1 Януари, 2019 08:47 3 053 25

БНБ: Печалбата на банките до края на ноември е 1.470 млрд. лв.

  • бнб-
  • банки-
  • печалба

Средствата от домакинства и от нефинансови предприятия в края на ноември заемат съответно 58.9 на сто и 28.3 на сто от общите депозити

БНБ: Печалбата на банките до края на ноември е 1.470 млрд. лв. - 1

В края на ноември 2018 г. активите на банковата система възлизат на 103.7 млрд. лв. Нарастването на активите от началото на годината е с 5.9 млрд. лв. (6.0 на сто), съобщава Българска народна банка.

За единайсетте месеца на 2018 г. депозитите в банковата система нарастват с 5.4 млрд. лв. (6.5 процента) до 89.1 млрд. лв. През ноември депозитите на домакинствата нарастват с 0.8 на сто (396 млн. лв.) при месечно намаление на депозитите на нефинансовите предприятия и на сектор „държавно управление“. Спрямо края на 2017 г. структурата на депозитите не се променя съществено.

Средствата от домакинства и от нефинансови предприятия в края на ноември заемат съответно 58.9 на сто и 28.3 на сто от общите депозити.

За периода януари – ноември собственият капитал в баланса на банковата система нараства с 32 млн. лв. (0.3 на сто) и в края на ноември е 12.6 млрд. лв. Печалбата на банковата система за единайсетте месеца на 2018 г. е 1470 млн. лв. (при 1088 млн. лв. за същия период на миналата година).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайперист

    14 2 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 Честито

    29 3 Отговор
    През 1815 година Натан Майер Ротшилд заявява: „Не ме вълнува коя кукла на конци ще сложат на британския престол да управлява империята. Човекът, който доставя британските пари, има контрол и върху Британската Империя. Аз съм този, който доставя парите в Британската Империя.“

    Фамилията Ротшилд стои на върха на пирамидата. Те са създателите на Европейския съюз, както и на валутната му единица „евро“. Тяхна идея е и създаването на Севреноамерикански съюз, където да се обединят канадската, американската и мексиканската валути в нова, която е наречена „амеро“.

    Ротшилдови стоят и зад всяка голяма спекулация довела до голяма финансова криза. Финансовата криза през 2008 година е тяхно дело, като тя е част от един още по-пъклен план за създаването на Нов световен ред.

    Фамилията Ротшилд владее Световната банка и Международният валутен фонд (МВФ). Чрез тях Ротшилдови предлагат заеми на развиващите се страни, като България например, а в замяна им заграбват истинското богатство, като земите, водните басейни, ценните метали.
  • 3 Сиромаха

    20 0 Отговор
    МИ !!!!!!!! КТБ КАК " така " ФАЛИРА ?????????????
  • 4 копи

    6 4 Отговор
    Явно Путин е предпочел онези, които го превърнаха в богат човек – Ротшилдови. Пък и е наясно, че цялата настояща световна драматургия носи техния почерк. Руски патриотично настроен коментатор тъжно заключи: „Беше време, когато „офицер“ беше синоним на „руски патриот“. Днес в [царския] двор е времето на „финансовите офицери на Ротшилд“.“ Комунизмът е ционизъм. Няма добър комунист. Както е известно, комунистът не е човек. Логично следва, че не е възможно Обама, Оланд, Меркел, Путин, Камерън и останалите болшевики – предатели на своите народи – изобщо да са човешки същества.
  • 5 ИВАН

    10 2 Отговор
    Моите лични наблюдения са, че истинския комунист се простира според чергата си и помага на другите за общото благо, а не само за собствения си г.с, ама горния коментар явно е от умен и модерен човек - не знех, че комунисти са лоши хора ... но за банките беше разговора - аз в банка не влизам, освен по принуда - но такава е системата

    Коментиран от #17

  • 6 Горанов Владислав

    15 1 Отговор
    Милиард и половина са съдрали банките от бизнеса и хората. С тези пари са изкупили активите в икономиката.
    А Народа продължава да си държи парите при тях, за да има с какво да изкупуват за себе си тези активи, а той да работи на робска заплата. А и данък печалба е 10% за да им е по-евтино. Орбан на такива им вдигна данъка над 30%.

    Честита Нова Година!
  • 7 Idiot

    10 1 Отговор
    Продължава дрането на народа с пълна сила!
  • 8 DDDDDD

    14 1 Отговор
    БНБ: Печалбата на банките до края на ноември е 1.470 млрд. лв.....От безмилостното дране на българския народ
  • 9 Българина

    9 3 Отговор
    И ще герб ще ги оставят да ги изнесат с торбите както всяка година а се молят за инвестиции от 1 млрд... Герб са шайка убиваша България, всъщност вече ни убиха, сега сме на изпарения, червената линия е премината с идването на власт на герб
  • 10 Иво

    14 1 Отговор
    Най големите крадци в държавата са банките
  • 11 Роко

    6 1 Отговор
    Ковчег с джобове няма !!!
  • 12 Реалист

    13 0 Отговор
    Бях написал за банките и застрахователите но модератора го изтри, моето мнение че това са долни подли институции, кожодери,не мога да си обясня как при тогава печалба държа толкова ниски лихви по депозитите, какви са тези невъобразими такси за всяко едно банката взимат такса,, да не говоря за кредитите
  • 13 Българин

    6 0 Отговор
    Поне да не ги споменават тези данни. При БВП ( оборот на държавата, не печалба) малко над 100 милиарда някой отрасъл да ти се хвали с 1,5 милиарда ПЕЧАЛБА не е възпитано, а е по- скоро нагло и арогантно. Очевидно става дума за официален монопол и най- вероятно картел. Всичко правят от позиция на силата. Моя случай: след като над 10 години си погасявах коректно ипотечния кредит и платих на ОББ над 100 хил. лв. ЛИХВИ, при предсрочното ми погасяване със СОБСТВЕНИ средства ми начислиха и взеха 5% такса. Това в чиста пазарна среда няма как да се случи.
  • 14 някой си там

    10 1 Отговор
    Браво! Много добра печалба за една мизерстваща държава. В България има над 30 банки, всичките чужди. Това им е само печалбата, ами огромните заплати на шефовете в тези банки, премиите които си гласуват, заплати за персонал, служебни коли, сгради и офиси,охрана и охранителна техника, лоши кредити и тн..Всичко това е от кожите на обикновенните изрядни клиенти, които им пълнят гушите с високите лихви.Няма да откриете някое производство или бизнес от реалната икономика с подобни печалби, които също са одирани от тези паразити. В България са добре само банките, хазарта, наркодилърите и сводниците-мутри и политиците!
  • 15 Va60

    4 1 Отговор
    Ега фалират сите мама им ненаситна
  • 16 Ужас

    10 0 Отговор
    Как няма да са на печалба като премахнах лихвите и сложиха такси за всички видове услуги... Легален рекет, ограбване...
  • 17 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ИВАН":

    Кажи няколко живи че не се сещам
  • 18 стоян

    3 0 Отговор
    Така е печалбата им е голяма -затова фалираха КТБ =лихвите на депозити при ктб бяха около 5 % по кредити около 7-9 % = Като фалираха КТБ лихвите по депозити сега е около 1% а лихви по кредити около 7 % =всеки може да си направи сметката кой и защо фалираха КТБ
  • 19 Кротка Овчичка

    4 1 Отговор
    Благинка е когато си държиш паричките в банката, усещаш как те тихичко се топят от инфлацията и в същото време се наслаждаваш като усещаш как банката нагло и яко се облажва за твоя сметка ... Еееееех че хубава благинка, усещате ли я... Много е готино, нали?
  • 20 Неделчева

    2 0 Отговор
    Нека са добре банките,кой иначе ще ми 13 заплата и коледен бонус в размер на близо 6000лв.Вие ли?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.