5 Януари, 2019 19:13 7 355 13

Извънредно положение на Халкидики, гърците сложиха вериги

  • гърция-
  • халкидики-
  • сняг

Заради снеговалежите е спрян градският транспорт в Солун

Извънредно положение на Халкидики, гърците сложиха вериги - 1
Илюстративна снимка: БГНЕС

Извънредно положение заради обилните снеговалежи е обявено на целия полуостров Халкидики, според съобщение на дирекцията за „Гражданска защита“ в района на Централна Македония, предава гръцкото електронно издание „Thestival.gr”, цитирано от "Фокус".

Националната и регионалната пътни мрежи остават достъпни, но при зимни условия. Необходимо е използване на вериги при движение по цялата пътна мрежа.

По пътищата са извадени над 100 снегопочистващи машини и повече от 200 служители на „Гражданска защита“. Службата за „Гражданска защита“ призовават жителите на населените места на полуостров Халкидики да ограничат пътуванията и при всеки инцидент или кризисна ситуация да уведомяват полицията, „Гражданска защита“ и спасителните екипи.

Заради снеговалежите е спрян градският транспорт в Солун, движението ще бъде възстановено след почистване на улиците.

Всички достъпи до и от летище „Македония“ в Солун към момента са отворени, но използването им става само с вериги за сняг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 химона

    29 2 Отговор
    Ми ще слагат вериги, като "зимни гуми" за тях са мръсни думи ;)

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 737

    11 6 Отговор
    Евала на хорта , че имат снегорини .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Drittes Reich

    14 3 Отговор
    Не схващам, аз се придвижвам само на заден мост при сняг до 30 см.на асвалт. Вече при повече сняг закачам предния, при 50 см сняг никакви грижи, ако се наложи извън пътя връзвам лебедка, какви са тия охкания, паднало 5 см сняг и драми...

    Коментиран от #11

  • 6 само главни букви

    9 0 Отговор
    сигурно е 5 сантиметра снега
  • 7 Йкйкккк

    22 1 Отговор
    Станахме нация от мрънкачи. Вечно чакаме някой да ни изчисти снега, да ни измете стълбите, да ни......Направи децата , накрая да ни ....... един и да се знае. Мрънкащи .....

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да питам разбирачите

    5 2 Отговор
    Къде е глобалното затопляне да питам.Едно време разни неуки еколози вдигаха врява до небето за озоновата дупка, сега СО2 емисии са им в главите. Утре какво ли ще измислят?Изригва един вулкан и замърсява колкото цялото човечество за 10г.
  • 11 AWD

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Drittes Reich":

    Какво си тръгнал да се хвалиш с архаичния си курник с ръчно превключване на двата моста, за градски условия са по-опасни и от най-смотания паркетник с халдекс. Единственото им предимство е в гората и калта, където единствено им е мястото....
  • 12 ХАРЛИ

    3 1 Отговор
    Те гърците малко да прехвърчи сняг, слагат веригите. Много внимателно шьофират. Ако недай си боже бутнат някоого. Докато се убедят че е добре се грижат за него. Такива катастрофи като в Кочината при тях няма. 200 г пред нас. А ние им завиждаме и ги мразим
    За тях човешкия живот е ценно нещо. Разбрахте ли дебили. Където се трепете по шосетота!!!32
  • 13 Jack Bauer

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Йкйкккк":

    Ами точно за това се плащат данъци и доста хора взимат заплати от тях - за да бъде изчистен снега, за да бъде почистена и ремонтирана улицата, да бъде извозен контейнера с отпадъци и т.н. Ти ако искаш плащай данъци без да получаваш нищо срещу тях и си трай като през турското робство.
Новини по държави: