1 Януари, 2019 15:25 14 830 13

Какво се случва, ако всеки ден хапваме по две яйца

  • яйца-
  • две яйца-
  • здраве-
  • полезно-
  • протеини-
  • аминокиселини

Те са отличен източник на протеини и аминокиселини, необходими на клетките в тялото

Какво се случва, ако всеки ден хапваме по две яйца - 1
Снимки: shutterstock

Яденето на две кокоши яйца дневно е изключително полезно за здравето ни, твърдят специалисти.

По-специално, с консумацията на две кокоши яйца на ден, тялото ще получи оптималното количество холин — вещество, необходимо за нормалната активност на фосфолипидите, които осигуряват комуникацията между мозъчните клетки, предполагат експерти. На свой ред, дефицитът на холин корелира с намалената памет.

Освен това, холинът, необходим за мозъка, също помага за намаляване на риска от развитие на рак. Според редица проучвания, жените, които употребявали яйца ежедневно в юношеството си, вероятността от развитие на рак в по-късна възраст е била с близо 18% по-ниска.

Какво се случва, ако всеки ден хапваме по две яйца

В допълнение, яйцата съдържат комплекс от витамини от група В, осигуряващи здравето на кожата, ноктите, косата и нервната система. Благодарение на насищането с витамини от група В, яйцата от кокошки са много полезни за бременни жени: присъствието им в храната допринася за образуването на червени кръвни клетки на плода, предпазва от умствена изостаналост на детето.

Противно на популярната теория, холестеролът от яйцата не е вреден, тъй като е балансиран от фосфатиди и омега-3 киселини, които намаляват нивото на мастни съединения на триглицеридите, като по този начин намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. Поради голямото количество на антиоксидантния компонент на лутеина в яйцата, тяхното използване благоприятства доброто състояние на органите на зрителната система.

Като отличен източник на протеини и аминокиселини, необходими на клетките на тялото, яйцата спомагат за забавяне на процеса на стареене. Експериментите, проведени от холандски учени, показват, че консумацията на пилешки яйца допринася за изглаждането на бръчките.

Какво се случва, ако всеки ден хапваме по две яйца


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сексиста

    41 9 Отговор
    И жена ми хапва по две яйца всяка вечер и все така проста седи.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 К.К.

    57 2 Отговор
    Пилешки яйца още не съм виждал, поне моите почват да снасят чак като станат кокошки.
  • 3 tost

    29 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сексиста":

    Мойта от 30 години се опитва да ги счупи и още не е успяла.
    Весела 2019 г.

    Коментиран от #6

  • 4 Вла

    11 7 Отговор
    Дядо ми ми разказа как като малък е ядял по две яйца всеки ден,давали му ги родителите,тъй като било най-силната храна вкъщи.След тва обикновено ходел на училище или да пасе коня.Не разбрах точно колко,но след известно време се разболял и лежал в болница.Не помня точно от какво,не от салмонела,а вещество от жълтъка,което се натрупало.Имал и някакви подкожни кръвоизливи.
  • 5 Гост

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сексиста":

    Трябва да ги яде с черупките.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 хасан

    11 5 Отговор
    И оз похапвам две яйца всяка вечер.

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Сладурчето на сайта

    6 3 Отговор
    Който няма ,,яйца,, да си похапва,били полезни,направо от полога на кокошката и сурови...!За мозъка също ....!!!!!
  • 9 синан

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "хасан":

    Ти- мойте и аз твойте. Хихик хихик!
  • 10 Голям прос

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "хасан":

    И толкова си привикнал, че ядеш и киви без да го обелваш
  • 11 Луууд

    1 5 Отговор
    Ми тва убаво некоя а ми апне яйчицата!двете!
  • 12 Една БГ

    8 0 Отговор
    В статията пишете: "Яденето на две кокоши яйца дневно е изключително полезно за здравето ни, ТВЪРДЯТ специалисти." .... А малко по-надолу: "По-специално, с консумацията на две кокоши яйца на ден, тялото ще получи оптималното количество холин — вещество, необходимо за нормалната активност на фосфолипидите, които осигуряват комуникацията между мозъчните клетки, ПРЕДПОЛАГАТ експерти."
    Последно експертите твърдят ли, че яйцата са полезни или предполагат?
    Моето скромно мнение е, че е полезно да се хапват яйца, но пресни яйца от кокошки, които се хранят с чиста храна - царевица, слънчоглед, кокошки, които свободно си кълват тревички и каквото си намерят в природата, а не да са натъпкани със смески с всякакви химии, които да ги форсират да снасят.

    Коментиран от #13

  • 13 Дядото

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Една БГ":

    Точно така е. Ако си купиш яйца от някои дядо от село яж си колкото искаш. Аз дори си ги пия сурови сутрин от хладилника. А що се отнася до магазина гледай да ги избягваш ако неможеш да ги спреш