6 Януари, 2019 16:00 5 764 73

Не от президентското слово бягат младите, а от десетгодишната тирания на ГЕРБ

  • велизар енчев-
  • румен радев-
  • герб-
  • бойко борисов

В какво съгреши Румен Радев, та вбеси обитателя на „Дондуков“1?

Не от президентското слово бягат младите, а от десетгодишната тирания на ГЕРБ - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вече трети ден „Шайка“-та активира купените медии, за да бълват змии и гущери срещу новогодишното слово на президента, вменявайки му всички смъртни грехове. В гербаджийската канонада се включиха социолози и професори, които ни убеждават, че президентските критики в новогодишната нощ били неуместни и даже вредни…

В какво съгреши Румен Радев, та вбеси обитателя на „Дондуков“1?

„Вината“ на президента е, че повдигна завесата пред тази еретична истина: Царят е гол, в България е в ход пълзяща диктатура, на власт е организирана престъпна група, под чието управление нацията се топи всяка година с 50 000 души…

Добре го каза политологът Калоян Методиев: "Управлението на ГЕРБ е управление на смъртта“!

„В новогодишните слова политиката не трябва да доминира грубо, в тях трябва да има и празничност, тържественост, да има оптимизъм, въпреки трудностите“, сълзливо ни убеждава мастит историк и така приглася на щатните глашатаи на Борисов.

По тази сбъркана логика новогодишното обръщение на държавния глава трябва да е обилно захаросано с оптимизъм и щедри обещания за бъдещето, само не с горчилката на настощия живот.

Че по волята на Борисов стотици хиляди пенсионери останаха и без лев Коледна добавка, това не е повод за гняв в новогодишната нощ.

Че умиращи болни не могат да си платят лечението, защото Здравната каса не ги брои за хора, това е тема-табу в минутите преди 12.

В разгара на Втората световна война, когато Лондон гори в пламъци, от трибуната на Камарата на общините Чърчил каза на нацията тези жестоки думи: „Не ви предлагам нищо друго освен кръв, мъки, сълзи и пот“!

Румен Радев направи същото в навечерието на 2019-а – обърна се към опиянения от пиршеството народ, за да го отрезви с жестоката истина, че собственото му правителство е най-големият му враг. Че точно заради това правителство, воюващо със собствения си народ, сме най-бедните и най-болните не само в ЕС, но и в цяла Европа.

Новогодишното слово на държавния глава трябвало да дава светъл хоризонт и надежда - така че младите да не бягат от Отечеството, поучава ни професорът.

Професоре, не от президентското слово бягат младите, а от десетгодишната тирания на ГЕРБ, превърнала България в Терминал 2!

Автор: Велизар Енчев


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аристотел

    219 32 Отговор
    Евалата на Велизар, никога не пропуска 10ката!!!
  • 2 Хайл

    233 32 Отговор
    Прав е Румен Радев,единствения който каза всичко в очите 1:1
  • 3 Токо

    46 243 Отговор
    Абе тоя Радев не е читав човек бе !!! Ако Всички са наопаки тий е на терсене. Военен който го командват в къщи !!! Голем геврек.

    Коментиран от #5, #8, #65

  • 4 ХА ХА ХА

    42 239 Отговор
    БЕСЕН ЩЕ Е РАДЕВ , НЕ МОЖА ДА ГУШНЕ КОМИСИОННА ОТ ГРИПЕН, А И ПРЕДСТАВИТЕЛКАТА НА ГРИПЕН БЕШЕ БЯСНА, ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ РАЗДЕЛИ С ПОСТА! ТОВА Е ИСТИНАТА, ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е КОМУНИСТИЧЕСКА ПРОПАГАНДА !

    Коментиран от #7, #18

  • 5 Велизар

    205 23 Отговор

    До коментар #3 от "Токо":

    Това офицер от БГ армия пилот на Изстребител не ти е старшинката от пожарната команда!

    Коментиран от #9

  • 6 гост

    190 19 Отговор
    Точно и ясно.Дано заспалите се събудят.

    Коментиран от #16

  • 7 Математика

    119 9 Отговор

    До коментар #4 от "ХА ХА ХА":

    Само човек с трети клас, който не учил елементарна арихметика като теб, не може да събере 2+2!!

    Коментиран от #46

  • 8 Хайл

    137 17 Отговор

    До коментар #3 от "Токо":

    Командваха оня мухлю плювню,дето ти го назначиха за президент...ти да не мислиш че плювню е още президент?
  • 9 Колев

    16 82 Отговор

    До коментар #5 от "Велизар":

    Бил е! Сега е проЗт0 прецедент!

    Коментиран от #12

  • 10 Интересно

    97 11 Отговор
    Къде сте бе? Защо плюенето още не е започнало? Кръвопиците затвориха устана на много хора по един или друг начин хайде да видим на президент как се затваря устата? Или ще го накарат да ходи на работа пеша и с ЖЪлТА жилетка.
  • 11 Колев

    22 121 Отговор
    От такива като Велизар Енчев също бягаме! Те са още по гадни и гнусни подлоги!
    Евала Решетников!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Токо

    25 129 Отговор
    Аз не мога да разбера тоя Велизар Енчев какво точно иска... Много се напиня и да не пръцне само..... Да си ближе орехчетата на президента и да си трае там... Сега и медиите купени и анализаторите купени ... Е като насила хубост не става , значи няма да стане .... Радевица колкото и бутикови рокли да смени ще си остане треторазрядна изгърбена кобила! Барем да не се показва по чужбината ... Срам. А радев , той е най КИСЕЛИЯТ президент на прехода.... Край нема тоя преход ще преминем и през този кисел президент..

    Коментиран от #15, #53

  • 14 Монтреал

    86 5 Отговор
    Най бедна, най застаряваща, най корумпирана, всички ние сме си виновни, и Борисов и Радев и ти и аз.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 антрашпиц

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Това е невъзможно-няма такъв шанс..
  • 17 Софиянеца

    102 7 Отговор
    Моя прияъелка заминава за Швеция на 1 Март с двете си деца комшията от вх Г продава апартамента и заминава с жена си и детето си за Испания! На етаж 5 др. комшия вече е в Ейре 5 месец друг мой приятел замина за Чехия сега на 2 Януари смятайте си какво става!

    Коментиран от #20, #25

  • 18 ГЛУПЕНДЕР.ПО ЧИСТА ЛИЧНОСТ

    94 15 Отговор

    До коментар #4 от "ХА ХА ХА":

    ОТ РАДЕВ НЕ Е ИМАЛО В ПОЛИТИКАТА.ОБЪРНИ ПОГЛЕД НАЗАД И ОГЛЕДАЙ ТЕЗИ ПРЕДИ НЕГО А И ОКОЛО НЕГО. МУТРА ДО МУТРАТА КРАДЛЮ ДО ПРОДАЖНИК ЛЪЖЕЦ ДО ЛЪЖЕЦА.....

    Коментиран от #45

  • 19 повторение

    84 11 Отговор
    Прав е Велизар , но малко са будните хора в ....територията , като преди 140 г . .........!!!
  • 20 СТ. ЗАГОРИЦА

    59 8 Отговор

    До коментар #17 от "Софиянеца":

    СИЧКИ КОРЕНЯЦИ СТ . ЗАГОРЦИ СИ ПРОДАДОХА СИЧКО И ОТДААВНА СА НАВЪНКА. НА ТЯХНО МЯСТО СА БУХАТ СЕЛЯЦИ ОТ Н. ЗАГОРА ЯМБОЛСКО И СЛИВЕНСКО. УЖАС...

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Софиянеца

    66 4 Отговор

    До коментар #20 от "СТ. ЗАГОРИЦА":

    Още малко и аз заминавам, вече не ми се седи тук, много прости хора останаха това ми тежи!

    Коментиран от #44

  • 22 нафто

    47 10 Отговор

    До коментар #20 от "СТ. ЗАГОРИЦА":

    Навсекъде е така брато.В София в центъра живееха истинските софиянци,а сега там се напълни със селяни.

    Коментиран от #24

  • 23 Стамат

    87 13 Отговор
    Прав е и президентът и Велизар Енчев.Най големият успех на ГРОБ е че успяха на съзнателно и подсъзнателно ниво да накарат хората в България толкова много да занижат критерия си за достоен живот ..Направиха го чрез лъжи корупция кражби измами заграбване на бизнеси лобистки закони и заплахи .И точно този изключитлно нисък критерий за достоен живот все още ги държи на власт.А тези които не могат да се примирят с това бягат.Това е истината.
  • 24 Софиянеца

    23 13 Отговор

    До коментар #22 от "нафто":

    Преди няколко години продадох апартамен на "Васил Левски,, и,, Стара Планина" само екащи и мякащи идваха на края го купи един човек който е живял някога на улица - Искър!
  • 25 Киро

    4 6 Отговор

    До коментар #17 от "Софиянеца":

    В кой квартал са апартаментите.

    Коментиран от #31, #32

  • 26 112

    11 51 Отговор
    Айде, какво само ревете. Хващайте си чукалата и се омитайте. Надули гайдата тука...

    Коментиран от #34

  • 27 Гербер

    60 8 Отговор
    ГЕРБ,те вече са история!!!

    Коментиран от #38

  • 28 88741

    64 10 Отговор
    до ТОКО Не те знам кой си -токо ли си моко ли си -ама ако те намеря някога ще ти се из,,с,,ра в уст,,,,та-иди да ближеш задника на мутрата и повече не коментирай Огледай се малко повече и погледни реалната страна на въпроса БЪЛГАРИЯ вече не съществува от такива като теб мислещи -или това не те вълнува-болни гладни мизерство това е ситуацията -за това говори и президента и Велизар ЕНЧЕВ,,,,,,
  • 29 Ужас

    72 7 Отговор
    Най-хубавото е, че народа прогледна и останаха шепа хрантутници, които срещу 10лв и майка си ще продадът!!! Никой не иска герберастите на власт, народа мечтае за президентска република и всички управляващи последните 30 години в ватвора заедно със олигарсите ограбили България!!!

    Коментиран от #72

  • 30 Истината е

    40 6 Отговор
    Проблема е в идеологията - ДемоНкрацията! В момента положението е следното - едните са една шепа милионери , а другите са няколко милиона бедняци. Парите трябва да се разпределят към бедните за да се стабилизира положението, но колкото повече бедни има, толкова повече пари трябва да се разпределят към тях. Затова за богатите е най-изгодно да избият колкото се може повече бедни, за да могат колкото се може по-малко пари да разпределят към тях!!! Избиването на хора не е заради пренаселеност на планетата, а заради алчност към консумацията на суровини и пари. Тука става въпрос за КЛАСОВА война между бедни и богати. Реално няма значение кой ще е на власт, защото богаташите ще се бият винаги с бедните, за да им вземат и малкото което имат поради алчност. Дори по време на протеста на майките с болни деца богаташите бяха заплашили да докарат 20 000 биячи, които да смажат майките искащи да вземат парите , които богатите чакат за да се обогатяват още. Трябва смяна на системата и намаляне броя на милионерите и държавните служители в цял свят!!!! Планетата не може да поддържа 1 милион милионера, камо ли 15 0000 милионери , колкото е сегашния им брой
  • 31 Софиянеца

    1 7 Отговор

    До коментар #25 от "Киро":

    Кои апартаменти?
  • 32 Софиянеца

    5 3 Отговор

    До коментар #25 от "Киро":

    Улица Стара Планина е пресечка на на бул. Васил Лвески в София както и ул. Искър е пресечка на Бул. Васил Лвески и Раковска!!
  • 33 Apple

    25 67 Отговор
    Абе вие не разбрахте ли, че Борисов го има защото хората не искат БСП? А президентът е най-обикновена тонколона на К.Нинова и И.Христов, който му пише словоизлиянията. Радев е сламен човек.

    Коментиран от #36

  • 34 УУУУУБИТАК

    37 9 Отговор

    До коментар #26 от "112":

    НИ АЛ МАКЕДОНСКИ Е БИЛ ВЕЧЕН С ИМПЕРИЯТА СИ НИТО ПЪК РИМСКАТА ИМПЕРИЯ Е ОЦЕЛЯЛА ПЪК ЗА ГРОБАДЖИИТЕ ДВЕ ПЕТИЛЕТКИ ИМ СТИГАТ.....
  • 35 Иво

    33 11 Отговор
    На Президента може да му се хванете за самолета
  • 36 А Боцо какъв е

    38 10 Отговор

    До коментар #33 от "Apple":

    плужека на Меркел и Ердоган. При него по добре ли се чувствате? По добре да се избере по малкото зло, най голямото зло е ГЕРБ!

    Коментиран от #48

  • 37 ултра

    19 21 Отговор
    Т.н. "млади", не бягат, а съвсем спокойно си отлитат оттук, не заради един или друг политик, а заради цяла плеяда от негодни управници и правителства на България, като се почне от самото начало на демократичните промени, та досега, изключение прави само и единствено правителството на ОДС и Иван Костов! Всякакви беровци, догановци, пишман-царедворци, пожарникари и льотчици и до днес се упражняват върху този изстрадал народ!

    Коментиран от #43

  • 38 ТОЧКАТА

    33 7 Отговор

    До коментар #27 от "Гербер":

    герб вече са история-вярно...Жалкото е , че направиха и България история....
  • 39 ТОЧКАТА

    23 6 Отговор
    30 години козяк старателно селектира и естествено,правителствата са негови/не на България...Ерго-- и дейността им е за него/не за България....А състоянието на страната е най доброто доказателство за това....заяждането с президента -също.
  • 40 ТОЧКАТА

    31 6 Отговор
    Пустия му РАДЕВ....Като рибя кост е заседнал в гърлото на ГЕРБ....и бочката НЕ СМЕЕ да играе цирка/хвърлена оставка-избори на бял кон......Че и акъл на Ердоган даваше....А де---що ти изфиряса куража!!!!!май Радев веднага ще те отсвири още със служебното правителство....то от козяк вече взеха каквото можаха и сега могат спокойно да се избършат ...
  • 41 Иван

    37 7 Отговор
    Трябва по бързо да свалим Гроб то вече не се издържа.
  • 42 име

    12 37 Отговор
    радев като е пич колко пари дарява? клони към нула , нали? но пък е взел за грипените. защото сме комунисти!
  • 43 Я се скрий бе смотаняк

    37 6 Отговор

    До коментар #37 от "ултра":

    мухъла Иван Костов ще ни хвали!? Анджек той ни докара това положение, той заби първият нож в тялото на България с грабливата си приватизация, първи той я разкости, а другите продажници я довършиха!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 А БЕ

    10 23 Отговор

    До коментар #18 от "ГЛУПЕНДЕР.ПО ЧИСТА ЛИЧНОСТ":

    СЕТИ СЕ ЗА ХАРМАНЛИЙСКОТО КРЪГОВО, И МИ КАЖИ ПАК, ЧЕ ТОЯ МУХЛЬО Е ЧЕСТЕН !

    Коментиран от #59

  • 46 ХА ХА ХА

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "Математика":

    КАТО ТИ ГЛЕДАМ ПРАВОПИСА СЕ ЧУДЯ ДАЛИ СИ ХОДИЛ И В УЧИЛИЩНИЯТ ДВОР , ПОНЕ ДА ПОИГРАЕШ ?!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Apple

    8 13 Отговор

    До коментар #36 от "А Боцо какъв е":

    А Нинова чий плужек е? БСП по-малкото зло? Къса памет...
  • 49 Ша са опраим

    19 8 Отговор
    Радев премиер

    Коментиран от #64, #68

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 патриотъ

    25 7 Отговор
    Време е вече да обличаме жълтите или зелените или каквито и да са жилетки и да се борим,докато още ни има,защото и това скоро може да не е факт!Президента Радев може да разчита на подкрепата на народа!
  • 52 Помощ в Парламента

    25 9 Отговор
    Велизаре, Браво!
    Тежко, се живее в Гербаджийско робство , такова разложение на съвеста, никога не съм очаквал ,че ще доживея да видя!
  • 53 Цветанов

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Токо":

    Трябва ,да имаш онова, което при теб липсва,зле си момче.
  • 54 истинко

    12 8 Отговор
    Велизаре, ако и ти не беше агент на Държавн сигурност (ДС) бих ти повярвал безрезервно и бих те подкрепил за премиер, но като знам как някой "десни" политици ни лъгаха и се оказаха агентурна мрежа на ДС

    Коментиран от #57

  • 55 Бесен

    17 7 Отговор
    Браво на велизар енчев за думите! Има достатъчно смелост да каже на псевдо патриотие НЕ, не ми харесва какво правите и успя да запази честта си! Прав е до болка!... а вие си плюйте!
  • 56 Patriot

    15 3 Отговор
    България през 1990 година беше по-напред от всичките си съседи,освен Гърция,сега сме в мизерия,кадърните и младите бягат навън,тук не останаха никакви перспективи ,освен ако не си гъзоблизец и роб.Май пак,ще трябва да си имаме министър-председател,като Алесандър Малинов,който е бесарабски българин,за да ни управляват хора,които са нито червени,сини,зелени или лилави!
  • 57 Коя държава няма ДС

    12 5 Отговор

    До коментар #54 от "истинко":

    Независимо в какъв строй се намира държавата си има ДС, а не всички в тази система са били доносници. И Боцко е бил и комунист и агент на ДС, но му се доверихте и вече 10 години съсипва държавата. Кой от досега управляващите не е бил в кашата на БКП? Като сложиха маски и се направиха на "демократи" се мислят за чисти, но вонята им ги издава! Ако Велизар беше мошеник, щеше да си кюта при патриотите, даже предаване си имаше, но явно е принципен човек и се разграничи от тях. За мене това е принципен човек и си следва идеалите. Не агитирам за него, но не трябва да я караме на принципа, абе те всички са маскари!? По тази логика, дайте да разтурим държавата, щото няма вече честни българи!?
  • 58 Пеньо

    8 11 Отговор
    И Енчев, като Радев - нискоморални муцуни се опитват да раздават морал!

    Коментиран от #60

  • 59 lubo

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "А БЕ":

    Абе защо се чудите само за какво да се хванете.....какво му е на кръстовището....там си е , не е мръднало !!!
  • 60 Ако те са муцуни

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Пеньо":

    то ти си мурук, това е най тъпата муцуна!
  • 61 Мнение

    6 4 Отговор
    Много точно е казано - ШАЙКА, начело с главатар и отбор от използвачи и подлизурки. Това е характеристиката за ГЕРБ
  • 62 Шаран БГ

    3 4 Отговор
    ИСТИНАТА РАЖДА ОМРАЗА ! Никой никого няма да обича, щом му вади кирливите ризи на показ !! А Българията е в такова блато, че само военна диктатура ще я оправи, ако не се намеси САЩ , естествено. Такава Българийка е по вкуса и на янките, и на европейските двуличници. Такава им харесва, такава я искат, такава я правят и нашите политици! Всичко е точно.
  • 63 Виждам глупостта да ходи в България

    7 8 Отговор
    Платени клакьори застанаха на амбраурата за фуражката и простакесата. Жалко за тези, които мислят един шофьор на самолет за интелектуалец. За това напускат страната инженери, лекари, хуманитарни специалисти и др. висшисти, остават шофьори, строителни работници и всякакви други нискоинтелигентни хора. Боже, пази България от прстаците!!!
  • 64 Аналитик

    4 0 Отговор

    До коментар #49 от "Ша са опраим":

    Радев-премиер = Кравата Пенка-човек на годината!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Stefan

    1 0 Отговор
    Terminal 1. 2 tovae
  • 67 Стефан Стамболов

    3 4 Отговор
    Енчев, енчеееееев, жалко москалско човече си! Радвам се че те изритаха с шутове от НФСБ! Отдалече ти личи КГБ ейската школовка, червено жалко подобие на българин!
  • 68 Apple

    1 3 Отговор

    До коментар #49 от "Ша са опраим":

    Премиер, ама не му стиска. Там само с дървени приказки не става. От Бсп ли ще е премиер, или?
  • 69 С Коралова

    2 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Аз съм възмутена. За 2 години този президент не можа нищо да сътвори. Единственото му поведение е като на човек ,който иска да си отмъсти нещо на Борисов.Явно го е уличил ,че като военен той пренебрегва политическите позиции и решения на ръководството и се държи като политически деец а не като военен изпълняващ решенията на легитимните органи. За толкова години избраните от народа неразбраха ,че сме ги пратили на тези длъжности да работят в името на по-добра България , и не сме ги оторизирали да използват служебното си положение за лични вендети. Къде е моралното основание на този Президент да се прави на ментор. Оставил семейството и децата си , назначил любовницата си на работа при себе си , Приел политическа номинация докато е на служба в деполитизираната българска армия и наредил на назначеното от него правителство без никакво основание и без народно събрание да приеме решение за въоръжаване със самолети за милиарди от компания с която е имал взаимоотношения.Тук ми мирише на импийчмънт.
  • 70 Цар Боко

    3 2 Отговор
    Администрацията за която Боко толкова лелее,мангалските орди и анаболните борчета които си развяват не белия кота а белия прах са нещастниците гласуващи за Боко и Цвъчко.И вся сволоч на хранилката забогатяла от обществените поръчки по европейски проекти.Другите Ганьовци лапат мухите докато сволочта лапа парите.И така докато Боко остане само с манговците,мафиотите в бели якички и анаболните борчета ама няма да има кого да цицат и цакат с топла бира.Всичко ще е на гробищата на баира,в пустата чужбина или партизани по горите.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 СТАРОТО

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Ужас":

    УЖАС, ти набута в камарата и Кора Ментата,бре. Нали до вчера тя беше солташак на онова недоразумение тъпоглавия ФАТМАК -протежето на руския генерал Решетников ,който одобри Фатмака за президент на България-СРАМ,ГОЛЯМ СРАМ и за Ментата и за "българския" ??? президент. Ами ако генерал Решетников не беше одобрил ФАТМАКА за президент тогава нови избори,ли щяхме да правим???
  • 73 ДОКО

    1 1 Отговор
    БРАВО,ТОЧНО И ВЯРНО ПОЗДРАВИ ОТ ВСИЧКИ ТРЕЗВОМИСЛЕЩИ ЗА ВАС ГОСПОДИН ЕНЧЕВ..УСПЕХ И ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛНА ГОДИНА..