Last news in Fakti

3 Януари, 2019 09:57 3 233 12

Великобритания има само две възможности. И двете - лоши

  • брекзит-
  • гласуване-
  • вот

Опитите на британското правителство да вземе предпазни мерки, в случай че се стигне до Брекзит без сделка, изглеждат все по-безпомощни и абсурдни

Великобритания има само две възможности. И двете - лоши - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Политиците, пък и не само те, много трудно си признават, когато са допуснали голяма грешка. Но Великобритания сега просто няма друг изход, освен да го стори. Опитите на правителството да вземе някакви предпазни мерки, в случай че се стигне до Брекзит без сделка, изглеждат все по-безпомощни.

А идеята, в краен случай да се обяви, че „часовникът е спрян“, така че Брекзитът да се отложи с няколко месеца, звучи направо налудничаво.

Реално погледнато, оставащите възможности са само две: министър-председателката Тереза Мей или ще успее някак да убеди мнозинството от депутатите в британския парламент, че споразумението с ЕС действително е ценно, или Лондон ще потегли по пътя, посочен му от Европейския съд, отказвайки се в последна минута от цялото безумство, наречено Брекзит.

Европа със сигурност би приела подобно решение с облекчение.

Но в самата Великобритания то несъмнено ще задълбочи още повече пропастта между привържениците и противниците на Брекзита, дори и в случай, че се проведе втори референдум. Ясно е обаче, че е по-вероятно Папата да се откаже от католицизма, отколкото някой идеолог на Брекзита да си признае, че излизането от ЕС е голяма грешка.

Петер Щурм, ФАЦ

Frankfurter Allgemeine Zeitung

www.faz.net

Всички права запазени

Frankfurter Allgemeine ZeitungGmbH, Frankfurt am Main


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хайде да им е чистито

    8 6 Отговор
    Света не е това което беше преди. Сам си никой, дано не го разберат по трудния начин :))))))))))))))
  • 2 евродебил

    23 10 Отговор
    Мъда бе, те англичани, швейцарци, норвежци... прости. Умните сме ний, българите, македонци, румънци, турци... че напираме към джендарския, гмо-, ислямистки, лъжлив, манипулативен, крадлив... ЕС.
  • 3 плевен

    8 10 Отговор
    О, я стига! Брекзит е голямо зло за такива като нас, дето чакаме пари на готово, и за черната миграция. Но пък той точно за това е направен.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Гост

    19 4 Отговор
    И защо да е грешка?! Защото на германците така им се иска?! За да може Великобритания да играе по тяхната свирка?! Ами не, хората не искат съюз, за който смятат, че заличава идентичността на нацията им, че нарушава суверенитета им! Глобализацията не им е по вкуса! Това е!

    Коментиран от #10

  • 5 Митко

    11 7 Отговор
    Боли ма за брекзита. Нито ще ми вдигнат, нито намалят заплатата от това!
  • 6 евродебил

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "плевен":

    "Наготово", след като сме внесли половин милиард годишна вноска, след като са ни ошмулили с глоби по стотици милиони и след като монополите им са отнесли печалби за десетки милиарди, годишно. Милиардите разходи по любимците на ЕС - циганите, са ни бонус. ДА ЖИВЕЙ ДЕМОКРАЦИЯТА!!! ДА ЖИВЕЙ ЕС!!! УРААААААААААААААА!!!
  • 7 да ги е

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "плевен":

    "Наготово", за "усвоителите" на еврофондовете, мога да допусна. Ти в санирането ли си, или в пътното строителство. Или на "ромите" помагаш, по европейски проекти.
  • 8 Plovdiv

    13 2 Отговор
    Смърт за глобализацията, смърт за джендер- идеологията, смърт за толерастията!

    Коментиран от #9

  • 9 Иво

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Plovdiv":

    Майничка, направо не губи време и отваряй газовите камери! Поне има от къде и опит да почерпиш- ама не от оня - ниския с мустачките, а от другия - с най- високата военна титла в света !При него мърдане е нямало !
  • 10 Платното

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Кои хора 51% на които им обещаваха възраждане на империята, тези ли??? Трябваше да помислят че не само империята няма да възродят, но и съвсем ще се смалят. Шотландия твърдо за ЕС, Северна ирландия също плюс ИРА чука на вратата защото няма как да си извън ЕС и да няма граница с Ирландия. Икономиката също ще пострада, защото Европа е клуб на богати потребители и т.н и т.н. Излъгаха ги че за всичко им е виновна Европа както и в България нокои си мислят че сме бедни заради Европа!!!!!! Обаче като погледнат към една Полша , Чегия, Словения дори и млъкват. Единственият проблем беше миграцията и затова Меркел ще си отиде много скоро и вятърът ще завее от другата страна на платното.
  • 11 направете правилният избор

    0 1 Отговор
    Има лошо,но има и по-лошо.
  • 12 975

    1 0 Отговор
    Петър обаче на споменава на първи раз защо всъщност GB - иска навън от измислицата EU, бре Петре, кажи, Петър мълчи ! Да видим кои други страни не са или ще излязат от EU..Колкото до нас след като накупим старо оръжие и самолети, в случай на нужда ще защитаваме и отстояваве ценности - ни наши ни съществуващи ни потребни нам. Пишем и слушкаме ингилизки и в телевизия и в новини и кфирмите ни едни по-така звучат със OKFJEKJ но тепърва ще плащаме кисело е, яко накъде без това.. Докато дечицата ни убедено ще слушкат в армиите на нато срещу заплащанелл GB - то си има причини, ohh yesssssss а ние и сами да останем па че се бутаме там .. Като погледнеш през прозореца само, виждаш как напредваме, "яко е" естествено нали слушкате.. А бяхме, да ние малката Б-я трън в очите на доста от тези дето бяха по-вече от щастливи да ни гътнат и изотдолу !! А кажете на англичанчетата да си затварят и разпродават държавното имущество, след това да клекнат на опикания ЕС - където скоро няма да можеш да надигаш глас - мнението е на самите потърпевши в ЕС - ДАЛИ ЩЕ МОЖЕ ДА ПОГЛЕДАМЕ РАЗГРАБВАНЕ НА GB то ???????????????, .....КАТО КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА ? Нещо загубени ама не в превода стана - BG е GB ......... дали ? А по дебилски им развяваме флаговете и нашите дечица с татуирани те им знаменца се разохждат по морската ни шир, новините и рекламите също. Да не споменаваме 200 канала х 12 филма х 24 ч х 365 дни в годината без повторенията, някой с калкулатор.. че в лудниците не и