6 Януари, 2019 12:00 17 816 38

Renault и Dacia вече без общи модели

  • renault-
  • dacia
Renault и Dacia вече без общи модели - 1

Френската компания Renault планира постепенно да спре да използва модели на румънската марка Dacia, които на определени пазари се продават с емблемата на Renault. Това заяви в интервю за Autocar главният дизайнер Лоурънс ван ден Акер.

Той обаче пояснява, че ребрандирането на автомобили Dacia е изиграло своята роля и съвсем не е било грешно решение. По този начин, според ван ден Акер, марката Renault е успяла да се задържи на пазарите в развиващите се страни и в Русия.

Ще припомним, че в момента моделите на Dacia, като Duster, Logan, Sandero и Dokker се продават с емблемата на Renault в Русия, Мексико, Южна Африка, Индия и в страни от Близкия Изток. В тези държави предстои обособяването на нов моделен ред.

Първият пример за нов такъв ред е моделът Kaptur, който е създаден специално за руския пазар и външно прилича на европейския Captur. Той обаче е по-голям и е базиран на платформата на Duster (B0). Следващият пример е купеобразният кросоувър Arkana, който ще се прави в Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Драйвъра

    37 101 Отговор
    Квото и да праят Реното си остава Рено..............няма да стане Мерцедес

    Коментиран от #2, #3, #5, #8, #17, #28, #29, #32, #36

  • 2 гост

    65 11 Отговор

    До коментар #1 от "Драйвъра":

    Ами да , то затова акционерите на Даймлер го съдят и то за милиарди , а най-големия акционер вече е китаец , собственика на Geely !!! А акциите му са паднали с 40% за последните 5 години !! Страхотни перспективи , кво ще кажеш ?? Май скоро Даймлер ще им се прище да са " Рено" , хаххахах !!!
  • 3 ЧНГ

    91 11 Отговор

    До коментар #1 от "Драйвъра":

    И какво ако стане Мерцедес??
    Отдавна Мерцедес не е синоним на качество и здравина. Затова дано Рено си вървят по своя път и никога да не заприличат на Мерцедес.
    Аман от разбирачи и коментатори.
  • 4 Къртев 🐓

    36 5 Отговор
    Чакайте бе, какъв руски пазар? Та нали има санкции? Или санкциите за някои не важат! Ама ще направят така, че жълтите жилетки, ще се появят и вдруги държави и после в Брюксел!

    Коментиран от #6

  • 5 Jezza

    79 3 Отговор

    До коментар #1 от "Драйвъра":

    За твоя изненада, Мерцедес стана Рено. Новият, базов Мерцедес А клас, особенно тоя с 1.3 двигателя, споделя толкова много неща с Рено, че всъщност е Рено Меган в луксозна опаковка. Ако за някой от Вас това е новина, не бързайте да цъкате минуси в изблик на разочарование, а потърсете инфо и после приемете фактите. Мерцедес А клас, е за хора които искат да си купят нов Мерцедес, но нямат толкова пари. Единствено AMG версията е истински Мерцедес.

    Коментиран от #12

  • 6 гост

    34 9 Отговор

    До коментар #4 от "Къртев 🐓":

    Прочети малко преди да плещиш глупости.Завода на Рено е в Русия.Рено купиха фалиралата марка Лада и вече не е руска..Какви санкции ,какви 5 лева.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 газ53

    13 23 Отговор
    За руския пазар на рената се монтират двигатели и скорости от преди 30 години(които са и по-здрави от сегашните).Там няма еконорми и ограничения, а горивата им са уникални боклуци! За старите тенологии няма санкции.
  • 8 Обикновен Бг

    28 13 Отговор

    До коментар #1 от "Драйвъра":

    Колегааа, колега. Много отдавна НЯМА МЕРЦЕДЕС, ПОРАДИ ПРОСТАТА ПРИЧИНА, ЧЕ РЕНО ГО КУПИХА ОЩЕ ПРЕЗ 2011.А СЛЕД КАТО КУПИХА МЕРЦЕДЕС РАЗПРОДАДОХА ЗАВОДИТЕ НА МЕРЦЕДЕС. ЗАВОДИТЕ НА МЕРЦЕДЕС ГИ КУПИХА КИА И ХЮНДАЙ, БАРАБАР С ХОРАТА. ВСИЧКИ "МЕРЦЕДЕСИ" Т. Е. РЕНА СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ В ЗАВОДИТЕ НА РЕНО, САМО ДЕТО НАКРАЯ ПОСТАВЯТ ЗВЕЗДАТА НА МЕРЦЕДЕС, ОТДЕЛНО И ЗА НЕЯ СЕ ПАЗАРИХА ПРЕЗ 2011.СЛЕД 2010 ВЕЧЕ РЕАЛНО НЯМА МЕРЦЕДЕС, ИМА ЧИСТО РЕНО, НО С ЕМБЛЕМАТА НА МЕРЦЕДЕС. ВСИЧКИ ИНЖИНЕРИ, ДИЗАЙНЕРИ И ДРУГИ СПЕЦИАЛИСТИ НА МЕРЦЕДЕС ГИ ПРИКЪТКАХА ОТ КИА, А НЯКОИ ОТИДОХА В ХЮНДАЙ. ТАКА, ЧЕ ЧЕСТИТО НА ГЪЗАРИТЕ. Ако не вярваш позаинтересувай се в специализираните сайтове го пише всииииичко черно на бяло. Лек ден колега.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Random

    10 5 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Може и да не е руска обаче нямат нищо френско или румънско в тях освен една рейка(от меган).
  • 11 Варналиев

    43 11 Отговор
    Неграмотни пиленца, Рено е най-продаваната марка по света. С лицензионни заводи в Румъния, Турция, Мароко, Мексико , Русия, Япония(Нисан) и т.н. За какви мерцедеси си чешете гъ.за?
    А карали ли сте Рено - не е лошо, возията е по-добра от германските дървета!

    Коментиран от #18

  • 12 Аз съм

    23 2 Отговор

    До коментар #5 от "Jezza":

    1.3 турбо бензина е разработен съвместно с Даймлер. 1.3 е същия диаметър бутало като 1.2 но хода е по голям. Заради по големия ход има много въртящ момен от ниски обороти. До 260 и то от 1500 до 4000. 1.3 се монтира на рено нисан митсубиши мерцедес , може би и на дачия в бъдеще, и корейските рена - самсунг. И да не е майтап - има автомобили самсунг.
    Конкретно за мерц освен на а класата май го мернах и на Б клас...
    Би-турбо дизел на рено се слага и в Ц класс....

    Коментиран от #14

  • 13 Хондаджия

    11 24 Отговор
    Ха, ха, разправям на механика грижещ се за ХОНДА -та ми.Ще си купя рено, каджар, евтини са.И той ме изгони и не ми говори един месец!

    Коментиран от #33

  • 14 селянин 1

    11 2 Отговор

    До коментар #12 от "Аз съм":

    Съгласен съм,всичко у,,низкио,,клас на бенц..слагат ширпотребата,на Рено.
  • 15 До всички дето имате Рендаци

    4 35 Отговор
    Всичко хубаво за Рено ама като въ изпревари някоя наточена пистарка или джип Мерцедес цъкате с език.................повече кво да говорим. Говоря за нови модели а не за някой дърт дръгел.......

    Коментиран от #16

  • 16 Нисан ГТР от групата на рено

    8 4 Отговор

    До коментар #15 от "До всички дето имате Рендаци":

    Хахахаха
  • 17 Гошо

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Драйвъра":

    Но Мерцедес става на Рено, защото ползват техните мотори
  • 18 селянин 1

    13 18 Отговор

    До коментар #11 от "Варналиев":

    Ако имаш температура,оди у морето..най продаваната марка у свето е,,Тойота,,а най продавания модел у всички пристанища е,,Корола,,а най големата ширпотреба в Е.С.ще си останат рено-нисан и ваг-форд,и да се слеете заедно..,,Toyota,,пак ще ви удари у земята..

    Коментиран от #19

  • 19 ИВО78

    5 18 Отговор

    До коментар #18 от "селянин 1":

    ТАКА Е ДРАГИ СЕЛЯНИНО!РЕНО Е "МНОГО КРАСИВО И СЪВСЕМ БЕЗ ПАРИ",КАКТО СЕ ПЕЕ В ЕДНА ЗАКАЧЛИВА ПЕСНИЧКА,НО.....ЗАЩО ЛИ??!!МАГАРЕТО, КОЕТО Е ОСНОВНАТА НОСЕЩА КОНСТРУКЦИЯ НАПРИМЕР Е ОТ ЛАМАРИНКА,КАТО ТЕНЕКЕ ОТ СИРЕНЕ!!!НОСАЧИТЕ, КОИТО НОСЯТ АВТОМОБИЛА СЕ ОГЪВАТ КАТО ЛОКУМ И ДОРИ ШАРНИР НЕ МОГА ДА ИЗБИЯ!!ГЛЕДАМ ОТГОРЕ -СУПЕР КОЛИЧКА СЪС ВСИЧКИ ЕКСТРИ,ЗА БЕЗ ПАРИ,АВТОМАТИК ДОРИ!!ПОЧВАМ РАБОТА ОТДОЛУ И СЕ ЧУДЯ КОЙ ИМ ПОЗВОЛЯВА НА ТИЯ ТЪРГАШИ ДА СЕ ГАВРЯТ С ЖИВОТА НА ХОРАТА!!!ЧЕСТНО КАЗАНО РЕНОТО Е КАТО ДЕНЯ И НОЩА,ЗАВИСИ ДАЛИ СИ ОТГОРЕ ИЛИ ОТДОЛУ!!!А ТОЙОТА Е СЛЪНЧЕВ АВТОМОБИЛ!ИМАМ ЯРИС ВЕЧЕ 3Г. И МИ НОСИ САМО УДОВОЛСТВИЕ ОТ ЕЖЕДНЕВНОТО ШОФИРАНЕ.НЕ СЛУЧАЙНО ТОЙОТА Е НОМЕР 1 В КЛАСАЦИИТЕ.ЗА ТАКИВА ПАРИ НЯМА АНАЛОГ!!!НО МОЛЯ НЕ БЪРКАЙТЕ НЕЩАТА И НЕ СИ МИСЛЕТЕ,ЧЕ Е НАЙ- ДОБРИЯ АВТОМОБИЛ, ЗАЩОТО АВТОМОБИЛ ПОД 1700КГ. НЕ ОТГОВАРЯ НА КРИТЕРИИТЕ ЗА СИГУРНОСТ!!!

    Коментиран от #21

  • 20 Рено фен

    1 6 Отговор
    https://money.bg/auto/nay-prodavanite-modeli-avtomobili-v-sveta-prez-2018-a.html
    Аз Рено не виждам тука
  • 21 СИЧКО ФРЕНСКО Е ТЪНКАЖ

    9 10 Отговор

    До коментар #19 от "ИВО78":

    С ОЧИТЕ СИ ВИЖДАМ КЪК СА ОГЪВАТ ПОД МЕН ТЕНЕКИЯТА НА ПОДА КЪТ ХОДЯ НА РЕНО МАСТЕР 2002. 120 КИЛА СЪМ. ПО РАНО КАРАХ ИНО ЛТ 1996 Г НЯМАЩЕ ТАКИВА РАБОТИ..

    Коментиран от #23

  • 22 Минчо

    13 4 Отговор
    Когато на времето попитали Хенри Форд, кой е най хубавия автомобил, не е казал Форд, а е казал, новия!
    Така че, едно ново рено, датчия или що не мерцедес, е супер автомобил.
  • 23 Минчо

    13 6 Отговор

    До коментар #21 от "СИЧКО ФРЕНСКО Е ТЪНКАЖ":

    Ако не се огъва, при един удар, ти ще се огънеш.

    Коментиран от #24

  • 24 ЕЙ ЛЪЙНЯР ДАН МИ СА ПЕРЧИШ

    4 10 Отговор

    До коментар #23 от "Минчо":

    ЧИ ША МИТА АСФАЛТА С ТЕБЯ ДУ АЙФЕЛОВАТА КУЛА И ОБРАТНО ПЪК МОА И НА НЕЯ ДА ТА ИЗТИПЬОСАМ ЗАКАЧЕН С КРЪТУНАТА НАДОЛУ ЧИ БЕЛКИМ НАУЧИШ ЗА ФРЕНСКИЯ ЕТИКЕТ В ОБНОСКИТЕ.....

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Антон

    16 3 Отговор
    Даа, естествено че нов мерц е в пъти по хубаво от нова дачия и рено. Ама да ми се хвалите с некви бракувани изгнили мерцове на по 20-30 год., и да си мислите че карате кола сте в жестока заблуда. Тези гнилочи и преглед не могат да минат камо ли да се движат законно по улицата. Сама тука наш ганя въздиша и пази гнилата си ламарина повече от къщата и семейството си. Даже дачията е супер, ако сте непретенциозен - всесезонни гуми / за да не се занимавате с гумари/, никаква смяна на масло и консумативи, само нафта в резервора и от време на време почистване. След 3-4 години следващата. Всичките ви нов внос купени от местния джамбазин са карани на този принцип. А вие си спореге кой какви двигатели слагал.
  • 27 МУНЧО ТУИНГОТО ЩИ ТИ ГУ ЗАБИЯ

    1 5 Отговор

    До коментар #25 от "Минчо":

    НА ЧУТУРУТА ТИ И ТЪЙ ША МИТА АСФАЛТА. САМО ТЪЙ ША СА ПРОЧУЙШ ЩОТ СИГУР САМО КЕНЕФА ПЪЛНИШ МАЙСТОРСКАТА НАЛИ......ЗА ДРУГО НИ СТААШ ГАРАНТИРАМ.

    Коментиран от #30, #31

  • 28 бай Кольо

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Драйвъра":

    Само дето мерцедес Ситан е рено канго а CLA е Рено Меган :)
  • 29 Меркел

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Драйвъра":

    Мерцедес е спомен за качество, както и Германия е минало величие. Хабиби.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Автомонтьор

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Драйвъра":

    Пич,сигурен ли си?А Рено и Мерцедес не използват ли общи двигатели?Я попрочети малко за 1,5dci и 1,3 tce! Има много литература изписана по въпроса ;)
  • 33 Автомонтьор

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хондаджия":

    Тихо,тихо с тази Хонда от Суиндън,тихо!
  • 34 123,124,210.

    3 10 Отговор
    Вари го, печи го Бенца си е Бенц. Стар мерцедес няма.
  • 35 Христо

    12 0 Отговор
    Предпочитам да карам две нови Рена на цената на един нов Голф.
  • 36 Oho

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Драйвъра":

    Новата А класа на Мерцедес е с агрегат 1.5 дизел на Рено ако не греша
  • 37 сектант

    2 2 Отговор
    еми те вече прецакаха половин европа и им трябва нова "врътка"
  • 38 Само глупости пишете

    3 1 Отговор
    Във бившия завод Москвич се слагат същите модели като в Румъния но са Рено.Нито руснаци нито румънци произвеждат те зглабет Рено което и се кара на части заводите са собственост 100% на консорциума Рено-Нисан
    те са просто работна сила и пазар.