7 Януари, 2019 13:37 2 054 4

Най-точните авиокомпании

  • летища-
  • авиокомпании-
  • полети-
  • точност-
  • закъснения

Малките авиопревозвачи са лидери в класацията

Точността при полетите е от решаващо значение за печалбата на една авиокомпания. Въпреки, че хиляди хора на земята се грижат за това да няма закъснения, понякога най-малкото метеорологичните условия, изиграват лоша шега и полетите закъсняват. Все пак някои авиокомпании успяват да са максимално точни. От британската компания ОАG са съставили класация, която показва авиокомпаниите, които са с най-малко закъснели полети. През последните 4 години първото място беше за лaтвийcĸaтa аіrВаltіс. Тази година обаче тя е изпреварена от пaнaмcĸaтa Сора Аіrlіnеѕ.

Класацията е направена на база проучване на 58 млн. полета, като тук влизат и анулираните. През 2018 г. 89.79% от полетите на Сора Аіrlіnеѕ са били изпълнени навреме. С 89.17% аіrВаltіс се нарежда на второ място. В ТОП 3 влиза и Ноng Коng Аіrlіnеѕ с точни 88.11% от полетите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    5 1 Отговор
    А къде сме ние...
  • 2 икем

    9 0 Отговор
    За да е обективно, трябва да се вземе средно на брой полети. Така, както е, една авиокомпания може да има 10 полета на ден, а другата 200. Няма база за сравнение така.
  • 3 Филип II

    2 1 Отговор
    Ryanair измита пода с всякаква конкуренция. Най-важна е цената на полета. Тук Ryan са номер едно. А вие си правете смешни класации с компании за които никой не е чувал!

    Коментиран от #4

  • 4 Реалист

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "Филип II":

    Абе лети си с бюджетката и си мълчи бе! Като те оставят и тебе в Тимишоара и те возят с автобус до Солун тогава ми ги хвали. Пълно вътре със селяни дето ръкопляскат като кацнат. Сигурно и на ватмана в трамвая ръкопляскат като спре на спирката.