Ябадабаду: най-икономичното Porsche

2 Юни, 2010 11:35
21 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 8974
Автор: Георги Георгиев

Ferdinand 911 GT3 RS несъмнено е най-екологичното и икономично Porsche в историята. Изработено е по технологията ULC (Ultra Light Consrtuction) и тежи едва 99 кг и 637 грама. От "автомобила" са отстранени всички излишни детайли и компоненти, включително двигателят с вътрешно горене.

Носещата структура представлява "високотехнологичен" скелет от ПВЦ тръби и тиксо. Каросерията е изработена изцяло на ръка от екзотични материали като хартия с полиуретаново покритие и алуминиево фолио, което му придава шикозен вид.

Задвижването е поверено на двукрачен двигател с мощност 1 човешка сила при обороти, които зависят от физическата форма на водача и степента на ситост.

За съжаление грижата за околната среда се заплаща с недостатъци, които твърде вероятно не биха допаднали особено на традиционните любители на Porsche. Ferdinand 911 GT3 RS категорично е и най-бавният модел на марката.

Кракомобилът е дало на зевзек от Залцбург, който обожава да кръстосва улиците на австрийския град с лъскавото си возило, облечен в тежкарски костюм и по един златен часовник на всяка ръка.