Last news in Fakti

4 Януари, 2019 15:06 3 068 28

До дни купуваме винетки и чрез банкомати

  • винетка-
  • винетки-
  • електронна винетка-
  • светослав глосов-
  • бойко борисов

Борисов лично поиска услугата, от АПИ заявиха, че вече разработват софтуера

До дни купуваме винетки и чрез банкомати - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов заяви днес, че очаква до десетина дни винетната система да работи. Той поиска винетки да се купуват и чрез банкоматите, а на среща с представителите на Сдружението на общините настоя кметовете да дадат списък участъците край населените места, за които да не се изисква винетен стикер.

„Вчера колегите работиха доста. Надявам се до десетина дни да адаптират системата и да могат и чрез банкоматите да се купуват винетки, така че максимално да се улеснят гражданите. Мога да кажа, с голямо извинение за трудностите, но когато от хартиен минаваш на електронен носител, винаги има такива сътресения“, каза той, цитиран от БНР.

"Електронната система за винетките има трудности и технически проблеми. До края на седмицата ще бъдат инсталирани устройства на граничните пунктове", допълни председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Светослав Глосов след срещата в Министерски съвет с премиера, регионалния министър и кметовете, предаде БГНЕС.

Той сподели, че в момента се разработва софтуер към банкоматите, откъдето ще може да се закупуват винетки. Очаква се услугата да заработи до дни.

На въпрос, ако през гратисния 15-дневен период, който даде АПИ, шофьорите бъдат хванати без винетка, Глосов обясни, че ще може да се закупи от патрулиращите коли и няма да има глоба за шофьорите.

Патрулните полицаи също ще окажат съдействие как се закупуват винетки през телефона. На въпрос дали има виновни, Глосов така и не даде конкретен отговор дали ще се накаже изпълнителят.

„Това е въпрос на уточнение кой е допуснал грешката и дали ще бъде санкциониран. В момента не мога да ви кажа чия е вината“, заяви шефът на АПИ, цитиран от БГНЕС.

На този етап няма и яснота колко са загубите за АПИ заради хаоса с винетките. По отношение на решението общините да решат кои пътища да поискат отпадане на винетките, от Пътната агенция заявиха, че ремонтът по поддръжката за съответния участък ще се поема от самата община.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бензино наполони

    31 0 Отговор
    Нашенска работа,скъпа,прескъпа и неефективна.Колко просто може да бъде като се сложат пет,шест стотинки върху цената на литър гориво да отива за пътища.Купуваш гориво,караш плащаш за пътища.Не купуваш гориво не плащаш за пътища.Друго си е да е сложно.

    Коментиран от #6, #24

  • 2 Излъган

    28 0 Отговор
    Липсата на компетентност в българската администрация вече се превръща в бедствие за България. На всички нива, във всички сфери на българската икономика, професионалистите бяха натирени в ъгъла, а на тяхното място се появиха удобни и послушни партийни функционери. То не бяха демонстрации по телевизиите, хвалебствия по медиите, че влиза новата система на винетките... и накрая пак с оплескан г...з
  • 3 Пиниза

    8 0 Отговор
    Чудесно ще е ако се въведе идеята на бензино наполони.Просто и ефективно.
  • 4 ТОЧКАТА

    18 0 Отговор
    Обзет от ,,възхищение,, пред вашият професионализъм и ефективност,АПИ,, предлагам ВИЕ да поемете покупката на самолетите....няма начин да не осерете работата---за радост на българският народ....
  • 5 ТОЧКАТА

    12 0 Отговор
    Това си е пряка последица от,,АУТСОРСВАНЕ,, на дейности.....ТОЙ,скапаният бизнес --толкова си може/нищо и половина/......
  • 6 ТОЧКАТА

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "бензино наполони":

    НЕ СТАВА...Така НЕ могат да прецакат СЛАБИТЕ...Пък нали знаеш---безплатен обяд ИМА...за богатите.
  • 7 Справедлив

    11 0 Отговор
    Цялата ни държава е като тия апарати.Ту работи ама не.
  • 8 Пена

    19 0 Отговор
    Бойчее,с всеки изминал ден ставаш по жалък.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Новата винетка

    11 0 Отговор
    В конкретнивят случай да не се приема електронното гласуване защото то не е надеждно. Гражданите сами видяха провала с винетките . МНОГО МАЙСТОРСКИ И ИНДЕРЕКТНО ПОДГОТВЯТ ОБЩЕСТВОТО ЗА БЪДЕЩИ ПРОВАЛИ С ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ. МНОГО УДОБЕН ПОДХОД НА ПРАВИТЕЛСТВОТО. ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ ИЗПЕЧЕНИ РЕЦИДИВИСТИ МЕ МАМЯТ ПО ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ ОТ СОЦИАЛНАТА СФЕРА .
  • 11 Трънчев

    11 1 Отговор
    Някой разбира ли, че новите годишни Свинетки реално не са годишни? Защото важат до 31.12.19. Т.е. старата годишна и до Април да важи, новата "годишна" е-винетка е до 31.12.19.
    Което е доста по-малко от година.
    Кой ще върне парите -разликата за вече платената такса от предходната година, дублирана с новата?!
  • 12 onq s konq

    12 0 Отговор
    У бакалията ше има ли щото на село немаме банкомат ?

    Коментиран от #14

  • 13 Морук

    12 0 Отговор
    Вай вай виж ти улеснение чрез банкомат по банков път какво ли не прави да ни вземе парите то вече при тез данъци налози как не е измислила вече и направо от фишовете за заплати накрая на месеца направо да ни ги удържат
  • 14 Дедо Дурчо

    12 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Веднъж месечно ще минава един герберски мисионер с лаптоп през селото ти и ще събира парите в кръчмата !
  • 15 ТМВ

    6 2 Отговор
    Как го решиха в Румъния, преди години просто и ефективно!
    Било в магазин бензиностанция и други подобни обекти!
    Даваш си талона на колата казваш за колко искаш винетка и през касовият апарат готово!!
  • 16 ТОЧКАТА

    9 0 Отговор
    ...тиха коледна...,,пак е зима,сух седжук ще има...и тн....
  • 17 УФЕ

    9 0 Отговор
    Какво правиха та не се подготвиха както го направиха другите страни защо само българското не можа
  • 18 Светльо Витков

    14 0 Отговор
    Пичове бедна ви е фантазията колко пари се хвърлиха за сървари и свързаност между тях, километри оптики сърварите са с климатици като за кинозали .Ще има и 500 камери за следене на винетките НО ще са през GSM оператор ,тоест пак лапане частник ще обслужва стратегически държавен бизнес ! Достъп с чипове до сърварите бедна ви е фантазията какво съм видял и все пак ПАК НЕ РАБОТИ като хората ебах ти държавата !!
  • 19 Леле

    8 0 Отговор
    Как ще се въвеждат номерата на автомобилите при плащане от банкомат? Някой да обясни, моля!?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 яко гербане отзад

    10 0 Отговор
    ...скоро винетки от профила на Винету през eBay, amazon, alliexpres, aliaba I 40 razbojnika и т.н.
    Гарантирано от ГЕРБ !
  • 22 Кую

    8 0 Отговор
    Със карта на ГЕРБ...
  • 23 чичо

    7 0 Отговор
    Е ся вече и банкоматите ще спрат! Теглиш пенсия получаваш свинетка!
  • 24 СссереМ

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "бензино наполони":

    После пък ще ревете че бензина ви е скъп мрънкалници.

    Коментиран от #25

  • 25 Матракчи

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "СссереМ":

    Ти проста аритметика не можеш да направиш ама мрънкаш.За една година с горницата от пет шест стотинки на литър гориво се изплаща винетката от 97лв. Ама що ли ти обяснявам,то трябва малко акъл та да схванеш.
  • 26 м гла

    1 0 Отговор
    някой трябваше да им каже че след 01 1 19 г ще трябват випетки
  • 27 Hinkel

    2 0 Отговор
    Тиквенска му работа!!!
  • 28 възмутен

    1 0 Отговор
    ДОБРИ ПОЖЕЛАНИЯ! ТОВА ГО ЧУВАХМЕ ОЩЕ КАТО БЕШЕ МИНИСТЪР СВИНЕТКАТА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове