Last news in Fakti

3 Януари, 2019 12:38 1 974 3

Нов търг за къщата на Яворов

  • яворов-
  • къща-
  • търг-
  • софия

Той ще се проведе на 21 януари

Нов търг за къщата на Яворов - 1
Снимка: БГНЕС

Къщата на българския символист и революционер Пейо Яворов в центъра на София отново е обявена на търг. Началната цена е 1 465 882 лв., сочи справка в сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители. Търгът е предвиден за 21 януари 2019 г.

Миналата година кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че общината ще направи всичко възможно, за да придобие къщата на поета.

Частен съдебен изпълнител предложи имотът на търг заради неуредени финансови отношения на сегашния ѝ собственик. Освен Столична община, трима души са проявили интерес към къщата. Не беше ясно обаче колко души са подали документи за търга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комита

    6 1 Отговор
    Столична община вместо да се погрижи за паметниците на културата ни, ги продава на търг, да докопа още някой лев. Така още по-бързо и "законно" могат да изчезнат, като я купи някое мюфтийство и я превърне в джамия. После ще развяват нотаирални актове, че сделката била напълно законна и нямало основание за искове и протести.
  • 2 ех не се спряха

    5 0 Отговор
    Нашата държава се разграбва и разпродава по всякакъв начин,дори идеологично.Дано някой истински българин с пари се почи и я купи,за да не попадне в ръцете на някой,който да я превърне в апартаменти или казино...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.