Last news in Fakti

2 Януари, 2019 10:37 2 021 4

Тръмп: Нямам търпение да се срещна с Ким Чен-ун

  • сащ-
  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • доналд тръмп

Първите преговори между двамата лидери се състояха на 2 юли миналата година в Сингапур

Тръмп: Нямам търпение да се срещна с Ким Чен-ун - 1
Снимка: BGNES/EPA

Американският президент Доналд Тръмп заяви в Тwitter, че очаква с нетърпение да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде ТАСС.

"Аз също очаквам с нетърпение среща с председателя Ким, който разбира така добре, че Северна Корея притежава огромен икономически потенциал", заяви Тръмп, коментирайки съобщенията на медиите, че Ким е изявил готовност за среща с него.

Първата среща между Ким и Тръмп се състоя на 2 юли миналата година в Сингапур. След края й двамата лидери приеха съвместно изявление, с което Пхенян обяви готовност за пълна денуклеаризация.

Вашингтон обеща в замяна да предостави гаранции за сигурността на Северна Корея. Документът обаче не съдържаше конкретни стъпки.

Ким заяви в новогодишно обръщение, че КНДР е решена да продължи пътя към пълна денуклеаризация, но САЩ трябва да предприемат съответни действия. Той подчерта, че това ще помогне за развитието на двустранните отношения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    9 7 Отговор
    Не вярвайте на властелина на империята на злото !
  • 2 нач протокол

    8 0 Отговор
    Абе, че се обичат, обичат се. Ама да видим накрая кой ще е от страната на булката.

    Коментиран от #3

  • 3 Русофил

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "нач протокол":

    Аз пък нямам търпение да спреш годишните субсидий на евроатлантическите активисти с уж пронатовска ориентация. И без това взеха да плюят и ръфат американския президент
  • 4 А стига бе

    1 0 Отговор
    Тия двамцата ще се взимат...хаааахааааааа