1 Януари, 2019 14:13 3 659 6

Вече има ваксина срещу затлъстяване

  • ваксина-
  • затлъстяване-
  • учени-
  • цитокин-
  • il6

Препаратът "лъже" организма, че трябва да се освободи активно от подкожните мазнини

Вече има ваксина срещу затлъстяване - 1
Снимка: shutterstock

Учени от университета в Копенхаген са открили, че вещество, което телата ни произвеждат, може да бъде използвано за превенция на затлъстяването.

Резултатите от тяхното изследване показват, че интерлевкин 6 (IL-6) — многофункционален спирален цитокин, който регулира клетъчния растеж и разграничаването на различни тъкани и играе особено голяма роля за нашия имунитет - може да се използва като механизъм за изгарянето на големи количества подкожни мазнини.

Въз основа на синтеза на този цитокин, специалистите разработили препарат, който да "излъже" организма, че е необходими активно да се освободи от подкожните мазнини. Необходима е само една инжекция от този препарат, за да подейства.

Изследователите установили, че нивата на IL6 значително се повишават по време на физически натоварвания. Това води до изгарянето на мазнините в клетките и мускулите.

След като провели тестове с ваксината, датските специалисти стигнали до извода, че хората ще могат да отслабват и без да прибягват до интензивни физически упражнения.

В мускулната и мастната тъкан IL-6 стимулира енергийната мобилизация, което води до повишаване на телесната температура.

Предполага се още, че IL-6 е причината хората страдащи от затлъстяване да имат по-високи ендогенни нива на ЦРП (CRP, С-реактивен протеин) в кръвта.

IL6 се явява своеобразен енергиен регулатор и може "по команда" да пренасочва енергията, "натрупана" в организма при изгарянето на мазнините. Инжектирането на допълнителни количества в човешкия организъм отключва верижна реакция при изгарянето на мазнините и въглехидратите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 д-р Герберастиев

    8 1 Отговор
    Тримата дебели и главния шкембелан не ги лови !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Коментар📝

    5 0 Отговор
    Всичките Дупетати на Задължителна Ваксинация
  • 4 Ти пък..

    7 2 Отговор
    Какви ваксини какви 5 лева бре-тия западняци просто трябва по-малко да плюскат-нищо друго...Америте вече са загубена кауза-на тях и десет ваксини да им сложат-ще си останат прасчовци.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Модераст не трий

    6 1 Отговор
    че ще те подгони смок с дисаги