30 Декември, 2018 18:13 9 011 153

Русия трупа ракетна мощ в Охотско море

  • русия-
  • ракети-
  • япония-
  • курилски острови

Москва планира до края на 2020 г. да обхване с единна система за отбрана Курилските острови

Русия трупа ракетна мощ в Охотско море - 1
Снимка: Shutterstock

Русия планира до края на 2020 г. да приключи създаването на единна система за отбрана, която да обхваща всичките Курилски острови, гарантирайки защитата на стратегически важното Охотско море. Това съобщи агенция Киодо, като се позова на документ на руските въоръжени сили, с който разполага, предаде ТАСС.

"През 2020 г. на Курилските острови трябва да бъде създадена единна система за отбрана. Необходимо е да се премахне възможността противникови кораби да минават през протоците към Охотско море и да стоварват противникови десантни войски на островите", се казва в документа.

Според Киодо се предвижда по-специално да бъде увеличен броят на бреговите ракетни комплекси "Бал" и "Бастион", разположени на архипелага. Освен това материалите сочат, че Русия смята да развива инфраструктурата на летищата за патрулни самолети за борба с подводници и на пристанищата за големи кораби на остров Парамушир.

Киодо свързва действията на Русия със засилването на американското военно присъствие в региона, причина за което пък е нарастващата заплаха от страна на Северна Корея. Освен това Русия се стреми да гарантира безпроблемно придвижване на своя Тихоокеански флот, най-вече на подводниците. Според Киодо обаче това може да се отрази зле върху преговорите за мирен договор с Япония, които двете страни са решили да активизират.

След Втората световна война Русия и Япония не са подписвали мирен договор и вече десетилетия преговарят по въпроса. Токио и Москва спорят главно за суверенитета върху островна верига, която японците наричат Северни територии, а руснаците - Южни Курилски острови.

В края на войната островната верига е окупирана от съветски войски, след което местното японско население е екстрадирано. Токио претендира за островите Итуруп, Кунашир, Шикотан и група малки необитаеми островчета, наричана в Япония - Хабомаи.

Руското външно министерство неведнъж е заявявало, че суверенитетът на федерацията върху тях, оформен в международно-правен план, не подлежи на съмнение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    94 17 Отговор
    Това си е тяхна територия могат да си правят каквото решат.
  • 2 Злия

    93 17 Отговор
    Нека си претендират жълтите колкото си искат ще си останат с претенциите. Никога няма да ги получат! А колкото до ракетите на руска земя руснаците могат да си правят каквото си искат!
  • 3 КГБ Териер

    84 15 Отговор
    Как да им върнеш островите като ще изядът дори и щурците и после ще го пренаселят. Никакво връщане на острови на кито-убийците!

    Коментиран от #18, #101

  • 4 зззззз

    66 15 Отговор
    Феновете на кваварчетата почнаха с минусите !

    Коментиран от #5

  • 5 Shturmgewehr stg 44

    12 57 Отговор

    До коментар #4 от "зззззз":

    Куха хралупа си! В случая сме фенове на Япония! Хонда, Сузуки, Кавазаки, Ямаха, Накамичи, Сони, Панасоник и мн. д-р...

    Коментиран от #9, #10

  • 6 Кавар

    15 21 Отговор
    Прощавайте това сайт за разполагане на ракети ли е или за тяхното изстрелване . Ако може да го преименувате на raketi.bg ще ви бъда много благодарен.
  • 7 чичко каза

    12 32 Отговор
    Това не е вярно, чичко Путин каза, че лошите на запад отварят нова надпревара във въоръжаването. Не е вярно и това, че чичкото поне всеки месец се хвали с нови оръжия, че отваря нови фронтове на противопоставяне в Арктика, както и много други...
    А че това е сайт говорител на чичко Путин вече никой не се съмнява...
  • 8 Евангелие от Матея

    3 24 Отговор
    Тогава Иисус му казва: върни ножа си на мястото му; защото всички, които се залавят за нож, от нож ще погинат;
    Матей 26:52

    Коментиран от #152

  • 9 Каору Сейки

    9 25 Отговор

    До коментар #5 от "Shturmgewehr stg 44":

    И-и-и Немецо кат каза Nakamichi и мед ми потече . Кво нещо ,какви спомени . Не е кат някоя руска "Весна" да ти влачи касетата и да вие кат руски ЗИЛ . Да живеят джапанките .
  • 10 американoсран

    37 10 Отговор

    До коментар #5 от "Shturmgewehr stg 44":

    Не знам на кой си фен ама аз имам руски поялник по-скоро пише СССР и още работи перфектно през годините смених много сонита, Хитачиta както и едно Сузуки което блокира и доста поялници защото ми трябват да върша работа с тях но единствените които работят с един български индукционен поялник от комунистическо време и един на който пише СССР!

    Коментиран от #37, #76

  • 11 СССРБарета

    40 5 Отговор
    хората са казали че за всяко нещо си има майстор! за автомобилите германците за техниката японците но за ракетите и оръжията руснаците!

    Коментиран от #12, #14, #147

  • 12 Левски

    14 5 Отговор

    До коментар #11 от "СССРБарета":

    и за ментетата китайците!
  • 13 Borislav Popov

    33 4 Отговор
    Когато имаш с какво - можеш да си отстояваш интересите. А като те разоръжат - стоиш и гледаш. Ние с гайдите като нямаме вече ни армия, ни самолети, ни кораби , ни подводници - какво ще правим?
  • 14 Руските свине

    5 33 Отговор

    До коментар #11 от "СССРБарета":

    И те скоро ще си намерят майстора. Веднъж вече го намериха и кочината се разпадна. Сега ще има продължение.

    Коментиран от #15, #16, #17, #127

  • 15 НКВД

    21 3 Отговор

    До коментар #14 от "Руските свине":

    Намериха го да, единия умря на острова тровен с арсен другия го снимаха шпиц с кърпени чорапи 45година!

    Коментиран от #22

  • 16 Borislav Popov

    32 4 Отговор

    До коментар #14 от "Руските свине":

    Коя точно кочина се разпадна ? Русия не се е разпадала ! А ако говориш за пуделите дето вечно си търсят господар - това е друг въпрос . Сега краварите се нагърбиха с тия пудели и за 35 години от края на студената война - дълговете им нараснаха тройно !!!!

    Коментиран от #27

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 СеСеСеРем

    6 35 Отговор

    До коментар #3 от "КГБ Териер":

    Върни островите бе рогач . Докога ще газите с мръсните си ботуши чужда земя . Не стига че цяла Източна Европа бе въшлясала от червеноармейците ами трябваше и да се бършем с руски вестници с лилаво мастило. От островите джапанките поне нещо ще направят , а неандерталците от Путинландия само гола пустош !

    Коментиран от #20

  • 19 ГосТ

    7 25 Отговор
    Хммм абе,като чета коментари на русофили и гледам действията на Путин,си мисля че Европа и Япония наистина трябва да бъдат със сащ. Тъжно но факт. Тоя Путина досущ като перчема от Северна Корея, даже по зле. Защото онзи миряса малко, че дори помисли за мир и сътрудничество с мнооого по развитата Корея. Гледай колко интересно значи. Едни и същи хора,ама едните на светлинни години от другите....

    Коментиран от #21

  • 20 Borislav Popov

    38 4 Отговор

    До коментар #18 от "СеСеСеРем":

    Върнете земята на индианците бе !До кога ще газите с мръсните си ботуши чужда земя ?

    Коментиран от #74

  • 21 Borislav Popov

    16 4 Отговор

    До коментар #19 от "ГосТ":

    И от къде точно гледаш ? От Факултето ?

    Коментиран от #26

  • 22 Руските свине

    3 26 Отговор

    До коментар #15 от "НКВД":

    Много се бъркаш путлерастче непоръбено. Майстора се казва Рони.

    Коментиран от #24, #33, #77

  • 23 ГосТ

    6 32 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Русия е плашило за света и най вече за собствените си мужици, защото нормалните бягат с 200. Във всички войни е печелила благодарение на съюзниците си. Няма да изброявам. Русия е като Северна Корея,не би могла изобщо да се сравнява с Китай по нищо. Онези са много по цивилизовани и вече много по напред с материала. ЕС и Великобритания имат много по голяма бойна мощ от Русия. Изобщо не им трябват съюзници. Айде да не пиша в какви формати са се водели войните досега.

    Коментиран от #25

  • 24 Borislav Popov

    16 4 Отговор

    До коментар #22 от "Руските свине":

    Имаш предвид оня третостепенен актьор ли ???

    Коментиран от #28

  • 25 Borislav Popov

    27 2 Отговор

    До коментар #23 от "ГосТ":

    Русия бяга с 200 щото Наполеон , Хитлер и останалите бягат с 300 !

    Коментиран от #29

  • 26 ГосТ

    5 19 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Знаеш к'во всъщност никой не се интересува от Путина и перчема. Не ги приемат насериозно. Честно ти казвам,като кажеш Русия в някоя държава с висок стандарт на живот и всеки вдига рамене. Боли ги фара за Русия, само Тея от факултето всъщност се интересуват и ние, които убиваме време.
  • 27 Рубладжийче

    4 22 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Ти си уникален случай на триумфираща неграмотност и простотия! Фактически предстои третото разпадане на руската кочина. Първият бе, през 1918 когато капитулира пред Германия, България, Австро-Унгария и Османската империя, като в резултат изгуби Полша, Финландия и прибалтийските републики. Втория бе 1991 година когато се разпадна СССР и 14 от републиките станаха самостоятелни държави,. Сега е наред третото разпадане. Със сигурност ще се отделят Кавказ и части от Сибир и Далечния Изток.

    Коментиран от #30, #32

  • 28 Рубладжийче

    4 14 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    Трето степенен ама обърна хастара на Империята на злото!

    Коментиран от #35

  • 29 ГосТ

    1 16 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    Имах предвид, че нормалните руснаци бягат с 200 от Русия. И това което ти написах е да помислиш за формата на досегашните конфликти в които е участвала Русия ;)

    Коментиран от #31, #34

  • 30 Borislav Popov

    21 0 Отговор

    До коментар #27 от "Рубладжийче":

    На 3 декември 1917 година се провела специална конференция с участието на САЩ, Англия, Франция и съюзните им страни, на която било прието решение за разграничаване на зоните на интереси на териториите на бившата Руска империя. Като зона на влияние на Англия били определени Кавказ и южноруските области, на Франция — Украйна и Крим. Американците щели да вземат Сибир, а японците искали да получат част от Далечния изток.
    На 1 август 1918 година английските войски дебаркирали във Владивосток. Пак там през август пристигнали американците. Пак през август американци, англичани и французи превзели Архангелск. Интервентите обявили военно положение, въвели военнополеви съдилища, за времето на окупацията те изнесли 2686 хиляди пуда различни товари на обща сума над 950 милиона златни рубли. Плячка на интервентите станал целият военен, търговски и риболовен флот на Севера. Американските войски изпълнявали наказателни функции. Над 50 хиляди съветски граждани (повече от 10 % от цялото подконтролно население) били хвърлени в затворите на Архангелск, Мурманск, Печенга, Йоканга. Само в Архангелския губернски затвор били разстреляни 8 хиляди души, 1020 са умрели от глад, студ и епидемии.
  • 31 Димитьр

    21 1 Отговор

    До коментар #29 от "ГосТ":

    Да бе...... А ненормальное бьлгари плюят и папат кисель зеле. Че и вонять Като тебе....от 2011 сьм в русия. БГ е кенеф в сравнение с РФ.

    Коментиран от #38, #72

  • 32 Borislav Popov

    18 2 Отговор

    До коментар #27 от "Рубладжийче":

    В Приморието американците са вършили удивителни по своята безчовечност действие, а остров Руски, където тези дни се провежда срещата на върха на АТИС, станал концентрационен лагер, където докарвали пленници. Имало и други лагери на смъртта, където американците унищожавали местното население, но лагерът, създаден на остров Руски, просъществувал по-дълго от другите – до октомври 1922 г. Изтощените в лагера хора давили до острова, поединично и заедно на цели баржи, като връзвали ръцете им с бодлива тел.

    Има свидетелства, че вече след завършване на интервенцията, един от водолазите, работейки на потопените обекти край остров Руски, се натъкнал на една от тези баржи, в която „стояли, като живи, вързани хора“. Шокиран от видяното, водолазът полудял.
  • 33 НКВД

    22 2 Отговор

    До коментар #22 от "Руските свине":

    Белязания ако не беше предател щеше да чакаш трубадура.! И СССР не се разпадна а Русия се отърва от излишния товар!
  • 34 Borislav Popov

    18 2 Отговор

    До коментар #29 от "ГосТ":

    Разбира се, американците не са били самотни при тези зверства. Японските интервенти не са им отстъпвали ни най-малко. Така например през януари 1919 г. войниците от Страната на изгряващото слънце изгорили напълно село Сохатино, а през февруари — село Ивановка. Ето как свидетелства за това репортерът Ямаути от японския вестник „Урадзио нипо“: „Обкръжихме село Ивановка. 60-70 къщи, от които се състоеше то, бяха напълно изгорени, а неговите жители, включително жените и децата (всичко 300 души) бяха заловени. Някои се опитаха да се скрият в къщите си. И тогава тези къщи се подпалваха заедно с намиращите се тях хора“.

    Само през първите дни на април 1920 г., когато японците внезапно нарушиха договореността за примирие, те унищожиха във Владивосток, Спаск, Николск-Усурийск и околните селища около 7 хиляди души.
  • 35 Borislav Popov

    20 2 Отговор

    До коментар #28 от "Рубладжийче":

    По време на гражданската война между Севера и Юга в САЩ, която е станала няколко десетилетия преди началото на гражданската война в Русия. Тогава руската държава е била на върха на своето могъщество и императорът Александър II изпратил към бреговете на Америка две ескадри, обозначавайки руското присъствие и в Тихия, и в Атлантическия океан, при което замисълът бил не руските военни да вземат участие в боевете, а само тяхното присъствие да охлади англичаните, които възнамерявали да влязат във войната против Линкълн (на страната на робовладелските щати, разбира се).

    Така или иначе, по време на знаковата война между Севера и Юга, Русия много ясно очертала своята позиция, резултат от която станало запазването на териториалната цялост на САЩ и сравнително бързото прекратяване на бойните действия. Ще отбележим, че руските военни не са убили нито един човек, нито един не са осакатили.

    Руските в САЩ не са убили нито един човек, американците унищожили и подложили на изтезания десетки хиляди хора в Русия.
  • 36 ГосТ

    4 17 Отговор
    Ами напиши нещо и за Сталин де. И неговите методи и лагери. Дори към собственият си народ. Въпреки че "собствен" трябва да е в кавички. Иначе не е честно

    Коментиран от #39, #41

  • 37 Shturmgewehr stg 44

    3 9 Отговор

    До коментар #10 от "американoсран":

    Чудесно, кърпи си с поялниците руските таралясници! А да припомним Цушимската битка?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Borislav Popov

    17 6 Отговор

    До коментар #36 от "ГосТ":

    Сталин е личност ! Сталин спасява Европа от кафявата чума ! На вагоните отиващи за фронта войниците са написали -"За Родину, за Сталина"! Сталин е човека който жертва собствения си син в името на победата.

    Коментиран от #42, #48, #54

  • 40 Симо Хайха

    3 17 Отговор
    Преизчислени по курса за 2003 г. и отчитайки инфлацията, доставките от САЩ възлизат на $110 милиарда, а заедно с британските и канадските доставки – на $130 милиарда. По днешния курс тази сума набъбва над 160 милиарда долара. По някои основни направления тези доставки са имали изключително значение. Например през първата половина на 1942 г. Западът доставя три пъти повече танкове на СССР, отколкото той е загубил в сраженията САЩ са доставили и 15 000 самолета за съветската авиация, сред които изтребители “Еъркобра” и бомбардировачи “Бостън”. Към онзи момент това са били най-съвременни самолети. С “Еъркобра” е летял знаменитият съветски ас Александър Покришкин, както и цялата му ескадрила. Той е свалил 59 германски самолета, 48 от които с американската техника”, посочва Будницки.Този път няма да има кой да ви помага чебурашки!

    Коментиран от #46

  • 41 НКВД

    19 4 Отговор

    До коментар #36 от "ГосТ":

    А ти напиши нещо за кланетата на индианци и резерватите, и одеалата заразени със шарка! В СССР нямаше организирана престъпност а само битова от 1917г чак до 1989г. Блгодарение на ГУЛАГ
  • 42 Историк

    6 16 Отговор

    До коментар #39 от "Borislav Popov":

    Сталин и Хитлер бяха другарчета бе пухльо. И ако не бяха съюзниците на кочината, от Джугашвили само мустаците щяха да останат.

    Коментиран от #43, #45

  • 43 НКВД

    15 3 Отговор

    До коментар #42 от "Историк":

    Сталин не е дигал ръчичка за поздрав към Хитлер както британската кралица!

    Коментиран от #44

  • 44 Историк

    2 11 Отговор

    До коментар #43 от "НКВД":

    Напротив, поздравява е Хитлер и е вдигнал тостове да победата на немското оръжие срещу Запада.

    Коментиран от #47, #49

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Хи их хи

    19 2 Отговор

    До коментар #40 от "Симо Хайха":

    Публикувано във факти.бг: Западът доставя три пъти повече танкове на СССР, отколкото той е загубил в сраженията... От това следва, че в един момент руснаците са били въоръжени само с американски танкове! Хахахаха..., ай пишете по разумни глупости!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Историк

    4 16 Отговор

    До коментар #39 от "Borislav Popov":

    И никой на фронта не е умирал с името на Сталин на уста. Надписите са ги писали политкомисарите и офицерите от Смерш. Нагълтал си се с много митове и легенди.

    Коментиран от #50, #51

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Borislav Popov

    13 2 Отговор

    До коментар #48 от "Историк":

    В началото на събитията Англия и другите страни остават зад кулисите, но помагат на агресорите там, където могат. Англия блокира в Лигата на Нациите (тогавашното ООН) обръщението на Китай с молба да се осъди японската агресия. На конференцията в Брюксел САЩ цинично съветват китайците «да оправят конфликта на базата на политическо решение». Смисълът на тези действия е в това, че Щатите целят да насочат агресивните стремежи на Япония срещу СССР.
  • 51 Borislav Popov

    15 3 Отговор

    До коментар #48 от "Историк":

    Затова и днес е напълно удобно да се учат децата да ненавиждат Съветската власт, «нападнала невинната Полша», да се учат децата, че техните деди са негодници и кръвопийци…
    Целта е една — да се внуши чувство за вина и комплекс за непълноценност на всички, които са били тогава, а и сега антифашисти и комунисти.

    Коментиран от #102

  • 52 КГБ Териер

    16 2 Отговор

    До коментар #47 от "Borislav Popov":

    Ама разбира се, поляците са гащите на фашистите от Германия и избиват сами евреите 3 милиона. Сега се правят на жертви тези католици и искат репарации от Германия за избитите от самите тях евреи.
  • 53 Историк

    5 15 Отговор

    До коментар #45 от "Borislav Popov":

    Ти сега какво се опитваш да правиш? Да оневиниш кочината, че заедно с германците започнаха войната ли? Фактите са си факти, колкото и да ги отричаш и оправдаваш. И не се пъни повече, руските фалшификати на историческите факти ги знаем.

    Коментиран от #55, #56

  • 54 ГосТ

    4 17 Отговор

    До коментар #39 от "Borislav Popov":

    Заучена пропаганда. Личност бил, пратил най добрият си инженер на "почивка" в Сибир (после го върнал разбира се,джуджето му с джудже,като няма кой),а генерала си в забвение. фон Браун като военнопленник в САЩ е бил многократно по уважаван от въпросният човек в собствената си страна. За кои вагони говорш,за тези към Сибир ? Както и да е. Не ме интересува как живеят в Русия, въпросът е да не правят мазало около себе си.

    Коментиран от #57, #58

  • 55 Borislav Popov

    16 2 Отговор

    До коментар #53 от "Историк":

    Това са фактите ! Останалото е фантазия в главата ти ! И западна пропаганда ! Фактите можеш да ги провериш и сам ! Скоро имаше отделна статия тук за нападението на Полша и Германия над Чехословакия !

    Коментиран от #60

  • 56 Отечествен Фронт

    14 3 Отговор

    До коментар #53 от "Историк":

    Не съветите харизаха половината Чехия 1937 г. на Хитлер а Франция и UK. А тази част от Полша която взима Сталин си е руска по начало населена предимно с руснаци! А поляците когато нападаха Русия? Войната от 1919-1921г.Руска Украйна и СССР срещу Полша и Полска Украйна!!

    Коментиран от #61

  • 57 Borislav Popov

    14 3 Отговор

    До коментар #54 от "ГосТ":

    Да - в обора са били много уважавани фашагите виновни за смъртта на милиони. Вместо да ги изправят на трибунал - те ги прибрали при тях. А уж се борели против фашизма ! Май също както против талибаните в Сирия.

    Коментиран от #64

  • 58 НКВД

    11 2 Отговор

    До коментар #54 от "ГосТ":

    Рижкия договор от Рига 1921г.чети момче чети нали уж си грамотен!
  • 59 Историк

    3 12 Отговор
    Началото на ВСВ се слага на 23.08.1939 година с подписването на Пакта Молотов - Рибентроп, с който се прави подялба на Европа между двамата диктатори Хитлер и Сталин. Всички русофирски писания са опит за потулване и омаловажаване на този факт. След подялбата на Полша, Хитлер тръгва на запад а Сталин се опитва да се върне Финландия, взима Молдова от Румъния и завзема прибалтийските републики.

    Коментиран от #63

  • 60 ГосТ

    5 11 Отговор

    До коментар #55 от "Borislav Popov":

    "Териториалното разделяне на Полша между СССР и Германия завършва на 28 септември 1939 г. с подписването на Договор за дружба и граници между СССР и Германия. Установена е обща съветско-германска граница. На 30 ноември 1939 г. СССР напада Финландия. За Червената армия започва изтощителна война свързана с голям брой човешки жертви, която завършва през март 1940 г. Съгласно съветско-финландския мирен договор се откъсват територии от Финландия в полза на Съветския съюз.През 1940 г. Червената армия, в разрез с предварителните договорености за сферите на влияние, навлиза в балтийските държави Литва, Латвия и Естония и те са присъединени към СССР. Същата съдба имат Бесарабия и Северна Буковина."След като Германия напада Съветския съюз на 22 юни 1941 г., договорът за ненападение между двете страни и допълнителния протокол за разпределение на източна Европа фактически стават невалидни.... какво да кажа... факти

    Коментиран от #65

  • 61 Историк

    5 13 Отговор

    До коментар #56 от "Отечествен Фронт":

    Да бе, руската кочина не води войни и не заграбва територии, тя само освобождава народите.

    Коментиран от #62

  • 62 Отечествен Фронт

    15 5 Отговор

    До коментар #61 от "Историк":

    Историята е такава руснаците освобождават факт. оплачи се на съдбата че си се родил русофоб!
  • 63 Borislav Popov

    14 4 Отговор

    До коментар #59 от "Историк":

    И какво са разпределили Сталин и Хитлер ? Сталин сигурно е взел Чехословакия ????

    Коментиран от #66, #67

  • 64 ГосТ

    2 10 Отговор

    До коментар #57 от "Borislav Popov":

    Ако фашагите не бяха нападнали Русия,а бяха разпределили източна Европа според договора с червената армия нямаше да говориш така.

    Коментиран от #68

  • 65 Borislav Popov

    14 2 Отговор

    До коментар #60 от "ГосТ":

    Я вземи сега картата и виж земите 20 години преди това на кого са принадлежали ? Дали са били исторически Полски ? Или Полша ги заграбва в края на ПСВ ???
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ГосТ

    5 11 Отговор

    До коментар #63 от "Borislav Popov":

    Прочети цитата от този договор и ще видиш какво е взел Сталин. И как паралелно вървят грабежите на двете страни.

    Коментиран от #69

  • 68 Borislav Popov

    15 3 Отговор

    До коментар #64 от "ГосТ":

    Ако баба беше мъжка - щеше да бъде с дръжка ! В историята няма "ако" ! Има само факти !

    Коментиран от #70

  • 69 Borislav Popov

    14 4 Отговор

    До коментар #67 от "ГосТ":

    Кога Полша ще върне земите на Германия ? Нали са много демократични и справедливи ????
  • 70 ГосТ

    3 14 Отговор

    До коментар #68 от "Borislav Popov":

    Факт че фон Браун е живял много по добре от Корольов и е изпратил хора на луната. Колко далновидно и справедливо решение на американците да не лишат човечеството от толкова гениален инженер (без избор в ситуацията),от който впрочем взимат много самите руснаци. Да не кажа почти всичко ;)

    Коментиран от #73

  • 71 ГосТ

    2 7 Отговор
    Хахаха беше ми изключително забавно да чета разликите между първите руски ракети и ФАУ.
  • 72 Citizen X

    1 5 Отговор

    До коментар #31 от "Димитьр":

    Трябва да ти редактират текста. Пишеш направо на руски
  • 73 Borislav Popov

    13 2 Отговор

    До коментар #70 от "ГосТ":

    Факт е че фон Браун е трябвало да го изпратят на трибунал. Неговите ракети бомбардират Англия по време на войната. Негова разработка е фау 2 .

    Коментиран от #139

  • 74 Хиро Онода

    0 13 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    Върнете ни Стара Велика България със столица Фанагория! Крим не е ваш бе риска отрепко, а е български!

    Коментиран от #78, #81

  • 75 О Чакър

    0 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Преизчислени по курса за 2003 г. и отчитайки инфлацията, доставките от САЩ възлизат на $110 милиарда, а заедно с британските и канадските доставки – на $130 милиарда. По днешния курс тази сума набъбва над 160 милиарда долара. По някои основни направления тези доставки са имали изключително значение. Например през първата половина на 1942 г. Западът доставя три пъти повече танкове на СССР, отколкото той е загубил в сраженията САЩ са доставили и 15 000 самолета за съветската авиация, сред които изтребители “Еъркобра” и бомбардировачи “Бостън”. Към онзи момент това са били най-съвременни самолети. С “Еъркобра” е летял знаменитият съветски ас Александър Покришкин, както и цялата му ескадрила. Той е свалил 59 германски самолета, 48 от които с американската техника”, посочва Будницки.Този път няма да има кой да ви помага чебурашки!
    Коментиран от #46
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Помнещ

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Руските свине":

    Сигурно говориш за О' СЪЛИВАН
  • 78 Borislav Popov

    10 1 Отговор

    До коментар #74 от "Хиро Онода":

    Ами върви си го вземи бе ? При кой Български хан е това ? И коя година ?

    Коментиран от #87

  • 79 НКВД

    10 0 Отговор
    На Луната ги бил пратил Фон Браун??? по скоро НАСА прати луната в Холивуд а не Фон Браун.!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Хисторик

    9 1 Отговор

    До коментар #74 от "Хиро Онода":

    На Баба ти шушоните са български от Крим !

    Коментиран от #85

  • 82 НКВД

    11 1 Отговор

    До коментар #80 от "Borislav Popov":

    Телевизор Шилялис. Зил хладилника работи още на вилата! Ела да видиш Електролукса на 2г вече гние

    Коментиран от #84

  • 83 Shturmgewehr stg 44

    1 6 Отговор

    До коментар #76 от "СссереМ":

    Никогда!
  • 84 Shturmgewehr stg 44

    1 10 Отговор

    До коментар #82 от "НКВД":

    Колко тежи този телевизор? Сигурно повече от 70 кг, на стената можеш да го окачил, само с кран! Хладилника ти ЗИЛ е правен по лиценз на AEG! А моят английски Whirlpool работи вече 18 г без прекъсване!

    Коментиран от #86, #91

  • 85 Shturmgewehr stg 44

    1 8 Отговор

    До коментар #81 от "Хисторик":

    Я виж картата на Стара Велика България бе шушляк!

    Коментиран от #88

  • 86 Borislav Popov

    6 1 Отговор

    До коментар #84 от "Shturmgewehr stg 44":

    А ти колко мислиш тежи един Телефункен от 1976 година ? А дали изобщо си виждал такова нещо ? А Самсунг 100 херца 32 инча от преди 12/13 години ? И няма начин да не тежат - защото тежестта е предимно на кинескопа. На Рубин , Темп ,Електрон - диагоналът е 60 см. Дебелината на стъклото е около 1 см. Но така е и при всички телевизори с кинескоп. Колко мислиш тежи едно Сони от преди 20 години ? А плазмите - които са сравнително нови като продукт ?

    Коментиран от #93

  • 87 Shturmgewehr stg 44

    1 6 Отговор

    До коментар #78 от "Borislav Popov":

    Тя представлява военно-племенен съюз на прабългарите и сродните им племена, дотогава подчинени на Аварския и Западнотюркския хаганат при граници: на изток – река Кубан, на юг – Азовско и Черно море (без южен Крим), на запад – река Днепър, на север – река Донец.

    Коментиран от #89, #90

  • 88 Borislav Popov

    6 0 Отговор

    До коментар #85 от "Shturmgewehr stg 44":

    От коя година картата на България да гледам ?

    Коментиран от #92

  • 89 Borislav Popov

    6 0 Отговор

    До коментар #87 от "Shturmgewehr stg 44":

    Това което изреждаш - не е България. Ако погледнем при великото преселение през колко територии са преминали - трябва ли и тях да включим ?

    Коментиран от #107

  • 90 Borislav Popov

    8 4 Отговор

    До коментар #87 от "Shturmgewehr stg 44":

    Да не говорим че прабългарите са Ираноезично племе и според хипотезите тръгват от Иран ? Дали и ние сме Перси ? Трябва тогава да си искаме земите и от сегашен Иран ! Така ще имаме и петрол !!!!
  • 91 НКВД

    8 2 Отговор

    До коментар #84 от "Shturmgewehr stg 44":

    Току що те излових че си раждан след 1990г.Шилялиса човепе тежи точно 4 кг с диагонал 11 см е! Недей коментира теми и години за които само си слушал!

    Коментиран от #94

  • 92 Хисторик

    4 0 Отговор

    До коментар #88 от "Borislav Popov":

    Сигурно от християнските от преди 5000 г.
  • 93 Shturmgewehr stg 44

    2 5 Отговор

    До коментар #86 от "Borislav Popov":

    Свако ми беше донесъл SONY trinitron 1982г и тежеше 20 кг!

    Коментиран от #95, #96, #98

  • 94 Shturmgewehr stg 44

    2 8 Отговор

    До коментар #91 от "НКВД":

    1971 набор съм бе тюфлек! Съседа ми имаше електрон и тежеше 75 кг! Мразя ви комунисти! До един бих ви издавил в капка вода!
  • 95 Borislav Popov

    5 2 Отговор

    До коментар #93 от "Shturmgewehr stg 44":

    Ай де бе ? И колко инча беше ?14 ?

    Коментиран от #99

  • 96 Borislav Popov

    4 2 Отговор

    До коментар #93 от "Shturmgewehr stg 44":

    Сега да взема да помисля - кой беше ти от фейсбука ? Тоя материал сме го коментирали вече !
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Borislav Popov

    5 2 Отговор

    До коментар #93 от "Shturmgewehr stg 44":

    По принцип Сони тежат много. При еднакъв размер - например 20 инча - са най тежките ! Мога да си поиграя да намеря спецификацията на Сони с 60 см диагонал . Бас държа че трудно ще го носиш сам !!!
  • 99 Shturmgewehr stg 44

    1 4 Отговор

    До коментар #95 от "Borislav Popov":

    21 инча с дистанционно, 16 канала!

    Коментиран от #117

  • 100 Shturmgewehr stg 44

    3 4 Отговор
    Че растях яко момче, растях, ама на 11г, колко да съм вдигал? Помня, отзад на капака имаше две вградени дръжки- удобство!

    Коментиран от #110

  • 101 Джони

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "КГБ Териер":

    Има две страни които тормозят, грабят държат се като агресори и корумпират целият западен свят. Това са Русия и Китай. Те са като скакалците, откъдето минат, остава пустош, глад , престъпления, убийства и огромна корупция. Има една стара българска поговорка. Откъдето е минал и стъпил руски ботуш трева не никне.

    Коментиран от #105

  • 102 Джони

    2 8 Отговор

    До коментар #51 от "Borislav Popov":

    Има две страни които тормозят, грабят държат се като агресори и корумпират целият западен свят. Това са Русия и Китай. Те са като скакалците, откъдето минат, остава пустош, глад , престъпления, убийства и огромна корупция. Има една стара българска поговорка. Откъдето е минал и стъпил руски ботуш трева не никне.

    Коментиран от #104

  • 103 Borislav Popov

    9 2 Отговор

    До коментар #97 от "русофилска подлога":

    Правиш някакви немислими сравнения и изказвания ? Историята на компютъра е доста международна. ...История на компютъра !....Американският математик и инженер Клод Шенон и руският учен В.И.Шестаков през 1941 година показали възможностите на апарат за математическа логика и синтез чрез релейно-контактна система............1939 г.

    Джон Атанасов и Клифърд Бери построили прототип на 25-битов суматор. ..........................................1941 г. Естествено, българин – Джон Атанософф и Бери завършват първият компютър: ABC (Atanasoff-Berry Computer)...........................Първи интегрални схеми Раждането на ИС През април 1949 германският учен Вернер Якоби (Siemens AG) патентова подобно на ИС усилващо устройство съдържащо 5 транзистора........................................1976 г. На 1 април започва историята на Apple. Стива Возняк и Стив Джобс създават своя първи компютър Apple 1..................................А първите бройки Български компютър Имко са изработени 1980 година !!!
  • 104 Borislav Popov

    8 2 Отговор

    До коментар #102 от "Джони":

    Колко войни разпалиха Китай и Русия ? А краварите ? А други държави от алианса ? Я ги изброй !

    Коментиран от #106

  • 105 КГБ Териер

    6 3 Отговор

    До коментар #101 от "Джони":

    Стара фашиска поговорка от преди 1944г.!тогава беше модерно да се оплюват Освободителите както и сега с цел да се сложи някой заради собствен финасов интерес.
  • 106 КГБ Териер

    5 1 Отговор

    До коментар #104 от "Borislav Popov":

    Това не е Джони, а Алиса в страната на чудесата!
  • 107 Димитър

    5 8 Отговор

    До коментар #89 от "Borislav Popov":

    Някой спомня ли си за 1917г Брест литовският договор период който българските войски са победили руските. В Македония и Добруджа. гонили са ги чак до румънско руската граница. Българският народ има много стар корен, които е с тракийски произход. Не се унижавайте със славянските измислици, резултат на руската пропаганда. Някой познава ли поне един жив български славянин.

    Коментиран от #108, #111, #146

  • 108 НКВД

    9 2 Отговор

    До коментар #107 от "Димитър":

    А ти тракийци познаваш ли? И историята ни не е писана от руснаци а от византици! Ходи прочети още нещо и ела го сподели. Ама да е по така логично!
  • 109 Shturmgewehr stg 44

    1 7 Отговор
    Как Русия е присвоила територията на Стара Велика България? Последни под тиранията на сатрапи Иван грозни попадат нейните територии! А войните с Кавказ през 18 век? Зимната война, унгарските събития, пражката пролет? Все "цветя и рози", нали?
  • 110 Borislav Popov

    8 2 Отговор

    До коментар #100 от "Shturmgewehr stg 44":

    За момента намериха на KV-27FS120 . 6 инча е по голям от твоя . Тегло 42,5 кг.

    Коментиран от #113

  • 111 Borislav Popov

    8 2 Отговор

    До коментар #107 от "Димитър":

    Ти говориш за една точно битка. И това е срам за българския народ ! Българи и турци - срещу Русия!!! Срещу тия които именно от турците са ни освободили.

    Коментиран от #115

  • 112 Българин 1

    10 2 Отговор
    Русия да не им дава и един см. Японците защо не върнаха Манчурия по мирен начин, а трябваше съюза да ги застави с война?
  • 113 Shturmgewehr stg 44

    2 6 Отговор

    До коментар #110 от "Borislav Popov":

    О чудеса, с 6 инча по- голям! Цели 15 см! И да сравним с електрона- 75 кг!

    Коментиран от #122

  • 114 Джони

    1 9 Отговор
    Стига с този фашизъм, в България никога не е имало фашизъм и фашисти. Такъв е имало само в болните мозъци на комунистите-социалисти и техните учебници. Последният лидер на БКП бай Тошо умното пастирче на 2 пъти е предложил България да стане 16 република на съветска Русия. През 1963г и 1975г. По големи национални предатели от комунистите в цялата ни история няма. Те са номер едно.

    Коментиран от #118

  • 115 Shturmgewehr stg 44

    0 6 Отговор

    До коментар #111 от "Borislav Popov":

    Тази "битка" е наречена Добруджанската Епопея! И да те светна- няма вечни приятели, има вечни интереси! "На братята руси", "Една любов" , "О Добруджански край"....
  • 116 Джони

    1 9 Отговор
    Стига с този фашизъм, в България никога не е имало фашизъм и фашисти. Такъв е имало само в болните мозъци на комунистите-социалисти и техните учебници. Последният лидер на БКП бай Тошо умното пастирче на 2 пъти е предложил България да стане 16 република на съветска Русия. През 1963г и 1975г. По големи национални предатели от комунистите в цялата ни история няма. Те да номер едно

    Коментиран от #119

  • 117 Borislav Popov

    6 0 Отговор

    До коментар #99 от "Shturmgewehr stg 44":

    Ако сравним Sony FD Trinitron KV-29XL71K Ръководство за експлоатация: Спецификации - тегло 48.5 кг . Но трябва да вземем предвид че е доста по нов модел от телевизор 1976 година и е с импулсно захранване - което спестява тежестта на един трансформатор. Не мога да се сетя за момента модел на сони от 1976 година за да му намеря спецификацията. Без модел няма как да изкарам спецификация. Но със сигурност ще тежи и той толкова.

    Коментиран от #120

  • 118 Отряд - Чавдар

    9 0 Отговор

    До коментар #114 от "Джони":

    Къде е предложил Живков България за 16та република бе? Много си наивен да се връзваш на лъжите на Сашко Йорданов! България сега е 52 не равностоен щат на САЩ!
  • 119 Borislav Popov

    7 0 Отговор

    До коментар #116 от "Джони":

    А кой изби децата от Ястребино ? Марсианци те ли ?

    Коментиран от #121

  • 120 КГБ Териер

    9 1 Отговор

    До коментар #117 от "Borislav Popov":

    Какво му ровиш телевизори? да каже той някоя северно Американск фирма за телевизори! В САЩ гледат на японски и немски! Видео магнетофона Фунай беше по едър и от Рубин 714.

    Коментиран от #123

  • 121 Отечествен Фронт

    8 1 Отговор

    До коментар #119 от "Borislav Popov":

    На Александър Йорданов дядо му порутчик Йорданов на който сега името му седи на онзи скверен паметник пред НДК!
  • 122 Borislav Popov

    8 3 Отговор

    До коментар #113 от "Shturmgewehr stg 44":

    Ами да сравним тогава руски телевизор Садко 51ТЦ-423 ДВН от 1992 година с твоя. Теглото и на двата ще е около 25 килогрма !!!! Да не казвам че има вероятност сонито да е малко по тежко. Дължи се на по дебелия екран и по дългата пушка на кинескопа .

    Коментиран от #125, #138

  • 123 Borislav Popov

    8 3 Отговор

    До коментар #120 от "КГБ Териер":

    В обора телевизори не се произвеждат от 1986 година .

    Коментиран от #124, #126, #132

  • 124 КГБ Териер

    8 4 Отговор

    До коментар #123 от "Borislav Popov":

    Именно 😜 произвеждат говежда тор или гюбре та бг. мухите от НПО му се лепят не случайно😜🤭
  • 125 Sturmgewehr stg 44

    3 3 Отговор

    До коментар #122 от "Borislav Popov":

    Аз пиша за 82 година! А 92 а, ми донесоха Black Trinitron от Дубай! Страхотен телевизор! Работи до 2007а година, когато 7г ми син го събори от шкафа!
  • 126 Sturmgewehr stg 44

    2 5 Отговор

    До коментар #123 от "Borislav Popov":

    Пак опашата комунистическа лъжа! Произвеждат се! Потърси и прочети за Element electronic! Пропагандата ви червена, няма край!
  • 127 Голям прос

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "Руските свине":

    Намериха си майстора, продажния Горбачов, но като гледам той си има достойни последователи.

    Коментиран от #128

  • 128 Sturmgewehr stg 44

    2 5 Отговор

    До коментар #127 от "Голям прос":

    Болшевишката икономика на петилетките и уравниловка се разпадна! Тя е невъзможна! Тази петилетка, ще произведен 50 000 сиво и грозни балкона! Ама другарю директор, тях никой не ги харесва и купува! Нищо, ние ще ги произведем, пък нека никой не ги купува! Ето така фалира 3 пъти нрб!

    Коментиран от #130, #131, #136

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 КГБ Териер

    6 3 Отговор

    До коментар #128 от "Sturmgewehr stg 44":

    Завод за балкони? Това някъде около Каспичан околия ли е? Намали пиячката Чоки! Редактора бил му виновен той на 10 ракии от обяд!

    Коментиран от #133

  • 131 Битовия комбинат

    6 1 Отговор

    До коментар #128 от "Sturmgewehr stg 44":

    Ама какви балтони бяха със хубава вълна и лъскав хастар и прехлупващ се с два реда копчета!!! А сега с тия шушлеци като някави бензинджии.

    Коментиран от #134

  • 132 Sturmgewehr stg 44

    0 7 Отговор

    До коментар #123 от "Borislav Popov":

    The Element 32-inch Class LED HDTV features an excellent 768p picture. Connect up to three HD devices with the provided HDMI ports on this 60Hz 768p ...
    * Check website for latest pricing and availability. Images may be subject to copyright. Learn More
    RELATED IMAGES
  • 133 Sturmgewehr stg 44

    2 8 Отговор

    До коментар #130 от "КГБ Териер":

    Грам алкохол не близвам, дори и бира не пия! Само вие пияните руски пр...та се наливате със лосион за вана още от сутринта, щото сте бедни и опърпани лентяи и мърлячи!
  • 134 Sturmgewehr stg 44

    3 6 Отговор

    До коментар #131 от "Битовия комбинат":

    Коженото ми яке с везани огньове, ресни и протектори на рамената и лактите струваше през 2007а год. (когато си купих круизъра Хонда Шадоу 1300 ВТХ) 1500 лева! А за рокерско яке си мечтаех, още когато чух за първи път по Headbanger's boll по BBC free Europe Master of puppets на Metallica! На 15 г. вече исках да се отличавам от сивата маса на стадото! Тоест- Аз сам си избрах, тази съдба- вечната Черна овца! Което по времето на тоталитаризма ми носеше много проблеми и почти ме изключиха от техникума!

    Коментиран от #140

  • 135 Българин 1

    5 1 Отговор
    Тия реклами с негърчета пак ще ги показват и след сто години. Проблема им е като на циганите в България. Негърките раждат като животни, без да ги е грижа могат ли да възпитат добри деца или не.
    Помощи да им се дават след като им се вържат тръбите на негърките. Иначе поощряваме още повече раждаемост на престъпници и хора нямащи никакво желание за прогрес.
  • 136 русофилска подлога

    3 9 Отговор

    До коментар #128 от "Sturmgewehr stg 44":

    Това стройтелство се нарича комунистически брутализъм и е възможно най-грозния вид архитектура.Не случайно русия е една от най-грозните,тъмни и депресиращи държави и никой не иска и да чуе да стъпи там.

    Коментиран от #137

  • 137 Sturmgewehr stg 44

    4 6 Отговор

    До коментар #136 от "русофилска подлога":

    Става въпрос за дрехите- конфекция ширпотреба- масово, сиво и скучно! Е, то и строителството беше такова- сталинки и хрушчовки...

    Коментиран от #141

  • 138 ГосТ

    5 4 Отговор

    До коментар #122 от "Borislav Popov":

    Хахаха ама ти убеждаваш,че Тея руски "телевизори" са по добри от Sony 😂 😂😂
    Е не,не сте наред. Честно!

    Коментиран от #144, #149

  • 139 ГосТ

    1 5 Отговор

    До коментар #73 от "Borislav Popov":

    Еми да затова ми беше и толкова забавно да чета за руските ракети, които на 90% са били ФАУ. Те поне си го признават. Трябвало да мислят как да ги модифицират,за да не са 1:1 😂. Иначе,ти схващам логиката, американците да го застрелят за това че е бил германец в нацистка Германия и само руснаците да имат достъп до работата му 😂
  • 140 Всичко е суета

    8 0 Отговор

    До коментар #134 от "Sturmgewehr stg 44":

    Да не те разочаровам много , но познавам човек собственик на малка шивашка работилница с около 20 човека. Този човек шие кожени облекла , ловни дрехи и такива за мотористи , за един италианец , който е само дизайнер и му доставя кройките и мострите платовете ,материалите, та един такъв подобен екип се шие за около 45 лева , а се продава на такива мечтатели като теб за около 600-800 евро . Капитализъм кво да правиш ? крепи се на суетата човешка. Сложи си якето с огньовете , излез на пътя и си мисли ,че си единственият и неповторимият. От него имам ловен екип , който се продава по европейските ловни изложения за 3000 евра , но няма да ти кажа , аз колко съм го взел.

    Коментиран от #143

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 1944

    1 6 Отговор
    русия замърсява морското дъно с ръждиви тенекии.
  • 143 Sturmgewehr stg 44

    0 6 Отговор

    До коментар #140 от "Всичко е суета":

    Така, якето ми е по поръчка, с определени от мен материали- телешки бокс- на гърба троен! Колани, токи и т.н.! Протекторите ме спасяваха на три пъти! Но уви, не можаха да ми спасят краката- нямах ролбари на мотора- потроших ги и двата! Идеята ми бе, че по комунистическо време, трябваше да носим една и съща конфекция, ширпотреба- грозно, сиво и монотонно! Метъл групата Ер малък, го изпяха най- точно-"Вървят те двама, сплели ръцете си- тя със кожух, той със балтон! Влюбено вглеждат се във лицата си, един до друг- свиня и слон!"

    Коментиран от #151

  • 144 Sturmgewehr stg 44

    1 7 Отговор

    До коментар #138 от "ГосТ":

    Тоя е със закърнял комунистически мозък! Да не говоря, че през 1986а г. свако ми (Бог да го прости) стана капитан на Кувейтски танкер! Братовчед ми, се захвана да снима сватби и свако му донесе видеокамера "Panasonic", с VHS касети Такова чудо се внасяше за първи път в Бургас с огромна варио оптика с 35 кратно оптично увеличение! А после какъв видео мишпулт докара- с 12 гнезда за VHS касети и можеше да се миксира от всички върху майката!

    Коментиран от #148

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #107 от "Димитър":

    Отиваш в Родопите, в тъй наречените помашки села, и ще видиш само славяни - бели, руси , синеоки. Добре, че са ги потурчили и по този начин са се запазили, защото не са се месили с другите. А сега пълно с "българи", мургави и със сини венци. И ти ли си от тях?
  • 147 Супер джорданс

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "СССРБарета":

    И за дънките, турците!
  • 148 Borislav Popov

    3 1 Отговор

    До коментар #144 от "Sturmgewehr stg 44":

    И как през 1986 година - през комунизма свако ти стана капитан на кувейтски кораб ? Нали било затвор ? Нали било лошо ? А относно телевизорите - Електрон ДБ 380 го има още от 1982 година . И тежи 26кг. И в интерес на истината - работеха с по слаб сигнал - за това в някои случаи картината им беше дори по добра от на Сони.

    Коментиран от #150

  • 149 Borislav Popov

    1 5 Отговор

    До коментар #138 от "ГосТ":

    В интерес на истината - да ! За тия модели от тоя период - руските телевизори даваха по добра картина от Сони. Дължи се на това че работят с по слаб входен сигнал. Сонита-та искат силен входен сигнал .
  • 150 Sturmgewehr stg 44

    1 0 Отговор

    До коментар #148 от "Borislav Popov":

    Ами през Турция! Тогава режима беше вече към края си и агонизираше! А той беше един от най- кадърните капитани в Танкерен Флот БМФ! Пратиха го 76 и 78 г да получава танкерите "Осъм" и "Места" от Осака Япония! Но 84а година на танкера "Хан Аспарух" пребил от бой помполита като били в Одеса! Свалилиха го и го направиха началник на Порт флота Бургас! 86а г. уж отиват с леля ми на 3 дневна екскурзия до Истанбул и той не се връща! Знаеш ли, колко му била заплатата на кувейтските танкери- 35 000 Кувейтски динара!
  • 151 Всичко е суета

    0 0 Отговор

    До коментар #143 от "Sturmgewehr stg 44":

    Е да това беше една от големите грешки на комунизма ,не задоволяваха със много стоки населението ,не можа да се премине 70-80 те години към малък и среден бизнес, само за инвалидите го позволяваха. Имало е и качествени неща но повечето се е изнасяло за твърда валута. Сега има монополи,структоро определящите отрасли са в оформени монополи и постепенно задушават малкият и среден бизнес ,за разлика от нас това не се получи в Китай,където те са държавни и захранват индустрията с рентабилни суровини.
  • 152 Едо

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Евангелие от Матея":

    ТОЗИ ЦИТАТ ИЗЛИЗА ОТ КОНТЕКСТА! А, ТЕКСТ, БЕЗ КОНТЕКСТ, СТАВА ПРЕТЕКСТ! ДРУГАТА ДУМА НА ПРЕТЕКСТ Е ПРОВОКАЦИЯ, НАЙ-НАПРЕД СПРЯМО БОГА! ОТ ДРУГА СТРАНА, ГОСПОД САВАОТ ОЗНАЧАВА, ГОСПОД ПРЕДВОДИТЕЛ НА АНГЕЛСКИТЕ АРМИИ И ГОСПОД, КОЙТО ВОЮВА! НА ДРУГО МЯСТО В НОВИЯТ ЗАВЕТ СВЕТИЯТ ДУХ ОБЪРНА ВНИМАНИЕ НА АПОСТОЛИТЕ ПЕТЪР И ЙОАН ВЪРХУ БЛАГОДАТНИЯ РИМСКИ СТОТНИК КОРНИЛИУС, КОЙТО Е ВЪРШЕЛ МИЛОСЪРДНИ ДЕЛА КЪМ ЮДЕИТЕ! СЛЕДОВАТЕЛНО, БОГ УВАЖАВА ВОЕННАТА ПРОФЕСИЯ! МОГАТ ДА СЕ ПОСОЧАТ КАТО ПРИМЕРИ И ИСУС НАВИН, И ХАЛЕВ, И САМСОН, И ГЕДЕОН, И ЦАР ДАВИД, И ЦАР СОЛОМОН, И НЕЕМИЯ И РАЗБИРА СЕ СЪВРЕМЕННАТА ИЗРАЕЛСКА АРМИЯ! ЦЕЛ И ЗАДАЧА ПО СПЕШНОСТ Е, НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, ДА ВЪЗСТАНОВИМ МОЩНАТА И БОЕСПОСОБНА БЪЛГАРСКА АРМИЯ ТОЧНО ПО ИЗРАЕЛСКИ МОДЕЛ!
  • 153 Едо

    1 0 Отговор
    ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО РУСИЯ, МИСЛЯ, ЧЕ ТЯ ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИ ТАКАВА ОГРОМНА ГРЕШКА, ЧЕ ДА ВРЪЩА КУРИЛИ НА ЯПОНИЯ! ДОКОЛКОТО МИ Е ИЗВЕСТНО, ТЕЗИ ОСТРОВИ СА ОТКРИТИ И КОЛОНИЗИРАНИ ОТ РУСКИ МОРЕПЛАВАТЕЛИ, НО АГРЕСИВНИТЕ ЯПОНЦИ ГИ ЗАВЛАДЯВАТ И ИЗГОНВАТ РУСНАЦИТЕ ПРЕЗ 1904-1905 г. ПРЕЗ АВГУСТ 1945 г. РУСКАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ СИ ГИ ОТВОЮВА С ГОЛЕМИ ЗАГУБИ! НИКАКВО ВРЪЩАНЕ, ЗАЩОТО ТОВА ЩЕ Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ ЗА РУСИЯ! А, КОЙТО МРАЗИ РУСИЯ И ЗЛОСЛОВИ ПО НЕИН АДРЕС, Е НАЙ-ОТЯВЛЕНИЯ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания