4 Януари, 2019 18:11 8 479 5

Късметлии удариха джакпота след празниците

  • джакпот-
  • лотария-
  • евромилиони

Ирландска двойка спечели 115 милиона лири от лотарията "Евромилиони"

Късметлии удариха джакпота след празниците - 1
Снимка: BGNES/EPA

Семейство на средна възраст от Северна Ирландия е спечелила джакпота от 115 милиона лири от първия тираж на лотарията "Евромилиони" за тази година, съобщи ДПА.

Франсис и Патрик Конъли от графство Армаг позираха пред фотографи с гигантския чек за 114 969 775 британски лири на церемонията на организаторите "Камелот".

Двамата имат три дъщери и няколко внуци. Те вече са изготвили списък с около 50 роднини и приятели, на които искат да помогнат финансово.

"Това е огромна сума и искаме да се отрази на живота и на други хора, които познаваме и обичаме, както и на нашето бъдеще - обясни Франсис. - Тази печалба ни дава възможност да променим нещата за нашето семейство и приятели".

Печалбата на Конъли е четвъртата най-голяма от "Евромилиони" във Великобритания. Най-големият джакпот в историята на играта във Великобритания, както и в Европа, "падна" през юли 2011 г. Тогава шотландците Колин и Крис Уиър спечелиха над 161 милиона лири.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Епа знае ли човек

    6 6 Отговор
    Моето име дали го има в списъка ?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Прекалено късо име

    8 0 Отговор
    Винетка ли, ток ли да плащат - за кое по напред?
  • 4 Стефан Стамболов

    11 1 Отговор
    Блазе им! Ето така се печели лотарията, случайни хора, а не като у нас- подставени лица!
  • 5 525

    0 1 Отговор
    а ирландска тройка знаете ли що е ???
Новини по държави: