Last news in Fakti

4 Януари, 2019 22:30 2 206 29

Карадайъ: ДПС избра демокрацията пред реваншизма и омразата

  • дпс-
  • мустафа карадайъ-
  • демокрация-
  • омраза

Днес обществото отново е разединено, езикът на омразата и агресията са навсякъде и това е така не само в България, така е в Европа и в света

Карадайъ: ДПС избра демокрацията пред реваншизма и омразата - 1
Снимка: БГНЕС

Днес Движение за права и свободи навършва 29 години. Движение за права и свободи е учредена на 4 януари 1990 във Варна. Партията е парламентарно представена във всичките 29 години от учредяването си, има много сериозно представителство в местната власт и европейския парламент и заема важно място в политическия живот на страната. ДПС чрез своя Почетен председател д-р Ахмед Доган е партията, трасирала пътя на България към ЕС и НАТО в първите години на демокрацията. Уникалният български етнически модел, чиито идеолог е д-р Доган и носител ДПС е формулата, с която България дава своя принос към европейската политическа парадигма.

Това заяви в официално обръщение председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

По случай рождения ден на Движението бяха получени много поздравителни адреси от страната и чужбина, а с писмо председателят на АЛДЕ Ханс Ван Баален е пожела общ успех на партиите от либералното европейско семейство и поздрави и почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, за това, че през 1990-та година е поел важната инициатива за създаване на ДПС с цел защита на правата и свободите на всички граждани, защита на етническия мир и насърчаване на евроатлантическите ценности сред гражданите на посткомунистическа България. Ханс ван Баален благодари на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ за ангажираността на международно и европейско ниво и подчерта, че партията играе ключова роля в либералното семейство и в Групата на АЛДЕ в Европейския парламент. С посланието „Ще вървим заедно напред!“, завършва Баален своя поздравителен адрес.

С обръщение към членовете на ДПС по случай рождения ден на партията се обърна във „Фейсбук“ председателят на ДПС Мустафа Карадайъ:

Скъпи съпартийци!

Днес се навършват 29 години от основаването на Движение за права и свободи и това е повод да се поздравим за постигнатото в името на мира и на демокрацията, в името на правата и свободите в нашата Родина и да си пожелаем нови успехи.

Когато създавахме партията, обществото беше разделено и разединено. Беше време за големия избор за бъдещето на България. Тогава ние избрахме мира и демокрацията пред реваншизма и омразата. Тогава ние участвахме активно и съзидателно в изграждането на основите на демокрацията – за да бъдат основите здрави и процесът да е необратим. Тогава нашият почетен председател д-р Ахмед Доган начерта перспективите за развитие, показа пътя на страната и условието за това, а именно: България да е част от евроатлантическите структури – НАТО и Европейски съюз. Вече 29 години стоим сериозно на политическата сцена, отговорни за днешния и утрешния ден, отстояваме правата и свободите на българските граждани, достойнството на всеки един човек, пазим и защитаваме демокрацията, защото твърдо вярваме, че единствено тя може да гарантира мира и благополучието, справедливостта, правата и свободите.

Днес обществото отново е разединено, езикът на омразата и агресията са навсякъде и това е така не само в България, така е в Европа и в света. Като че ли демокрацията е в отстъпление, а перспективите за бъдещето са все по-тревожни и мрачни. Но ние, където и да сме, винаги оставаме отговорни, пазим устоите на демокрацията и намираме опора в евроатлантическите ценности. Намираме сили в нашата биография, в историята ни и вярваме, че без мира демокрацията е в риск. Сега, когато отново е време на омраза и разединение, ние трябва да се обединим около нашите ценности и силно и мощно да защитим мира и демокрацията. Само така можем да направим света по-добър, да гарантираме правата и свободите, да работим за по-добър живот тук и сега, да гарантираме бъдещето на нашите деца.

Поздравявам ви от мое име и от името на ръководството на Движение за права и свободи с годишнината от основаването на нашата партия и ви желая здраве и много сили, дързост и вдъхновение заедно да постигаме нови победи и много успехи, за по-доброто бъдеще на България, региона и Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El komandante

    12 2 Отговор
    Слава России, гербави и продажни сороспиииии! Руското оръжие трепе наред! Ураааа!

    Коментиран от #2

  • 2 Фикри

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "El komandante":

    Брато, разбирам те, но сега имам работа.
  • 3 ай де бе

    15 0 Отговор
    Вече като чуя "езикът на омразата и агресията" и др. подобни лицемерни, ми се повръща...

    Коментиран от #6

  • 4 Асен

    12 1 Отговор
    Разбирате само езика на парите и лъжите
  • 5 гнусните комунисти

    4 2 Отговор
    сега всякакви демоНократи са виновни за разрешаване на регистрацията им!!!
  • 6 Иванов

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "ай де бе":

    Че Синан по цял ден киси тук и пише обиди срещу българите и като го изе ат, олеле, език на омразата разбираш ли! Не им вярвам на тези, както и на останалите политици. В момента когато ги изберат и почват да крадат като за последно, а забъркват народа, че работа вършат.
  • 7 баш РОДОПЛУ

    12 0 Отговор
    Този КАРААЙЪ не разбрали че вече ДЪПЪСъ е извън статистиката.
    Кой го еня за неговата ТЕЦ ,или ВЕЦ цанков камък и тем подобни гешевти станаха отвратително отблъскващо.
    Вече и хлухите разбраха че този и групата му са абсолютни паразити , и са вредни за държавата ни.
    Ква наглост и арогантност излъчват с демострацийите си.
    Няма кой да ви храни повече скъпи тюфлеци.
    ДОСТ ВИ СРИТА ОКОНЧАТЕЛНО ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА.
  • 8 Доста

    10 0 Отговор
    Дъе Пе Съе и Карадая ...
    Съветвам Карадаята да ръзвържи кесията и да наеме някои да го научи на български език и тогава да държи речи или да си ходи на тютюна.Нищо немооа да му разбера на тоя
  • 9 ТИМ Варна ви праща ПОздрави

    10 2 Отговор
    ДПС и ТИМ Варна- сиамски близнаци!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Зайко Байко многознайко

    10 0 Отговор
    Я ти многоуважаеми Карадайъ иди да се научиш на правогор Български и тогава давай съвети. Многооо ме напъваш ментално, като почнеш да търсиш някаква дума за да обясниш нещо.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ТИ ДА ВИДИШ

    6 0 Отговор
    до кога ще им верваме лъжат народа
  • 15 Когато създавахме партията

    6 2 Отговор
    Какво си създавал, тогава си нямал хал хабер? Даган също е нямал хабер, после като хитра лисица излиза начело, защото е внедрен от ДС! Защо тогава само той и неговата група са пуснати от затвора? Ето истината, получена от извора : -"Това е така известната група от Бенковски, оглавявана от Неджбетин Хак. По-късно разбрахме, че той е главният организатор на тази група, заедно с хора от Добричко. След време, чрез посредничеството на Касим Дал и Рушен Риза, те включват и Ахмед Доган в организацията – човек образован, преподавател в СУ, който може да им съдейства.Тази информация узнахме много, много по-късно. Тогава не се замисляхме как можеш да се довериш на някой преподавател от държавен университет за това, че правиш антиправителствена организация. ДПС е изградено по този начин, а не го е създал Доган. Важно е да се припомни ,че единствено тяхната група е освободена от затвора и на 4 януари 1990 г. в апартамента на Хамди се събират всички, които са били осъдени – 23-ма, и учредяват Движение за права и свободи на турците и мюсюлманите в България – това е първото име." Турците сами си признават, че организацията им е антиправителствена, т.е. противодържавна, сами признават, че е на етническа основа, вижте й първоначалното име, и въпреки това комунистите заиграха с тях, раздаваха си целувки даже!? Патриотите ги натикаха в глуха линия, и сега Нинова отново иска да ги извади от нафталина!

    Коментиран от #23

  • 16 onq s konq

    3 13 Отговор
    ДПС е единствената партия в България която отстоява интересите на българския народ

    Коментиран от #20

  • 17 нищо ново

    2 3 Отговор
    Карадайъ е подготвил речта си, сигурно някои правила най-после са му станали ясни. Така и не мога да си обясня позицията на тази партия. Така нареченият възродителен процес, който взе невинни жертви, унижи населението от турски произход, загинаха невинни хора, други зарязаха имуществото си и обезлюдиха цели райони от държавата. Жертвите бяха както от страна на хората, чиито имена трябваше да бъдат подменени с български, така и от страна на нашето население, като за отмъщение беше поставен взрив във вагон за майки с деца и загинаха абсолютно невинни жертви, които нямаха нищо общо с преименуването. След това благодарение на партията ДПС партията "възродителка" получи солидна подкрепа, служиха й вярно и пак се готвят да й служат. Несправедливо изкараха виновен само и единствено Тодор Живков и си измиха ръцете. А дали е така? Може ли един човек да понесе вина за цялото падение на държавата в този случай? Ако права и свободи значи да се правиш на всеопрощаващ за сметка на невинни хора, пътят на тази партия е верен и точен. Но има неща, които нормалната човешка логика трудно може да обясни.
  • 18 Какво по ясно от това

    4 1 Отговор
    По време на възродителният процес, в затвора е имало хиляди политически затворници, повечето турчеещи се българи. От тези хиляди, 89 год. само групата на Доган са освободени(25-6 човека), защо ли!? И точно тази група яхва наивните турчеещи се по селата, най глупавите най лесно се манипулират, водят се като овце. Доган не е никакъв политик, а е хитро философче, което е под крилото на ДС. Не случайно е станал техен агент. А начина за провеждане на възродителният процес е по идея на мюсюлманите членуващи в БКП, първи те са плъзнали по селата и са агитирали мюсюлманите доброволно да се преименуват. Такъв е бил и Местан, като даскал е взел участие в преименуването, а после се прави на дисидент, а наивните мюсюлмани му вярват на лъжите!

    Коментиран от #24

  • 19 Карабалък

    4 0 Отговор
    гюбрета
  • 20 Стрелата

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Много си прав може да си гладник ама де .пе .се. не си ли чувал приказката уморените коне ги убиват.
  • 21 Тва са политически трупове за кофата за

    5 0 Отговор
    Мрасни доносници, никога не съм ги харесвал.
    Изметттттт гнусни.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ХАСАН

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Когато създавахме партията":

    Антиправителствена не значи противодържавна...това движение е един вик за свобода,за права и свободи срещу диктаторския режим на Живков...ако не бяха турците сега всички щяхме ла цункаме дцпето на Владимир Живков ..като Башар Асад..

    Коментиран от #27

  • 24 ХАСАН

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Какво по ясно от това":

    Не разбирам това понятие "турчеещ се българин" ...или си турчин или българин...и пак казвам..така наречени" възродителен процес "трябва да бъде характеризиран като престъпление срещу човечеството и всеки опит или поддържане на тази идея да бъде осъдено като престъпление

    Коментиран от #25, #26

  • 25 А ти защо не признаваш турските зверства

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "ХАСАН":

    за престъпление? Какво е геноцида на 1.5 милиона арменци? Какво е да прогониш тракийците от родните им места и да вземеш имотите им? Това ли е по нормално от смяна на имена. Когато са дошли османците, защо са преименували всички български местности? Сега с чиста съвест, всичко от миналото, именувано с арабски имена, трябва да се премахне и да се сложат български имена! Какво е да изгориш и изколиш беззащитни хора в църквата в Батак? Какво е да взривиш вагон за майки с малки деца? Какво е, да тормозиш хората, като сложиш говорители на джамиите и да виеш от там като вълк срещу луната? Това не трябва ли да го знаят всички? Не знам дали си платен, или зомбиран, но като не ти харесва в България, имаш правото да отидеш където ти е добре. С тъпите си коментари, насаждаш омраза, а кой каквото сее, това после ще жъне!
  • 26 А турчеещ се българин

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "ХАСАН":

    значи, че не си знаеш произхода, нито за българин се смяташ, нито за турчин те признават, отиди в Турция и питай какъв си!
  • 27 Правителството олицетворява държавата

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "ХАСАН":

    Нима преврата срещу Ердоган не е държавна измяна? Защо затвори стотици хиляди в затворите, ако не е държавна измяна? Там не искат ли права и свободи? Нали виждаш кой е диктатора, а Тодор Живков не го свалиха турчеещите се, а Горбачов. Не знам дали на Владко щеше да целуваш дупе, но на Горбачов трябва и краката да целувате, иначе "Права и свободи" намук!
  • 28 ПАТРИОТ

    3 1 Отговор
    БАЙ ВИ ЕРДОГАН ЩЕ ГО УРЕДИ И ТОЗИ ПРОБЛЕМ, ТОЙ МНОГО ОБИЧА ПРЕДАТЕЛИТЕ И ПОДЛОГИТЕ .
    ЧОВЕКЪТ ЩЕ УПРАВЛЯВА ДВА МАНДАТА, И ЩЕ ИМА ВРЕМЕ И СРЕДСТВА ЗА ВСИЧКО.
    НА ДОБЪР ЧАС БАЙ ЕРДО, УСПЕХ ВЪВ ВСИЧКО.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове