Last news in Fakti

4 Януари, 2019 13:30 1 887 3

Белград: Компромисът с Косово е все по-далеч

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич-
  • хашим тачи

Премиерът Бърнабич смята, че Белград и Прищина са далеч от отпадане на митата

Белград: Компромисът с Косово е все по-далеч - 1
Снимка: Shutterstock

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви, че не вижда никакви признаци да бъде постигнат компромис с Прищина, но той трябва да бъде постигнат, ако Сърбия иска да влезе в Европейския съюз, съобщава вестник "Данас".

Бърнабич смята, че Белград и Прищина са все по-далеч от постигане на компромис преди всичко заради митата от сто процента, които бяха въведени за стоките от Сърбия, заради формирането на армия на Косово и изявленията за премахването на границата между Косово и Албания.

Смятам, че ние се отдалечаваме от компромиса, заяви Ана Бърнабич. Тя добави, че замразеният конфликт с Прищина означава, че Сърбия не може да стане членка на ЕС, изтъквайки, че косовският въпрос трябва да се реши и решението е в постигането на компромис, който ще гарантира мир, стабилност и по-добър живот за сърбите в Косово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    4 0 Отговор
    Ако и сърбите успеят да оджендарят, ги признавам за майстори.

    Коментиран от #2

  • 2 ами сега

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "толерантен":

    E не са чак такива майстори, Путин е дал много здрав гръб на Сърбия и те няма да се излъжат да си продадат на безценица държавата заради разни празни обещания за светло европейско бъдеще! Вече всички в източна Европа разбрахме какво представлява ЕС и каква е нашата роля в него!
  • 3 Ккк

    2 1 Отговор
    Сърбите ще си плащат кармичните грехове.
Новини по държави: