2 Януари, 2019 12:10 3 972 51

Премиерът реши: Без винетка по Северната тангента

  • северна тангента-
  • винетка

Можем да си го позволим заради по-добрите приходи, отсече Бойко Борисов

Премиерът реши: Без винетка по Северната тангента - 1

Без винетка ще се пътува и в бъдеще по Северната тангента на София. Това обяви премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет след заседанието на кабинета.

"Можем да си го позволим заради по-добрите приходи, надявам се да не се спекулира повече по темата", подчерта Борисов.

Казусът засяга пет района на Столична община – "Надежда", "Връбница", "Нови Искър", "Сердика" и "Кремиковци", които са непосредствено разположени по протежението на Северната скоростна тангента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димов

    60 2 Отговор
    Ама как изкуствено се генерират абсудни проблеми, уж надвиснали над хората... И как после "някой" се явява спасител на народа, като твърдо отсече, че няма пък да е така....

    Коментиран от #23, #45, #50

  • 2 боцмана

    43 4 Отговор
    Защото става въпрос за София , в друга част от страната това не може да се случи.
  • 3 Буко Баламата

    50 1 Отговор
    Боце я се разпореди да не застудява .
  • 4 ЕВто

    46 0 Отговор
    Чудех се кога ще пуснат новината. Вече е прекалено предсказуем.
  • 5 Тиква

    38 0 Отговор
    Времето ти изтича
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Провинциалист

    41 5 Отговор
    Това е предателство спрямо останалата част на страната
  • 8 Соросоид

    33 0 Отговор
    Слава, слава на нашия Пръв Партиен и Държавен Ръководител! Той е Светлината, Въздуха и Водата. Той - Цар Тиквоний Банкянски Първи, да се свети Името Му (послдния да затвори вратата) еднолично решава всичко. Да живей ГЕРБ, Ура, Ура, Ура!
  • 9 Бичето

    31 2 Отговор
    Значи на околовръстния на карнобат който е 12 км може винетка на северната тангента на софия неможе
    Айде ебете си майката

    Коментиран от #13, #21

  • 10 тиквоч

    26 0 Отговор
    Тия приходи са от целият народ .Като освобождава едни хора другите защо ги наказва.При тоя нещо се случва само когато е подложен под натиск.Хора дерзайте.
  • 11 ПРАВОВЕРЕН ГЕРБЕР

    18 1 Отговор
    Слава на нашия бог Слънце Амон-Ра и да се свети името му който огрява всички българи.
    Велика е неговата прозрителност и великодушие!
    От него струи истинност и надежда за измъчените български души
  • 12 Коментар📝

    18 0 Отговор
    Бре Нещо Шефчето Вече Народа Не го Харесва Що Така 🤔Пък Той Толкова Добър
  • 13 Гост

    22 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бичето":

    Вдигайте се на протест, а не чакайте! Има ли натиск, нещата се случват, особено сега, когато предстоят избори! Сега е моментът! И не само в Карнобат! Във всички градове и села, където несправедливо хората биват ограбвани!
  • 14 Ужас

    22 1 Отговор
    А околовръстното на Стара Загора? Като чета коментарите на хората, излиза, че в цяла България се плаща по околовръстните пътища на градовете, само в софия няма да плащат???? Ейййй тиквон ще си ходиш скоро!!!!

    Коментиран от #16

  • 15 Живите мъртви на България

    9 0 Отговор
    Пусти избори :)
  • 16 Западните Балкани

    19 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ужас":

    То в София баровците живеят основно около южната тангента. Нима ще сложат и там винетки? А като не сложат там, няма как да поискат за другите части от околвръстното, т.к. ще се вдигнат хората на бунт. Това със северната тангента си е чиста проба популизъм - едни казват да се плащат, което няма никаква икономическа логика, т.к. който не иска да плаща има хиляди маршрути вътре в града, които са с 15-20 минути максимум по-бавни. Но няма как Борисов да не дойде като защитник на 10% дето не си купуват винетки и да изглежда, че му е много зор за народа. Сякаш не подари на Доган 30 милиона, на оня от БСП 43 милиона и на своите строители 1,5 милиарда.
  • 17 Batushka

    21 2 Отговор
    Абе те винетките не са ли задължителни ...аз не познавам някой който кара само в града...това е изкуствен проблем само за да блесне СЛЪНЦЕТО....

    Коментиран от #20

  • 18 Гост

    17 0 Отговор
    Тук не решава законът. Тук решава нашия вожда, на племето.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Западните Балкани

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Batushka":

    Така е. Само Борисов да блесне. Има едно количество коли без винетки, които карат само в рамките на София, но те пак няма да си купят само заради тангентата. Ще си минат вътре в града. Те за да стигнат до тангентата и да използват ще изхарчат повече време да стигнат до нея. А тези, които наистина ще я ползват, идват от пътища където вече се ползват винетки задължително. Така че ако се въведе ще са прецакани малко хора от Мрамор, Житен, Волуяк, Враждебна. Така че това е изкуствен проблем за срещата по празниците :)
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Стрелата

    7 1 Отговор
    Това говедо се вживява на цар ужас много се радвам че не живея и харча парите си в таия теротория НЕ държава.
  • 23 Бай Благой

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Димов":

    Не е "някой" този спасител....а се казва Бойко - премиерът слънце!!
  • 24 66666666

    4 0 Отговор
    А.бе.Т.И.К.В.О.ДА.НЕ.Е.НА.
    БАЩАТИ.БЕ
  • 25 66666666

    5 0 Отговор
    А.бе.Т.И.К.В.О.ДА.НЕ.Е.НА.
    БАЩАТИ.БЕ
  • 26 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "ТНТ":

    И? Какво като е извън Карнобат? Да оставим настрана факта, че един триъгълник /на картата, която си посочил/ е В пределите Карнобат! Какво пречи табелите за винетка да се поставят на правилните места?! Колко ще загуби държавата от това? Нищо! Но ще спечели уважението на хората! Това се казва стратегия и мисъл, ама кой да ги владее тези неща?! Дребнавостта води до презрение!
  • 27 Варна

    9 2 Отговор

    До коментар #21 от "ТНТ":

    Северната тангента както и още един куп пътища са строени с пари от държавата, а не общински. За републиканската пътна мрежа, към която се числи и въпросната тангента и чиито ремонти се извършват с пари от Републиканският, а не местният бюджет се дължи винетка! Така, не ми се прави на географ. След като всички по другите градове плащаме дори за по- малки разстояния, редно е и папурите, софийски да плащат!

    Коментиран от #32

  • 28 Константин

    1 2 Отговор
    Собствениците на нови автомобили разполагат със средства и си купуват годишна винетка. Това са автомобили, които на замърсяват София.
    Собствениците на стари автомобили не си купуват винетка, замърсяват София, и именно тези автомобили ще пътуват по околовръстното без винетка. Това е предизборен ход, за сметка на жителите на София.

    Коментиран от #48

  • 29 зьца

    6 0 Отговор
    Измислен проблем с измислен "спасител". Кога ще има реална борба с корупцията, Борисов?!?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Уж Шоп

    3 1 Отговор
    Абе язе уж се барам софиАнец, ама чини ми се тука нещо не е баш как требе да бъде... Щото верно много околовръстни има в нашата скромна държавица, ама оти за еди да са с винетки, а у богатото шопско пОле да не требе винетка... еле па и най-вече за шопето-курортисти от Банкя...
  • 32 СтарТИРаджия

    6 3 Отговор

    До коментар #27 от "Варна":

    Абе Варна, Вие няма да вдигате аларма, що не Ви направят какъвто си трябва БЕЗПЛАТЕН за местните обход (за справка Констанца), а не тази туристико - транзитна пародия бул. "В. Левски", а ръсиш "мозъци". Няма платен околовръстен път в Европа. Тази идиотия съществува само в България! С каквито и да е средства изградена тангентата се явява северен байпас на София. Това е положението! Кое е по-полезно за трафика на София: да мина с камиона по тангентата, ако имам работа м/у западна, северна или източна София? Или, за да не плащам пътна такса през северните булеварди на града?!

    Коментиран от #34

  • 33 Първанов

    6 2 Отговор
    Аман от екстри за селяните у Софийско.
  • 34 Варна

    10 1 Отговор

    До коментар #32 от "СтарТИРаджия":

    Варна внася 2,5 милиарда лева в Централният Бюджет. Ние от шопите не получаваме нищо! - На нас само ни вземат! За това през 2013 година от тук тръгнаха протестите и селянина от Банкя подаде оставка. Сега пак ще се случи същото! Не може да крадеш градът ми и да си правиш шосета, алеи и не знам какви п@тки майни с нашите пари и накрая да не искаш да плащаш? Има шосета които осигуряват връзката, така че няма к`во да се коментира! Това е път с пари от републиканският бюджет! Всички папури да си плащат сметката! Щом другите градове можем и кестените е редно да плащат! Въобще не ме интересува!

    Коментиран от #36

  • 35 jambazina

    11 0 Отговор
    София има добре развит градски транспорт в сравнение с другите градове. В селата отвъд тангентата ходят градски автобуси и маршрутки. Има и алтернатива за колите да минават през града. Който иска да я ползва, може да си купи винетка-все пак винеткте важат и за други пътищпътища.
  • 36 Пендо

    8 0 Отговор

    До коментар #34 от "Варна":

    Варна,в София шопи не останаха.Пълно е с всекакви от всекъде,които сметат,че са достигнали облаците и за това мишкуват от страх да не паднат.На Банкянския селянин дните са преброени.Глей кво ще стане след един месец като дойдат високите битови сметки.
    П.С. Аз съм един от последните изкопаеми шопи от центъра на София.Ул.Ангел Кънчев ако ти говори нещо.

    Коментиран от #37

  • 37 Варна

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Пендо":

    Аз се надявам сметките да извадят не само хора от София. 2013 година бях на протестите и сега чакам новите! И да си призная много ми се иска да заприличаме поне малко на Франция от последните дни. Ще отида до пазара да си взема един сап и после искам среща с Борисов, Цветанов и още няколко. - Не ме разбирай погрешно "любимците" ми не са само с една партия. Има хора, които трябва да бъдат овесени като в някоя арабска страна на някой кран и да стоят там до като им останат само кокалите. - За щастие с тези мисли не съм само аз, а това е някаква надежда, че желанията могат да се сбъднат.

    Коментиран от #39, #46

  • 38 груйо

    2 0 Отговор
    Модератора мина с парцала да ми изтрие точнте коментари.
    Защо ли си губя времето с този сайт? Вече няма да губя време.Напускам! Няма да накривя шапката на никой.
  • 39 Пендо

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "Варна":

    Дай Боже повече такива като тебе.Не се издържа вече.
  • 40 Айхман

    4 0 Отговор
    Премиера реши,слънцето блести.Луи 14 ряпа да яде.
  • 41 Гошо

    3 0 Отговор
    Евала Б. Б. Ако реши да спре и земята да се върти та все да ни е светло и топло...... Ама гадните руснаци не му дават!
  • 42 истинко

    3 0 Отговор
    Кокво по-вече да кажа?! Тоя съвсем взе да се държи като диктатор и мафиоз!
  • 43 CL500

    7 2 Отговор
    Това околовръстно ли е, северна тангента ли е, ама струва 120 млн. евро и е строено с пари 85% еврофондове и 15% РЕПУБЛИКАНСКИ бюджет. Повтарям РЕПУБЛИКАНСКИ, не общински! Затова трябва да се плаща винетка, за да се връщат парите в републиканския бюджет. То така и си е било замислено, ама сега като го обявиха и хоп - софийски рев. Б.Б. за да се прави на добър, днес ни обявява, че винетката се отменя. ЗАЩО??? Защо цяла България ще плаща за това околовръстно? По-бедни ли са софиянци, с по-малки заплати ли са, с по-високи цени ли са, или ... май е точно обратното и пак ние да им плащаме. Защо тези еврофондове и общи пари не се разпределят и подаряват на по-бедни общини, които затъват с всяка година? Аналогично е и с метрото им - 80% еврофондове и другото е сумарно общински и отново републикански бюджет. А тук са много милиарди. Защо това се обяви за национален обект, кое му е националното??? Защо толкова милиарди субсидии отиват там, вместо за бедните общини и инфраструктурата там. После се чудете, защо хората отиват или в София, или бягат от България. Ами като родният им град се руши за сметка на София ...
  • 44 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    1 0 Отговор
    Яя исус се вози на алди муахахахахх
  • 45 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Димов":

    Точно така, правителството създава проблем, после го решава "категорично" и ... да живее Бойко - бащата на народа! :)
  • 46 селтак

    0 3 Отговор

    До коментар #37 от "Варна":

    Като ревеш срещу "облагодетелстваните софиянци", ще има да чакаш да сме като във Франция.
  • 47 бял

    2 0 Отговор
    Да живее КомуниЗъма и едноличното решение на великата тиква,намазал кънките на тъпия си електорат
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 лимонад

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Димов":

    викаш - даже знаци бяха сложили, че се иска винетка а ? да не е очевадна преигравка….
    чак толкоз мозък няма у нашите. Просто поредната недомислица и склоняване при първите протести.
  • 51 йьйь

    0 0 Отговор
    а може да се въведе чиста тол система - левче за преминаване - примери до безкрай в европа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове