8 Януари, 2019 09:27 6 792 27

Шофьор остана без книжка след завой с "ръчна"

  • ръчна-
  • мпс-
  • книжка-
  • шумен-
  • шофьор

Водачът е "отнесъл" и 3000 лева глоба

Шофьор остана без книжка след завой с "ръчна" - 1
Снимка: Shutterstock

Шофьор от Шумен се оказа без книжка и с 3000 лв. глоба, след като "завъртял на ръчна" Ford-а си. Той обжалвал в съда наказанията, но магистратите потвърдили наказанието.

Мъжът карал Ford Fiesta и около полунощ на кръстовището на ул "Дедеагач” с ул."Индустриална", приплъзнал автомобила с ръчната спирачка и направил обратен завой.

След това завъртял колата още два пъти. След изпълнението обаче дошъл екип на сектор „Пътна полиция“ и след проверка на шофьора бил съставен акт, че използвал път, отворен за обществено ползване, не по предназначението му за превоз на хора и товари.

Първоначално актът бил съставен в присъствието на нарушителя, бил предявен и подписан без възражения, пише "Дарик". Въз основа на съставения акт било издадено и наказателно постановление, с което на шофьора била наложена глоба в размер на 3000 лева, както и лишаване от право да управлява МПС за срок от 12 месеца.

По-късно обаче водачът подал жалба в съда срещу наказанието. Според него наказващият орган не е издирил правилно приложимите правни норми и посочил, че случаят е маловажен.

Съдът обаче оставил жалбата без уважение и потвърдил изцяло наказанието. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Шуменски административен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шектър

    69 9 Отговор
    Деба дрифтарите. Келемета недни.
  • 2 ДДРОнег

    64 8 Отговор
    Браво на шуменската полиция, веднага е реагирала на инцидента !!!
    В Русе както няма полиция, тоя цяла нощ щеше да си дрифти, докато не утрепе някой !!!
  • 3 Моля

    30 19 Отговор
    Форд и дрифт? Карат ли се още тези "коли" ?
  • 4 Георги

    45 7 Отговор
    Браво! Така трябва да се действа.Като не му стига акъла,че може да направи по-сериозна бела,да плаща за да се сеща друг път.
  • 5 Сатаната

    29 24 Отговор
    Отдавна не съм чел правилника за движение, но нямам спомен да е забранен обратен завой с използване на ръчна. Тук казуса е явно друг, въпреки това е интересно по кой член е акта.

    Коментиран от #12, #13, #26

  • 6 шофьор

    36 5 Отговор
    браво на катаджийте и на съда Малоумника новобранец трябва да се сети че не е участник в екшан филм
  • 7 боцмана

    37 1 Отговор
    Сега да си дърпа онази работа и да се завърта по тротоарите , може и с приплъзване.
  • 8 утин

    16 1 Отговор
    А за дрога провериха ли го
  • 9 Деба ушевите

    15 23 Отговор
    Как ще докажат "ушенца-прасенца", че колата не е поднесла сама на този необработен заледен път?? Никак,как!!! Нали 3-те хиляди бяха за дрифт(на сухо/мокро, с прекъсвачи на втора или трета, и пушек и пищене от задните гуми) и го пишеха демонстративно управление. Тоя сняг и лед ще им хлъзне всичките актчета и НП-та в коша, всички падат при обжалване. Айретен ако откажа да си подпиша акта като искат да го връчат.

    Коментиран от #27

  • 10 Антон

    16 20 Отговор
    С добър адвокат не само акта ще падне ами може й да осъди кат за пари, че не е могъл да си кара колата по време на безумния акт. Явно е имало пререкания между шофьора и катаджиите, като последните са го сготвили с акт. Кой член от правилника забранява използванто на ръчна спирачка и кой член определя че използването й води автоматически до използване на пътя не по предназначение.
  • 11 Христо

    26 3 Отговор
    Евала! Най-после се предприемат мерки срещу дебилите на пътя! Има си места на които могат да се правят дивотии, улиците не са за подобни изпълнения.
  • 12 Не четеш

    26 3 Отговор

    До коментар #5 от "Сатаната":

    ---- След това завъртял колата още два пъти. --- Ако беше направил само "полицейско обръщане", може и да му се приемат възраженията, но в случая имаме грубо хулиганско пътно поведение. Като иска да качва адреналин, да си плати на писта, или да почерпи пазача на някое бивше ТКЗС и да върти осморки колкото иска. Всички сте "рацери" и сте много смели на клавиатурата, но като излезете в гръцко, румънско или сръбско, сте по-ниски от тревата и карате с 10 км.ч под ограниченията. Що така?

    Коментиран от #14, #19

  • 13 Японеца

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сатаната":

    Чети по внимателно:
    Публикувано във факти.бг: след проверка на шофьора бил съставен акт, че използвал път, отворен за обществено ползване, не по предназначението му за превоз на хора и товари.

    Коментиран от #15

  • 14 Сатаната

    1 6 Отговор

    До коментар #12 от "Не четеш":

    Тук казуса е явно друг. Видно е кой не чете и бърза да пише, пак си го прочети, иначе си много прав.
  • 15 Сатаната

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Японеца":

    Прочетох внимателно, но кой член го забранява? А това, че се е наиграл, всички разбрахме, не съм си помислил да съм му защитник.
  • 16 КАТ

    11 2 Отговор
    Само така със селските карачи,нулева толерантност,пак да се прави на състезател с насраната си фиестичка.
  • 17 123

    11 2 Отговор
    После защо скачала гражданската отговорност,да се взимали проби от асфалта,да се подавали оставки?Е как да е друго яче,при такава безотговорност,всеки дришльо се качва на някаква бракма за 500лв.и му дреме дали ще катастрофира.Само с такива мерки могат да се излекуват нещастниците,които се филмират по улиците!
  • 18 Айде де

    7 4 Отговор
    Оставете ги тия младежи да си лъзгат, нали и аз трябва да изкарам някой лев посред зима. Ако не от тях от кой тогава???
    Бай Тишо тенекеджията
  • 19 Не съм убеден

    4 7 Отговор

    До коментар #12 от "Не четеш":

    Че искаш да се возиш при мен през Румъния :) После тия 10км/ч под ограничението има да ги търсиш със свещ. За 700 км от Гюргево до Надлак(унг. граница) няма нито един стационарен радар за скорост. Минавам през Румъния 4 пъти в двете посоки месечно. През Карпатите е най-голямото шоу, все едно 250 км Хаинбоаз. Почти винаги се случва да ги минавам нощно време, първия път като минах по светло не можах да преброя паметниците и кръстовете покрай пътя. Там е за хора с та*аци, ТИРовете карат доста по-бързо от тук в БГ, а и полицаите са им разбрани хора 50 леи и няма нищо
  • 20 Ангел

    5 2 Отговор
    Малко да му е! И повече и застраховка ако плащаха щяха да карат като баби, тогава дали ще му се дърпат ръчни, а?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бачо Киро

    4 5 Отговор
    Абе наложително е да има солени глоби за глупостите, но са се престарали ... 3 бона за 3 ръчни са си множко. Но е все тая, ако са не събираеми ... по-добре го удари с 500 лева, но му ги вземи. 3000 лв като няма да се плащат са все тая ... и 30 000 да са пак все тая ...
  • 23 Йосип Броз Тито

    6 3 Отговор
    Да продава Ford-а и да си плати акта... Това е положението, за кокошка няма прошка, за милиони няма закони, ако се беше въртял с Mercedes, нямаше да получи глоба...
  • 24 Бесен

    10 7 Отговор
    Аман от щуротия - и тя е ченгесарска! Този е по-добър шофьор от всичките препрарирани дето викате браво на ченгетата! На празен път кого ще убие като лъзне колата с 30-40 км/ч. Оправихте всичко друго останаха "дрифтърите" в статистиката на кат няма нито един умрял от това че е завъртял гуми или опънал ръчна... ма селячеството от де да го знае то не чете... и нека плюенето почне сега!
  • 25 hmhmhm

    4 1 Отговор
    трагедия милиони се източват те дрифтаджия хващат.
  • 26 панагюрския бик

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Сатаната":

    по член 25 см в спаднало положение , престави си кога е надьрвен колко е
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове