Last news in Fakti

31 Декември, 2018 15:18 2 305 21

Фандъкова договори гратисен период за преминаване по Северната скоростна тангента без винетка

  • тангента-
  • софия

На територията на Столичната община обстановката е спокойна и предпразнична

Фандъкова договори гратисен период за преминаване по Северната скоростна тангента без винетка - 1

Гратисен период за преминаване по Северната скоростна тангента без винетен стикер за леки коли е договорила кметът на София Йорданка Фандъкова с ръководството на Агенция пътна инфраструктура.

Още на 2-ри януари Фандъкова очаква да се постигне споразумение за изключване на тангентата от списъка на пътищата, за които е нужна винетка.

„Във връзка с притеснението на гражданите, които живеят в Нови Искър и останалите райони, днес проведох поредния разговор с ръководството на Пътната агенция, тъй като имаме договореност за всички трасета на околовръстния път, за да може хората, които живеят в София, да могат да ги ползват без винетки“, каза пред БНР Фандъкова.

„Разговорът продължава по отношение на Северната скоростна тангента. Имаме договореност на 2-ри да се проведе следващата среща. Надявам се тогава да финализираме преговорите и да може хората, които живеят на територията на Столичната община, да могат да се движат с леките си автомобили без винетки. Постигнахме договореност да има гратисен период, така че хората да посрещнат спокойно Нова година и да се чувстват също така спокойни първите дни, докато приключим с преговорите и подпишем съответните споразумения“, уточни още столичният кмет.

Фандъкова поясни, че към момента на територията на Столичната община обстановката е спокойна и предпразнична. На площад „Княз Александър I“ се подготвя сцената за концерта, на който са поканени всички софиянци и гости на столицата, които са решили да посрещнат Нова година под открито небе.

„Колегите от СДВР, Общинска полиция, звеното за аварийно-спасителна дейност - всички са на терен, за да могат да осигурят спокойствието и сигурността на гражданите в новогодишната нощ. Ще се движи метрото, част от линиите на градския транспорт също ще се движат през цялата нощ, за да може хората да бъдат спокойни. Пожелаваме една много приятна вечер и една успешна, здрава нова година“, каза Йорданка Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    21 3 Отговор
    В цяла България, близките до градовете села трябва да си купуват винетка. Защо софииските села трябва да са изключение?

    Коментиран от #4

  • 2 qwerty

    10 4 Отговор
    Който иска да пътува от Люлин до Дружба може да използУва и алтернативен маршрут: Тунела-Т.Александров-Жълтите павета-Цариградско-Дружба. Стига с тези винетки. В един пост във фейсбук пише: 120лв за новогодишна заря - МОЖЕ, 97лв за годишна винетка НЕ МОЖЕ.
  • 3 Meganoob BG

    14 0 Отговор
    Абе рано или късно ще измислят и градски винетки и винетки за велосипеди и винетки за пеша, а за пенсионерите и винетка бастун ще има.
  • 4 Западните Балкани

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Защото са част от община София. Мрамор, Житен, Нови Искър, Волуяк, Банкя, Филиповци, Чепинци и т.н. са част от София град. И когато отиваш от един квартал в друг квартал и пътя е в рамките на общината не трябва да има винетка, т.к. ние си плащаме на общината данък. Затова. И поради тази причина няма да гласуваме за ГЕРБ повече. Но няма да гласуваме и за БСП, да не се радват предваително. Никакъв гратисен период не ни устройва. Да бяха направили нещо качествено, а това пълна порнография.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Морски

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "Западните Балкани":

    Е да а ма пътят бе построен с парите на държавата а не на общината. Тогава онова говедо от Банкя излезе с номера, че това не е общински път! Не само Софийска община има такива населени места, които влизат в административното и управление. Правилата трябва да важат за всички! - А и не става всички да плащаме сметката за комфорта на шопите. - Прощавай ама крайно време е да разберете, че не сте богоизбрани. Вие трябва да плащате и най- скъпата вода, защото я мъкнете от на майната си, но не е така. По- скъпа вода плащат голяма част от населените места в страната. Редно е да се позаинтересуваш какво плаща цялата страна за комфорта на града на паразитите. Администрация, пътища, музеи , метро, болници... -Всичките тези разходи за София се плащат от всички в страната. Та от тази гледна точка, е редно да си плащате всичко. На територията на Община Несебър има един куп населени местта на разстояние от 5 до 10 км, за които ние трябва да плащаме винетка. От какъв зор ние да плащаме, а вие не?

    Коментиран от #7, #9, #10, #14

  • 6 АЙда

    9 2 Отговор
    Пак са сафиянци ще има гратис за винетките, за останалите българе отдавна нема никакви гратеси.
  • 7 Не е вярно твоето мнение

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Морски":

    Водата, по води напорен път стига до София! Най- много преки и косвени данъци плаща София, защото фирмите са регистрирани в София! Най-много автомобили, най-много акциз . Най-скъпи данъци МПС, данък сгради и такса смет!
  • 8 Гост

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Западните Балкани":

    Селото ми се намира на 500 метра от табелата на общинския град. Буквално една поляна ги разделя, но на тази отсечка редовно седят катаджии и проверяват за винетка. Алтернативен път няма. Не виждам причина да се оплаквате, при положение че имате алтернативен безплатен маршрут.

    Коментиран от #11

  • 9 Западните Балкани

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Морски":

    Ами не плащайте. Аз да съм казал, че искам да плащате? То нещата могат да се уеднаквят в две посоки. Що се отнася за финансирането, честно не знам, но имаше едно обяснение, че общината няма пари да направи отбивките от тангентата към Илинци и други квартали. Това ме навежда на мисълта, че сигурно парите все пак са дошли от общината и май голямата част са от ЕС, които не са и държавни. Тези, които няма да си купят винетка заради тангентата, ще карат в рамките на града, което излиза доста по-скъпо на обществото, отколкото са приходите от винетките, които някой ще се купи само заради тангентата. Така че като цяло ползата ще е отрицателна.

    Коментиран от #12

  • 10 Морски

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Морски":

    Косвените данъци драги остават в общинският бюджет, а не в централният! Водата с която се захранва София идва от повече от 100км. Ако мислиш, че водата например в Шумен или пък Добрич има по- висока себестойност нещо си се объркал. Въпреки всичко, обаче в тези градове плащат по- висока цена. А фирмите за които говориш са просто фирми, които съществуват от вътрешно потребление. Като изхарчат тази година държавата 1 милиард в проекти за София тези пари влизат в местният оборот. А цялата тая паплач от чиновници са на заплата и разходи от цялата държава.
  • 11 Западните Балкани

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Вдигнете се на протест. Аз не искам ти да плащаш. Проблемът е в това как се използват парите от тези винетки. А в този случай ефектът ще е напълно отрицателен. Тези, които редовно използват тангентата обикновено имат винетки и за тях не е проблем. Онези, които минават от там един път на два месеца, няма да си купят винетка заради 30 минути по-кратко време, но ще карат през центъра на София и мърсотията, която ще оставят там, ще е в пъти по-скъпа за обществото, отколкото от приходитете от винетки, ако все пак 10% от тях си купят винетнки.
  • 12 Морски

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Западните Балкани":

    Крайно време е да разберете, че парите от ЕС влизат в централният бюджет! - Това не са извънбюджетни сметки на ЕС, специално за София. Така че хайде стига с тези простотии. Не били наши парите а ми от ЕС... България събира около 27 млрд. от данъци, продава още нещо за 2-3 милиарда и още 2-3 млрд. влизат от ЕС. Това е грубата сметка на Централен бюджет.
  • 13 селския

    8 1 Отговор
    от пиргово до русе са15км. но се плаща винетка и пътя не е като северната тангента-пагистрала

    Коментиран от #19

  • 14 Гоуст

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Морски":

    Ти си от Несебър? От най-богатата община в БГ? И мрънкаш, че плащаш на шопите?

    Коментиран от #15

  • 15 Морски

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "Гоуст":

    Никой не обича паразитите! - София прибира над 90% от приходите на останалите общини. - Не мислиш ли, че е някак сбъркано всичко това? София би трябвало да прибира не повече от 10% а не 90.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ПЕНКО

    5 1 Отговор
    С КОГО ДОГОВАРЯШ БЕ СТАРА МОМЕ ??? ВСИЧКО Е СОБСТВЕНОСТ- НА КОГО -НА НАРОДА ! ВЛАСТТА ВИ НЕ Е ПРИОРИТЕТ НА НАРОДА !!! А ПРИ "ТОШО " ИМАШЕ : " ВСИЧКО ЗА НАРОДА ...ВСИЧКО В ИМЕТО НА НАРОДА " !!! СТАРУХО - АЗ СЪМ НАРОДА !?!?!?
  • 18 Русенец

    4 1 Отговор
    Сложат ли винетка за тангентата в София, утре ще го направят и за международното в Русе. После и за пътният възел в Търново. Следват всички околовръстни пътища, пресичащи градове. Вкарват ни го малко по малко.
  • 19 Русенец

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "селския":

    От Русе до Мартен са 3км, и пак искат винетка гадовете. Скоро ще искат и за Николово. Събота да си заведеш детето до Текето винетка трябва да купуваш.
  • 20 ФауВе

    2 0 Отговор
    Вместо да си купят винетка за да ползват тангентата, много шофьори ще минат през града и допълнително ще затруднят трафика в него. За какво се строиха тангенти, като ще се създават такива трудности за ползването им, че ще станат почти неизползваеми? За да се усвоят средствата ли?
  • 21 Monkey

    2 0 Отговор
    Както казваше великия ТОДОР КОЛЕВ : Всички сме от село !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове