Last news in Fakti

30 Декември, 2018 19:35 3 103 12

Брюксел към Лондон: Вземете се в ръце

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • ес-
  • жан-клод юнкер

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер настоя за яснота около бъдещите отношения

Брюксел към Лондон: Вземете се в ръце - 1
Снимка: Shutterstock

Три месеца преди датата, на която Великобритания трябва да напусне ЕС, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер настоя за яснота за бъдещите отношения и призова британците "да се вземат в ръце", предаде ДПА.

"Призивът ми е следният: вземете се в ръце и после ни кажете какво искате. Нашите предложения за възможни решения са на масата от месеци", заявява Юнкер в интервю за германския в. "Велт".

Великобритания трябва да напусне ЕС на 29 март. Засилват се обаче притесненията, че това може да се случи, без да е постигната сделка, тъй като депутатите, включително някои от Консервативната партия на премиера Тереза Мей, критикуват договореното от нея споразумение.

Засилват се и призивите за втори референдум, чрез който да се излезе от създалото се безизходно положение.

Запитан за бъдещите отношения между блока и Великобритания, Юнкер отбелязва, че според него е "абсолютно неприемливо части от британската общественост да вярват, че само ЕС трябва да предлага решения за всички бъдещи британски проблеми".

Той допълва, че подготовката за отношенията между Брюксел и Лондон може да започне ден, след като парламентът одобри споразумението за "развода".

Гласуването в Камарата на представителите на британския парламент е планирано за 15 януари.

"Имам впечатлението, че мнозинството британски депутати изпитват дълбоко недоверие както към ЕС, така и към г-жа Мей", отбелязва Юнкер.

"Намеква се, че целта ни е да задържим Обединеното кралство в ЕС със всички възможни средства. Не това е намерението ни. Всичко, което искаме, е яснота за бъдещите ни отношения. Ние уважаваме резултатите от референдума", подчертава председателят на Еврокомисията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    14 3 Отговор
    Пиратите пред страшна дилема . Не могат да се договорят за напускането на ЕС. Ако напуснат без договор - проблеми с Шотландия,Уелс ,Ирландия . Може да се стигне до бунтове и разцепление на Британия .

    Коментиран от #2

  • 2 Borislav Popov

    4 15 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Гдедай си там русняшката кочина, а британците и без теб ще се оправят !

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Borislav Popov

    2 10 Отговор

    До коментар #3 от "не син":

    Плъзга се надолу, на леля ти пундата, каскет нещастен !

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Borislav Popov

    1 8 Отговор

    До коментар #7 от "Мда":

    Хей говнояд, хапвай си там гуйноту и не коментирай от по умните.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Джентълменът русофил

    3 4 Отговор
    "Намеква се, че целта ни е да задържим Обединеното кралство в ЕС със всички възможни средства. Не това е намерението ни." Напротив, точно това е целта им и Юнкер затова го казва, защото знае, че когато се натискаш ставаш досаден, а когато се отдръпваш ставаш желан и интересен. Това е един вид прикрита психологическа манипулация. Но все едно, аз бих се радвал, ако им въздейства точно по този начин. Британците са добри и работливи хора, заслужават да са в европейският съюз. Плитиците им не струват. Националостите им размътиха главите, но сега като че ли обществото започна да се пробужда и да се чудят, какво ще правят. Те са така, единни са. Ако по BBC им кажат, че Русия е приятелска страна, всички ще повярват.... гарантирам. Ако им кажат брекзит, значи брекзит. Ако им кажат оставаме в EU, значи остават. Абе национслистите объркаха и САЩ, и половината свят с тяхната омраза към останалите раси и националности. В крайна сметка икономиката диктува правилата, а икономиката има нужда от нас, българи и румънци, защото ние сме бачкаторите, ние вършим тежкият физически труд. Да се помолим Господа Великобритания да остане в евросъюза. Амин!
Новини по държави: