Last news in Fakti

4 Януари, 2019 01:00 2 538 0

Предложиха 50 милиона за резерва на Барса

  • гуанджоу-
  • резерва-
  • малком-
  • барселона-
  • трансфер

Китайци са готови да извадят големи пачки за Малком

Престоят на Малком в Барселона може да се окаже много кратък. Крилото дойде през лятото от френския Бордо срещу 41 млн. евро, като каталунците го отмъкнаха под носа на Рома. Бразилецът обаче така и не успя да се наложи на “Камп Ноу”. Статистиката му от началото на сезона не е никак впечатляваща - по-малко от 100 игрови минути в Примера дивисион и две влизания като резерва с един гол в Шампионската лига.

Въпреки малкото шансове, които получава в Барса, Малком се радва на завиден интерес от страна на няколко китайски клуба. Преди месец се появи информация, че отбор от Суперлигата е готов да извади 65 млн. евро за бившата звезда на Бордо. Според Goal.com основен кандидат за подписа на фланговия нападател е Гуанджоу Евъргранде. Воденият от Фабио Канаваро тим завърши на второ място в първенството, изоставайки с 5 точки от Шанхай СИПГ, и стяга амбициозна селекция. Офертата за Малком е на стойност 50 млн. евро и със сигурност ще накара шефовете на Барселона да се замислят.

Канаваро е одобрил привличането на 21-годишния бързак, независимо от финансовите ограничения, наложени на китайските клубове. Идеята е Малком да замести в Гуанджоу сънародника си Алан, който се очаква да подпише с Галатасарай. Ако се стигне до трансфер, Малком ще се събере с друг бразилец, който игра в Барса - Паулиньо.

Не е ясно дали самият футболист е склонен да напусне “Камп Ноу” в посока Азия, но е сигурно, че на него му трябва редовна игрова практика, ако иска да е част от състава на Бразилия за Копа Америка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА