2 Януари, 2019 15:43 3 127 26

SAAB: Следваме стриктно етичните стандарти при сключването на сделки

  • saab-
  • швеция-
  • грипен-
  • корупция

Позиция

SAAB: Следваме стриктно етичните стандарти при сключването на сделки - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Във връзка с твърденията за корупция в изявление до медиите, шведската компания SAAB заяви, че следва „много стриктна политика по отношение на етичните стандарти” при сключването на сделки и в бизнес взаимоотношенията на компанията.

„Нашият бизнес се развива в сектор със силна конкуренция и затова винаги предлага високо качество и се характеризира с изключителна коректност. Всяка друга практика би била в разрез с нашите собствени критерии и затова би била напълно неприемлива”, уточняват от шведската компания.

Във военната индустрия сключването на бизнес сделки отнема дълго време (10-20-30 години). Ето защо е много важно всеки договор да е основан на солидна основа и доверие, допълват от SAAB.

Уточнението идва на фона на информации в българските медии, че името на шведската компания е замесена в корупционни скандали относно превъоръжаването на армиите Чехия, Унгария, Швеция и Бразилия. Разследване на шведските власти показа, че SAAB не е замесена в корупционни механизми в Чехия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    53 5 Отговор
    Тук каквото каже Тиквата, това става, затова повече протести през 2019! :)

    Коментиран от #9

  • 2 Вие следвате етичните стандарти,

    25 4 Отговор
    Но ние имаме партийна повеля и няма като как!?!
  • 3 Townboy

    39 4 Отговор
    Ний на шведите им вярваме, но на хамериканските лобисти и на родните политици не.
  • 4 Асся

    11 16 Отговор
    А бе те и автомобили правеха и то добри, ама сега ги няма никакви.

    Коментиран от #19, #22

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    31 6 Отговор
    Продажни са си нашите политици и това си е! Тоя Ф-16 колкото и нова версия да е, като цялостна концепция си е морално остарял (а тази новата версия още завода, дето ще я прави, не бил построен :Р). Офертата за грипените като цена, бройка и поддръжка в бъдеще е къде къде по-добра. Ама нали дойде Чича ви Сам и квото каза, това си и стана! Айде народе да са ни честити новите Ф-ове и да се приготвяме да ги изплащаме! За кой ли път ще ни цоцат хАмериканците! Не стига, че не плащат нито лев за военните си бази у нас, не стига, че сме длъжни да им изкупуваме скъпия ток от американските ТЕЦ-ове в България (за бога?!?), не стига и това, че "Дънди прешъс метълс" ни изкарват природните богатства (разбирайте злато) срещу смешния 1 % (за бога?!?) за България, ами сега да им купуваме и боклуците, нищо че са най-скъпи! Нали сме в НАТО бе, за всичките тея неща дето ни крадат, които споменах, да ни я подарят тая ескадрила Ф-ове!!! И пак ще е малко!!! Колко ли куфари с пари са взели нашите хубостници от Чичо Сам за тая сделка не ми се милси... Тежко на нас!

    Коментиран от #23

  • 7 Хахаха

    7 17 Отговор
    То затова има официално разследване в Чехия и самата Швеция за дадени подкупи в Унгария и Чехия, за да закупят Грипен.
    Те Сименс и Фолксваген имат безупречна политика, но и двете компании ги хванаха в корупция, а фолксваген в лъжене за вредните емисии и опити върху живи хора за влиянието на вредните емисии,. Там все ги влече да правят опити върху хора.
    Грипен са бита карта и могат само да фалират.
  • 8 Гост

    26 4 Отговор
    "Следваме много стриктна политика по отношение на етичните стандарти”
    В България с такава политика сте обречени на пълен провал, което и стана. В тази страна на власт е глупостта.
  • 9 Много хленчат от СААБ

    7 27 Отговор

    До коментар #1 от "mom4eto":

    Загубиха надпреварата с Ф-16 в Хърватска и Словакия,а сега и в България.Тревожат се че подобно на автомобилното си подразделение ще се наложи да закрият и самолетното.

    Коментиран от #15

  • 10 Киро

    3 14 Отговор
    Не мина номера на оня клепоух фатмак!
  • 11 Хахаха

    7 23 Отговор
    Ф16 е супер самолет доказал се в много битки, включително и с МИГ29.
    В Ирак Ф 16 направо разкости Миговете, а най-новите МИГ-29 бяха изпратени от Садам в Сирия, за да не бъдат свалени.
    В Сърбия Ф16, един единствен самолет в една единствена битка сваля 3 МИГ 29. След този бой сърбите приземяват цялата авиация и повече не си и помислят да летят.
    Израел - най-милитаризираната страна в света, има на въоръжение Ф 16 и такова мамата на всякакви арабели, включително и в Сирия.
    Когато летят израелски Ф16, всякакви Мигове се спотайват по дупките и арабелите пуцат като за световно с Ц-200, 300, а руснаците и с 400, като свалиха собствен самолет (ИЛ).

    Що се отнася до примитивните коментари, че това бил стар самолет … Колкото общо има между Голф 1 и Голф 7, толкова е общото между Ф 16 от 80-та година и сега предлаганият.
    Но в Руската кочина, като кажат лада 1600s, значи 20 години се произвежда един и същ таралясник.
    Толкова за русоробите, русофилите, сифилистиците и откачените рублофили, дето и през ум не им минава да карат руска кола, да получават заплатата си в рубли, и най-вече да заживеят в руския рай(тюрма на народите)

    Коментиран от #12

  • 12 999

    18 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хахаха":

    Първо във Войната в Ирак основният изтребител е Ф15С. Той сваля 3 Миг 29. Има непотвърдена информация за един Ф16. Официално коалицията разполага основно с Ф15, Ф18, Торнадо, Мираж и още няколко вида. Основният арсенал на Ирак са Миг от по-старите поколения Миг 21,23, 25 и Су7,22, 20,24 и 25.
    Само, че това в случая не е важно! Въпросните Ф16 не отговарят на изискванията на търга и трябва да бъде дисквалифициран! - Избирането на самолет, който трябва да бъде дисквалифициран повдига въпросът за корупция и продажбата на националният интерес. За това след като Борисов падне от власт и загуби влияние ще бъде наврян в кучи гъз и вероятно осъден за държавна измяна. Аз лично ще съм много щастлив от подобно развитие на събитията.
  • 13 пилот изтребител

    13 2 Отговор
    Цветанов,Цветан, шътника на Борисов, Бойко, тръгна да се заяжда със СААБ, че никой ,не му предложил рушвет, тъпата, шматка се е, помислил за Марко- Тотевите тъшаци!
    По рано в пресата, СААБ спомена, за билатерални сделки!
    Също за преференций, в двустранната ни търговия.Още два самолета ,като държава от ЕО и т.н..
    Да приключим, темата ,Цветан Цветанов, е шпионско мекере и да се изхвърли от Интерпол, той ще почерни световната сигурност, с тези селски далавери с изтребители.!
    .
    !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Дада

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Много хленчат от СААБ":

    Загубиха заради политическо лоби, а не защото офертата или самолетът им е по-лош.
  • 16 Миризлив Пор

    4 2 Отговор
    Стига са ривали шведите!!! по нашите ширини "тъй са прай бизнес" не като тях, какво е това нещо "цял живот на заплата" след като може с една сделка да си оправиш живота на децата, внуците че и на любовницата. Кофти наследство от "Османското присъствие" но така се живее по нашите ширини. Сега се замислям, че произведенията на Алеко за бая ти Ганя са си чисто образователно пособие.
  • 17 вики

    2 2 Отговор
    Бях на Рожен работихме там на единственият хотел горе на прохода 2013/2014 год когато станахме свидетели на учение пишеше го после и в сайтовете и новините значи миг 29 летеше ниско по контура на планинските хребети и бързо тогава бяха Гърци с ф16 видимо бавни тромави и ги догонваха но аз не разбирам това видях
  • 18 Кукуригу

    4 1 Отговор
    Тикви и етичен стандарт ,ко туй,виж ся кпмисионна под масата звучи мн по красиво
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 fermera

    0 0 Отговор
    F 16 е стар като архитектура самолет.Новите разработки са за еднодвигателен самолет без форсажна камера и отражителна площ под 0.5кв.м.Такива са ГРИПЕН Е и турския TF-X.Американците нямат такава разработка и ни пробутват Ф 16.Чо лошото е че въоръжението отстъпва на Грипен С.Имам впредвид ракетата Метеор и липсата на противокорабни ракета при Ф 16.

    Коментиран от #21

  • 21 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "fermera":

    бъркаш моделната линия на Грипените. Чети още ...
    На нас ни дават модела C/D без въоръжение и без разходите за обучение.
    Ти говориш за модела Е/F/или още NG от next generation, който е още на фаза изпитания и не започнало производството. А като започне първо ще е доставката за шведската арчия и после за всички останали.

    Коментиран от #24, #25

  • 22 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Асся":

    Затова ли новото Volvo XC60 е световен автомобил на 2018 г.
  • 23 Един от очния народ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Лошото е че нищо не са взели. Щото когато са свалени гащите и на колени нямаш много варианти
  • 24 333

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Иван":

    Нищо не бърка. Разликата между Gripen C/D и Е/F не е толкова голяма физически. Основната е, че правят място за друг радар, защото в стария няма, и друг двигател. Отражателната площ на Gripen наистина е много малка, което го прави труден за прихващане, и всъщност е под 0.5кв м, и това важи дори за Gripen A. 0.1 кв метра е за Gripen A до C. Новият може да бъде по-добре. С две думи е почти стелт, само дето е по-маневрен от повечето стелт самолети, и е ужасно труден противник. Има и други предимства, чисто конструктивни, които му позволяват да се справя прекрасно дори срещу 5-то поколение изтребители, което е потвърдено многократно в учения, в които участват Шведските ВВС с НАТО. На едното 3 грипена срещу 5 F-16 на ВВС на Норвегия правят 5-0, 5-0, 5-1. 3 срещу 5.
    А да сравняваш Швеция със САЩ откъм корупция е все едно да сравняваш България с Австрия или Германия. И не е в полза на САЩ.
  • 25 333

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Иван":

    Не ни дават въоръжение, което не произвеждат те, защото нямат право да ни го дават. Ако решим да си купим Rafale, Dassault също не могат да ни предоставят Link 16, само САЩ може. А Rafale е изключителен изтребител, който, за съжаление не можем да си позволим. Ракетите вероятно също нямат лиценз да ги препродават, и няма как да ни ги осигурят. Търтеите в МО можеха да пуснат запитване за това колко струва адекватен комплект въоръжение за Gripen на производителите, понеже работи поне с 5 вида ракети, и там може да се преговаря. Офертата за 8-те Грипен от първият търг беше за под милиард, сега с 8 F-16 ще отиде над 1.8. Едва ли има въоръжение за 800 милиона. Ракети има по 500, 600х долара, румънците са си купили 30. Даже 100 милиона са много. Обучение предоставят. Отделно Gripen няма нужда от перфектни условия на пистата. За F-16 ще се наложи да правим писти специално за него. И като знам как се правят такива неща тук, ще трошим двигатели редовно. Едно шосе не правят като хората.
    Заблуждават те. МО ако излезе и каже - в офертата на SAAB липсва въоръжение за х пари, и при равни условия разликата с Lockheed става толкова пари, разбирам. Това не е разкриване на секретна информация. Ама не го правят.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове