7 Януари, 2019 09:32 2 744 7

Изтичане на данни разтресе Германия

  • германия-
  • данни-
  • правителство

Води се мащабно разследване

Изтичане на данни разтресе Германия - 1
Снимка: BGNES/EPA

Около 50 от случаите на изтекли данни на общо 994 германски политици се смятат за сериозни, обявиха службите за сигурност на ФРГ, цитирани от ДПА, съобщи Дарик.

Това означава, че лични данни, снимки и кореспонденция са станали публични. Засегнати са бивши и настоящи личности на изборни длъжности, но в повечето случаи е публикувана само информация за контакт.

Германският канцлер Ангела Меркел е сред стотиците политици на федерално, провинциално и европейско равнище, засегнати от изтичането на лични данни.

Изтичането на данни предизвика голям шок във ФРГ и може да разклати отново управляващата "голяма коалиция", месеци след като скандал за съдбата на ръководителя на вътрешното разузнаване едва не разби управляващия съюз.

Вътрешният министър Хорст Зеехофер каза пред в. "Зюддойче цайтунг", че той самият е разбрал за изтичането на данни в петък сутринта, но би споделил с обществеността всичко, което установи, и смята да го направи най-късно да средата на седмицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дознател

    23 2 Отговор
    Еми, сигурно ще им потрябват тези данни на "Алтернатива на Германия", когато дойде ред да им потърсят сметката за престъпленията им към човечеството, които извършават с подкрепата си на третото поред ислямско нашествие в Европа, след османското и арабското. Само че сега под прикритие на "бежанци", "имигранти", "мигранти", "майки с деца", "деца без придружител"... С подкрепата на соросоидта по света и у нас.
  • 2 Kcaniba

    17 2 Отговор
    докато има окупация на Германия от фащ, мира там няма да има!!!

    Коментиран от #6

  • 3 Borislav Popov

    4 2 Отговор
    Айде ве, ама силно ли я разтресе !?
  • 4 синоптик

    6 1 Отговор
    ще разтресе ,дори извънземните са го усетили
  • 5 Смотаняци 33

    4 0 Отговор
    Ебаси якото Джони Инглиш трябва да ни спасява пак!
  • 6 SSовец

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Не от сащ, а от израел. Все пак сащ не е независима държава, а се управлява от евреите
  • 7 ИТ гуру

    0 0 Отговор
    Като не плащат достатъчно на IT support-a и outsource-ват, обикновенно това се случва....
Новини по държави: