - Ако автора пожелае да ни обедени в една цел - за обединена България, ще го чуем ли, ще му повярваме ли, ще го последваме ли, ще го подкрепим ли ? Или ще му кажем че повече от него знаем ? Аз мисля, че автора ще е на същото дередже, както и сега.
  • 335 Kura mi Qnko

    5 3 Отговор
    По-голяма тъпотия отдавна не бях чел.
    Голяма част от младите се завръщат обратно.
  • 336 Мдааа

    6 2 Отговор
    Проблема е в самата политическа система - демоНкрацията! Абсолютна истина е, че БГ беше приета в Евро Съюза за да вземат умните и трудолюбиви граждани и да подсилят икономиката си, да ни стоварят техните военни кампании и да ни ползват за бъдещо бойно поле, да ни вземат земите и суровините на безценица, да ни пробутват развалените си и нискокачествени храни, да експериментират политически и медицински с нас, да ни превърнат в бонище за техните отпадъци, и още, и още... Ние за Европа сме това, което за нас са прасетата по Коледа!!! Най-лошото е, че няма никакъв шанс за спасение на държавата в демоНкрацията!!! БГ е обречена да е донор на големите сили!!! Трябва да се създаде НОВА СВЕТОВНА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА, иначе всякакви опити за реформи и борби в демоНкрацията са хабене на ресурс!!! Лошото е , че демоНкрацията абсолютно съответства на интереса на финансистите, които печелят пари от въздуха с разни абсурдни схеми. Тези хора нямат интерес да се смени демоНкрацията , защото им е адски комфортно в тази система - печелят безумно много пари без да създават никакъв продукт, над 99% от хората са продажни и могат да си ги накупят, няма ред и законност и могат да си правят каквото поискат. Така че не виждам кой ще направи промяната и ще смени системата. Истината е, че БГ е с много по-добри природни показатели за развитие на супер държава от Германия, но вместо емиграцията да е към БГ тя е към Германия. Но в демоНкрацията не се набляга на духовната емоция и дълбок
  • 337 СЪЖАЛЯВАМ, автора има право !

    8 1 Отговор
    Вярвах че СОЦА иска промяна към по - добро . Повярвах, че Демокрацията е РЕШЕНИЕТО. В резултат -национална катастрофа. КЪДЕ Е ПЪТЯ КЪМ СПАСЕНИЕТО ОБАЧЕ ?

    Коментиран от #356

  • 338 Мдааа

    4 0 Отговор
    Но в демоНкрацията не се набляга на духовната емоция и дълбок мироглед. За демоНкрацията е важно да се завъртят някви схеми чрез които борсите да правят спекулации, а покрай тях финансистите да си печатат пари на поразия и да се обогатяват все повече. Най-добрите схеми са войни, глад, кредити, скандали. То е ясно, че няма как всички да са богати и да има супер масово производство. Всички може да са нахранени, подслонени, излекувани, облечени, но не и да водят живот като днешните милионери, както се опитват да ни втълпяват, че можем всички да живеем милионерски, ама сме калпави да привлечем инвестиции. Могат 10% да са добре, но по никакъв начин останалите 90% не могат да са добре, просто чисто математически няма как парите да се разпределят!!! Да не говорим за изчерпаемите суровини, които и за 50% от насеселието няма да стигнат ако искат да водят милионерски начин на живот!!! Затова ще се набляга на онези 4 схеми - войни, глад, кредити, скандали, и така докато я има демоНкрацията
  • 339 Никой

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "аз съм бг":

    """""на 30 съм, образован, имам си фирма в бг, не съм засмукан от ес.. сори пич"""""

    Има такива, лично ги познавам, повечето от тях си спомням че родителите им бяха от тогавашния комунистически елит в общината и областната управа, и директори на предприятия и началници.
  • 340 Countryman

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "аз съм бг":

    От изказването ти личи ,че си МНОГО образован.
  • 341 Никой

    5 3 Отговор
    България е под европейско влияние от приемането на християнството до сега. Не визирам християнството конкретно като религия, тя е добра религия. Визирам самия акт на отхвърляне на религията на дедите си и приемане на религията на своя враг, това е акт на капитулация, с оправдание Бг да не остане изолирана от европейската търговия. И ето го резултата, дългогодишна търговия с европа, голямо развитие голям прогрес направо невероятно. Откакто е основана Бълргария през 681г. Европа винаги е била против Бг и е действала против българските интереси чрез Византия. Още след смъртта на Хан Тервел през 738г, който е спасил Константинопол от арабите, на власт идва Хан Севар, който е убит от боилите за провизантийска политика, ето я хронологията на българскити владетели, вижте най-вдясно в графата Бележки причината за края на управлението на даден владетел.

    Коментиран от #359

  • 342 Варненец

    3 10 Отговор
    Руските подлоги казват_имали сме армия. Това беше пушечно месо. Добре че не се сбихме. Имахме количество, но не и качество. В модерния свят на една кола грънци една сопа стига. Медицина, изостанала и работеща сьс нисък стандарт. Понеже за щяло и нещяло приемаха в болница. Сега протести за най добрите лекарства. Тогава ни гък ни мък. Образование даващо грамотност, но не и образованост. В чужбина не се признаваше. Промишленост която произвежда огромно количество брак. Построя нещо и то трябва да работи вечно, с минимална и некачествена поддръжка. Време на застой и смачкване на човешкия дух.

    Коментиран от #348

  • 343 Гербераст

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Василев":

    Ние от герб ви обещаваме да изгоним и последния българин и да затрием Вългария
  • 344 Петър

    10 1 Отговор
    Ами всичко е до манталитет... сами сме си ВИНОВНИ , бягали младите ами да бягат тука до 30-36г ми хвърлят салфетки по чалготеките , цени се само курвалъка и мангизите после държавата виновна , да виновна е но не на 100% , сами може да си помагаме имаме пари за заведения и пукница а няма да дадем 1лв да дарим на човек в нужда и да се организираме , само търсим далаверката , схемичката , младите учат а групово бягат от лекции и какво ли не още , нямало бизнес как да има то седи и цъка на телефона си цялден после е--на дуржава нищо не става , няма пари няма зплати , ами да ама като отидеш някъде и не те е-бават като клиент ест че ще отидеш при други - ето бизнес - разруха - безразличие- съкращение - 0лв после заплата и фалит. да има мн работодадели които са некоректни ама който иска ще намери начин . нямало живот викат мои приятели , за ко да бачкам за 500 600 лв ами хубу ама аз като почнах и бях на 20 бачках за 5лв на ден 6 месеца , това е идеята бачкаш развиваш се и като станеш по добър и се развиваш после е друго , почваш стабилни доходи всичко с времето си . На много приотитети са на 20 25 да се е-е кат лудо и да хамалосва по живота емиии лошо няма ама има един лаф " не може хем х-я до края и душата в рая" постигнах успех но с цената на забавленияат и живота по барчета кръчми и банкетчета е загубих 10г но сега като ме следва успеха защото собствения си з-дник потих е друго , забелязал съм че колкото повече бачкам повече работа имам ( лаф запазен между ме
  • 345 ФАКТ

    9 1 Отговор
    Всички в Затвора,които управляваха България след 1989-година !!!
  • 346 СанатА

    4 4 Отговор
    Много усилия ми трябваха да прочета толкова неграмотни коментари на все разби..ачи.

    България ще я има, трудно ще се върнат тези, които закъснеят!
  • 347 Ами не точно

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "Просто е":

    Оказва се , че точно тези изхранват поне милион сънсродници, дето дето на тез динили в Парламента не им пука грам....Имат абсолютно право на глас. Внасят повече от външните инвеститори...
  • 348 Споки

    4 2 Отговор

    До коментар #342 от "Варненец":

    И теб ше те колвт в некое циганско село на дърти години, демокртате...Ше се молиш за стар милиционер и ред, ама нема....
  • 349 Лопе де Вега

    3 0 Отговор
    Няма толкова затвори. И това са го измслили!
  • 350 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 351 Димитър Кънев

    4 2 Отговор

    До коментар #119 от "Да живее България!!!":

    България ще се оправи е чак тогава когато изринем Бойко Борисов барабар с неговите подмазвачне.Но как ще стане като болшинството са оскотели от глад и дори половин кебабче и половин бира са моментно оцеляване.
  • 352 Тъй де

    4 1 Отговор

    До коментар #350 от "Дедо ви":

    В чужбина има нужда и от такива работници, а не само от мениджъри и архитекти! Относно твоите доходи - браво!!!! Обаче не всички могат да са като теб! Проблема е в системата - тя винаги ще произвежда бедност и разруха!!! Математически няма как да се разпределят парите така, че да има хем много милионери, хем всички да са заможни. В целият свят трябва да се промени политиката, но богатите нямат интерес, защото те печелят чрез печатане на пари, кражби, далавери и експлоатация. Затова каквото и да си говорим просто е излишно. Има ли я демоНкрацията, ще ги има проблемите и цял живот едно и също ще оплакваме!!! БГ нито на Сащ може да се опълчи, нито на Германия. Ние сме обречени да сме донорска държава в демоНкрацията

    Коментиран от #374

  • 353 Va60

    3 3 Отговор
    България я е имало и ще я има още 1000г,но българите няма да ги има.Най-смешни са ми тези,които работят в чужбина като миячи на чинии или нещо подобно и като си дойдат лятото с лъскави лимузини на по 500х км и гледат лошо изпод тъмните стъкла.

    Коментиран от #363

  • 354 Иван

    2 2 Отговор
    Все другите ни криви, кой бяга от хубавото.и защо отиват там. Всички в тази държава се оплакваме и все търсим вината извън нас.
  • 355 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 356 Никой

    1 0 Отговор

    До коментар #337 от "СЪЖАЛЯВАМ, автора има право !":

    Няма голямо значение каква е икономическата система, а е от значение политическата система, каква вътрешна и външна политика ще прави.
  • 357 Циганин

    3 1 Отговор
    Винаги е било така и така ще бъде по-голямата риба изяждала малката , ние сме изядени вече връщане назад НЯМА!!!!!
  • 358 Хараламби

    2 5 Отговор
    Ако не бяхме в ЕС щяхме да сме като Венецуела. Сега поне имаме възможност да се измъкнем от тази мафия държавата.
  • 359 Никой

    3 0 Отговор

    До коментар #341 от "Никой":

    Забравил съм да пусна линка Български Владетели Хронология.
    https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Български_владетели
  • 360 Хахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #350 от "Дедо ви":

    Ти си дърт комунист ве, или баща ти е бил такъв, които се осраха с недоносчето комунизъм, изметноха се като педали от идеите за светло бъдеще, и с крадените комунистически пари започнаха див некадърен капитализъм и псевдодемокрация. Това е родоотстъпничество, безнравственост, низост, мерзост, предателство. Кому са нужни такива!?!
  • 361 Гербер

    0 2 Отговор

    До коментар #95 от "гост":

    От десет години съм в Герб. Сега имам собствена фирма с 12 работници. Жената избрахме за координатор. Дъщерята завърши висше и я взеха в общината с конкурс. Кандидат зета е общински съветник. То не може само да лапаш мухи и да критикуваш. Трябва и малко акъл. Нашата родина е прекрасна. Кво ще правите в чужбина?
  • 362 Мразещ изкукали дъртаци

    1 0 Отговор

    До коментар #350 от "Дедо ви":

    Дядка,реститут ли си?Гледай да не те надушат ало апашите...
  • 363 Размисли и страсти

    0 2 Отговор

    До коментар #353 от "Va60":

    Абе пАтреот,сегашната Бълхария ея има 1876г.Преди това 200г.византийско после 500 г.турско робство без Бълхария на картата на Европа.Научете се да смятате Ганьовци...и следващия път без Бълхария ще е за постоянно...градация пич.
  • 364 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 365 Мемед

    1 0 Отговор
    Аз си спомням как sunetchiyata резна пишката ми
  • 366 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 367 Вуйчо

    1 0 Отговор
    Г-н Божилов,
    Браво!
    Тъжна и жестока истина рисувате!!
    Броят на коментариите показва /огромен/ показва, че сте в десетката! Дори и тези с отрицателните коментари са уцелени, нищо, че още не са го осъзнали!
    Аз съм на 72 и освен да чета и коментирам /където ме допуснат/ , друго не мога!
    Призовавам можещите да разпращат тази статия на познатите им, които са в чужбина! Дори и да са черноработници, те имат много добро образование /дори и да е средно/ , много добра обща култура и затова се интегрират в западните общества!
    Браво г-н Божилов, продължавайте!
  • 368 арджентата

    3 0 Отговор
    " Голата истина"! Прекрасна, тъжна, но реалистична статия! Бих добавила малко оптимизъм... вярвам, че нещата ще се обърнат. Висока цена ще платим, но България винаги ще я има!... И ще стане "раят на Европа"!

    Коментиран от #373

  • 369 Момента магла

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Джуджо":

    Здравейте на всички. Чета и искам да взема и аз становище. Човека е прав до някаде. Но затова не е виновен ЕС. А световния икономичен живот. Борбата между капитализъм и социализъм. Ние сме малки кукли на конци на всички. Но 5 пъти идват да не освобождават Русия дано дойде пак да не освободи. Роби сме на света.
  • 370 ДОКО

    1 0 Отговор
    АМИ..СПОРЕД ГЕНЕРАЛ БОКО ТЪПОКО И ЦЕЦКО УШКО БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ДЪРПАТ НАПРЕД..ДАЖЕ КАЗА БОКО НИЕ СМЕ НОМЕР 1 НА БАЛКАНИТЕ И В ПОДБАЛКАНСКОТО ПРОСТРАНСТВО..НИЕ СМЕ ПИЧОВЕ..БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ Е БИЛА ЩЕ БЪДЕ И ЩЕ ПРЕБЪДЕ..
  • 371 Скептик

    0 0 Отговор
    Ние сами не успяхме да запазим доброто от социализма и като добавим качества от демокрацията. Изхода е да се трудим.Но преди това да сменим модела на чиновническа диктатура.
  • 372 Byzantium

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    А няма ли да са гърци или руснаци?
  • 373 Byzantium

    0 1 Отговор

    До коментар #368 от "арджентата":

    И когато нещата се обърнат няма да има нито капитализъм нито социализъм!
    Дай Боже!
  • 374 Byzantium

    0 1 Отговор

    До коментар #352 от "Тъй де":

    По-добре да сме Византия!
  • 375 MRS KATHY HALL

    0 0 Отговор
    Внимание:
    Търсите РЕАЛНА ФИНАНСОВА КРЕДИТНА КОМПАНИЯ, която да ви отпусне заем между 5 000 евро и 5 000 000 евро (за бизнес или фирмен кредит, личен заем, жилищни кредити, заем за кола, заеми за консолидация на дълга, рисков капитал, заем за здравеопазване и др.)
    Или ви е отказан заем от банка или финансова институция поради една или друга причина?
    Кандидатствайте сега и получете реален финансов заем, обработен и одобрен в рамките на 3 дни.
    КОМПАНИЯ ЗА МЕТОДИСТ ЛИМИЛЕЙТ КООПЕРАТИВЕН КРЕДИТ, ние сме "Международно акредитиран кредитодател", който дава РЕАЛНИ ФИНАНСОВИ ЗАЕМИ на физически лица и фирми с нисък лихвен процент от 2% с валидна лична карта или международен паспорт на страната за проверка.
    Изплащането на нашия кредит започва 1 (Една) година, след като сте получили заема, а продължителността на изплащане варира от 3 до 35 години.

    ЗА ВРЕМЕНЕН ОТГОВОР И ОБРАБОТКА НА ЗАЯВКАТА ЗА КРЕДИТ В 2 РАБОТНИ ДНИ,
    Свържете се с нас директно чрез този имейл: [email protected]


    Свържете се с нас със следната информация:

    Пълно име:____________________________
    Необходима сума като заем: ________________
    Срок на кредита: _________________________
    Цел за кредит: ______________________
    Дата на раждане:___________________________
    Пол: _______________________________
    Семейно положение:__________________________
    Адрес за контакт:_______________________
    Град / пощенски код: __________________________
    Държава:__________________________
  • 376 Баба Илийца

    1 0 Отговор
    Напълно си прав ! Кочината тук е голяма!Българино фалира банки, срива сайтове на НАП, много знае по принцип! Радвам се за тези, които се отърваха!Комунистическият ни химн само като го чуеш, по добре да пуснеш сифона в банята!
  • 377 Anonymous

    1 0 Отговор
    За 25 години не съм видял нищо хубаво от тази "велика"България.Глад,мизерия,кредити.Завършил съм висше образование с пълен 6,но не ми дават шанс дори за стаж...До като дъщерята/сина на "Еди-кой си "може да е пълна сган,но е с предимство пред мен защото мама/тати има познати .ПАРОДИЯ!.Кандидатствал съм над 1 000 обяви,звъннаха ми едва от 6 или 7 и то на заплати от порядъка на 800 лева.3 пъти кандидатствах в чужбина(Шотландия,Финландия,Германия)-от Финландия и от Германия ме молеха да отида-буквално...Кажете ми,Дами и Господа,как да остана в родината си?! Как?!И да подчертая нещо-обичам родината си,мразя държавата!Хубав ден Ви желая!
  • 378 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 379 янис

    0 0 Отговор
    и аз мисляя така