3 Януари, 2019 12:30 6 438 28

Тръмп назова причината за разпадането на СССР

  • сащ-
  • ссср-
  • русия-
  • война-
  • афганистан-
  • доналд тръмп-
  • разпадане

Любопитно изказване на американския президент

Тръмп назова причината за разпадането на СССР - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп назова каква е причината за разпадането на Съветския съюз, който спря да съществува през 1991 година. Според Тръмп войната в Афганистан е причина за това.

„Русия беше Съветския съюз. Афганистан направи от него Русия, защото те фалираха в Афганистан“, заяви американският лидер в ефира на FoxNews, предаде РИА Новости.

Той добави също, че Съветският съюз е бил прав при стартирането на афганистанската кампания заради терористичната заплаха от страна на талибаните. Тръмп допълни, че сега, заедно със САЩ, за решаването на ситуацията в Афганистан са ангажирани Русия, Индия и Пакистан.

През 1979 година Съветският съюз изпрати войски в Афганистан. Последните части от съветските войски напуснаха страната десет години по-късно. Съветският съюз престана да съществува през 1991 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БъХъ

    29 70 Отговор
    Русия смело върви по стъпките на СССР. Путин е най-големия русофоб в Русия, нищо чудно, че някои го мислят за агент на чужда държава.
  • 2 арджентата

    69 16 Отговор
    Дрън-дрън... Къде слага ролята на Горбачов? Или изобщо не е чувал за него...

    Коментиран от #24

  • 3 Бат' Вал

    51 14 Отговор
    Тръмп за пореден път доказва, че мисленето не му се отдава много много... В строителния бизнес може и да се справя, но в политиката е гол и бос!
  • 4 Ееее

    40 9 Отговор
    Тремп пак ме разсмя днеска😂
  • 5 Scout for funn

    12 23 Отговор
    Много е смешен милярдер лидер-президент на най голямата и силна държава със огромно влияние .Много е смешен и на Путин и Сидзинпин
    и на Ким ма хич не им е смешно некак си .Толко не им е смешно че и тримата се надпреварват да го ухажват и да си подобряват отношенията с него . (Това отговаря и на въпроса дали е добър политик )
  • 6 ЕЕЕ

    12 15 Отговор
    изтеглиха се от Сирия,сега заедно с Русия искат да оправят Афганистан...така така, обратно в мишите им дупки да се връщат.Слава России!
  • 7 Borislav Popov

    15 10 Отговор
    И сега наред е да фалира обора. С колко се качи дългът им от как са там ? Ако погледнем статистиката - близо четири пъти !!!!!
  • 8 Голем смях

    10 18 Отговор
    Много е точен чичо Дончо.Сега Сирия ще погребе Русия.
  • 9 Франц Кафка

    3 11 Отговор
    Какви талибани по времето на СССР ?

    Коментиран от #22

  • 10 1944

    10 8 Отговор
    сирия е афганистан-2.
  • 11 Путкин

    11 11 Отговор
    Русия, винаги си е била свинска кочина. Рейгън ги фалира като ги вкара в бясна надпревара в програмата "звездни войни", вкара ги в Авганистан и комплексираните пияни ушанки се осраха до ушите и фалираха! Англичаните пък им набутаха Горбачов, който допълнително ги разцепи. И сега комплексираното джудже упорито върви към втори фалит! Толкова са прости, че не си взеха поука, ама то егото е голяма работа, особено когато комплексар е начело на русия.
  • 12 Франц Кафка

    7 1 Отговор
    В интерес на истината , СССР не се разпадна на независими републики ( изключвам прибалтийските държави ) , а на 12 деградирали държавни недоразумения в криминални олигархии , или в диктатури .
    Както в България до 1997 година ..
  • 13 Ванга

    7 4 Отговор
    Дребнио лилипут ке затрие Русия ,да знаете
  • 14 стоян георгиев

    1 5 Отговор
    и тоя е американси президент?кви талибани бе при съветската окупация?ква опасност за тероризъм е имало за ссср 1979 година от афганистан?и накрая разпада на ссср няма нищо общо с афганистан.вянро е обратното ,като го закъса ссср се изтегли от афганистан,но афганистан не е бил никога причина за краха на ссср.интересно не усеща ли срам отя човек от тоталната си некомпетентност и даването на акъл въпреки това?

    Коментиран от #15

  • 15 Доктор Ох Боли

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    ...причината за разпада на СССР е една...... ...... СССР фалира..... ха хахах......... Аз просто като чета сега и..... акъла ми не го побира..... да владееш половината сват.... и да фалираш?.... ха ха хах...... Тва е като некъв кошмар.......... Тва само у соца мое се получи... ха хахах..... Теа хора са умопомрачени.... ха хаха..... но тва става.... ха хахах.....

    Коментиран от #16

  • 16 Бат Ваню

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Доктор Ох Боли":

    .... тва Англия да е .... паунда ше скочи 1 към 10.... сес секви валути.... ха ха хаха.......
  • 17 Доктор Ох Боли

    4 0 Отговор
    ....аз се чуда само .....така хипотетично .....ако не бяха продали Аляска.....и са руски бази там....ха хаха.... Насекъде по света кирилаца..... ха ха хах....
  • 18 Доктор Ох Боли

    3 3 Отговор
    ...нещо повече.....у соце няма един работещ завод на конкурентно ниво ... със запада.....единствените ... може би за които се сещам сега..... тва са оптичните заводи в източна Германия..... сичко друго е замръзнало.....ха хаха.... Соца остава само разруха ....и ...умопомрачение.....и.....илюзиии, неосъществими мечти.... и така.... с една дума ...илюзиии........

    Коментиран от #20

  • 19 966

    5 2 Отговор
    Дреме ми за причината дали е Авганистан, Чернобил, надпреварата във въоръжаването или комбинация от всички. Важното е че рухна и това е прекрасно за всички, които се освободиха от тях. Но акъл не им идва и сега са засилват втори път в същата посока. Дали ще е Сирия/Украйна или подетата от Кремъл нова надпревара с оръжия и конфронтация със запада пак ми е все тая, важното е да повторят предишния си успех, та дано след него спрат да тормозят съседите си, че и други по-далечни страни.
  • 20 Бат Ваню

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Доктор Ох Боли":

    ... ха хаха.... е как нема се сещаш... даде над 3000 €... у некои сайтове за Цайс и Майер - Гьорлиц... ха хаха.....
  • 21 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор
    ...и да зема сподела така....... Когато западните германци.... влизат в заводите на изтока..... те се учудват...... сички заводи работят на загуба.... х ахах..... Тва на запад нема как да стане..... ха хахах.... Тва се едно сега някой да работи на загуба..... ха хах.....и така..... искат да спасят източните заводи... нооо ... те са безкрайно изостанали.... Вартбург.... кола , която противоречи на себе си.... хахахах.... нема спасявене.... пренастройват за Опел....и... моите заводи... ха хах... Цайс ... са толко добри, че не ги закриват....Оптичните мерници на Вермахта са от Цайс...и... рустнаците са присламчват.... и.... Цайс остава.... ха хах .. Пентакон.... тва е Майер- Гьорлиц.... съсипан..... и работи на загуба.... хах ха....
  • 22 Талибанов

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Франц Кафка":

    Хе хе хе
  • 23 незнайко

    1 0 Отговор
    Друго не можа ли да измисли този КРЕТЕН ???
  • 24 нервен

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "арджентата":

    Горбачов няма ни най-малка вина ...той направи единствено правилно решение .... Тръмп е прав само до някъде ... нещата за разпада на СССР са комплексни и кампанията Афганистан е една от причините ... дългогодишен ежегоден банкрут на системата е друга причина ... но според мен капака , последния пирон в ковчега на мъртвеца , т.н. си остава Чернобил ...и по-точно изграждането на съркофага около централата ...това е един колосален финансов разход крайно не предвиден и нетърпящ никакво отлагане във времето....
  • 25 Русофил

    0 0 Отговор
    До рчера плюехте Тръмп като предател. Днеска стана чичо Дони. Вие жидомасонската шорошня сте безродници каквото ви се подаде от господарите вчера плюем, днеска лижем. Кой уважава лакей, които целуват подметки.
  • 26 Стефчо

    0 0 Отговор
    Пак ще фалират жалките руснаци
  • 27 бомбата

    0 1 Отговор
    интерсно защо не похвали Горбачов, нали заради тая глупост му дадоха Нобелова награда и сисипа живота на цели поколения на народите в цяла източна Европа че беше станал демократ и бе забравил Втората Световна Война, запалена от Запада , която Червената армия разгроми сама и прекоси Европа, спасявайки света от Фашизма ....Предателството няма Родина и точно заради това са изчезнали много народи, а на нас не ни ли стига толкова векове робство да проумеем истината а не всеки да иска да бъде чорбаджия, дето няма точен превод на никой език щото лакомията и простотията водят само до предателство....
  • 28 Франц Кафка

    0 1 Отговор
    Не е майтап , СССР се разпадна , защото Горбачов въведе сух режим и главният приход на държавата пресъхна !
    Отгоре на всичко , се научиха да използват и тоалетна хартия и престанаха да четат съветска пропаганда в тоалетните , докато си изпразват нуждите ..
Новини по държави: