5 Януари, 2019 18:01 6 474 35

Ивайло Пенчев: Банев не е предприемач, той е тарикат

  • ивайло пенчев-
  • бизнес-
  • предприемачество

България има шанс да се развие, но ни липсва самочувствие и не можем да се продадем скъпо, васали сме

Ивайло Пенчев: Банев не е предприемач, той е тарикат - 1
Стопкадър: bTV

Една част от обществото е свикнала, че ще си живее добре без значение от положените усилия и това е вредно за всички. Поговорката „Който не работи, не трябва да яде” е вярна, но се изисква твърдост, за да не си позволиш да помогнеш на „гладния”. Така бизнесменът Ивайло Пенчев вижда големия проблем не само на България, но и на всички западни страни.

„Произтича от Държавата на благоденствието. Когато държавата изпраща послание към хората: „Вие, глупави, умни, мързеливи, няма значение, вие заслужавате достоен начин на живот, всеки човек заслужава да живее достойно!”, това послание разглезва и унищожава (…) Точно тази склонност да помагаме на ленивите, които са по избор зависими, е вредна за обществото”, заяви той в студиото на „Тази събота” по bTV.

Пенчев цитира Ницше според когото милосърдието било „един от най-големите пороци”.

„Трябва да знаем, че България не е най-лошото място и въобще не е от най-лошите места. България има шанс да се развие много по-бързо от голяма част от останалия свят”, подчерта Пенчев. Той изрази мнение, че ни липсва самочувствие и това не ни позволява да продаваме продукцията си скъпо и да бъдем независими: „Едно известно време сме били васали на турците, после – на руснаците, а сега – на американците”.

Според Ивайло Пенчев страната може да се развие много по-добре, ако няма съпротива от страна на администрацията за внос на работници от чужбина – например, от Шри Ланка или Пакистан.

„Всяко общество се развива благодарение на една прослойка – предприемачите. Никой друг не развива обществата и не създава устойчиво богатство както предприемачите”, категоричен беше той.

В същото време, той подчерта, че у нас има олигарси, които са „лешояди” и само „разпарчетосват”, като даде пример с Николай Банев: „Аз създавам стойност, а този човек е от тия, които унищожават стойност (…) Такъв човек не е предприемач, това е тарикат”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    42 21 Отговор
    Ем той тос Ивайло и той е същия, ама не толко голям играч като оня.
  • 2 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    45 4 Отговор
    Само искат да крадат тва е бизнеса в бг
  • 3 ХАСАН

    41 5 Отговор
    Да бе да....българския бизнес значи общински и държавни поръчки...всеки гледа да излапа нещо от бюджета на държааата,града,селото,горското,ви-к то,и др. държавни предприятия
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Batushka

    43 7 Отговор
    И тоя е хитрец на хитреците!
  • 6 бял

    26 20 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    Знаем какъв е бизнеса на Ивайло Пенчев,но неудачниците винаги ще си задавате тоя въпрос,защото не вярвате че някой успява с акъл, а не с герберски кавали

    Коментиран от #9, #13

  • 7 ЕВИ ДААА ЧИСТАЧКАТА ОТ

    24 8 Отговор
    ШРИ ЛАНКА ПРИ ИВАЙЛО ША ЗИМА 150 ЕВРО А БЕГЕ ЧИСТАЧКАТА 800 -900 ЛЕВА ИВАЙЛО СИ ПРАЙ СМЕТКАТА НАЛИ Е КАПИТАЛИСТ КО МУ ПУКА . ПЪЪЪЪЪРВО НЕГООТО КАНЧЕ ТРЯА ДА Е ВИНАГИ ПЪЛНО А НА БАРАБИТЕ МОЖЕ И ОТ ШЕПИТЕ ДА СЪРБАТ ЗАКО ИМ Е И КАНЧЕ....
  • 8 Инкогнито

    25 10 Отговор
    Господин никой с мебелната фирма! Защо ни го пробутват за бизнес корифей?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 с късото име

    34 3 Отговор
    Е ,така както се изразява г-н Пенчев,бих казал ,че е по-голям тарикат от Банев!Не г-не, не ни липсва самочувствие,нито сме васали!Не можем да се продадем по-скъпо защото сме....продажни! Политиците ни се продават в зависимост от курса на марката,швейцарския франк, долара ,а напоследък само от курса на еврото! Така продадохме за жълти стотинки енергийната си независимост в лицето на мощностти в Козлодуй,Белене,Мариците!Така за жълти стотинки златните си ресурси харизваме на Канада!Така дървеният ни материал заминава в странско,така захранваме чуждите икономики със скраб/който не е задължително да е боклук,който не може да се използва!!/Не сме васали ,безгласни!Напротив,гласът ни се чува из цяла Европа! Гласът ни е толкова мощен ,че в целия свят отеква и резонира!За съжаление само,е призив за корупция и комисионна продажност,която колцина милиардери направи!А най-лошото в случая е ,че всеки българин би го направил,вредиха се някои, и удариха тото-то!

    Коментиран от #32

  • 11 Биренбургови

    16 2 Отговор
    Ахим Лаурицен много вещо го раздава по диагнозите. Що не се погледне какъв е Андрешко?
  • 12 И този си повярва

    19 2 Отговор
    Хайде сега да обясни, защо евреите не допускат да има бедни евреи и си даряват милиарди. Сигурно защото не ги разбират нещата. Този байо иска да прави обратно на евреите и вика, че те са сбъркали......
  • 13 Той

    20 3 Отговор

    До коментар #6 от "бял":

    и антон тодоров писа книга за ШАЙКАТА, докато го взеха там, че не знаем на тоя, колко му е чист косъма. ;)
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 боко

    14 1 Отговор
    банев е само лапач
  • 16 ХУ Ю

    6 0 Отговор
    ПО ГОЛЯМ ОТ ТЕБ.....
  • 17 прогледнал

    24 4 Отговор
    Вкарването на работна сила от други страни е държавна измяна.Това противоречи на основните функции на държавата!!
  • 18 Пендо

    14 2 Отговор
    Ивайло Пенчев завижда,че Банев е по голям тарикат от него.
  • 19 пилот изтребител

    17 3 Отговор
    Пич , ти не си бизнесмен!Не ,че Банев е такъв! Той си е Банев,някой ,го е направил такъв,той няма, нищо общо с думата бизнес...
    По скоро, ми приличаш, на примитивен феодал, от Катуница,
    и Цар Киро ,има пари, ама визията, май и зад хоризонта, не се вижда.
    А бизнес, без душа и визия и огън, да го гори!
    Ивайло, колко пари си дал, за реклама , за твоя бизнес, кеш платени пари,целево?
    И веднага ще намериш, отговора!
    А колко ,отдели за , благотворителни цели?
  • 20 ghost1

    7 10 Отговор
    Че кой кара Ивайло Пенчев да си мисли за васалство от американците след като е удобно да си васал на руснаците.
    Никога не сме и няма да бъдем васали на американците, а винаги сме и продължаваме да сме васали на руснаците. Кога сме спирали да бъдем техни васали, на кремълските ченгета. Не може толкова голяма част от народа да говори че държавата България била толкова лоша държава, такава, онакава, а когато кажеш ти нещо за русняците да подскачат толкова много недоволните от държавата България. В тяхно лице виждам аз предателите на родината! Най- опасните, най коварните - родоотстъпниците.

    Коментиран от #28

  • 21 само главни букви

    11 2 Отговор
    такива като Банев в Китай са съдени на смърт
  • 22 Sky-blue

    11 1 Отговор
    Тоя ни писна да се прави на велик да докаже как е започнал щото знаем
  • 23 Тарикат

    7 6 Отговор
    Окакто се преместих в София и аз съм добре, взех и апартаментче, жената е коорднатор. Дъщерятя завърши администрация и постъпи в общината. Кандидат зетя уредихме в министерството. Сага мислим да викам братчеда от село, че се отваря бизнес. Не става само с бачкане, трябва да си комбинативен и активен. Тези дето само плачете сами сте си виовни. То не може всички да успеем.
  • 24 Набор69

    11 0 Отговор
    Ивайло, наборе кога стана на 42 г. :-D
  • 25 патриотъ

    10 1 Отговор
    Тоя ако му дадем власт,съвсем ще ни затрие!
  • 26 Къртев 🐓

    16 2 Отговор
    Ивайло Пенчев е един от тези, евросубсидираните, които с "честен" бизнес взимат милиони и влагат стотинки в работна ръка. Иначе казано, не е този, за който се представя. Да със стени за катерене се изкарват пари, но чак милиони, не. Но явно това е най чистата му фирма и за това парадира с нея. Но за едно е прав, трябва да спрем на такива, като него и останалите да им работим евтино. Защото това е нашия живот и нашето здраве. Трябва да сме единни, безкомпромисни и да ценим нас и нашия труд и не само в България, а и по света.
  • 27 Курец паламарец

    7 0 Отговор
    Всички са маскари ... но като има контрол няма да гепят и да има корупция ... като в Китай ... на бесилото ...ще си помисли дали да краде
  • 28 Румяна Костова

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "ghost1":

    Ами сложете си очила щом виждате най -голяма опасност за България ,че някой Ваш съсед на пример има емоционално симпатии към Русия .Защото не той опитва да Ви натреси скъпите застраховки за автомобила Ви и да лобира за довеждане на евтина работна ръка в България.И как ,ако нашите управници са васали на руснаците ,спряха руския енергиен проект през България,който беше изгоден и за двете страни?През 2018 на
    Бойко и Катето главна задача беше да подготвят Македония за членство в НАТО и в ЕС.Това според Вас са го правели също защото са руски васали?
  • 29 гощо

    3 0 Отговор
    Детето чудо иска да вземе всичко! Така му е наредено!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Не народ а мърша

    8 0 Отговор
    Типичен капиталист продажник! Г-н Пенчев защо са ви пакистанци тук си имаме такива и то 1.5 милиона защо не използвате тях за работна сила а? Защото сте некадърници и дори нашите братя индианци ви презират и не биха се съгласили да ви работят без пари! Вие сте безродник и интернационалист но това не води към добро в перспектива! Имах по-добро мнение за вас, но се оказахте поредния демагог и манипулатор. В живота не всичко е пари, важни са принципите и идеологиите! От думите ви става ясно че за вас е важно само да печелите без значение на каква цена....жалко че по този начин си скапвате имиджа в обществото ни. Живи и здрави да сте и успехи в бизнеса ви и СТОЙНОСТТА, която създавате!
  • 32 Оракула от Делфи

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "с късото име":

    Много ,подробно и достатъчно ясно, навря олигархията в държавната , кочина ,на корупцията!!!
  • 33 пилот изтребител

    3 0 Отговор
    "България, има "шанс", да се развие"?
    Ти, със" шансове" ли се разви, или с възможности, за свободен, законен, бизнес?
    И, я ми обясни, какъв е шанса, България да се развие по-бързо от останалите страни? И как ще се случи това ,точно в Догановата,
    фирменна кочина...
    Явно, не си запознат, с конкуренцията, която те управлява?
    Най- вече, още не си изял, държавното дърво, наречено ,политическа ,бухалката за пари!
    Бъди спокоен ,тя е на път ,бавно, но сигурно, ще те светнат...
  • 34 Бай Ставри

    1 0 Отговор
    Не знам за Банев ама Банева как ши я пердаша......................
  • 35 Бай Ганю

    5 0 Отговор
    Работил съм в предприятие за производство на катерачни хватки, собственост на съдружник на Пенчев, мой близък в момента работи в ''Walltopia''. Мога да кажа най-спокойно, че Ивайло Пенчев е поредния бизнесмен, който искарва пари на гърба на работниците си, възползвайки се от състоянието на пазара на труда ! Приказките му, че дори чистачката при него взема 800-900 лева са напълно невярни ! В момента повечето работници в производството при него са на 600 до 800 лева заплата. Лично аз взимах 650 лева месечно, работейки тежък физически труд в склад ! Подиграват се с работниците, не дават да се използва отпуск, ако излезеш в отпуск те глобяват ! Негодник с ламбо в офиса ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове