Last news in Fakti

7 Януари, 2019 11:31 3 478 4

Фарове за автономни коли

  • автономни автомобили-
  • фарове-
  • светлини
Фарове за автономни коли - 1

По време на технологичното изложение CES-2019 в Лас Вегас, компанията Magneti Marelli ще покаже иновативни диодни фарове с вградени датчици. В новите фарове ще са интегрирани още лидар система и камери, като основната им цел е те да се вграждат в т.нар. автономни коли.

Главната технологична особеност на новите фарове за безпилотни коли е възможността за обединяване на диодите и датчиците в един блок, като те безпроблемно могат да работят съвместно. Това е трета версия на Smart Corner.

Ако продуктът влезе в серийна употреба, това ще улесни производителите на автономни коли, които до момента интегрираха камери и датчици в брони, емблеми и къде ли още не. В момента подобно решение, наречено Digital Light се ползва от Mercedes-Benz S-Klasse, но продуктът на Magneti Marelli е много по-технологичен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    16 1 Отговор
    И цената на един фар ще бъде...? Около 15 000 лв.? Да му мислят застрахователите... :)))

    Коментиран от #4

  • 2 Аман от разбирачи

    4 0 Отговор
    Супер ! А дали ще направят и стопове и мигачи със интегрирани камери? От пред дори и да нямат си се вижда ами отзад ?
  • 3 Drittes Reich

    2 2 Отговор
    В Лада и УАЗ кога?
  • 4 Гошо

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Застрахователите отдавна не плащат фарове и стопове... По-точно откакто започнаха да крадат на Туарег и производните му