Last news in Fakti

7 Януари, 2019 15:33 4 259 29

Дадоха онкоболен на съдебен изпълнител

  • съдебен изпълнител-
  • онкоболен-
  • светлоклетъчен сарком

Георги дължи 4 хил. лв. данък

Млад мъж се оказа с 4000 лв. данък. 30-годишният Георги страда от рядка форма на рак на меките тъкани. Без въобще да подозира, частен съдебен изпълнител описва вещите му и запорира дарителската му сметка.

„2016 година ми откриха заболяване на меките тъкани, което се нарича светлоклетъчен сарком. Бях на работа, заболя ме черния дроб. Отидох в спешното. Горе-долу около година търсихме какво ми има и никой не можеше да каже”, разказа Георги Атанасов пред Нова тв.

В черния дроб на Георги откриват метастази. Но не намират първичното огнище. Изпращат проби в Германия и Франция. Рядкото заболяване обаче ги отвежда на лечение в Турция. Болестта е агресивна. Месец по-късно Георги е вече на легло. За да разполага със средства за терапията и пътуванията, на Георги помагат добри хора. Откриват се две дарителски сметки. Всяка събира по няколко хиляди лева. До лятото, когато сметките се оказват под запор.

„Получил покана за доброволно изпълнение от частен съдебен изпълнител във връзка с два автомобила, които той е продал преди години. Купувачите не са си изпълнили задължението тези автомобила да бъдат прехвърлени в КАТ и да бъдат отписани от отдел „Местни данъци и такси” в община Русе”, заяви адвокатския сътрудник Георги Георгиев.

„Той е ходил в общината, представил е нотариално заверени договори. Тези автомобили са били отписани от служителката и той е бил абсолютно спокоен за това. Но в последствие получава тази покана и вижда, че има образувано изпълнително дело. В нашата кантора е имало няколко такива случая”, допълни Георги Георгиев. Георгиев работи за кантората поела случая. Обяснява, че автомобилите, за които общината поискала над 4000 лв. данък, всъщност били повече, тъй като, преди да се разболее, Георги се занимавал с покупко-продажба на коли. Оказва се, че на негово име са записани и други автомобили, твърдят от общината.

За да не попадат и други в такава ситуация, от една година при покупка на автомобил, поправка в закона прехвърля автоматично информацията за новия собственик от нотариуса към Пътна полиция. Така, частният съдебен изпълнител направил опис на имуществото в общинското жилище на Георги и майка му.

Освен с болестта двамата водят и битка със съдбата. Те обаче ще се борят и с двете докрай.

„Истината е, че нашата система не е направена да мисли за хората, тя е направена да мисли за системата. Ние си даваме взаимно сила, понеже сме си само двамата”, сподели още майката на Георги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    76 3 Отговор
    Скапана държава носеща името България,за съжаление моя Родина...

    Коментиран от #5, #7, #19

  • 2 Byg

    52 3 Отговор
    Гадна работа , скапани бирници , но и той не е играл по правилата , колите са 9 гледах репортажа , да са 1-2 ок ама 9 си е било практика явно. Гадното в случая че кръвопиеца бирника , им прави описи въпреки състоянието му , човека бере душа хлебарката гнусна ще му вземе телевизора …...
  • 3 Коментар📝

    37 4 Отговор
    „Истината е, че нашата система не е направена да мисли за хората, тя е направена да мисли за системата.
    Безкруполни Животни

    Коментиран от #8

  • 4 Коментар📝

    26 2 Отговор
    Безкруполни Крадливи Животни е Системата
  • 5 Защо

    14 10 Отговор

    До коментар #1 от "реалист":

    Държавата къде е виновна , ЧАСТЕН съдебен изпълнител , държавата взе мерки и вече не може да се получи това положение , браво на държавата че се пребори с бирниците за тоя закон.Той си е бил автоджамбазин който продава коли без прехвърляне , грешката е негова.Жалко за човека , но това са елементарни правила.Сега най вероятно държавата България ще му опрости вземането , което бирника е надул с 50-60 процента и случая ще приключи.
  • 6 Фатих Мехмед

    14 27 Отговор
    Само Ердоган ше донесе благоденствие тук българско робство е тва

    Коментиран от #9, #10, #16, #18

  • 7 овчи народ

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "реалист":

    Не е скапана държавата, скапани са хората в нея, които само се жалват и бунтуват в къщи на масата с чаша в ръка, но не смеят да излязат на улицата и да си защитават правата

    Коментиран от #27

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Фен на България

    20 2 Отговор

    До коментар #6 от "Фатих Мехмед":

    Ей човек,незнам какъв си (турчин или Българин).Незнам да ли нарочно спамиш за да дразниш.Тук тази история на всички ни е ясно краят й.Имай малко уважение към трагедията на другите или най малко не се мешай!
    Ана твоят коментар мога само да кажа:турция си турция,България си е България.Двете държави нямат и не трябва да имат нещо общо ,освен границата.
  • 10 хаха

    21 4 Отговор

    До коментар #6 от "Фатих Мехмед":

    Като искаш ер-доган ходи да живееш в турция.И проблема е решен.
  • 11 ХИЕНИТЕ НАДУШВАТ СЛАБИТЕ

    8 4 Отговор
    И БЕЗЗАЩИТНИТЕ. НЕ МИ СЕ ЩЕ ДА ГО ПИША НО В РУСИЯ Е МНОООГО ПО ЗЛЕ ОТ КЪМ ИМОТНИТЕ ИЗМАМИ. ПРЕ ПОДОБЕН МАЛЪК НЕПОГАСЕН ДЪЛГ ИМА ГРУПИ /РЕЙДЪРИ/ КЪМ СЪД. ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ КОИТО ВЛИЗЪТ В ЖИЛИЖЩЕТО НА ДЛЪЖНИКА ТРОШЪТ СИЧКО КАТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗКОРМЯТ И КАБЕЛЕТЕ НА ЕЛ ИНСТАЛАЦИЯТА. ПОТЪРПЕВШИТЕ ОБИКНОВЕННО БЕДНИ ХОРА ОТ НЯМА И КЪК СИ ПРОДАВАТ НА БЕЗЦЕНИЦА НИОБИТАЕМИЯ ВЕМЕ ДОМ НА СЪД. ИЗПЪЛНИТЕЛЯ.
  • 12 Андрешковци

    8 3 Отговор
    Един как не разкритикува. Нередовните купувачи? И тези данъцимса почнали да се трупат отпреди да се раболее.
  • 13 Еее

    13 2 Отговор
    При комунистите такова нещо нямаше.Демокрацията е по-лоша система от комунизма.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Язе

    12 0 Отговор
    Вместо да му помогне, тази долна институция го стъпка. Боклуци!

    Коментиран от #20

  • 16 Пешо

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "Фатих Мехмед":

    Ти неси и турчин а циганин,не знаеш турски и затова висиш по-нашите сайтове.
  • 17 Порно

    9 1 Отговор
    Как така ЧСИ е наложил запор на специална дарителска сметка, тя не е изцяло на титуляра , и се разходва само целево. Има отделен ред за отчитане.
  • 18 gnida

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Фатих Мехмед":

    Върви в турция , като не ти отърва !
  • 19 реалист 2

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "реалист":

    Тя е пълна с такива като теб. Скапани хора носещи името българи. Интересно ми е колко си полезен за нея. Предполагам също толкова тя е полезна за теб. Каде е вината в името или в човека?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 СССР

    2 0 Отговор
    ВСЕКИЕ ПРАВ ЗА СЕБЕСИ В СЛУЧАЯ,ГРЕШКАТАЕ В ПОТЪРПЕВШИЯ ПРЕСТАВИСИ ВСИЧКИ ЕРИКРИЗИ ЧЕСИ НАИСТИНА БОЛЕН ДОКУМЕНТАЛНО ИТЕ ОСВОБОЖДАВАТ ОТ ЗАПОР-ДОРИ НЯМАШЕ ДАТЕ ЗАПОРИРАТ-ТОВОСАТИ ПРАВАТА В СЛУЧАЯ!?

    Коментиран от #23, #24

  • 22 СССР

    1 0 Отговор
    ВСЕКИЕ ПРАВ ЗА СЕБЕСИ В СЛУЧАЯ,ГРЕШКАТАЕ В ПОТЪРПЕВШИЯ ПРЕСТАВИСИ ВСИЧКИ ЕПИКРИЗИ ЧЕСИ НАИСТИНА БОЛЕН ДОКУМЕНТАЛНО ИТЕ ОСВОБОЖДАВАТ ОТ ЗАПОР-ДОРИ НЯМАШЕ ДАТЕ ЗАПОРИРАТ-ТОВОСАТИ ПРАВАТА В СЛУЧАЯ!?
  • 23 Гецата

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "СССР":

    Като не знаете защо пишете глупости.Всички автомобили са продадени с нотариално заверени договори!!!
  • 24 Гецата

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "СССР":

    Леле че глупости написа.Е как те освобождават от ?запор???
  • 25 onq s konq

    3 1 Отговор
    Кога ще бъде променен химна на тази държава или още има глупаци на които им харесва внушението че живееме в ''ЗЕМНИЯ РАЙ''...????
  • 26 АЛО !

    5 0 Отговор
    Помните ли думите на една песен през 90те г.г. ?
    За КОКОШКА няма прошка, за МИЛИОНИ. Н Я М А закони !
    Нещо да се е променило ???
  • 27 Африканец

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "овчи народ":

    Гледам и ти не си излязъл. Държавата ,тва са хората. Българите са завистливи ,крадливи, мързеливи и такава е и държавата. Тва е реалността, всички други митове за трудолюбието на българина и прочее глупости са измислица. Като виждаш ,едни румънци са много по-напред от нас.
  • 28 UFWC

    2 0 Отговор
    НЕ ни е държавата виновна бате все пак не го забравяйте. И аз живея в тази държава но никой тук няма смелост да вземе да оправи нещо. А се вижда, че скоро ще ни искат и пари за това, че дишаме. Е малко замислете се все още сте тъпи 4 000 000 останахме и пак ви въртят на пръст малцина.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове